• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyizim hazır degil :(

Merhaba benim ceyizim hazır degil ve sevgilimin annesiyle sevgilimde yanımızda otırurken ceyizin hazırmı diye sordu bende ufak tefek seyler hazır dedm dogruyu soyledm yani cok gec kalmıs annen fin dedi ben 20 yasındaym unv 3.e gectm daha sizce gec mi havlu yatak ortuldri ve bikac mutfak esyası hazır gecende sevgilime babNnesi sormus ceyizi hazırmı diye :/
kız beşikte ceyız esikte denmis cnm yani annen beyaz esya alcak hali yok ama tencere setleri yemek takımı catal bıcak seti hani bunlar alınır cünkü bi anda para vermek gerer adamı ha sen cokkkkkkkkkkk zenginsindir o ayrı ama yani tencerenin modası gecmes battaniyenin modası gecmez catal bıcagın modası gecmez bencede annen gec kalmıs ceyız ille havlu tülbnet degildir nevresimin modası gecmezz

ii kaynanan gene cok yüklenmemis nereli merak ettim kaynanan

boş ver çeyiz mi kaldı
o hani nerde çeyizin diyen kaynanalar sanki senin istediğin her şeyi dört başı mamur bir şekilde yapacak

Nişanlandım bi iğnem bile yoktu:KK14:
hepsi olur gider. . Acele ne ..:KK45:

Universite okuyan genc kızın ceyizinden kimene?

Ceyiz meraklisi ise kaynana gitsin köyden alsin gelini. Çünkü okul olmayinca oturup ceyiz duzuyorlar. (Kucumsemek icin demiyorum)

Merhaba benim ceyizim hazır degil ve sevgilimin annesiyle sevgilimde yanımızda otırurken ceyizin hazırmı diye sordu bende ufak tefek seyler hazır dedm dogruyu soyledm yani cok gec kalmıs annen fin dedi ben 20 yasındaym unv 3.e gectm daha sizce gec mi havlu yatak ortuldri ve bikac mutfak esyası hazır gecende sevgilime babNnesi sormus ceyizi hazırmı diye :/
bide mesela üni 3 e gectim diyosun yani tabihi bebekken baslıcak hali yok ama lise 1 2 gibi baslaması lazımdı yanii annende rahat kadın mıs vesselam cnm

tabiki geç kalmışsın kız çocuğu dedğin doğar doğmaz nevresim takımı efendime söyleyim kırkyama yatak örtüsüyle gelir... çünkü neden milletimizin kadına yüklediği tek rol "karı olmak".!?!

bide mesela üni 3 e gectim diyosun yani tabihi bebekken baslıcak hali yok ama lise 1 2 gibi baslaması lazımdı yanii annende rahat kadın mıs vesselam cnm
ben evlenmeden bir ay önce aldık nevresim takımı vs o çeyiz dediğiniz şeyi. extra large mışız:)

Tuhaf gelebilir ama, benim de çeyizim yok:110:
Ablamın çeyizi 2-3 ayda bitti, dışardan alınarak. Artık çeyizin eski önemi yok. Takmayın bence bu bir kusur değil. Zaten kaç kişi dantelleri tam olarak kullanıyor yani. Her şeyin bir moda dönemi oluyor. Artık anneannemin evinde bile bir dantel örgü yok. Zevk meselesi tabi, hatıra kısmına da sözüm yok. Ama çeyizim yok diye bi kavram olduğuna inanmıyorum ben pek. Siz teklifi alın, resmiyet olsun aileniz sizi boş göndermez tabiki. Geç kalmak gibi bi durum yok daha yaş 20 ve okul bitmemiş. Hangi dönemdeyiz? (Gerçi benim kayınvalide adayı da böyle bende okuyorum henüz o da bunu iğneliyor, manyak diyip geçiyorum ben:KK53: sanki oğluşu evde kaldı:KK53:) Bunlar böyle anacım hepsi bir cins. Bir daha sorarsa "daha ben hazır değilim ne çeyizi?" deyiver.

