• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyize bunlar alınmalı mı?

ysmgzldr

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2010
1.770
78
363
Kızlar kullanmayacağım şeyleri çeyizime almak istemiyorum. Katı meyve sıkacağı ve fritöz aldım ama çoluk çocuk olacağını ve hafta sonları kahvaltılarını düşünerek aldım :) Ama bazı şeylerde kararsız kaldım, bi de siz fikrinizi söyleyin bakalım :51:

Ekmek Yapma Makinesi
Yoğurt Yapma Makinesi
Dondurma Yapma Makinesi
Kıyma Makinesi

Ekmek yapma makinası güzel ama diğerleri gereksiz senede 1 sefer kullanmak için almaya değmez
kıyma yapma makinası mesela boş yere yer kaplar
yoğurt mayalamak çok basit
dondurma makinasını ilk kez duydum teknolojiden baya uzak kalmışım ama ben almazdım

canım öncelikle hayırlı olsun çeyiz dizmek çok eğlencelidir. umarım dolu dolu yaşarsın bu zevki çeyize ne istersen onu al yani mesela aşağıda yazdıklarını ben hayatta kullanmam gereksiz gelir ama sen heves ediyosan al bence kimseye bakma içinden geleni yapıp almak en güzeli :) kolay gelsin

Canım hayırlı olsun öncelikle mutluluklada tamamlarsın inşallah.Ben bunların hiçbirini almıycam bana göre fazla gerek olacağını düşünmüyorum fazladan yer kaplar sadece tabiki karar senin :75:

Canım bana sorarsan hepsi fazlasıyla gereksiz ama madem sen heves ettin maddi açıdan seni zorlamayacaksa ve mutfağında yer olacaksa al :16:

Bana göre hepsi gereksiz ve de oldukça yer kapaya şyler.Ben 6 aylık evliyim bin pişman olduğum bu kaar gereksiz şey aldığıma,ekmek yapma makinesini bir kere denedim zaten iki kişi olunca o ekmek bitmiyo bozuluyo boşa da yer kaplıyor.Ekmek kızartma makinesi bile gereksiz bence,büyk tost makinen varsa aynı işleve sahiptir.Diğerlerini çocuk olursa alısın yeni evin daha sade huzurlu olsun gereksiz eşyalarla doldurma derim

Ekmek yapma ve yoğurt makinası ben de istiyorum ama mesela kıyma makinası annemden ödünç alabileceğim bir şey. Ekmek 3 saatte filan pişiyor, yoğurt için uht olmayan süt bulabileceksen ekmeği filan uğraşıp yapacağına inanıyorsan al... Gerçi makina kullanmadık ama annem güveçte yoğurt mayalıyor hazır sütle cıvık olduğunu söylüyor. Bunları düşünerek karar verirsin zaten :)

yoğurt makinesine gerek yok belki, kendim yapabilirim zamanla elim alışabilir diye düşündüm... alırsam da bebeğim olunca alırım :))
dondurma makinesi tefalin. diyet tatlı yapma amacıyla düşünmüştüm :) çok da şart değil evet.
kıyma makinesine ilerde gerek duyarsam alırım belki :) ailem yakınımda değil, otobüsle 18 saat uzakta :/

sanırım ekmek yapma makinesi en çok hoşuma giden şey ama ayarını iyi tutturmam gerek.. devamlı kullananlar çoook memnun kalıyor bakalım :16:

yoğurt makinesine gerek yok belki, kendim yapabilirim zamanla elim alışabilir diye düşündüm... alırsam da bebeğim olunca alırım :))
dondurma makinesi tefalin. diyet tatlı yapma amacıyla düşünmüştüm :) çok da şart değil evet.
kıyma makinesine ilerde gerek duyarsam alırım belki :) ailem yakınımda değil, otobüsle 18 saat uzakta :/

sanırım ekmek yapma makinesi en çok hoşuma giden şey ama ayarını iyi tutturmam gerek.. devamlı kullananlar çoook memnun kalıyor bakalım :16:

ben de bi ekmek yapma makinası istiyorum çeyizime, katı meyve sıkacağımı bile en büyük boydan aldım. seviyorum evimde de o ortamı oluşturmak istiyrum,ben kullanırım ekmek makinasını gibi geliyor.

ancak bunu evlendikten sonra düşüneceğim, nihayetinde evlendikten sonra da ev eşyası hevesim oalcaktır mutlaka bi de biraz yaşayıp görmek istiyorum sanırım.

ben de bi ekmek yapma makinası istiyorum çeyizime, katı meyve sıkacağımı bile en büyük boydan aldım. seviyorum evimde de o ortamı oluşturmak istiyrum,ben kullanırım ekmek makinasını gibi geliyor.

ancak bunu evlendikten sonra düşüneceğim, nihayetinde evlendikten sonra da ev eşyası hevesim oalcaktır mutlaka bi de biraz yaşayıp görmek istiyorum sanırım.

