Çeyiz Hazırlıkları..Kız Çeyizinde neler kesinlikle olmalı ?

biz evimizde yıllarca siemens buzdolabı ve bulaşık makinesi kullanıyoruz hiç bir sorunla karşılaşmadık

Selam, ben foruma yeni üye oldum. Bu başlıkta aradığım cevaba ulaşabileceğimi umuyorum. Bu yaz nişanlımın ailesi Eskişehirli oldukları için Eskişehir'de düğünüm olacak. Ancak ben İstanbul'da nişanlım da Ankara'da yaşadığımız için Eskişehir'e gidip düğün mekanı araştırmaya imkanımız pek olmayacak gibi görülüyor. En azından bir fikir sahibi olup zamanımızı denk getirdikçe belirlediğimiz yerlere bakabileceğiz. Yaz düğünü olacağı için açık havada olmasını istiyoruz. Yemekli bir düğün olmasını düşünüyoruz. Eskişehir'de bize tavsiye edebileceğiniz yerler var mı?
Bu konuda çok endişeliyim yardımlarınızı bekliyorum fıstıklar:)))

Merhaba bayanlar bende yeni üye oldum siteye.. 1 Yıldır Nişanlıyım. Düğün hazırlıkları için liste görünce dayanamadım yazayım dedim. Tam 1 yıl önce yani nişanlandığımda bende çeyizim için alacaklarımın telaşına düştüm.Çünkü tek bir iğne bile almamıştım çeyizim için. İnternette araştırma yaparken evlilik listesini buldum inanın çok işime yaradı İlk önce listeyi print ettim ve lüzumsuz olan şeyleri listeden çıkardım.Ondan sonra kendime alınacaklarla ilgili bir ajanda hazırladım.Aldıklarımı listeden işaretledim ve fiyatlarını yanına yazdım. Tabiki almadan önce alacaklarımın fiyatlarını gerek internette gerekse satış mağazalarında araştırdım. Bu çok işime yaradı çünkü dışardakilerin aynısını internetten çok daha ucuz fiyata temin edebiliyorsunuz. Ben birçok eşyamı internet üzerinden aldım..

Gelelim listedekilerin çok fazla olmasına. Bence hepsi ihtiyaç :) çünkü ben fazlasıyla alışveriş delisiyim. Birde hiçbirşeyim eksik olmasın takıntısı var ne yazıkki. Annem artık yeter kızım demeye başladı. Ben listede gördüklerinizin yarısını aile eşrafına söyledim almaları için. evin en küçüğü olmamın faydaları.Çünkü hepsi neyin eksik diye hergün soruyorlardı. Ailemin kalabalık olması her zamanki gibi avantaj sağladı. Bence sizde aileniz genişse bu yöntemi deneyin. Nazınız geçip neyi hangi renk ve hangi marka istediğinizi bile söyleyebiliyorsunuz.

Evlenecek arkadaşlarıma Allah kolaylık versin diyorum.( Bende dahil.) Çeyiz hazırlamak ve evlilik telaşı gerçekten zor.:dance::dance:

Annem ceyiz hazirliginda biraz acemi, ilk cocukta olan seyler bunlar galiba.. Bikacini not edip istiyim bari :)

ayyyy o ney öleee ben bunları almaya kalksam ömrüm biter ewde kalırım sonraa. amaa evlenioruum yazıın inşallah bukadarda çeyizim yok evlendikten sonra alırım yavaş yavaş birden almaya kalksam borçtan başımı doğrultamam.

bence acil ihtiyac olanları almalı.geri kalanları evlendikten sonra yavaş yavaş tamamlar insan.ben şahsen beyaz eşyamı mutfak için çatal-bıçak yemek takımı tencere takımı nevresimler uyku setleri yastık bunları aldım.nisanda düğünüm:)))geriye bana göre halı perde mobilya kalıyo.hiçte çok gelmiyo gözümü küçük şeyleri büyütmemek lazım evlendikten sonra tamamlanır bence.

