• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyizim hazır degil :(

Merhaba benim ceyizim hazır degil ve sevgilimin annesiyle sevgilimde yanımızda otırurken ceyizin hazırmı diye sordu bende ufak tefek seyler hazır dedm dogruyu soyledm yani cok gec kalmıs annen fin dedi ben 20 yasındaym unv 3.e gectm daha sizce gec mi havlu yatak ortuldri ve bikac mutfak esyası hazır gecende sevgilime babNnesi sormus ceyizi hazırmı diye :/
Biliyor musun tam tamına 2 ay sonra düğünüm var ve ne çeyizim var ne de evim,eşyalarım..(çeyiz için bir yerden para bekliyorum toplu alacağım o yüzden alamadım) Neden geç olsun ki :) içini ferah tut.

ben 26 yaşındayım benim de o kadar hazır...
çalışınca alırsın canım dert etme... ama çalışmaya daha başlamadan ad konulacaksa
annene ; arkadaşlarım çeyiz hazırlığı yapıyor tatil de evlerine gittiklerin de anneleriyle çeyizlerine ufak da olsa damlay damlaya hesabı birşeyler alıyor ben de heveslendim özendim biz de alsak ya ufak ufak
diyebilirisin....
ayrıca kimisi sen de bilezikler hazır mı de demiş deme sakın öyle birşey....
var bazıları maalesef çeyize takıyor,
ama benim başka takdığım bu kadar aile içine girme şimdiden
adı konmadan

benim seneye düğünüm var hiçbir şeyim yok ailesine de söyledim hiçbir şeyim yok çeyiz falan yapmadım dedim olsun biz de var her şey dediler ne var ki bunda evlenme meraklısı gibi çeyizi kapı önünde tutacak değiliz bazıları evliliği düşünmediği anda evlenmeye karar veriyor ben onlardan birisiyim olabilir yani

Merhaba benim ceyizim hazır degil ve sevgilimin annesiyle sevgilimde yanımızda otırurken ceyizin hazırmı diye sordu bende ufak tefek seyler hazır dedm dogruyu soyledm yani cok gec kalmıs annen fin dedi ben 20 yasındaym unv 3.e gectm daha sizce gec mi havlu yatak ortuldri ve bikac mutfak esyası hazır gecende sevgilime babNnesi sormus ceyizi hazırmı diye :/

Saçmalamasınlar ! Ayrıca onlara ne?
Benim teyzem yıllardır çeyiz yapmış.. hala bekar bütün çeyizlikleri artık müzelik oldu!
1- 2 seneye kadar evlenir ben bunların hiç birini kullanmam diyor..
Benimde hiç bir şeyim yoktu.. para biriktirdim sözden sonra her şeyi bir anda yepyeni alıyorum.. :)

Ayrıca kvne de uyuz oldum.. bu seni ve aileni ilgilendirir. Onun yorum yapmaya hakkı yok.

valla annem çok çeyiz verdi bana kaynanam da ee napcam bu kadar çeyizimi paketledim kaldirdim duruyorr. çok çeyizim var benim. kullanamiyorum bak annem yıllardir ördü ördü de kullanamiyom yani yakında abim evlencek yengem hiç çeyiz hazirlamamiş daha yazmaları verdi annem. kendi tarafi da az yaptım ama hiç de sermiycek. sandiga sakliycakmiş. çeyiz modasi çoktaan geçti.

bu devirde çeyiz mi kalmış ya.. ay çarşaf olayına döndü bu konu

okuyan insan için geç değil
kaldıki benim çeyizim bile evlendiğimde tam değildi
27 yaşında evlendim düşü

Ben ceyiz hazirlamadim bile:KK12: esimle birlikte aldik hersiye evlendikten sonra bi Bicak takimi almisdim evlenmeden okadar.:KK48:

10 sene önceden çeyiz mi kaldı bu nası zihniyet ya çok saçma. aptal aptal yorumlar yapmışlar. para biriktirirsin sonradan istediğini 1 günde bile alırsın önce kendisi hayatını kurup evlilik planını yapsın da çeyiz en küçük iş yani

