çeyiz pişmanlıkları..

Ben daha nisanliyim su isiticisi aldim birtane ve kahve makinesi ama cok pismanim burda forumda gezindim gezindim heveslendim dügünden bir sene önce aldim garantisi vs hep bitdi cok deliyim yaaaaaa:50:

Hem begenmiyorumda artik ne güzelleri cikmis simdi :17: Insan bekler az sonra alir :43:

canım annene bırakabilirsin yada kardeşin falan varsa ona ver kendine yeni al bu kadar üzülüceğine beni çok etkilerdi kesin böyle bi durum :1:ben eşyalara kafayı biraz fazla takan biriyimde:35:

meyve sıkacağı konusunda haklısın ama insanın canı çekiyo taze taze :1: yemek takımınada gelicek olursak bence önemli yani misafirlerimi şık sofralarda ağırlamak isterim ben annemin evinde bile özeniyorum herkes çok beğeniyo buda beni mutlu ediyo :46:
hayal ediyorum sevdiceğimin arkadaşları yada değer verdiği birileri ne bilim ailesi böyle hayranlıkla baksın isterim yani o yüzden yemek takımı amerikan servisi vs. bence tam takır olmalı ama yazdığın gibi tercih meselesi :6:

bak sana lazımmış mesela dediğin gibi:) önemli olan bizim ihtiyaçlarımıza cevap verebilmesi, bana çok lazım olan şeyler de başkasına fuzuli gelir mesela, bu da çok normaldir:) o katı meyve sıkacağı, bilmem kaç parça robotlar en fazla birkaç ay aşağıda durabilmiştir bizim evde çocukluğumdan beri alınan ve tepeye kalkan, sonra verilen o kadar çok mutfak aleti gördüm ki:)

Selam kızlar
Nerdeyse 14 aylık evliyim. Çeyizimde annemin iki yatak örtüsüne hiç gerek gerek yok dediği, ama benim heves edip alınan siyah yatak örtüsü dışında hiç pişmanlığım yok. Onu da kuzenime hediye ettim. Yani sandık, baza beklemiyor, işe yarıyor. Diğerlerini tepe tepe kullanıyorum diyebilirim :))

Annem küçükken sadece çelik tencere seti, misafir kaşık-çatal seti almış. Onlar da bu günün modasına uygun. Alırken en sade olanını seçmiş, kalitesi ve modelleri çok güzel. Diğerlerinin hepsini 2 ayda aldık. Ailem sağ olsun kenarı para koymuş, iyi ki de öyle yapmış. Size de tavsiye ederim. ;)

bak sana lazımmış mesela dediğin gibi:) önemli olan bizim ihtiyaçlarımıza cevap verebilmesi, bana çok lazım olan şeyler de başkasına fuzuli gelir mesela, bu da çok normaldir:) o katı meyve sıkacağı, bilmem kaç parça robotlar en fazla birkaç ay aşağıda durabilmiştir bizim evde çocukluğumdan beri alınan ve tepeye kalkan, sonra verilen o kadar çok mutfak aleti gördüm ki:)

doğru diyosun ihtiyaç :46: bizde de öyle oldu fritözler falan bi hevesle alındı kaldırıldı ama katı meyve sıkacağı az parçalı olanlarda var teferruatlı olanlarda var senin yaptığın seçimede bağlı biraz bana yumurta haşlayıcı,fritöz,robot takımı,büyük mikser robotları,ekmek kızartma makinesi(bende ablamdan kalma olduğu için bulunuyo) aklıma gelmeyen bikaç şey daha var onlar mesela çok gereksiz sürekli hamur işi yapanlar içinse çok gerekli :12:

kahvaltı takımı,shagy halı,gereğinden fazla uyku seti ,yorgan,battaniye,
teflon tencere tava:16:
2 senelik evliyim bunlardan yakınıyorum evim cok büyük olmasına rağmen fazla eşyanın bir yararı olmuyor malesef:31:

bunlar dışında korkmazın küçük ev aletlerini öneririm
beyaz eşyada vestelden cok memnun kaldım:nazar:
ütü de tefal tabi ki aklıma geldikçe yazarım:12:

ben de en çok şunu merak ediyorum
şimdi karaca nın çok beğendiğim bir kampanyası var yemek takımı kahvaltı takımı ve tencere takımı çatak kaşık takımı 1600 TL şeklinde.
bu kampanyadan alıp da memnun kalmayan oldu mu acaba?

ben de en çok şunu merak ediyorum
şimdi karaca nın çok beğendiğim bir kampanyası var yemek takımı kahvaltı takımı ve tencere takımı çatak kaşık takımı 1600 TL şeklinde.
bu kampanyadan alıp da memnun kalmayan oldu mu acaba?