abajur
perde
klozet takımı
makine örtüsü
fırın
Gondol takımı
servis tepsisi
ütü masası
İğne iplik takımı
Askı
Çerez tabağı
Kâse
oklava merdane
havan rende
Meşrubat bardakları
cerceveler
Elektrik süpürgesi
Süpürge ve faraş
Paspas
Çamaşır kurutmalığı
Çamaşır sepeti, ipi ve mandalı
Salata kasesi
Meyve tabagı
Yağlık ve sirkelik
Servis maşası
Tahta kaşık ve spatula
Bıçak seti
Kepçe, kevgir ve kürek
Bardak takımı (hercesidi)
Çay ve nescafe fincanları
Şekerlik
ekmek sepeti
Kapaklı kek tabağı
Tost makinesi
Mikser mutfak robotu
Cezve takımı
Makarna süzgeci
Çay süzgeci
Nihale
Narenciye sıkacağı
Kızartma tenceresi
Teflon tava takımı
Güveç kapları
Kek kalıpları
Saklama kapları
Erzak kavanozları
Yumurta çırpıcı
Yumurta fırçası
Mutfak önlüğü
halı ve yolluk
yatak odası halısı
mutfak halısı
gunluk catal kasık
gecelıkler ev terlığı
alez
dondurma kaseleri (cup)
salata tahtası
borcamlar

BEN ALCAKLARIMI EKSİKLERİMİ YAZIYORUM DEGİSCEK GENE BU LİSTE...

Son düzenleme:

ayrıca benim damat havlumda bu modelden kendim yaptım cok güzel duruyo
yapacaklara tavsiye ederim :)))

Geline Alınacaklar
1)Gecelik Takımı
2)Pijama takımı
3)Sabahlık-Gecelik
4)İç çamaşırı
5)Takım elbise
6)Çorap
7)Ayakkabı
8)Terlik
9)Çanta
10)Makyaj seti
11)Parfüm
12)Nişan abiye
13)Alyans
14)saat
15)Küçük Sandık
16)Bohça
17)Çiçek
18)Tırnak makası,Duş jeli,deodrant v.s
19)Havlu kenarı, seccade,tesbih,lif falan.
Gelinin anne,babba ve kardeşi kıyafet.

Damada Alınacaklar
1)Pijama Takımı
2)İç çamaşırı
3)Gömlek
4)Kravat
5)Kemer
6)Çorap
7)Terlik
8)Traş seti
9)Parfüm
10)Saat
11)Kazak
12)Tırnak makası,Duş jeli,deodrant v.s
13)Havlu kenarı, seccade,tesbih,lif falan.
Damadın anne,baba ve kardeşine kıyafet.

Nişan bohcasına koyulcakları tazeleyim dedim görelim
Kolay Gelsin...

velved aynısınn turuncusunu ben yaptım ama banyom ıcın süs yane
ve havlulunun yarısı kaplıyo bundan buyuk anlıycan

velved aynısınn turuncusunu ben yaptım ama banyom ıcın süs yane
ve havlulunun yarısı kaplıyo bundan buyuk anlıycan

evet cnm yarısı kadar oluyo benimkide öyleyerimseniben
ayrıca benimkinin rengi acık mavi buz mavi diyolar ona sanırımşutarafagitti
havlusuda cok güzel böyle gül desenli kendinden parlak duruyo ona uygun yania.s
sonucta damat havlusu güzel olmalı sık :1rolleyes:

oku oku bitmiyor ...
yazin evleniorum az az almaya basladim ama ohooo daha cok isim varmiS...

paylasim iCin TSk

mutfak araç gereçlerinizi bulabilceğiniz bir site tavsiye ediyorum, üstelik kapınıza kadar getiriyorlar, kredi kartına taksitde var :teytey: siteden çıkamicaksınız :) tıklayın www.zuccaciyeburada.com

Ya Bence ilk sayfadaki listede,
Balık bıçağı,
Balık çatalı,
Elektrikli bıçak
hamur açma makinesi
dışında gereksiz bişi görmedim ben. Tabii bana kalırsa içki bardakları da öyle. Ben ileride evimde içki içirmeyi düşnmediğim için onları saymadım. Bence içilecekse de kadehin şekli çok önemli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…