• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyiz hazırlıklarına ilk önce tamamlanması gerekenler?

_sultan_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
26
0
86
Manisa
arkadaşlar,
henüz yakın zamanda söz nişan vs. düşünmüyorum ama çeyiz almaya başlamak lazım bir yerden. henüz hali hazırda birşey yok:) sizce ilk başta ne almalıyım. beyaz eşyalara mı öncelik vermeliyim yoksa diğerlerine mi? fikirlerinize güveniyorum teşekkür ederim şimdidenn:kkk::3:

arkadaşlar,
henüz yakın zamanda söz nişan vs. düşünmüyorum ama çeyiz almaya başlamak lazım bir yerden. henüz hali hazırda birşey yok:) sizce ilk başta ne almalıyım. beyaz eşyalara mı öncelik vermeliyim yoksa diğerlerine mi? fikirlerinize güveniyorum teşekkür ederim şimdidenn:kkk::3:

canım benim de ortada söz nişan damat adayı yok ama:1: sanki yarın gelin oluyormuş gibi alıyorum:) kendi kendime yaptığım için başladım şimdiden
ben internetten bakıyorum indirime giren ne varsa bütçeme uyuyorsa ve eksiklerimin arasındaysa alıyorum
beyaz eşya olayına bence şimdi girme
tekstilin ve mutfak eşyalarının modasının geçiceğini sanmıyorum hangi renge istediğine karar verdin mi devamın çorap söküğü gibi gelir
yatak odasında nevresim,yorgan,battaniye,alez,pike aklına ne gelirse alabilrisin azar azar al hepsinin üstünden geç daha sonra hepsinden istediğin kadar alırsın
mutfak için tencere takımı, çkb takımı, yemek ve alacaksan kahvaltı takımlarını ve diğer mutfak ıvır zıvırlarını aklına ne geliyorsa alabilrisin.
ben elektroniklerinde bir çoğunu aldım şimdiden.
istersen topiğime bir göz atabilirsin
http://www.kadinlarkulubu.com/ceyizimiz-icin-neler-aldik/523551-aysegulun-ceyiz-kosesi.html

Bence beyaz eşya ve elektroniklere kesinlikle girme. Sürekli herşeyin yenisi çıkıyor ya da bugün almayı düşündüğün ucuzluyor. Biz haziranda düğün düşünmemize rağmen çok ucuza bulduğum mikrodalga fırın ve kurutma makinesi dışında hiçbirini almadım. Tencere takımını, günlük ve misafir yemek takımlarını ve çatal bıçak takımlarını alabilirsin. Mutfak ıvız zıvırlarını da alabilirsin. Havlu, nevresim takımı vs de alınabilecek ve bence modası geçmeyen şeyler. Eğer yerin varsa yorgan, yastık da alabilirsin. Ooo zaten bunları alırsan çoğunu halletmiş oluyorsun :))

cnm mutfak ıvır zıvırlarından başlayabilirsin ufak ufak çünkü küçük gibi görünsede baya para tutuyorlar ve bitmek nedir bilmiyorlar hem evde çok yerde kaplamazlar küçük boyutlu oldukları için.nelerden bahsediyorsun dersen günlük bardak takımın cerezliklerin havan, limonluk kahvaltılık rende mutfak tekstili kupalar kahve fincanları bıçak seti vs bunun gibi şeyler alabilirsin cnm

beyaz eşya son iş canım elektronik eşyalarıda sona dogru bırak çünkü hem yeni modeller çıkar hemde garanti süresi açısından sorun yaratabilir..
ben önce nevresimden başlamıştım..nevresimler,pikeler,yemek takımı,çkb takımı,tencere takımı vs bunlardan başlayabilirsin:54:

Canım öncelikle hayırlısıyla hepsini tamamlarsın inşallah ilkönce nevresim takımları havlulardan bornozlardan başlayabilirsin ben öyle başladım yatak odası banyoyu çıkarmış oluyor insan aradan :9: daha sonra nasipse ben mutfak eşyalarına geçiyorum yemek takımından tencere takımına kadar zevkinin değişmiyceğini düşünüyorsan alabilirsin rahatlıkla ama küçük ev aletlerini ve beyaz eşyayı son ana bırak düğüne 6 ay 1 sene kala alsan garantisi açısındanda yeni modeller açısındanda sıkıntı çekmezsin sonra aslında bakıldığında evlenincede yeni modeller çıkıcak ama işte içimizde kalmasın düğün zamanı :16:

Elektroniği maddiyatına göre en sona itebildiğin kadar itmeni tavsiye ederim.
Çünkü beyaz eşya, mutfak eşyaları vs. gibi şeylerde garantili olacaktır ürünlerin.
Genelde elektronik eşyaların garantileri maksimum 2 yıl. (kaba taslak).
O yüzden itebildiğin kadar en sona itebilirsin.