Bence mutlaka gidip mağazada görmek lazım. Ben Bernardo'nun kampanyasından almıştım, biraz oldu. İnternetten gördüğüm fiyata dahil takımı beğenmiştim ama gidip de Bone China olanlarla yanyana koyunca hiç hoşuma gitmemişti, farkını verip bone china almıştım.

Bir arkadaşım Karaca'dan aldı çeyiz setini. Aldıklarını sevmiyor ama onunki biraz emrivaki oldu, o yüzden içi ısınmadı. Tencereler çelikse tabanlarına dikkat et, yemek takımında da porselenine. Benim tavsiyem bu kadar :))

yemek takımımı ben emsandan aldım ınce porselenı var güzel kalıtelı duruyor.tabı daha kullanmadım ama cok begenerek aldım.

ama fıkrınze ıhtiyacım var aynı markanın aynı desenlı su takımını mı alsam duz desensız sayılabılecek bişey mı secsem.

$62588-rectano-amber-84-parca-kare-yemek-takimi-r1.webp$eamber1-copy-800x800.webp

Son düzenleme:
yemek takımımı ben emsandan aldım ınce porselenı var güzel kalıtelı duruyor.tabı daha kullanmadım ama cok begenerek aldım.

ama fıkrınze ıhtiyacım var aynı markanın aynı desenlı su takımını mı alsam duz desensız sayılabılecek bişey mı secsem.

Eki Görüntüle 787842 Eki Görüntüle 787843

bence ikisi de aynı model boğar. bardağı gene altın işlemeli ama daha düz bir model alabilirsin.

Eki Görüntüle 787842 Eki Görüntüle 787843

Desen üstüne desen ister sofrada, ister salon takımında, ister perde-halıda olsun %99 kötü durur.

Aldığıma pişman olduğum tek şey kahvaltı takımım. 2,5 senelik evliyim henüz hiç kullanmadım, gereksizmiş. Çok misafiri olanlar için kullanışlı olabilir..

kızlar düğünüme 1 ay var.
evım hazır gıbı.esyaları temızledık dizdik.falan.
benım pişmanlığım şu oldu.
ben karaca setını almıştım bılmem kaç parça yemek takımı tencere çatal-bıçak.
markada değil sıkıntım. cok fazla oldu.bunun ustune seramık sette aldım.10 tane tencere oldu.
şimdiki aklım olsa tek tek alırdım.
neyse. yatak odası ıcın hıcbısey almamışım.coğunu hallettım netten aldım.
annem ısrarla yatak ortusu alalım dedı.ben aldırmadım almadımda.
sadece kalıtelı 2 nevresım takımım ve 1 uyku setım var.
bikaçta sus eşyası.
evi tamamen yerleştirdikten sonra daha net olur sanırım...
küçük ev aletlerının hıc bırı yok pıyasada.belkı hedıye gelır dıye almadım:S
yanlış mı yapıyorum bılmıyorum, arkadaşlarım öyle dedığı ıcın almıyorum.
tost makınesı blendır kurutma mak. ütü kettle.yok.
memmun olduğunuz markalar modeller varsada yazarsanız sevınırım.
ütü sadece aklımdaki phılıps 4870??

markada değil sıkıntım. cok fazla oldu.bunun ustune seramık sette aldım.10 tane tencere oldu.
bikaçta sus eşyası.
Ya ben şu hediye gelir e nasıl güvenebiliyosunuz anlamıyorum insanlar sizin küçük ev aletlerinizi almak zorunda değil ? Yani sorupta alır o ayrı han ihtiyacın olan bişeyi alayım gibilerinden, ama böyle beklemek ve alamamk ne bileyim :)

Bende çeyiz serüvenine yeni katılanlardanım, para biriktirmeyi beceremediğimden elime geçtikçe ufak tefek bir şeyler alıyorum, hatta abartmamak için bazı markaların özellikle indirimlerini kolluyorum.

Öncelikle misafir yemek takımı, çelik tencere seti, çatal bıçak seti ve bir kahvaltı seti aldım, misafir benim için çok önemli bu sebeple masa hazırlamak, seti çıkarmak benim için zevk demektir. Kardeşimde böyledir, sofra düzeni ve görselliğe önem veriyoruz.

