Selamlar, 25 günlük evli biri olarak diyebilirim ki:)
Ya bence kişiden kişiye göre ihtiyaç değişiyor. Bir de özellikle bi ürünü belli arkadaşın alacağından emin olmadan kesinlikle almamazlık etmemek lazım. Çünkü kişilerin bütçesi tam size geleceği dönemde yetersiz olabilir, aileden ve yakın arkadaşlardan kesin şunu alır dediklerinizle önceden görüşüp(sordukları zaman) belirli aletleri onların almasını önerebilirsiniz ama onun dışında kim ne getirir gerçekten belli olmuyor. Biz de arkadaşlar alacak diye mikrodalga almadık ama şu an eksikliğini derinden hissediyoruz ve kimseye de söyleyemiyorum mikrodalgamız eksik diye:)
Tost makinesi ve çaycım Korkmaz, çok memnunum. Arçelik telve de süper bişey. Katı meyve sıkacağımız önceden vardı ama hiç kullanmıyoruz o kadar parçayı çıkarıp temizleyip geri takmak zor geliyor, kışın bakarız artık. Fritözü temizleme zorluğu ve yağ emişi nedeniyle sevmiyordum, bir tane tavamı kızartma tavası yaptım(çok kaliteli olmayanlarından) tepe tepe kullanıyorum, bikaç ay sonra atsam üzülmem. Blender setini de Fakir aldık ama çok pişmanım kesinlikle Braun, Tefal veya Philips almak gerek. Tefalın rondosu canavar gibi çalışıyor mesela:)
Kahvaltı setim seramik Keramika'dan, desenini çok beğeniyorum arada kullanıyoruz ama çok kalın geliyor. Hem kullanış hem makineye atarken el yoruyor, ona dikkat edebilirsiniz. Seviyorsanız alın bence. Günlük yemek takımını 12 kişilik aldırdı annem, ama o kadar gerek yokmuş çünkü makineyi en fazla 2 günde bir çalıştırıyorum genelde 6 taneyi geçmiyor kullandıklarımız:) Alternatif farklı tabaklar da varsa ortaya koymak için, 6 kişilik yetermiş valla. Tabi bu durumda her misafir geldiğinde misafir takımını çıkarmak gerekir ben şimdiye kadar sadece 1 kez misafir takımını çıkardım düşünün:)
Bir de neredeyse çoğu arkadaşta aynı şeyi unutuyoruz onu farkettim-zigon sehpa:) Yok arkadaş, birilerini salona çağırmadan acil ihtiyaçmış gibi gelmiyor vallahi.. Daha misafir çağırmaya yeni başladım ama şimdiden 2 tane kek fanusu, birkaç borcam, ıvır zıvır geldi(bir kısmı anneme gelmiş), o yüzden gelen hediyeleri çok yönlendirmek mümkün olmuyor ne yazık ki

Plastik saklama kabı çok önemli, bana biraz emrivakiyle dünya kadar seramik saklama kabı aldılar kullanmakta zorluk çekiyorum. Ama İkea'dan krem-kırmızı kapaklı saklama kaplarından inanılmaz memnunum, belki bir topper değil ama dilimlenmiş karpuzu 5 günde hiç bozmaması beni çok etkiledi açıkçası:) Benim şu an mutfaktaki en büyük eksiğim güzel ve yiyeceği bozmayan saklama kapları. Bir de salata malzemelerini yıkayıp kurutup buzdolabında hazır etmek istiyorum ama yıkanmış yeşilliği bozmayacak kalitede ve ergonomide saklama kabını nereden bulurum bilmiyorum.
Çok fazla yastık yorgan geldi annemlerden ve bizim aldığımız, onları koyacak yer bulmak sorun oluyor. Kullanmayacaksanız yün yorgan-yastık çok almayın ailelerden derim. Nevresimi de çok abartmaya gerek yok bence, 2 nevresimi döne döne kullanıyorum vallahi:)
Bir de çok fazla elbise askısı alın, kendime yeni alayım dedim, ilk etapta 20 tane alayım dedim ama hiçbir şeye yetmiyor, dolabın büyük kısmı bizde olduğu için asılabilecek herşeyimi asmak istiyorum ama şu an aynı askılardan bulamadığım için öyle kenarda bekliyorlar:)