Çeyizde olmasi gerekenler neler ağustosta düğünüm var ama hiçbir şey yok :((

_ilknurum_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
81
5
48
Ankara
Çeyiz için eşyayı erkek tarafı aldı perde ve halıları da alacaklar ama ben kız tarafı olarak ne almam gerekli yardim eder misiniz bi gelinin Çeyizinde neler olmalı aklınıza gelenleri liste halinde yazabilir misiniz lütfen :(:17::18:

Cnm hayirli olsun once benimde dugunum agustosta ben cok seyimi aldim senin ustune dusen yani ceyizde olmasi gerekenler mutfak urunleri kucuk ev gerecleri ve yatak odanin tekstili anladin cnm

canım benimde düğün ağustosta küçük ev aletlerimi aldim bi tek nerden basliyacagimi bilemiyorum :)

Çok teşekkür ederim annem hicbirsey alma erkek tarafı alsın diyo kendine masraf yapma Diyo ama benim gönlüm razi olmuyo. Bi de bizde adettir yakın akrabalara biraz yüklü olan eşyalar söylenir onlar da alır mutfak eşyalarını akrabalara söylücez kalan ivir ziviri ben alcam yatak odası için de lazım olanlar düğün Nişan birlikte olacak biz de bi de nişan alışverişi yapılır annem yatak odası için olanları da onlar alır diyo ben ne alcam şaşırdım :)

canım kıza illa şunu şunu alacaksın diye dayatmak nasıl doğru değilse erkeğe hepsini yüklemek de doğru değil. müşterek bi hayata başlayacaksınız elinizden geldiğince imkan oldukça herkesin bir şeyler alması lazım. anladığım kadarıyla annen sen hiç bir şey almadan çık diyor. bence böyle olmaz. en azından çok pahalı olmasa da nevresimini battaniyeni yatak örtünü tabağını tencereni al . zaten küçük ev aletlerini de akrabalar alıyormuş. sonuçta evden gelin çıkıyor illa ki biraz masraf olacak

tinkerbell arkadaşımın söylediklerine tamamen katılıyorum canım. ayrıca alınacak şeylerde senin zevkin olmalı. erkek tarafı alacaksa kayınvaliden madem ben alıyorum kendi zevkime göre alırım derse zaten kullanırken memnun olmayacaksın:31:

tatlım annene kulak asma sen ne olursa olsun üstüne düşeni yap derim sonuçta el oğlu yarın öbür gün başına kakmıcağı ne malum o kakmasa kayınvaliden kakar oluyo böyle şeyler başımıza geldi bizim misal ablam evlendi bi iki gün sora telefon geldi kızın vileda kovasını almamışsınız diye alt tarafı bi kova düşün... kız tarafının alması gereken erkeğe göre daha çok ve daha ıncık cıncık şeyler o yüzden zaman alıyorda.. mutfağın tamamen sana ait bi kere tencere tabaktan tut bulaşık süngerine kadar kız tarafı alıyor... bizim adete göre yatak odasınıda kız tarafı yapar ama sanırım mobilya işi onlardan çıkıcakmış seninde yapabilceğin nevresim battaniye yorgan alışverişini yapmak.. banyoda sana ait olcak havlular bornozlar klozet takımı vs.. Allah hepimize kolaylık versin bacım... çok işimiz var çooook...

Benim için sorun değil zaten çok fazla kalabalık istemiyorum az almayi düşünüyorum yıldan yıla çok beğendiğim olacak illa ki annemin böyle yapmasının sebebi benim polis olmam nişanlımin işsiz olması :( ondan dolayi biraz farklı davranıyo

polissin maaşında fena sayılmaz bence anneni çok dinleme az al illa herşeyi almak zorunda değilsin ama bi çok şeyide erkek tarafına yüklemek olmaz sen yatak örtüleri nevresimler hvalular felan başla sonra yemek takımı felanda al artık akrabalara aldıralıcakları listele eksiklerin ne kalıyosa onları almaya başla

Bence de sen al kendi çeyizini, ilerde kimse sana laf etmez böylelikle. Yok şunu almadı, yok bunu almadı diye.

Havlulardan bol bol al. Tabak bardak vs çok alma :)

Ben hiç yüklenmek istemiyorum Kıyamıyorum annem farklı düşünüyo ben yine de az da olsa ufak tefek alayım demi ama eminim ben alsam da annem bi kez daha aldırır

valla canım ben de çalışmıyorsun maddi olarak annennin eline bakıyorsun zannediyordum. yanlış anlama ama öğrenciyim ve seni çeyiz topiğime davet ediyorm

annen istediği kadar karşı taraf alsın desin insan içinde uyuyacağı nevresim takımını beğenip heves edip alır .annenizin heberi bile olmaz

Back
X