• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Champix kullanan var mı?

merhabalar bugun champix alıp başlayacağım. sizlerede gün gün yazacağım . umarım faydası olur.
bugun içtiğim sigara adedi: 25 mide bulantısı korkusu ile ilaca gece başlayacağım.

Gülseren yazını yeni okudum çok merak ettim ne durumdasın :) Yorumlarını bizlerle paylaşırsan seviniriz. İlacın etkileri nasıl? Sigarayı bıraktın mı?????

Merhaba Brigitte; bugun 6 cı günüm .. 14 cü güne çok var :) hala sigara içmeye devam ediyorum . ama bugun şu saate kadar normalde 9-11 sigara içerdim. bugun ilk kez 1.5 sigara içtim... şu satırları yazarken bile elimde sigara var. bu da 2.5 sigara eder.
Ağzımın tadı inanılmaz değişti. tadı tarif edemeyeceğim ama üzerine sirke dökülmüş çöp içiyorum gibi geliyor. O aldığım yoğun haz kayboldu. Yerine birşey koymam gerek bu tadın.. Elim boşaldığında ağzıma atacak şeker vs. gibi.
Henüz sigara benim için bitmiş değil . birazda bu konuda umutsuz gibiyim. Sanki tüm dünyam sigara üzerine kurulu imiş gibi. O tadıda bulamayınca sinir olmaya başladım.
71 yaşındaki annem cumartesi günü champix içmeye başladı. bugun ilacın 5ci günü. Şu anda da sigarasızlığın 23 cü saatinde... 40 yıldır sigara içmiş biri olarak benden daha iradeli çıktı.

Yan etkileri:
ılk 3 gün müthiş bir karın ağrısı gaz sancısı çektim o yüzden ilaca başlayacaklara cuma gecesi başlamalarını tavsiye ederim.. Benim bünyem berbat sindirim sistemi sorunum var. her yanlış yediğim şeyde rahatlıkla ağrıdan bayılabiliyorum.. 1 bardak süt ya da portakal suyu içtikten 12 dakika sonra kendimi bayılmış bulabiliyorum. Dolayısı ile champixin yaptığı yan etki sineye çekilebilir. ilaca başlamadan 12 saat önce yediklerinize dikkat eder hafif geçiştirirseniz sindirim sorunu olmayabilir . Ayrıca sorunu fark edince hemen biraz hint yağı içip ardından rezene çayına başladım. 4 cü günde bu yan etkisi geçti. ılk içtiğim gece uyurken çarpıntım oldugunu hissettim ve ilk 24 saatte dudaklarım, damağım, ayak bileklerim, yanaklarım, sırtımın bir bölümü uyuşur gibi kaşındı ya da kaşınır gibi uyuştu. şimdi oda geçti.
Daha sonra gelişmeleri bildiririm. Sevgiler...

Anladığım kadarı ile yan etkilerinden çok çekiniyorsun. Acil serviste polis olarak görev yapan birinin zybana bağlı olarak öldüğünü duymuştum . 10 metre ötesindeki acil kapısına bile yetişememiş. Ve aldığım başka bilgilerle hayatta zyban içmem. Ama champix öyle değil gibi geliyor. depresif ruh durumuna gelince üzerimde bir sakinlik var. Neşeliyim ve eskiden sinirlendiğim şeylere sinirlenmiyorum. Belki yan etkileri bildigim için kendimi kasıyorum. bu da psikolojik olabilir. 2 defa cok ilginç rüyalar gördüm. sanırım biraz bilinç altımızda olan şeyleri açığa çıkarıyor. eğer duygusal durumun kötü değilse ( kontrol altında tutulamayacak bir rahatsızlığın yok ise) bence deneyebilirsin. ben konuşulanlardan çok etkilendim intihar etmek isteyecegimi halüsinasyon göreceğimi falan sanmıştım. Ama sigara ile de intihar ediyorum daha kötü ne olabilir ki!!! bu konuda yaşadığım en kötü şey mutfağa gidip türk kahvesi yapacağıma nescafe yapıp geldim. 2 lambayı ardarda açık unuttum.
Annemdeki yan etkiler ise; 2 gece uyumakda zorlandı 12 saate yakın bir karın şişliği çekti. o kadar
ıstediğin benim açıklamayı unuttuğum herşeyi sorabilirsin..
Sevgiler...