Günlük kullanım için yemek takımı ve bir kahvaltı takımı daha aldım, ileri de bir günlük daha alacağım alternatifim olsun diye, değiştirerek kullanmayı düşünüyorum. Yatak odası içinde sadece 1 nevresim ve 1 yatak örtüsü aldım..

Yavaş yavaş istikrarlı bir şekilde ilerliyorum yolumda, tarzım doğrultusunda alışveriş yapmaya çalışıyorum. Romantik bir yapım var, dinginliği, sadeliği severim. Şatafatlı ve geometrik kesimli şeylerden hiç hoşlanmadığımdan o taraflara hiç bakmıyorum buna (yatak örtüleri, aksesuarlar, tabak, tencere bu konuda aklınıza gelebilecek her şey dahil)

İnsan ne istediğini bildikten sonra, moda sorun olmaz bence, yoksa her şey değişiyor, 1 sene içinde alsan da sonraki sene değişiyor sen evli olup beğeneceksen yine beğeniyorsun.. :34:

Şimdi, yukarıda kırmızıyla işaretlediğim seti schafer' dan almıştım, bazı problemlerden dolayı komple iade ettim. Misafir yemek takımı aldım tekrardan, çatal bıçak seti de, ama 2 kahvaltı takımım yok. Misafir için yemek takımımın fincanları ve pasta tabaklarını kullanmam isabet olur diye düşünüyorum ek olarak sadece şekerliğini gördüm geçen gün onu alırım sanırım ;)

Kişiden kişiye değişiyor sanırım, ben şu kahvaltı takımlarını bir türlü gereksiz göremiyorum. Şuan evimizde de kullanıyoruz zaten, ayrıyetten arkadaşım da evlenirken aldı, en sevdiği parçaymış hatta kahvaltı takımı :)

Misafir yemek takımı içinde aynı şekilde düşünüyorum. Hem o çok amaçlı kullanılabilir.
Kahvaltıya gelse kalabalık misafir, fincanları bir de tatlı tabakları hoop oldu sana kahvaltı takımı:52:
Tatlı tabakları, yine fincanları oldu sana çay takımı :1:

Zaten o çay takımı deyip te küçücük porselen çaydanlıkları görüyorum ya sinirim zıplıyo kime yetecek onun içine koyacağın çay? On kere doldurursun herhalde. Benim annemin çeyizinden var hatıra olarak alacağım onu normal çaydanlık gibi hem demlik hem su haznesi var, ama onu bile kullacağımı zannetmiyorum. Annemin de vitrinin de durdu yıllarca, ancak bardakları kullanılabilir o da diğerllerinden sıra gelirse :31:

Son düzenleme:
Aldığıma pişman olduğum tek şey kahvaltı takımım. 2,5 senelik evliyim henüz hiç kullanmadım, gereksizmiş. Çok misafiri olanlar için kullanışlı olabilir..

Sana çok katılıyorum.Bende alırken çok düşünmüştüm, çünkü porselen takımım biraz eski bir modeldi. fakat söylediğin gibi gelip gidenim yok, zaten ailemle farklı şehirlerdeyiz, kullanamadım. Sadece az misafirim gelince tabaklarını kullanıyorum, işe yarasın bari:34:

bikaçta sus eşyası.

Canım ütüde kesinilkle philips derim. Ben evlenirken Tefal ile Philips arasında kalmıştım bana philips almamı önermişlerdi ve ben philips aldım çok memnununm annemin ütüsü tefal o da benden sonra benim ütümden aldı :) Bu arada kurutma makinasını sık kullanan bir çiftseniz eğer bence onu şansabırakma al. Sonuçta iyi fiyata iyi bir ürün bulabilirsin. Hatta tanıdığın sürekli gittiğin bir kuaförün yada çevrende kuaför malzemeleri satan bir yer varsa oradan al ianan bana en iyi markanın ürünleri bile o makinaların yarısı kadar etmez.
Blender gelince bana kalırs akimseye bu konuda ne güven de bır ak. Bir tavsiye daha blender mikser birlikte olanlardan al. Çok pratik ve kullanışlı indir çıkar kaldır derdi yok benimki sürekli tezgahımın üstünde. Gerisini tost makinasıysı kettle dı onları bırakabilirsin yakın arkadaşların almak isterlerse alsınlar. Ne kadar iyi arkadaşların olduğuyla doğru orantılı. Benim kettle mı çok yakın bir erkek arkadaşım. Kahve makinamı Tchibo dan bir kız arkadaşım almıştı :)

Back
X