Tuhaf gelebilir ama, benim de çeyizim yok:110:
Ablamın çeyizi 2-3 ayda bitti, dışardan alınarak. Artık çeyizin eski önemi yok. Takmayın bence bu bir kusur değil. Zaten kaç kişi dantelleri tam olarak kullanıyor yani. Her şeyin bir moda dönemi oluyor. Artık anneannemin evinde bile bir dantel örgü yok. Zevk meselesi tabi, hatıra kısmına da sözüm yok. Ama çeyizim yok diye bi kavram olduğuna inanmıyorum ben pek. Siz teklifi alın, resmiyet olsun aileniz sizi boş göndermez tabiki. Geç kalmak gibi bi durum yok daha yaş 20 ve okul bitmemiş. Hangi dönemdeyiz? (Gerçi benim kayınvalide adayı da böyle bende okuyorum henüz o da bunu iğneliyor, manyak diyip geçiyorum ben:KK53: sanki oğluşu evde kaldı:KK53:) Bunlar böyle anacım hepsi bir cins. Bir daha sorarsa "daha ben hazır değilim ne çeyizi?" deyiver.
o kadıın cevabını ben sana söyliyim madem evlenmicen ne oglumu oyalıyosun olur cnm
kadın demekki ceyize önem veren birisi herkez bir olmaz

o kadıın cevabını ben sana söyliyim madem evlenmicen ne oglumu oyalıyosun olur cnm
kadın demekki ceyize önem veren birisi herkez bir olmaz
Iyi de bu kızın okuduğunu biliyor daha, oğlunu oyalamak değil ki bu kız şu an hemen çeyizimi hazır edeyim de evleneyim diye mi düşünecek okulu bitirmekle mi uğraşacak? Daha okul bitmemiş ya her şey alınır edilir bu ne 'çok geç kalmış' demek ne? Belki aileler anlaşamayacak tek sorun çeyiz mi?

Iyi de bu kızın okuduğunu biliyor daha, oğlunu oyalamak değil ki bu kız şu an hemen çeyizimi hazır edeyim de evleneyim diye mi düşünecek okulu bitirmekle mi uğraşacak? Daha okul bitmemiş ya her şey alınır edilir bu ne 'çok geç kalmış' demek ne? Belki aileler anlaşamayacak tek sorun çeyiz mi?
ben bana göre kendi düsünceme göre yazıyorum cnm kız zaten okusun ama anne yapar ceyizi kız ne anlar kı annesi alabilirdi ben ceyizi zaten tülbent dantel havlu olarak görmüyorum tencerenin modası gecmez hisar catal bıcak takımı gecmez nevresim gecmez bornoz takımı gecmez yani belli baslı seyler alınablir

bide aileler anlasamıcak dedin kız ceyizi önce karsıma biri cıksın kafam uyarsa ceyiz yaparım degildirki bu kız nasılsa evlencek yani lise cagında anne baslayabilir almaya

Onları ben mutfaktaki sectgm renge gore hepsni uyumlu almak istyrm catal bıcaga kadar ve benm evmde kullanacgm catal bıcsktan kaynanama ne ki hemde catal bıcagı tencrreyi alıp smdiden sandkts bekletmnin alemi ne

bence ilşkine cok fazla karışıyorlar yok annesi yok babannesi ne neki senin çeyizinin ne oldugundan mesafeli ol bu kadar samimi olma bence evlenmeden tavrını koy derim daha üni 3 desin mesela bakalım ailen onları kabul edecek mi vericek mi seni kolay alacaklarını düşündürme onlara evlenince başın çok agrır mesela ben olsam yakın değilse düşün tarihi:

" okul varken evlenmeyi düşünmüyorum zaten annem ilgilenir öyle şeylerle ben pek anlamam maddiyat oldu mu hepsi kolayca alınır en fazla bir ayımı alır ben zaten çok fazla gereksiz eşya almayı düşünmüyorum derim " beklentiyi düşür yani ;)

İkinci seçenek gayet iyi niyetli olaraktan maddi durumunu düşünerek ve maddiyen zorlanmasınızı istemeden " eger herşeyi hazırsa bizim de durumumuz müsait adını koyalım yuvanızı kuralım bir an önce " mantıgı da olabilir o zamn da gayet içtenlikle durum neyse paylaşın zarar gelmez ;)

Kayınvalidemde okul bitmeden boyle biseyi.dsunmuyoki sırf luzumsuzlk iste sevgilim demisti annem arada patavatsızlık yapar diye aslında..s

ay derlerki simdiki kızlar herşeyi tas tamam istiyor bu ccougun ailesi bir farklı onlar tamam olmasından yana.Herkesin evinde üc bes eksiklik olur bence bir evde en önemi sey 1 yatak sonrası mutfak esyaları.Ögrenci evimden biliyorum ...

okullara, dershanelere dökülen paralarla kaç kız çeyizi olur acaba...kayınvalide adayının bundan haberi var mı?boş boş konuşuyor işte...

Back
X