Gülseren çok teşekkürler uzun uzun anlatmışsın yan etkileri. Gaz problemi bende de var. Özellikle meyve ve süt beni de çok kötü yapıyor. Zaten normalde sıkıntı yaratıyor gaz, bir de ilaç bu sorunu arttırıyorsa kötü. Belki ilk günler yapıyordur. Umarım bu sorun daha sonra ortadan kalkar.
Kabus türü, gerçek gibi rüyaları yan etkiler arasında okumuştum.Çarpıntı,uyuşma beni korkuttu açıkçası.
İlerde herşey normale dönecek diye düşünüyorum. Çünkü alışveriş sırasında tanımadığım bir bayanla konuşurken 2 aydır sigarayı bıraktığını Champix kullandığını kendini süper hissetiğini söylemişti. Tavsiye ediyorum, deneyin demişti.
Eskiden ne kadar sigara içtiğini merak ettim. Kaçıncı günü belirledin kendine bırakmak için? Son güne kadar içecek misin yoksa? Tadı da çok kötü diyorsun. Bu şekilde bırakmakta gerçekten çok sinir bir durum. Son içtiğin sigaraların tadı çok kötü olacak.
Bu arada annen çok şanslı kadınmış 71 yaşına kadar sigaranın keyfini sürmüş. :hooray:
Yaşadıklarını ara ara yazarsan çok iyi olur, bende cesaretleniyorum böylece.

Günaydın Brigitte;
gaz problemini rezene çayı ile geçirdiğimi düşünüyorum. Ama ''artık bir sorun çıkmaz'' derken dün gece rezene içmeden yemeğimi yedim ilacımı içtim ve gece tekrar karın ağrısı çektim. Sanırım bu ilaç bitene kadar rezene kullanmak zorundayım .
Aslında bu sorunun başkalarında olacagını düşünmüyorum. neden dersen bu ilaca başlamadan 6 gün önce lifli bir içeceğe başlamıştım. barsaklardaki villusları temizleyen bir nevi detox etkisi gösteren bu arada kolesterol trigliseridi düşüren bir içecekti. tek handikapı yanında içilen ilaçların etkisini azaltıyor. birden bu içeceği kestim champixe başladım 3 saat kadar sonra da dişim ağrımaya başlayınca birden yeme düzenim değişti. normalde champix kullanmasamda bence başıma gelecek birşeydi çünkü aç karnına su da içemiyorum vücudum iyice susuz kaldı. diş ağrımın olması bu sonucu doğurdu.
Uyuşma olayı saniyelik oldu. hiç biri 3 saniyeden fazla sürmedi. Bildiğim kadarı ile uzun süreli uyuşmalardan korkulmalı. Çarpıntıda aynı şekilde gayet kısa sürdü. sadece yatış pozisyonumu değiştirip uyumaya devam ettim. İkinci defa yaşasaydım bu konuda endişelenebilirdim.
26 yazmıştım daha önce ama 30 sigarayı geçiyormuşum.
Bırakmak içinde son günü belirledim. 14 mart ... Dün kokusu kötü gelmeye başlayınca panik bile oldum. Son güne kadar bırakabileceğimi zannetmiyorum. Bu arada bugun şuanda kahvemle içtiğim sigaranın tadı harika. Sanırım sende benim gibi sigarayı çok seviyorsun. Ne olursa olsun kurtulmak gerek.
Gelecek hafta tekrar yazarım.
Sevgiler

ben bugun 4 uncu gundeyınm 3 gundur sadece sabahları alıyordum 4 den sonra 1 sabah 1 aksam almaya basladım
ama hıc bır etkı yada yan etkı yok sıgarayada devam hemn sıgara hem ılac nasılolcak bılmıyorum acaba 1 11 gunlerde bı etkı gorurmuyum

selam garfield. ben aldım ama önümüzdeki günlerdeki nasıl olsa sigarayı bırakmazsam ne 179 lar vereceğim.... ben 1 kutu aldım 2 kişi paylaşarak kullanıyoruz ... işe yaradığı takdirde idamesinide alıcam elbet. bence baabnız kullansın. yaşlıların bırakması daha zor oluyor. iyi bir destek olur.

