Merhabalar,
Ben de çeyiz alışverişine yenilerde başlamış birisiyim.
Benim problemlerim biraz kişisel sayılacak.
Ben konu sahibi arkadaşım ile hemen hemen aynı düşündüğüme kanaat getirdim. Sade şıklıktan yanayım. Evde kullanılmayan eşyaların olmasından haz etmem.
TENCERE TAKIMLARIM karacadan aldım. 1 senedir köyde kutularında duruyorlar. Yorumları okudum ve acaba küflenmişler midir diye düşünmeye başladım. Neyse hayırlısı olsun diyelim. Çeyiz seti olarak aldığım için YEMEK TAKIMLARIM,ÇATAL KAŞIK BIÇAK TAKIMLARIM,BARDAK TAKIMLARIM,KAHVALTI TAKIMLARIM hep Karaca.
Karacadan aldığım bardak takımları yaldızlı idi. Yalnız aynıları eltimde var, kendisi makineye atınca yaldızlarının çıktığını söyleyince hemen koşa koşa gittim daha sade bir ürünle değiştirdim.
Soru 1: Bardak takımlarım büyük takım.
-12 kadeh
-12 uzun bardak
-12 kısa bardak
-12 çay bardağı
-12 çay tabağı
-2 karaf
Şİmdi diyorum ki, kadeh ve uzun bardakları konsoluma koysam, misafirime çıkarsam da, kısa bardakları günlük kullansam ve ayrıca su bardağı almasam, 12 yeterli midir acaba?
Zaten çay bardaklarını da günlük kullanmayı düşünüyorum :)
Soru 2: Misafir yemek takımının Türk kahvesi fincanlarını günlük kullansam :) 6 lı daha var. 12 fazla fazla yeter galiba değil mi?
Üstelik hem misafir yemek takımında hem de kahvaltı takımında 6şar tane fincan takımı var. Hani şu büyük olanlardan. Hiç sevmem onları, kullanmam da, acaba birisine mi versem?
Soru 3: Nevresim takımları:
2 tane çift kişilik pamuk saten,
1 tane English home çift kişilik nevresim takımım var.
Süslü çeyiz setinin içinde de bir tane var. Başka almasam olur değil mi?
Sonuçta evime gelen misafirlere çift kişilik nevresim takımı vermeyeceğim.
Tek kişilikleri de fazla pahalıya kaçmadan almak istiyorum.
Soru 4: Patikler, yemeniler, banyo lifleri
Bunlar gibi şeylerden annem bir sürü yapma düşüncesine girdi nedense. Annemin aklından bu düşünceyi nasıl çıkarabilirim? Bu soru çok şahsi oldu. :)