• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyiz sorunu ve sorusu

leyya88

teyzesinin birtanesiiii
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
2.477
31
113
- Yurtdışı
selam kizlar konuyu nereye açacagimi bilemiyordum, sanirim en uygun yer burasi, ben 23 ya$inda sayilirim, bekarim okulun bitmesine 1 yil kaldi, ve a$igim ama uzaktan, platonik sayilir yani, ve $u ana kadar çeyiz diye bir$ey almadim, yani geleneksel $eylerim var yazma, lif, patik, dantel gibi, ama ev için hiç bir$ey almadim tencere tava ka$ik çatal setleri falan hiç biri yok

bunu bir kaç gündür sorun ediyorum (kom$ularim al diyor diye), evlenmek hiç aklimda yok, sizce buna ragmen az çok ho$uma giden $eylerden almalimiyim? mesela modasi geçmeyen $eylerden? (düdüklü tencere, çelik tencere falan)

siz ne zaman almaya ba$ladiniz? birde ben almaya utanirim yani annemle buda benim çeyizime olsun diyemem gibi geliyor nedense...:26:

utanma canım neden utanıcan gayet normal hatta artık annende başlar birşeyler yapmaya ben hiç okurken almadım okul bitti çalışırkende almadın taa ki ne zaman ciddi bir beraberliğim oldu ozaman başladım çok zorlandım herşeyimi 1 sene içinde yaptım bence sende ilk nevresim takımı yastık yorgan havlu bornoz takımı tencere takımı bunlardan başlayabilirsin

valla ben nişanlanana kadar tabağım tencerem mencerem yoktu :)

nişandan sonra ilk çeyizim tencere seti + kaşık bıçak takımı+ yemek takımı kampanyası vardı, onu aldım öle öle başladı zaten 2 sene de nişanlı kaldım ,oldu bitti herşey
yani hiç modası geçmiş olayı olmadı bende

utanma canım neden utanıcan gayet normal hatta artık annende başlar birşeyler yapmaya ben hiç okurken almadım okul bitti çalışırkende almadın taa ki ne zaman ciddi bir beraberliğim oldu ozaman başladım çok zorlandım herşeyimi 1 sene içinde yaptım bence sende ilk nevresim takımı yastık yorgan havlu bornoz takımı tencere takımı bunlardan başlayabilirsin

o zaman bende öyle yapayim en iyisi, ba$ka birine a$ik olana kadar bi$ey almam, içim rahatladi :)
aslinda ben hem okuyor hem çali$iyorum yani param var almak için, in$allah o zamanda olur 1 yil bana yeter gibi geliyor, benim almama sebebim $u : ben her$eyin ayni renk olmasindan yanayim bu yüzden her$eyi bir almayi dü$ündüm ama kom$ular israr edince korktum ama bi$ey almam yorumunuzdan sonra :)

nişandan sonra ilk çeyizim tencere seti + kaşık bıçak takımı+ yemek takımı kampanyası vardı, onu aldım öle öle başladı zaten 2 sene de nişanlı kaldım ,oldu bitti herşey

aynen bende öyle yapacagim o zaman :) içimi rahatlattin :)

kizlar te$ekkür ederim bir dertten kurtardiniz beni :)

zuzuya katılıorum canım en az 2 seneni alıyor ciddi bi mesele çeyiz işi:52: he tabi birikmiş bir bütçen yoksa ufak ufak almak zorundaysan bu 2 senelik süreç :40: aşağı yukarı kendi aldıklarımdan yola çıkarak maliyet vermem gerekirse 15 bini tutuyor (sadece çeyiz ıvırı zıvırı için beyaz eşyayı felan katmıyorum) bende aynı şekilde senin gibi hiç alakam yoktu çeyiz meyiz işleriyle amaan evlenirken alırım nolucak diyordum ama okul bitti çalışmaya başladım süregelen bir ilişkim vardı ilişkim ciddiye bindikten sonra birazda arkadaş gazlamasıyla tencere takımıyla başladım o gün bu gündür hala alıyorum 1senelik nişanlıyım 6 senedir beraberiz ama ben bu çeyiz işine son 2yıldır daldım çıkamıyorum :32:

Şimdiden başlayabilirsin güzelim eksik okadar çok kiii... Yap yapp bitmezzz yani... Zaman cabuk geçiyorr nede olsa:)

Kesinlikle utanılacak hiçbirşey yok zamanında annende aynı şekilde çeyiz almış :)
Hiç utanılacak birşey yok bunda.. :16: :16:
Ben çorap bile alırken anneme gösteriyorum :16:

Bence almaya başlamalısın çünkü Rabbim nasip ederde evlenirsen o zaman bir anda hepsi olmaz çok zorlanırsın..
Bende çelik tencere takımın Yemek takımın, elektrikli süpürgen vs.. büyük parçaları almalısın..
Bu arada platonik aşktan bahsetmişsin.. Ne olacağını kimse bilemez Rabbim karşına öyle birini çıkarır ki sana o sevdiğini unutturur..
Herşey Gönlünce olur inşaAllah..
:16:

kizlar te$ekkür ederim :) bilgiler için çok ho$uma giden $eyler olursa alacagim artik

esracim, platonik dedimde tam platonik degil, uzaktan seviyorum ayda yilda bir gördügüm insani, in$allah onu sevdigimi anlar :) iyi dileklerin için çok te$ekkür ederim :)

Back
X