inşallah ilaca gerek kalmadan bırakır. yan etkileri bazılarında çok kötüymüş buradan okuduğum kadarıyla..

ceyom öncelikle tebrikler..
ben sağlık sektörünün bakım kısmıyla alakalı çalışıyorum ve istanbul geneli eczanelerde görev alıyorum işim gereği ilaçlarla fazlasıyla da içli dışlı oluyorum.yaklaşık 8 aydır bu ilacı gözlemlıyorum ve çevremde yaklaşık ölümcül hiç bir tehlike atlatmadan bırakan 9 kişi ve gittiğim bi eczanenin eczacısı tarafından kendi oğlu da dahil 200 e yakın hastası var ilacı kullandırıp bıraktırdığı.ilaç firmasında çalışan 2 3 arkadaşımın da kendi kullanımları ve bırakmaları üzerine pazartesi ayın 1'i ve haftanın ilk günü oluşu itibariyle başladım.4. gündeyim ve sabah akşam ilacı alıyorum.tek ve beni en çok bunaltan sorun yılda bir rüya görürken akla gelmicek garip rüyalar görmem.korkutucu değil (bülent ersoyun öz teyzem olduğunu öğrenmemi saymazsam) ama o kadar rüya görüyorum ki sabah 2 katı yorgun kalkıyorum ve dikkat dağınıklığı baş dönmesi yaşıyorum bazen sarhoş gibi hissediyorum kendimi en önemlisi de konuşkan bi insanım ama susmak 4 gündür en büyük tercihim.ama önüme kuzu koysalar bendeki bu iştahı hiç bi şey kapatamaz :) bulantı hiç yaşamadım ama yolun çok başındayım.sigara içme isteğim yok ama 14 yıldır günde 1 paketten fazla içen bi insanım ve sıkılınca elim arıyo içimde istediği yok yada keyif alamıyorum eskisi gibi güzel gelmıyo, kokusu ağır geliyo.
herkesteki yan etkileri çok farklı olabilir tabi ki.belki bizde de yan etkileri çıkıcak ama ilerleyen yıllarda daha farklı olarak.çünkü çalıştığı yer beyinde ve salgıladığımız hormon yerine yabancı madde gelip beyine bağlanıyo.işin bilimsel boyutu beni korkutsa da sigaradan kolumu bacağımı kaybetmek istemiyorum.zaten ciğerlerimin durumu yeterince kötü boyuta geldi.
son olarak mavişin annesine çok çok üzüldüm.umarım annen şu an çok daha iyidir..

Anladığım kadarı ile yan etkilerinden çok çekiniyorsun. Acil serviste polis olarak görev yapan birinin zybana bağlı olarak öldüğünü duymuştum . 10 metre ötesindeki acil kapısına bile yetişememiş. Ve aldığım başka bilgilerle hayatta zyban içmem. Ama champix öyle değil gibi geliyor. depresif ruh durumuna gelince üzerimde bir sakinlik var. Neşeliyim ve eskiden sinirlendiğim şeylere sinirlenmiyorum. Belki yan etkileri bildigim için kendimi kasıyorum. bu da psikolojik olabilir. 2 defa cok ilginç rüyalar gördüm. sanırım biraz bilinç altımızda olan şeyleri açığa çıkarıyor. eğer duygusal durumun kötü değilse ( kontrol altında tutulamayacak bir rahatsızlığın yok ise) bence deneyebilirsin. ben konuşulanlardan çok etkilendim intihar etmek isteyecegimi halüsinasyon göreceğimi falan sanmıştım. Ama sigara ile de intihar ediyorum daha kötü ne olabilir ki!!! bu konuda yaşadığım en kötü şey mutfağa gidip türk kahvesi yapacağıma nescafe yapıp geldim. 2 lambayı ardarda açık unuttum.
Annemdeki yan etkiler ise; 2 gece uyumakda zorlandı 12 saate yakın bir karın şişliği çekti. o kadar
İstediğin benim açıklamayı unuttuğum herşeyi sorabilirsin..
Sevgiler...

