• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyizim hazır degil :(

Bende oyle dusunuyorum hele bi soz nisan biseyler olsun ceyizde hazırlanlr elbet yangında mal kacırır ne gibi ne bu acele dimi ama

Merhaba benim ceyizim hazır degil ve sevgilimin annesiyle sevgilimde yanımızda otırurken ceyizin hazırmı diye sordu bende ufak tefek seyler hazır dedm dogruyu soyledm yani cok gec kalmıs annen fin dedi ben 20 yasındaym unv 3.e gectm daha sizce gec mi havlu yatak ortuldri ve bikac mutfak esyası hazır gecende sevgilime babNnesi sormus ceyizi hazırmı diye :/

çeyiz ne ki eskiden aldığını bugün beğenmeyebilirsin modası geçebilir ya da daha iyisi kullanışlısı çıkabilir ayriyeten saklamak için yer bulmaya çalışmak da cabası onun yerine cebinde paran olsun para biriktir. paran olduktan sonra hepsini 1 günde de alırsın.

Merhaba benim ceyizim hazır degil ve sevgilimin annesiyle sevgilimde yanımızda otırurken ceyizin hazırmı diye sordu bende ufak tefek seyler hazır dedm dogruyu soyledm yani cok gec kalmıs annen fin dedi ben 20 yasındaym unv 3.e gectm daha sizce gec mi havlu yatak ortuldri ve bikac mutfak esyası hazır gecende sevgilime babNnesi sormus ceyizi hazırmı diye :/
Canm boşver sorarlar.
Evlenince tamamlanmaz şeyler mi Allah aşkına ha tamamlamak yardım etmek için soruyorlarsa o başka ama senin çeyizin kimseyi ilgilendirmez kimse dört dörtlük evlenmiyor.

20 yaşındasın ve inan hiçbirşeye geç kalmadın... ben karşıyım yıllarca sandık bekleyen çeyizlere kendimde yapmadım yaptırmadımda herşeyin hazırı moderni var şimdi... kv adayın bence işgüzarlıktan geç kaldın demiştir fazla ciddiye alma...

artik o el emekleri v.s ler sadece yer isgali yapiyor,kullanilmiyor eger problem onlarsa hic uzulme . diger turlu hazir alinacak seylerse iki gunde hallolacak isler hepsi... yani 'ceyizin hazir mi !!!??' lafi da enteresan otesi bi soz olmus!!!

bu zamanda ne çeyizi anlamıyorum ki,; iğne oyalı masa örtüleri olsa ne olmasa ne , küçük ev aletleri alsan ne almasan ne , evlenecek olan sensin , kullanacak olan sensin , yıllarca bir kenarda eskirler modası geçer..

ayrıca damat adayının çeyizi hazırmıymış önemli olan nokta odur. diplomasını alıp doktorasını yapmış mı ,almış mı evini arabasını ,maaşı iyimiymiş , sorun edilmesi gereken asıl konular bunlar

kişi önce kendisine bakacak , eşya dediğin nedir , bu devirde herşey ucuz , herşeyin hazırı var zaten.

evlenmeden 1 hafta önce gittim bornoz takımı aldım yatak örtüsü aldım başkada birşey almadım. bana çeyiz soranada hangi devirde yaşıyoruz dedim geçtim.

sana çeyiz hazırmı diye soracaklarına ,ne zaman istemeye gelelim diye sormaları lazım , ailenin ve senin ne zaman uygun olduğunuzu sormaları lazım , önce kızı istesinler ,sizinkilerde razı gelirse sonra aileler ne gerekiyorsa ellerinden geldiğince yaparlar, bunlarda çok içten pazarlıklı çıkmışlar sana sonradan çok çektiriler bir eksiğin olursa ....

Ne çeyiz meraklı bir aileymiş yaaa:-)

Canım çeyiz işi ıkadarda zor bir işdeğil zaten herşeyi mağazadan alıyorsun dantellerin yüzünede artık bakılmıyor sen rahatına bak

Maaşallah sevgilinin sülalesinin hiç derdi yok heralde senin derdine düşmüşler

Ceyizden kasit ne bilmiyorum ama mutfak esyalarini falan kastediyorsan teker teker alma para biriktirir topluca alirsin, hem her yil yeni seyler cikiyor hem de farkli zamanlarda alinanlar birbirine uymuyor. Ayni sey nevresim takimlari icin falan da geçerli.

onlara ne oluyor anlamadım. takma sen hiç yavaş yavaş içine sinerek yap çeyizini. çeyiz dediğin ne ki mutlu olsunlar der insan

ben de 20 yaşındayım. HİÇBİŞİYİM YOK. şuan panik ettin ben:P

Anaa bende 3e geçtim değil havlu yatak örtüsü,havlu kenarım bile yok :D ay ne boş insanlaaaaar ne boş insanlar yarabbim ya resulallah :D

daha 3 e geçmişsin daha bir dur
olur o işler okul bitsin de iş bulun da gerisi çorap söküğü;)

Kitaplarim var gecerli olur mu derdim ben olsaydim :KK12:
Zaten 20 yasinda sadece kitaplarim vardi...
Nisanlaninca gerekenleri almaya baslamistim...
Onemli olan butce canim, butce olduktan sonra her sey alinir ondan kolay ne var...
Aman okulunu bitir...

Kızlar yazdıklarınızı cok keyifle okudum cok tesekkur ederim moral verdgnz icin :) kendimi kotu hissediyodum ama sayenzde icm rahatladı :) hayırlısıyla okulu bitirip diplomayı alalımda oncengelip istesinler sonra ceyiz dusunurz ;)

Back
X