Çeyiz Hazırlıkları..Kız Çeyizinde neler kesinlikle olmalı ?

eylulcum çok cici yaa vallahi insanin içi açiliyor resmen çok iyi bir seçim yapmissin gerçekten, allahim sana sevdiginle tatli tatli kahvaltilar nasip etsin bu takimla insallahhhhhhhhhhh

Canım arkadaşım teşekkür ederim. Allah sanada nişanlınla birlikte güzel günler geçirmenizi nasip edera.s.

e tabiki canım eksiklerinize bakın.sonuçta bazı şeyler okadarda pahalı değil.sadece yazınca çok görünüyo.gereken şeyleri alın... bende her ay bi iki bişey alıyorum.2 senede alınır sanırım :)

bende 14.02.2008 de sözlendim.karacadan kampanyadan aldım yemek takımı,çatalkaşık,kahvaltı takımı birde tencere takımı.kampanya devam ediyo sanırım.herkes alsın.900 ytl falan tutuyo.10 aya böldüler.hem karaca hemde uygun

merhaba canım.ben mendil yerine şeker yaptırdım.sepet içinde nikah şekeri gibi ama sade.tabii mendile göre pahalı ama mendilden farklı olsun dedik.eğer kalabalık olmıcaksanız şekeride düşünebilirsiniz kızlar

bende tepside yaptım.boncukla süsledik tepsiyi.bide kız ve erkek biblo koyduk.güzel oldu

sanırım bu aralar kendimi fazla kaptırdırm çeyiz almaya

dün aldığım kahvaltı takımım :sm_cool: çoook seker Şeniz

Kızlar,
Henüz 6 aylık evli bir arkadaşınızdan size öneriler....

Söz-Nişan:
Biz söz ve nişanı birarada yapmıştık. Tabii daha öncesinde aileler tanışmış, isteme olmuştu.
Nişan yastığı çok daha güzel duruyor, tepsi artık çok klasikleşti. Şimdi yanımda değil ama yarın size resmi eklerim, benim nişan yastığımı annem kendi dikti. Kıyafetim mor olduğu için de kurdele nakışından mor-eflatun-pembe tonlarında çiçekler yaptı. ortada boş kalan kıdma da, nişan fotoğraflarımızdan birini yapıştırdık, şimdş yatak odamda duruyor ok da hoş birşey oldu.

Düğün Hazırlığı:
Nişandan düğüne kadar 6 ayımız vardı, fakat daha öncesinde 4 yıldır çıktığımız için sevgilim buzdolabı ve televizyonunu almıştı. Aradan çıksın istedik.
TV konusunda çok pişmanım, 72 ekran TV fiyatına düğünümden 1 ay önce LCD/Plazma TVler gördüm
(

Nişandan sonra ben Bulaşık makinası, mini fırın, mikrodalga ve ufak ev eşyalarımı aldım.
Bu arada çeyiz de düzülmeye başladı. Ben şanslıyım ki annem dkiş nakıştan anlar. Nevresim takımlarımı dantelli fistolu dikti hep. Günlükleri ise hazır aldım. Yatak örtüm falan hep annemin eseri.
Düğüne 3-4 ay kala mobilyalara bakmaya başladık. Karar vermek çok zor, acele etmeyin; ama çok dolaşıp da kafanızı da karıştırmayın. İstanbul için en uygun fiyatlar Edirnekapıdaki mobilyacılar çarşısında.
Bu arada ev aramaya da başladık. Gönlünüze göre ev bulmak da zaman alıyor... Evi bulur bulmaz ev sahibiyle anlaşma yapabilirsiniz eğer çok zaman yoksa anlayışlı oluyorlar. Mesela bizim Düğünümüz 9 Eylülde oldu. Temmuz 15 te evi bulduk ve ben çok beğendim. Ev sahibi kirayı 15 Ağustostan itibaren başlattı.

Bu arada bu sayfanın en başındaki listeyi bir kağıda print edin. Hatta internetten yada piyasadan soruşturup fiyatlarını da yazın. Daha sonra listeyi gözden geçirip nelerin bütçeniz için fazla, nelerin gereksiz olacağına karar verip listeden çıkartın.
Ben size benim listemi göndersem herhalde ağzınız açık kalırdı. Havludan nevresime, masa örtüsünden klozet takınıa, yumurta fırçasından kek kalıbına, deterjandan pirince, un dan baharatlara kadar herşeyi yazmıştım. İyi ki de yazmışım. Toplu halde görünce liste hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor ama hepsi de lazım olan şeyler.