bende champix kullanıyorum.4. günü bitiriyorum.ve ilaca bağlı bi sektördeyim.çevremde kullanıp bırakmış gerçekten iyi bi insan sayısı var.hatta pfizer de bu ilacın bölge sorumlusu arkadaşım bile bu ilaçla sigarayı bıraktı.ama şu da bi gerçek durum tamamen beyinde.resmen ilacın salgıladığı dopaminle nikotin arasında kafa tasımın içinde savaş veriyorum.elim gidiyo çekiyorum.bende hiç sindirimle alakalı sorun olmadı ki sindirim sistemim sadece baskülde ağırlık yapar.ama ciddi uyku sorunu yapıyorum.gece uykum 3 kere bölünsün 3 defada da farklı farklı rüyalar görüyorum ve ben bu kadar rüya asla görmem.o yüzden de çok yorgun uykusuz uyanıyorum.çok konuşkanımdır ama içimden hiç konuşmak gelmıyo.duygusal gel gitler yaşıyorum ve sözlümle anlamsız şeylerden 2 gecedir telefonda birbirimize giriyoruz.bu gidişle belki sigarayı bırakıcam yada bırakamıcam 28. günün sonunda görücem ama bi sözlüm olmayabilir :) ben haftaya ç.ba yanı ayın 10'u olarak seçtim bırakma günümü.
sanırım burda destek çok önemli..ayrıca ilaç için firma bi site kurmuş bi de 800 lü hat var.dr desteği de veriliyo.

ben bir ay önce taksimde bi eczanede yine tanıtımına denk geldim.alkolmetre gibi bi cihazla ölçüm yapılıyo ve bende 21.5 çıktı.bu da araba egzozuna eş deger demek oluyo.19 yıl önce annemi beyinde başlayan ve her tarafına sıçrayan kanserden kaybedince dedim ki annem ağzına sürmedi ve bu illetten öldü.ama teyzemin sigara yüzünden akciğerlerinden çekilen litrelerce kanlı suyu sırtındaki delikleri görünce bu hale düşmeden bırakmayılım dedim.bence burdan bile olsa birbimize destek olalım.
bu yeni kutuların üzerine etiketle yapıştırılıyor.ben etiketsiz kutu almışım.ama yarın gideceğim eczaneden alıp paylaşırım.normal aramayla siteyi bulamadım.umarım başarırız.yine de şuna inanıyorum.tamamen irade.ona hakim olmasan 4 haftalık kutuyu bi an da yut yine de olmuyo.

Gülseren yazdıkların için çok teşekkürler. Evet tahmin ettiğin gibi sigara içmeyi çok seviyorum ve abartıyorum bu işi. Ama artık çok rahatsız oluyorum. Rahat nefes alamadığımı hissediyorum sanki eski yıllara göre daha kısıtlı miktarda hava giriyor ciğerlerime.
Ozzedci nin yazdığı ilacın konuşma isteğini azaltması ilginç geldi bana. Yani kişiyi depresif bir ruh haline sokuyor ilaç o zaman. Umarım bu ilacın başlangıçtaki yan etkisidir ve ilerleyen günlerde geçer.Yorumlarınızı bekliyorum.Herkese sevgiler ve aldığınız doğru karar için tebrikler.

Champix mahkemelik olmuş bir ilaçtır. Lütfen arama motorları üzerinden bilgilere bakıp. depresyona sebep oluyor bu ilaç!

arkadaşlar 7 ay önce yazmıştım bu forumda champix kullandığım ilk haftalardı.7 ay geçti sanki 8 sene sigara içen ben değilmişim gibi geliyor.bir kaç sefer moral bozukluğu anlarında içmeyi denedim, ilk sigaraya başladığım günler gibi oldu hiçbir zevk almadım.sigara defterini de kapattım artık.inşallah herkez biran önce kurtulur bu pislikten..

canan2 sigarayı bırakabilmişsin tebrik ederim çok güzel bir şey. Champix i 3 ay kullandın mı? Yan etkileri ilk başlarda mı görülüp sonra geçiyor mu? İlacı kaç ay kullandın? Bu ilaç sigara içememekten kaynaklanan gerginliği,stresi azaltıyor mu? Tecrübelerini bizimle paylaşırsan sevinirim.

Back