• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyizim hazır degil :(

Ve daha ilk yuzyuze tanısmamızda bunı sordu bana ben diyorum ki iyice tanıyım ama uzakta iste yazın sonunda cagryolar annemde gitme simdi diyo bi yandanda oda git diyo en son bana bıraktı gidip ailesinin icindede bana davranıslarnı fln gormelimiym biraz aileye duskun cunku 1.5 yıl oldu cıkmaya baslayalı

kidedi, post: 41601709, member: 509828"]kesinlikle
benim bilezikler hazır mı diye sorsa kız neler derler
bir de ben bu kadından ürktüm daha ortada fol yok yumurta yok kıza çeyiz sormalar kanlı çarşaf adetlerinden bahsettirmeler üüff çok işi var konu sahibinin[/QUOTE]
Mesajlarin hepsini okumadim.
Kanli carsaftan da mi bahsetmis mustakbel kayinvalide??!!!
Yok artik daha neler, kesinlikle aklini kacirmis olmali.
Sevgili yahu daha bunlar, boyle seyler konusulacak konumdalar mi? Hos kimseyle konusulmamali ama boylesi de daha mide bulandirici

kidedi, post: 41601709, member: 509828"]kesinlikle
benim bilezikler hazır mı diye sorsa kız neler derler
bir de ben bu kadından ürktüm daha ortada fol yok yumurta yok kıza çeyiz sormalar kanlı çarşaf adetlerinden bahsettirmeler üüff çok işi var konu sahibinin
Sevgili yahu daha bunlar, boyle seyler konusulacak konumdalar mi? Hos kimseyle konusulmamali ama boylesi de daha mide bulandirici[/QUOTE]
Yok canım kayınvalidemle konusmadım o konuyu kayınvalide adayım sadece ceyizin hazırmı diye sordu

Sevgili yahu daha bunlar, boyle seyler konusulacak konumdalar mi? Hos kimseyle konusulmamali ama boylesi de daha mide bulandirici
Yok canım kayınvalidemle konusmadım o konuyu kayınvalide adayım sadece ceyizin hazırmı diye sordu[/QUOTE]
Bak canim, islerin son derece geleneksel yurudugu kucucuk bir sehirde yasiyorum.
Yakinda da esimin bir akrabasinin dugunu var.
Erkek buraya oldukca uzakta yasiyor ve oyle isten izin falan alamiyor. Dugunune zor gelecek nerdeyse o derece.
Ne yamis ev meselesini dedim, gerekli seyleri ayarlamis orda eediler.
Kizin esyalarini kendileri mi goturecekmis dedim. Kizin kiyafeti disinda bir esyasi yokmus zaten, ailesi ceyiz parasi verecekmis gittikleri yerden kendileri alacakmis dediler.
Bak bu kiz 19 yasinda lise mezunu, bir valizini alip gidecek evine.
Sen bunca egitim alan bir insansin, isin gucun olacak nasipse.
Boyle hadsiz hadsiz konusturma kimseyi.

Amannn canım bu zamanda çehizmi kalmış benimkiler sandıkta bekliyor inanki kullanılmıyor bile nişanlınla konuş kendine yarayacak şeyler al bide şu kaynananları susturacak kadar dürülük hazırla tamam, ama bunlar şimdiden eksik araştırıyor gibi geldi bana, böyle herşeyi sorup soruştururlarsa bende herşeyi ince eleyip sık dokuycam de bundan sonra benden dôrt dörtlük çehiz bekliyorsanız bende dört dörtlük düğün ve takı istiyorum de

kızım sen okuyorsun, ne çeyizi? senin diploman olacak, kısmetse işin gücün olacak. senin çeyizin bunlar. 3 tane çula çaputa, kapkacağa takma kafanı.

Bana sorarsan hıcc kendını uzme. Bende geriiim geriiiim gerilirdim bir iğnem dahi yok diye..Şimdi nelerim var . . Ekimde dugunum evi düzdük bile.. dusun o kadar.. Sallama hiç..

İlk defa tanisinca öyle cevap veremedim ama bundan sonra dizimi go
Bana sorarsan hıcc kendını uzme. Bende geriiim geriiiim gerilirdim bir iğnem dahi yok diye..Şimdi nelerim var . . Ekimde dugunum evi düzdük bile.. dusun o kadar.. Sallama hiç..
Takmiyorm artk canim hayirli olsun simdiden bu arada :)

Napacaklarmis çeyizini? İnsan evlenirken ne guzel ggeliyorsa onu alır.. Benim 20 yasında çeyiz lafım bile yoktu.. Yaklaşık 3 ayda fazlasıyla tamamlandı Allah'in izniyle.. Çeyiz yerine bankada 3-5 bsy biriksin, o parayla al alacağını, daha iyi..

Moralini bozmak gibi Olmasın canım ama bu aileden çekeceğin var sanki insan sorarmı ya böyle bişeyi hazır değil diye bide aaaa cok geç kalmışsınuz ne demek. Altın almaya gidince sende fazla iste alamayız durumumu yok derlerse aaaa bu zamana kadar para biriktiremenizmi diye kısasa kısas yap :)

Ve daha ilk yuzyuze tanısmamızda bunı sordu bana ben diyorum ki iyice tanıyım ama uzakta iste yazın sonunda cagryolar annemde gitme simdi diyo bi yandanda oda git diyo en son bana bıraktı gidip ailesinin icindede bana davranıslarnı fln gormelimiym biraz aileye duskun cunku 1.5 yıl oldu cıkmaya baslayalı
bence sakın gitme evlerine , iyi gözle bakılmıyor sonradan laf çıkarabilirler ne rahat insanlar var kızlarını erkek evine rahatca gönderdiler vs. , önce istesinler sonra ailenle gidersin evlerini görmeye.
uzakta diyorsun 1 gece kalma ihtimalinide düşün yani hiç hoş olmaz , kendini düşünmüyorsan aileni düşün bu konuda. milletin ağzına laf verme , tanışmaya gitmenin adı yamanmaya gitmeye kadar varabilir. insanlar çeşit çeşit iyi düşünelim iyi olsun ama nedense iyisi çok nadir oluyor

Ya ama ben ordaki aile yapısını gormedsem olmaz ki belkide hic istemicem istemefaslı da olmayacak ama benim iyi tabımam gerekiyor isteme olması icin uzaktanda ailedeki davranıslarnı kestremyrm cok aileye duskunse yapamam ki yada bana aiiesnin yanında farklı davranırsa ailemle gidersem bana kotu davranamaz ama tek gidwrsem gozlemlemis olurum

boş ver çeyizi eskidenmiş her ş
Ya ama ben ordaki aile yapısını gormedsem olmaz ki belkide hic istemicem istemefaslı da olmayacak ama benim iyi tabımam gerekiyor isteme olması icin uzaktanda ailedeki davranıslarnı kestremyrm cok aileye duskunse yapamam ki yada bana aiiesnin yanında farklı davranırsa ailemle gidersem bana kotu davranamaz ama tek gidwrsem gozlemlemis olurum
bana da aile tutucu gibi geldi

İyice gözlemledikten sonra içine sinmeyen bir şey olursa ayrılacak mısın? Genellikle iş bu devreye gelince yok bi seferden ben yanlış anlamışımdır, yok o güne has bir şeydir diyip ayrılamıyor genç kızlar genelde. Eğer gerçekten orda gözlemleyeceğin şeyler senin için fark yaratacaksa git.

Back