Ancak bir akrabam şu şekilde almıştı beyaz eşyalarını, tanıdık bir bayii aracılığı ile bütün beyaz eşyalarını evlenmeden 2 sene önce aldı.
Fakat bayii'nin kendi deposunda bekletti eşyaları, tarih gelip çatınca aldığı ürünleri bayii o günün güncel modeli neyse onları verdi.
Aynı fiyat aralığında olanlardan tabii ki, tutup 1000 TL ödeneği karşılığında en son model 2000 TL'lik bir ürün vermedi.
Bunu da aklında bulundurabilirsin canım... :34:

Genelde çelik tencere ve tefarruatları gibi takımların modelleri yıllar içerisinde değişmez.
Tabak takımları vs. gibi şeyleri de alabilirsin.
Çeyizin için gerekebilecek ufak tefek havlulardır, bardak, çardaktır başlayabilirsin.
Hem ufak ufak almış, zevkine göre seçmiş, hem de bir ucundan başlamış olursun... :34:

mutfakta bence en önce çelik tencere takımı ve yapışmaz tencere tavalar, günlük çatal bıçak takımı, günlük yemek takımı gelir. sonrasında saklama kapları, baharatlıklar, kepçeler vs... elektronik mutfak eşyaları (tost mak, blender, çaycı gibi) en sona bırakılmalı bence...
yatak odasında ise nevresim takımı, uyku seti, yastıklar, alezler battaniyeler, pikeler vs...

ben önceki senelerde aday yokken yatak odası aldım iyiki de almışım. mutfağı da bu sene aday varken alıyorum. iyi ki önce almamışım mutfağı, çünkü kap kacak da olsa modası çabuk geçebiliyor...

ben çeyizime ev tekstili grubuyla başlamış daha sonrasında ise çatal bıçak takımlarım, yemek takımlarım, tencere takımlarım vs ile devam etmiştim. sana ısrarla şunu söylemek isterim ki; asla bir hevesle gördüğün herşeyi alma arkadaşım. ben neredeyse 1 yıldır çeyiz alışverişi yapmaktayım ve aldığım bir çok şey için şimdiki aklım olsa asla almazdım diyorum. bunlara örnek olarak ilk sırada kesinlikle çatal bıçak takımları, yemek takımları geliyor. her ikisinide 12şer kişilik olmak üzere bir takımını misafir, bir takımı da günlük kullanım için almıştım. ne kadar gereksiz ne kadar boşa giden para diye düşünüyorum şuan. masa takımı ikinci sırada geliyor... peçeteydi yüzüklerdi amerikan servisleriydi yok runnerdi offff diyorummm.. 12 kişilik almıştım onu da şimdiki aklım olsaydı kesinlikle bu takımıda almazdım. ve ve veee o abartılı saçma salak yatak örtüsü.. neymiş efendim ilk evi kurduğumuzda o yatak örtüsünden sermemiz gerekiyormuş peeehhhh.. o kadar acıyorum ki o abartılı yatak örtüsüne verdiğim paraya..

canım sen sen ol bütçeni gereksiz şeylerle şişirme o kadar çok alınacak şey varki gerçekten gerekli olan.. almakla bitmiyor. önce kendine GERÇEKTEN GEREKLİ olan ürünlerin bir listesini yap, ondan sonra akıllı bir şekilde alışverişe başla haa birde sana tavsiyem :) burada bir kaç kişinin yaptığı çeyiz listesi var aman diyorum onlara uyma :) evini ıvır zıvırla doldurma ;)

