moondance nin eşi ve champix kullanarak sigara bırakan biri olarak bu ilaca başlayıp yolun başında olanlara veya başlamaya düşünenlere bir nebze ışık tutmak ve destek olmak amaçlı bişeyler karalamak istedim..
şimdi..efenim champix bir mucize değildir...ama aslında gerçekten bırakmaya yardımcı harika ve muazzam bir destekçidir.yani koyu bir sigara tiryakisinin çayına çorbasına gizlice champix atmanız ona sigarayı bıraktırmaz...yani aslında konu kişinin ne denli bırakmak istemesiyle alakalıdır...on yılı aşkın süredir sigara içiyorum hatta sigararyı içmeyen ve yiyen biriydim..neredeyse günde 2 paket..sigarayı bırakmamla ilgili vaaz veren herkkesi tersliyordum..çünki bırakamayacağımı bildiğim için hiç girişimimde olmadı..ama ne olduysa oldu ve champix ile tanışınca herşey değişti :)
öncelikle şunu kesinlikle sölemeliyim..ilacı budenli kötüleyen arkadaşlar biraz elini vicdanına götürsün...içtiğiniz antibiyotikten tutun ağrı kesiciye kadar her ilacın bir yan etkisi var..bu ilacın yan etkiside mutlaka var..ama şunuda söleyelim bu depresyon-ajitasyon-agresyon vs etkiler yan etkimi yoksa nikotin yoksulluğundan kaynaklanan etkilermi tam bulunmuş değil...ama benim tahminimce nikotin eksikliğinden kaynaklanıyor..kolay değil 13 yıldır bedenimi esir alan bir maddeye elveda dedim..ayrılmak kolay olmamalı..ama direndim...
ben ilacın 3. ay tedavisinin 2. haftasındayım...10. günde sigarayı bırakmayı seçtim..yaşım 31...yani şuan 2 hafta sonra 2x1mg aldığım doz ile tedavimi tamamlıcam...
sigaraya geri döneceğimi hiç zannetmiyorum....
bende ilaca başlamadan önce internet araştırmamdan dolayı bu yan etkilerden inanılmaz derecede korktum..lakin inanırmısınız en azından kendi adıma konuşayım hiç bir yan etki ile karşılaşmadım..ha belki küçük küçük yan etkiler olmuştur ama ben hissetmediğim için farkına varmadım..yani tedavi sürecimde öyle aman aman beni rahatsız edecek ve ilacı bıraktıracak bir süreç yaşamadım...sadece rüya görme sıklığım biraz arttı evet ama oda elm sokağı kabusu gibi korkunç değil..
çok uzattım :) neyse..şuan sonuç olarak şöyle bi bakıyorumda keşke hiç sigara içmemiş biri olsaymışım..sigara benim için bitmiştir..ve inanın sigarasız geçen hergün vücudunuzdaki faydaları inanın hissediyorsunuz..ha mutlaka aklıma geliyor arada canım istiyor istemiyor değil ama canım aynı ölçüde palzma tv de istiyor..maaşa zamda istiyor tatil yapmakta istiyor..ama hiç biri beni krize sokacak istekler değil savuşturuyorum gidiyor....
mutlaka tabi önce doktor veya eczacınıza danışın...
ama herşeyden öte gerçekten bu işi nekadar çok yapmak istediğinizle alakalı bu olay..ilaç bu konuda bir destekti...ve iyi bir destekçi...ben sigarayı bırakırsam yeryüzünde herkes bırakabilir diye düşünüyordum :) teşekkürler champix..sigarasız 60. gün
en azından çevrenizde sigarayı bıraktırmak istediğiniz kişilere bu tedaviyi bir önerin..
bu tedavi programını destekleyen lifeREWARDS diye bi gaz ve motivasyon programıda ilaçla ücretsiz geliyor ..internet üzerinden tedaviyle eş zamanlı takip edilen iyi bir yol arkadaşı...
www.liferewards.com
umarım ışık tutabilmişimdir. saygılar.
tütün dumanında nikotin olmasaydı insanlar sigara içmeye sakızla balon yapmaktan fazla tenezül etmezlerdi-MAH RUSSELL-Tütün araştırmacısı 1974