çeyiz pişmanlıkları..

7 aylık evlı olarak hemen daldım konuya kardeşlerıme yardımcı olayım dıye
ben mutfak eşyasını çok abartmışım. mutfagım genış olmasına rağmen sığdıramıyorum. sız yapmayın:40:
çelik tencereler çok gereksız. yemeğimi teflonda yapıyorum hep. sadece buyuk tencere lazım olduğunda çelığı alıyorum. boşu boşuna çelık almayın derim buyuklu kuçuklu teflon tencere setı yeter
nevresımı az aldım daha fazla almalıymışım lazım oluyor
ve en buyük tavsıyem yemek takımına dunya para vermeyın. kalkın 6 lı ıkı tane yemek takımı alın verceğiniz para en fazla 200 olur. ama diğer turlu yemek takımına vereceğiniz dünya para. üstelık ıvır zıvırı çok. bı çoğunu kullanmıyonuz. o çorba tenceresını nasılda beğenmıştım alırken. eee teflonda yapıyom çorbayı kalkıp ona dökmeye üşenıyom dahası ne gerek var

bende çeyiz konusunda az alma taraftarıyım. az olsun, öz olsun, kaliteli olsun:) kahvaltı takımını bende gereksiz buluyorum henüz almadım diğer arkadaşların da söylediği gibi her daim kullanılacak bir takım değil bu nedenle takım olarak değil sadece kahvaltıda kullanabileceğim şeyleri alıp bir takım oluşturma düşüncesindeyim. yani 6 servis tabağı, 6 adet fincan, 4'lü kahvaltılık aldım mı yeter hem çay saatlerinde de kullanmış olurum. Bende birşey sormak istiyorum. Düdüklü tencere almayı düşünüyorum da kaç lt'lik almalıyım? Hangisi yeterli olur onu bilemiyorum. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..

kızlar ben kahvaltı takımına katılmıyorum özellikle ben gibi kahvaltıya önem veren biriyseniz inanın sabah kalktığınızda o canlı cıvıl cıvıl renklerle bir kahvaltı etmek paha biçilemez olacaktır ben de daha almadım ama kesinlikle alacağım ;)

kızlar ben kahvaltı takımına katılmıyorum özellikle ben gibi kahvaltıya önem veren biriyseniz inanın sabah kalktığınızda o canlı cıvıl cıvıl renklerle bir kahvaltı etmek paha biçilemez olacaktır ben de daha almadım ama kesinlikle alacağım ;)
Aynen katılıyorum ben aldım pişmanda değilim açıkçası kullanıcaz ve görücez:1:

Bende çeyiz serüvenine yeni katılanlardanım, para biriktirmeyi beceremediğimden elime geçtikçe ufak tefek bir şeyler alıyorum, hatta abartmamak için bazı markaların özellikle indirimlerini kolluyorum.

Öncelikle misafir yemek takımı, çelik tencere seti, çatal bıçak seti ve bir kahvaltı seti aldım, misafir benim için çok önemli bu sebeple masa hazırlamak, seti çıkarmak benim için zevk demektir. Kardeşimde böyledir, sofra düzeni ve görselliğe önem veriyoruz.

Günlük kullanım için yemek takımı ve bir kahvaltı takımı daha aldım, ileri de bir günlük daha alacağım alternatifim olsun diye, değiştirerek kullanmayı düşünüyorum. Yatak odası içinde sadece 1 nevresim ve 1 yatak örtüsü aldım..

Yavaş yavaş istikrarlı bir şekilde ilerliyorum yolumda, tarzım doğrultusunda alışveriş yapmaya çalışıyorum. Romantik bir yapım var, dinginliği, sadeliği severim. Şatafatlı ve geometrik kesimli şeylerden hiç hoşlanmadığımdan o taraflara hiç bakmıyorum buna (yatak örtüleri, aksesuarlar, tabak, tencere bu konuda aklınıza gelebilecek her şey dahil)

İnsan ne istediğini bildikten sonra, moda sorun olmaz bence, yoksa her şey değişiyor, 1 sene içinde alsan da sonraki sene değişiyor sen evli olup beğeneceksen yine beğeniyorsun.. :34:

teşekkürler arkadaşlar hepimiz birbirimize yardımcı olduk ne güzel:34:
kendimde şunu fark ettim ki sadece indirimin beni cezbettiği alışverişlerimden bir süre sonra pişmanlık duyuyorum keşke almasaydım veya daha güzelini görünce oluyo bu
:27: ama cebimi düşünerek ve çokça beğenerek aldığım herşeyden memnunum yani bi ara kampanya manyağı olcam sandım ama erken gözümü açtım:52: zaten erken alışveriş yaparak riske giriyorum ama içime sinmeden aldığım bikaç parça eşyadan dolayı pişmanlık oluyor haliyle..o zaman ilk şart içime sinecek arkadaşşş :23:

ay ben de şaşırdım okuyunca burayı.kahvaltı takımı benim en çok kullandığım takımım sanırım.olmasa ne yapacağız ki?fincanları normalde kupa yerine de kullanıyorum.misafir gelince pasta takımı olarak da kullanıyorum.gereksiz ne parçası var anlamadım.benimkinde yumurtalık yok mesela.bak o olsa bir onu kullanmazdım.kahvaltı takımı lazım bence.yoksa ayrıca pasta takımı mı alacaksınız?