Carsaf olayı onlardada onceden varmıs ben kabul etmiyoeum dedim bana gore degil dedm evlenince ayrı sehirde yasayalm diye tutturuyorum ya hadi hayırlısı tam bilmiyorum adetlwrni ama en yakın zamanda ogrenicem. Kayınvalidemle tartıssam ve haksız bulsan beni nasıl tepki verirsn tarzında agzınınarıyorum hersy olumlu smdilik ama dur bakalım
iğrenç ya daha şimdiden kanlı çarşaf adetine kadar söylemiş mi sana. senin kabul etmemen değil sevgilnin böyle birşeyden bahsetmemesi lazımdı

Ayol sevgilinizin annesine ne ? Ayrıca ne saçma bir soru ve ne saçma bir muhabbet?
Sizin iyiliğiniz yada oğlunu mutlu etmeniz çeyizdeki havluyla patiğe mi bağlı oalcak?
Hımm 20 patik 30 havlu var bunden kesin iyi gelin olur tövbe tövbe

Ne çeyizi güzel kardeşim, sen üniversite öğrencisisin. Zaten en büyük çeyizini eğitiminle yapıyorsun.
Eskidenmiş o yıllar öncesinden çeyize başlamalar.
Benim düğünüme 1,5 ay var. Daha çöp almadık.
Akşamları çıkıp fikir ediniyoruz, çıksak bir günde alırız hepsini.
Demode işlerle uğraşmayın, eğitiminizi tamamlayın. Para olunca hepsi pat diye olur zaten.

ne çeyizi yaaaa?

paran olursa o saydıklarını çarşıdan almak 1 gün bile sürmez
üniversite okuyan kızsın ne alaka çeyiz düşünmek bu zamanda?

Biz böyle yaptık, hiç bir şey almamıştım çeyiz işi için, ne gerek var zaten kullanılmıyor ve modası da geçiyor. Eskidenmiş o çeyiz hazırlamalar bu kadar hazır ürün vs. yokmuş. Hiç kimse de yadırgamadı aaaa çeyizi yok diye. Hatta eşimin çeyizi benden fazlaydı...
Daha 20 yaşındasın, okuyorsun, ortada aday bile yokken annen sana çeyiz mi düzecekti saçmalamış yani...

amaaan ben 3 ay ıcınde evlendım mobılya beyaz esya tum ceyızler alındı yanı
alındı ve ev dızıldı nolcakkı
modası gecıyor herseyın
onların herseyı hazırmıymıs asıl onlar dusunsun

yazık sana kadın aslında evlenirken ne getireceksin demiş.3 ün 1 ini diyeceksin

otuz yaşında evlendim ve evlenirken çeyiz namına hiç bir şeyim yoktu.
eşimle birlikte aldık her şeyi.
çeyizlik alıyor musun dendiğinde,
kızımın çeyizi diplomaları derdi babam.
kafana takmana bile değmez.
okulun bittiğinde çalışmaya başladığında istediğin her şeyi alabilirsin.

Sen bir sorsaydin onlara ogullarinin ceyizi hazir miymis?
Eviniz, beyaz esyasini , mobilyasini almislar mi? Dugununde en az on burma bilezik takacaklar miynis?
Ogullarini borcsuz harcsiz dunya evine sokabilecekler miymis?
Uc bes tabak canak kolay is deseydin.
Hey Allahim ya ne insanlar var su devirde hala

Sen bir sorsaydin onlara ogullarinin ceyizi hazir miymis?
Eviniz, beyaz esyasini , mobilyasini almislar mi? Dugununde en az on burma bilezik takacaklar miynis?
Ogullarini borcsuz harcsiz dunya evine sokabilecekler miymis?
Uc bes tabak canak kolay is deseydin.
Hey Allahim ya ne insanlar var su devirde hala
kesinlikle
benim bilezikler hazır mı diye sorsa kız neler derler
bir de ben bu kadından ürktüm daha ortada fol yok yumurta yok kıza çeyiz sormalar kanlı çarşaf adetlerinden bahsettirmeler üüff çok işi var konu sahibinin

kızlar suan hatırlamıyorumda kanlı carsaf olayı baska bi yerden acıldı kaynanam yoktu onu konusurken oyle biseyi bana teklif dahi edemez ettirmem yani o kim mi benm mahrem kanımı gorecek

Back
X