Bu cok degisken bir cevap, o yuzden ben de dahil burda yazilanlara cok takilma bence:) herkesin zevki modasi gcmese de degisebiliyor. Fikri de..
Mesela arkadaslardan bazilari mutfak esyasinin modasi gecmez demis ama bence gecer. Ozellikle misafir yemek takimini fln hemen alma bence. Gunlukleri alabilirsin. Ben ilk gunluk yemek takimimi almistim, o da kutahya porselende cook uygun bir kampanya vardi. Ve beyaz kendindn desenli bir takimdi, tum renklerle kullanirim diyerek aldim 1 sene once iyi ki de almisim hala cok begeniyirum
Digerlerini zaten yeni yeni aliyorum.
Vence ivir zivirdan baslama, fiyat olarak seni zorlayacak buyuk maddelerden basla. İvir ziviri bir gunde cikip ta alirsinn.
Tencere takimin, catal bicak takimin, ve nevresimlerden baslayabilirsin.
Bu benim fikrim sen yine icine sinen gibi yap:))
Mesela ben 2 sene once bernardodan bir kahvalti takimini cooook begenmistim, henuz erken modasi gcer vs diye almamistim ama dondum dolastim 2 hafta once yine o modeli aldimm:))

ben çeyizime ev tekstili grubuyla başlamış daha sonrasında ise çatal bıçak takımlarım, yemek takımlarım, tencere takımlarım vs ile devam etmiştim. sana ısrarla şunu söylemek isterim ki; asla bir hevesle gördüğün herşeyi alma arkadaşım. ben neredeyse 1 yıldır çeyiz alışverişi yapmaktayım ve aldığım bir çok şey için şimdiki aklım olsa asla almazdım diyorum. bunlara örnek olarak ilk sırada kesinlikle çatal bıçak takımları, yemek takımları geliyor. her ikisinide 12şer kişilik olmak üzere bir takımını misafir, bir takımı da günlük kullanım için almıştım. ne kadar gereksiz ne kadar boşa giden para diye düşünüyorum şuan. masa takımı ikinci sırada geliyor... peçeteydi yüzüklerdi amerikan servisleriydi yok runnerdi offff diyorummm.. 12 kişilik almıştım onu da şimdiki aklım olsaydı kesinlikle bu takımıda almazdım. ve ve veee o abartılı saçma salak yatak örtüsü.. neymiş efendim ilk evi kurduğumuzda o yatak örtüsünden sermemiz gerekiyormuş peeehhhh.. o kadar acıyorum ki o abartılı yatak örtüsüne verdiğim paraya..

canım sen sen ol bütçeni gereksiz şeylerle şişirme o kadar çok alınacak şey varki gerçekten gerekli olan.. almakla bitmiyor. önce kendine GERÇEKTEN GEREKLİ olan ürünlerin bir listesini yap, ondan sonra akıllı bir şekilde alışverişe başla haa birde sana tavsiyem :) burada bir kaç kişinin yaptığı çeyiz listesi var aman diyorum onlara uyma :) evini ıvır zıvırla doldurma ;)

İste bu cevap da tamamen kisisel zevklere dayaniyor. Mesela ben kesinlikle gunluk yemek takimimla misafir yemek takimimin ayri olmasini isterim. Cunku misafir agirlamayi ve guzel sofralar kurmayi severim. Misafire koydugum suslu nispeten daha şık takimlarda yemek istemem her gun. Daha sade bir sofra isterim. Ama tabi ki gerek yok aynisinda yenir diyen bir suru arkadasim da var onlari da anliyorum . Tamamen zevk meselesi o yuzden kesinlikle soyle yap sunu al bunu alma demek gereksiz.

Ama yatak ortusu konusunda benim de fikrim abartili modellerim gereksiz pahali, kullanissiz ve demode oldugu yonunde ama bir suru de alan var, hrkesin farkli zevki var iste:))

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyelim. Başlayabildiğin kadar erken başlamakta fayda var ben çok geç kaldım ve şimdi stres olmuyorum desem yalan olur:) Eğer 1 yıl içerisinde evlenmeyi planlıyorsan beyaz eşya ve küçük ev eşyaların dışında hepsini alabilirsin. Ama süre belli değil diyorsan herşeyden azar azar alarak başla bence. Mesela beğendiğin ve kampanyada gördüğün nevresim havlu vs tekstil ürünleri, mutfak ıvır zıvırları(zevkine göre beğene beğene almış olursun), çatal kaşık bıçak takımın, alacaksan tencere setin vs alabilirsin. Diğer yandan tüm bunları bir kenara bırakıp tanıdık bir beyaz eşyacıda taksit ödemeye de başlayabilirsin, daha sonra model-kampanya vs çok yardımcı olabilirler. Zamanı aşağı yukarı belirlediyseniz hiç vakit kaybetmeden ucundan ucundan başla bence gazan mübarek olsun.

Back
X