ben ilk kahvaltı takımımı aldım valla her parçasını kullanacağım için problem etmedim seramik zaten gayette pasta vs için kullanırım ayriyetten hiç pişman olucagım bişey almadım bu zamana kadar sırf almak için almıyorum gercekten begendıgım ıcın alıyorum gayette memnunum aldıklarımdan :1:
bıseyı alırken kendı zevkınızı goz onunde bulundurun baskası sızın ne ıstedıgınızı bılemez o yuzden kendınız begenerek alın

ben o gelin yatağı örtüsü müdür nedir adını da bilmiyorum :)) ondan almadım.ay millete ne benim yatağımdan.4 tane nevresim almıştım.tam karar .2 çift kişilik 2 tane de tek kişilik misafir için aldım.o da yeterli .misafir için banyo havlusu mutlaka alın bence.

Son düzenleme:
Ben 12 yıldır evliyim.evlenirken imkanım yoktu alamadım.benim çok istediğim bile kahvaltı takımı.2 oğlum var.7 yaşındaki oğlum bile pazar sabahları annecim güzel tabaklar koy dior.ben özenirim özellikle pazar kahvaltılarına.alırsamda yumurta tabağı olmayandan alıcam.haşlanmış yumurta yiyen yok.sade kahvaltı amaçlıda düşünmemek gerek.pasta servisi çay kahve servisi her türlü şekilde kullanılabilir bence istedikten sonra.renkli cıvıl cıvıl bir model alıcam.anneler gününü bekliyorum bazı şeylerimi almak için.çünkü bir çok mağaza güzel indirim yapıyor.ayrıca nevresim takımıda fazla fazla olmalı.bence çok gerekli.

Son düzenleme:
Ben daha nisanliyim su isiticisi aldim birtane ve kahve makinesi ama cok pismanim burda forumda gezindim gezindim heveslendim dügünden bir sene önce aldim garantisi vs hep bitdi cok deliyim yaaaaaa:50:

Hem begenmiyorumda artik ne güzelleri cikmis simdi :17: Insan bekler az sonra alir :43:

Ben daha nisanliyim su isiticisi aldim birtane ve kahve makinesi ama cok pismanim burda forumda gezindim gezindim heveslendim dügünden bir sene önce aldim garantisi vs hep bitdi cok deliyim yaaaaaa:50:

Hem begenmiyorumda artik ne güzelleri cikmis simdi :17: Insan bekler az sonra alir :43:
Bence hepsi aynı işi görüyor :)

kızlar ben eksiklerimi akrabalarıma söylediğim için pişman oldum:9::9: şaka bir yana okadar çok şey getirdiler ki nereye koyacağımı bilmiyorum mutfak ve bnanyo için plastiklerim eksik dedim halama baktım dünyanın leğenini kovasını almış:9::9:3 tk klozet setim oldu bir sürü borcam bir sürü bardak vs gerçi bardaklar kırılıyor falan ama misafirler için su seti almışlar ben almayacaktım vitrin almayacağım dedim nereye koyacam bunları çook merak ediyorum:31::31:

kızlar ben eksiklerimi akrabalarıma söylediğim için pişman oldum:9::9: şaka bir yana okadar çok şey getirdiler ki nereye koyacağımı bilmiyorum mutfak ve bnanyo için plastiklerim eksik dedim halama baktım dünyanın leğenini kovasını almış:9::9:3 tk klozet setim oldu bir sürü borcam bir sürü bardak vs gerçi bardaklar kırılıyor falan ama misafirler için su seti almışlar ben almayacaktım vitrin almayacağım dedim nereye koyacam bunları çook merak ediyorum:31::31:

bulursun koyacak bir yer bulamazsan da bazılarının paketini açmazsın sende bir yerlere hediye götürürsün ne şanslısın ne güzel sana yardımcı olan akrabaların var:)

bulursun koyacak bir yer bulamazsan da bazılarının paketini açmazsın sende bir yerlere hediye götürürsün ne şanslısın ne güzel sana yardımcı olan akrabaların var:)

aynen cnm allah razı olsun hepsinden zaten büyük eşyalarımı almıştım ıvır zıvırlarımı hemen bir hafta içinde halletmişler halam hepsini getirdi şaşırdım ne çok şey yapmışlar diye:16:

ne güzel gerçekten seviyorum bizim milletin bu özelliklerini konu komşu akraba dayanışmalarını :9:

Çok güzel birkonu olmuş, keyifle okudum keşke daha çok paylaşım olsa, eminim çok sey öğreneceğiz buradan. Annemden tecrübeyle kesinlikle parcalari zor yikanan meyve sıkacağı, robot vb şeyler almayacagim. Hep dolaparin tepesinde beklediler yıllarca. Yine tercih meselesi tabii ben pike vb normalde de isime yarayacak bir şey kullanacağı m zaten sadece misafir gelecek oolursa ve yatağı n üzerine bir sey koymak gerekirse diye. Yemek seti yerine tabaklari alacağım sadece, o corbalik sosluk tuluk vb kullanmayacagim şeyler olduğu için:)

çok yararlı bir konu olmuş benim hiç çeyizim yoktu 6 ay önce nişanlımla tanışınca başladı telaş alayım dedim küçük ev aletleri yatakodası ve mutfak plastikler ve bardakları hariç tamamlanmış durumda iyiki de öyle yapmışım önümüzdeki mart düğünümüz bir 6 ay da para biriktireceğim. Aslında kişi kendinin ne kullanıp kullanmayacağına bilip almalı yoksa duracaksa vitrinde dolapta bir anlamı yok . Ben mutfak robotu almadım blender aldım tost makinesini küçük aldım mesela. Kahvaltı takımı gereksiz demiş bazı arkadaşlar ama bana göre değil çünkü misafir en kötü çaya gelse tabaklar bardaklar kullanılacak kahvaltıya da misafir gelebilir ben seviyorum nişanlımla bana iki tabak günlük dolabıma koyucum takımın içinden kullanıcam ;) en sona bıraktıklarım mutfak bardak misafir bardak yemek takımına ) mutfak günlük leğen süzgeç vb. klozet banyo takımı gibi şeylerim kaldı. 3 kendime 1 misafire olmak üzere 4 nevresim takımı aldım. 1 uyku seti. Bir tane yumuşak beyaz bir yatak örtüm var severek kullanacağım birşey bir tane daha almayı planlıyorum bunu çeyiz sermede de kullanıcam öyle tüllü müllü şeyler sevmem. Başka da anneme dantel mutfak takımı sardırıyorum vintage country tarzı seviyorum güzel gidiyor çiçekli kumaş kenarı dantel . Bir de yine yatak odası takımı dantelli çeyiz sermede kullanıcam doğumda vs takım sardırıyorum. Ama bunları hep kullanabileceğim tarzda ve miktarda yaptırıyorum. Hatta annem ne gerek var diyor ama ben seviyorum :21: söz kullanacağım anacığımmm:17:

Çok güzel birkonu olmuş, keyifle okudum keşke daha çok paylaşım olsa, eminim çok sey öğreneceğiz buradan. Annemden tecrübeyle kesinlikle parcalari zor yikanan meyve sıkacağı, robot vb şeyler almayacagim. Hep dolaparin tepesinde beklediler yıllarca. Yine tercih meselesi tabii ben pike vb normalde de isime yarayacak bir şey kullanacağı m zaten sadece misafir gelecek oolursa ve yatağı n üzerine bir sey koymak gerekirse diye. Yemek seti yerine tabaklari alacağım sadece, o corbalik sosluk tuluk vb kullanmayacagim şeyler olduğu için:)

meyve sıkacağı konusunda haklısın ama insanın canı çekiyo taze taze :1: yemek takımınada gelicek olursak bence önemli yani misafirlerimi şık sofralarda ağırlamak isterim ben annemin evinde bile özeniyorum herkes çok beğeniyo buda beni mutlu ediyo :46:
hayal ediyorum sevdiceğimin arkadaşları yada değer verdiği birileri ne bilim ailesi böyle hayranlıkla baksın isterim yani o yüzden yemek takımı amerikan servisi vs. bence tam takır olmalı ama yazdığın gibi tercih meselesi :6:

kızlar benden size tavsiye;

1.süslü gelinlik yatak örtüsünü sadece misafirden misafire kullandım ev görmeye gelenlere.çünkü hergün or kullanması çok zor gerçekten hem yerlere düşüp ziyan oluyor yazık.Şimdi gündelik sade bir örtü kullanıyorum o da çok şık.

2.saten nevresim takımı kesinlikle tavsiye etmiyorum.isterseniz dışı saten olup içi pamuk olanlar var onlar kulllanışlı.

3.fransız dantelli nevresim takımı almıştım onuda sadece çeyizde serdik heralde bide loğusa yatagında kullanılır.pek gerekli değil.

4.saten pijamalar almıştım kışın üşütüyor yazın terletiyor tavsiye etmem.

5.havlular bambu olanlardan memnunum çok kullanışlı tavsiye ederim.Fransız dantelli birkaçtane almıştım onları banyoda dekor amaçlı kullandım ama şık oluyor tavsiye ederim.

6.bol bol saklama kavanozu alın walla annem gerek yok demişti ama benim çok işime yaradı.

Kısacası herşeyin süsüne aldanmayın süslü olan çoğu şey kullanışsız oluyor ama tabiki çeyiz süssüz olmaz abartmadan tek t
ük alın derim..:34: herkese bol şans ve mutluluklar :24:

Back
X