biraz bakındım marka konusunda karar vermek zor gibi... en ucuz arçelik belki ondan alırım :16:

bende aynı düşünceyle katı meyve sıkacağı aldım çeyizime :1: kızartmayla pek aram olmadığı için fritöz almadım onun yerine kızartma tenceresi aldım

annem ekmek yapma makinesi de al diyor ama ben kararsızım

yoğurt yapmak arkadaşın dediği gibi çok kolay o nedenle tupperın yoğurt kabını almayı istiyorum sırf battaniyeye falan sarmam gerekmesin diye:1:

ama biraz daha araştırmam lazım tupper konusunu

türlü sahtecilik haberlerini dinledikçe kıyma makinesi almak mantıklı gelse de sanırım onu alacaksam da evlendikten sonra bakarım ihtiyaç olursa öyle alırım

dondurma deyince dayanamam ama makinesi herhalde alacağım en son şey :131:

bende aynı düşünceyle katı meyve sıkacağı aldım çeyizime :1: kızartmayla pek aram olmadığı için fritöz almadım onun yerine kızartma tenceresi aldım

annem ekmek yapma makinesi de al diyor ama ben kararsızım

yoğurt yapmak arkadaşın dediği gibi çok kolay o nedenle tupperın yoğurt kabını almayı istiyorum sırf battaniyeye falan sarmam gerekmesin diye:1:

ama biraz daha araştırmam lazım tupper konusunu

türlü sahtecilik haberlerini dinledikçe kıyma makinesi almak mantıklı gelse de sanırım onu alacaksam da evlendikten sonra bakarım ihtiyaç olursa öyle alırım

dondurma deyince dayanamam ama makinesi herhalde alacağım en son şey :131:

ay erişte makarna vs yapma makinesi bilem var yaaa ağzım açık kalıyor :D ama ekmek yapma makinesi içine ceviz vs koyma açısından mantıklı geldi mis gibi ekmek yapılır sıcacık olur :16:

ay erişte makarna vs yapma makinesi bilem var yaaa ağzım açık kalıyor :D ama ekmek yapma makinesi içine ceviz vs koyma açısından mantıklı geldi mis gibi ekmek yapılır sıcacık olur :16:

ev makarnasını çok seviyorum ben buda makinem :1:
cache_500_1__i_3597723_MJC.jpg

sıcacık ekmek kokusu için zaten alırsam alacağım yoksa iki kişi için çok gelir o kadar ekmek :52:

geçenlerde gördüm kek kalıbında ekmek yapmışlardı denemeyi düşünüyorum büyük ihtimalle ondada olur

aslında evde bulunması güzel küçük ev aletlerini de çok seviyorum ama makinelerin boyutu gözümü korkutuyor

ben 3,5 yıllık evliyim.bence bu yaptıklarının hepsi gereksiz.
ekmek fırında daha kısa sürede yapabilirsin.ben fırında yapıyorum
yoğurt evde mayalayabilirsin çok zor değil ben 8-9 aydır evde yoğurdumu yapıyorum
sürekli kıyma çekmeyeceksen kıyma makineside çok gereksiz.
dondurma yapma makinesini bilmiyorum ama buda bence gereksiz.

evlenmeden önce aldığım şeylerde oldu evlendikten sonra bazılarını kullandım bazılarını kullanmadım.
bence emin olmadığın durumlarda evlendikten sonraya bırak,mutfağın belki küçük olacak bunları sığdırman zor olabilir.
hem sürekli yeni şeyler çıkıyor almadan önce bi daha düşünmekte fayda var.
bu arada bence fritözde gereksiz tencerede kızartma yapıyorum zaten çok yapmıyorum.
fiyatı uygun olsaydı bi ara tefal actifry almayı düşünüyordum.

ev makarnasını çok seviyorum ben buda makinem :1:
cache_500_1__i_3597723_MJC.jpg

sıcacık ekmek kokusu için zaten alırsam alacağım yoksa iki kişi için çok gelir o kadar ekmek :52:

geçenlerde gördüm kek kalıbında ekmek yapmışlardı denemeyi düşünüyorum büyük ihtimalle ondada olur

aslında evde bulunması güzel küçük ev aletlerini de çok seviyorum ama makinelerin boyutu gözümü korkutuyor

eneee çok şirin, markası ne canım erişte makinenin?

Kızlar kullanmayacağım şeyleri çeyizime almak istemiyorum. Katı meyve sıkacağı ve fritöz aldım ama çoluk çocuk olacağını ve hafta sonları kahvaltılarını düşünerek aldım :) Ama bazı şeylerde kararsız kaldım, bi de siz fikrinizi söyleyin bakalım :51:

Ekmek Yapma Makinesi
Yoğurt Yapma Makinesi
Dondurma Yapma Makinesi
Kıyma Makinesi

Yoğurt için nişanlım ölüp biter ama makinasını almadık,
yoğurt yapma mantığını anlayamıyorum ben.
Yoğurt yapılırken malzemeye 1 kaşık yoğurt koyulurmuş ya,
ilk yoğurdu bulmak için ne kullanmışlar acaba :S

Dondurma makinası gereksiz bence.

Ekmek makinasını bir tanıdığımızda görmüştüm
yaptıkları kekler harika ötesi oluyordu onda.

Kıyma makinasını nişanlım almıştı :)
Kendisi Doğulu, et ve ürünlerini çok sever
ben çekip hazırlayacağım dedi, aldı.
Kendi kullanırsa, yoksa ben kullanacağımı sanmıyorum.

bence hepsi gereksiz.onca ev aleti aldım dolaptan indirmiyorum resmen.kızartmayı fritözün temizliğiyle uğraşmak istemediğim için tavada yapıyorum,tost makinesini 1 kez kullandım,yoğurdumu evde kendim yapıyorum, ekmeği tavada yada fırında yapıyorum.bir tek alırsan oda et seven bir aile iseniz kıyma makinesi al.kıymaya çok hile karıştırılıyor çünkü.:(
evlendikten sonra ihtiyacın olunca gerçek lazım olan şeyler ne iimş daha iyi anlıyorsun.evlenmeden önce gördüğüm her şeyi almıştım.sonuç boşa masraf:))

Ekmek Yapma Makinesi
Yoğurt Yapma Makinesi
Dondurma Yapma Makinesi
Kıyma Makinesi
Evlendikten sora lazım olursa alıncak şeyler ben çeyiz olarak görmüyorum

Back
X