• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyiziniz kaça mal oldu?

KiymiziAba

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2009
5.814
9
156
Diğer
eviniz içn aldıklarınız toplamda kaça mal oldu ve neler aldınız paylaşırsanız çok mesut olacağım?yerimseniben

• mutfak araç gereçleri
  • oturma grupları
vs..

dantel... vs den bahsetmiyorum sositososito

aldığın markalara bağlı canım. benim şimdilik çok fazla bir çeyizim olmadığı için birşey yazamıyorum üzgünüm kaydirigubbakcemile3

canım
şöyle ki

oturma grubu almıyoruz biz de
yatak odası, bazası yatağı halısı perdesiyle 5 milyara mal olacak anlaşılan (bitek halı perde kaldı da)

mutfak gereçlerim (bulaşık, çamaşır makinesi, set üstü, mini fırını) 3134 liraya mal oldu
küçük ev aletleri (ütü, mikser, tost makinesi, su ısıtıcı, şarjlı süpürge, elektirkli süpürge-alıcam-) 1120 tl
diğerleri (yemek takımı, kahvaltı takımı, tencere setleri-çelik ve teflon- çatal kaşık takımı,düdüklü, çay seti, çaydanlıklar mutfak için ıvır zıvırlar ufak tefek eşyalar) aşşağı yukarı 2500 tuttu

yatak odası için(yatak örtüsü, uyku seti, nevresim takımları, yorganlar, pike takımı, yastıklar) bunlarda 800 civarı bişey verdim

işte diğer gereçlerde (banyo için ) 100 lirayı buldu

sen bunları daha pahalıyada mal edebilirsin daha ucuza da o senin elinde
kolay gelsin canım

belki daha eksiklerde vardır yazmadığım :)

canım
şöyle ki

oturma grubu almıyoruz biz de
yatak odası, bazası yatağı halısı perdesiyle 5 milyara mal olacak anlaşılan (bitek halı perde kaldı da)

mutfak gereçlerim (bulaşık, çamaşır makinesi, set üstü, mini fırını) 3134 liraya mal oldu
küçük ev aletleri (ütü, mikser, tost makinesi, su ısıtıcı, şarjlı süpürge, elektirkli süpürge-alıcam-) 1120 tl
diğerleri (yemek takımı, kahvaltı takımı, tencere setleri-çelik ve teflon- çatal kaşık takımı,düdüklü, çay seti, çaydanlıklar mutfak için ıvır zıvırlar ufak tefek eşyalar) aşşağı yukarı 2500 tuttu

yatak odası için(yatak örtüsü, uyku seti, nevresim takımları, yorganlar, pike takımı, yastıklar) bunlarda 800 civarı bişey verdim

işte diğer gereçlerde (banyo için ) 100 lirayı buldu

sen bunları daha pahalıyada mal edebilirsin daha ucuza da o senin elinde
kolay gelsin canım

belki daha eksiklerde vardır yazmadığım :)

12 654 -tatlicadiarzu-

evlenmicem vazgeçtimmm :lepi:

cevap için teşekkürler
a.s.
kız tarafına dusen kısım tahmını 6-7 mılyar tutuor sanırım..ayrı ayrı hesaplarsak..

sağol canım cevap içina.s.

canım benım aldıklarım ki mobılya beyaz esya falan almadım yemek takımı tenceresı ıvır zıvırı falan 3-4 mılyarı bulmustur..kı ben daha catal bıcak takımımı almadım..

beyaz esyasıyla mobılyasıyla beraber toplam 15.000 lırayı rahat bulur..

ama arkadasların da dedıgı gıbı bunu daha pahalıya da alırsın daha ucuza da markalara baglı ve ındırımden alıp almadıgına..

kız ceyızını hazırlamak daha zor..erkek tarafının ısı kolay alacaklarını bırgunde cıkıp bıle alabılırsın bızde ıvır zıvır cok ve ne kadar para gıttıgını anlayamıosun..

canım benım aldıklarım ki mobılya beyaz esya falan almadım yemek takımı tenceresı ıvır zıvırı falan 3-4 mılyarı bulmustur..kı ben daha catal bıcak takımımı almadım..

beyaz esyasıyla mobılyasıyla beraber toplam 15.000 lırayı rahat bulur..

ama arkadasların da dedıgı gıbı bunu daha pahalıya da alırsın daha ucuza da markalara baglı ve ındırımden alıp almadıgına..

kız ceyızını hazırlamak daha zor..erkek tarafının ısı kolay alacaklarını bırgunde cıkıp bıle alabılırsın bızde ıvır zıvır cok ve ne kadar para gıttıgını anlayamıosun..

Aynen canım birde seçmesi beğenmesi,birbiriyle uyumlandırması vs.çok karışık işler çeyiz hazırlamak.Valla 2 parça şey aldım yine de karış karış dolaştım şehri :36::36:

ben de bu aralar kaça mal olacak acaba derdindeyim
şuana kadar çatal bıçak takımı, yemek takımı, günlük yemek takımı, günlük çatal bıçak takımı,teflon tava 6'lı - bornoz takımı, battaniye, uyku seti, pike takımı 2,500 tl civarı tuttu, ortalama 1,500 lük daha alacaklarım olduğunu varsayarsak 4.000 tl sırf mobilya ve beyaz eşyasız masraf, tabii bu markalarave adede göre değişir

ben ortalama bir evi döşemek en az 15 ila 20bini bulur diye düşünüyorum tabiki bu ortalama hesap :)
yavaştan herşeyi ayarlamak daha iyi ucuzunu kalitelisini arayıp alabilirsn

Back
X