Gelinlik düğünün en önemli detayı gelinlik, ayakkabı, saç ve makyaj...
Ben 1 ay önce gelinlikçileri dolaşmaya başladım. Fiyatlar birbirinden çok farklı. Bunda önemli etken kullanılan malzeme. Model için fiyat alırken mutlaka malzemelerle ilgili de konuşun. Aynı model gelinkliği 1000 YTL ye de diktirebilirsiniz 10.000 YTL ye de. Ben İstanbulda araştırdıktan sonra Kocaelinde diktirttim. İstanbulda aynı malzemeler için 3000-5000 derlerken ben Kocaelinde 1500 e diktirttim... 1 ay içinde her hafta provaya gittim. Ailem orada olduğu ve düğün çeyiz hazırlıkları orada yapıldığı için zaten orada olmam gerekiyordu, provalar sorun olmadı.
Makyajınızı kuaföre güvenip de es geçmeyin. Kuaförde makyaj yapanlar allayıp pullamayı palyaçoya çevirmeye bayılıyorlar; mutlaka makyözlük eğitimi alıp almadığını sorun. 6 aylık sertifiksı bile olsa inanın çok harika iş çıkartıyorlar. Ben önce makyözümü buldum, gelinlikçimin tavsiyesiyle...
Makyözüm istediğim yere gelebileceğini söyledi fakat çalıştığı kuaförde çalışan bir kuaförü görür görmez çok tuttum, o sırada kendisi saç kesiyordu ve kendinden geçmişti. Görür görmez dedim ki saçımı bu kişi yapmalı...
Ayakkabınız süslü olmasa da olur, yeter ki rahat olsun, zaten gelinlikten görünmüyor.

Biz nikah yaptık, daha sonra da aile ve arkadaşlarla yemeğe çıktık. Size ve çevrenize en yakın nikah salonunu seçin... Mümkünse bir çiçekçide el çiçeğinize uygun bir masa çiçeği yaptırın en fazla 50-80 bişey tutuyor. Nikah dairelerindeki masalar çok düz, biraz şıklık katmakta fayda var....

Sormak istediğiniz bişey olursa her zaman yardıma hazırım...

Ha birde sakın çok fazla havlu kenarı dantel yapmayın. Çeyiz serilirken banyoya koymuştuk dantelli bi tane... Balayından döndüğümüz günün sabahı sandığa geri döndü. Dantel sert ya, eşim yüzünü silerken çizmiş :)) anında çöpe gidiyordu da elinden alıp sandığa koydum. Şimdide ancak misafir gelecekse banyoya bir tane koyuyorum göstermelik.....

ben de karacadan aldım cnm gule gule kullan ben günlük kullanım için de sapları desenlı karaca çatal kaşık aldım 100 mılyonda 12 ye böldüler...

arkadaşlar söz tepsimi ben kendim yaptım hep kolay hem şık olmuştu.bir kutu beyaz inci aldım gümüş oval tepsiye boşalttım.tepsinin etrafınıda ,ipe dizdiğim incilerle çevirdim.incilein üstüne kırmaız kalp taşlar ve nazar boncuklar atıp ortasına yüzüklerimizi koydum

Eylülcüm merak etme yalnız değilsin... Ben de 27 Ekimde nişanlandım ve şimdilerde asker yolu bekliyorum bi de uzun dönem çıktı şansımıza, 11 ayım var ( Ben de onu beklerken geçen süreyi çeyiz düzerek geçiriyorum :)) Aynen dediğin gibi çeyizlik şeylere bakarken bile içim kıpır kıpır oluyor:) O eşyaları ilerde beraber kullanacak olmanın mutluluğu bile yetiyor insana.
Ben de şimdilik aldıklarımı yazayım:
* Karaca Square Collection 82 parça yemek takımıhttp://www.krc.com.tr/popup.asp?urun_no=33 (adresteki takım)
* Karaca 91 parça çatal bıçak takımı http://www.krc.com.tr/popup.asp?urun_no=76
* Luyano Lunart Kahvaltı Takımı http://www.homev.com.tr/ImageGallery.aspx?PID=20304
* Kenwood tan portakal şekilli narenciye sıkacağı
* Tefal 4,5-8 lt düdüklü tencere seti
* TAÇ uyku seti
* Taç nevresim takımları
Bu ay nevresim takımlarına devam edeceğim, bi yatak örtüsü bulamadım öyle istediğim gibi fisfisfis onu da ah bi bulsam tam süper olacak... Her ay işte elimden geldiğince birşeyler almaya çalışıyorum. İnşallah 11 aya herşeyi tamamlarım :)
Bu arada bir de eternity den çok güzel bir set beğenmiştim ancak herkesin olumsuz yorumları yüzünden vazgeçtim sanırım...

hiç öyle olmuyor valla eksik bişey bırakamıyorsun. :))) almaya başladın mı gerisi geliyor. hem zaten hobilerin arasında züccaciyede tencere tavan bardak çanak vs bakmak beğenmek yada fiyat araştırmak geliyor. :)))

benım var bende cıceklı tencere setı alcaktım sımdı vazgectım cıceklı almaktan deılde o markanın cabk kulpları falan kopuyomus hatta bu konuda acılmıstı bence karaca al hem cok sık hemde ıstersen caydanlık ve kepce takımı ve kasık takımıında sapları aynı dsenlı tenceresı sadece 195 ytl karacanın

arkadaşlar ben hisarın çeyiz setini almayı düşünüyorum kullanan var mı aranız da memnunmusunuz?

pelincim kaşık çatal bıçak takımı yemek takımı tencere takımı tava düdüklü cezve seti çaydanlık hepsi bu kadar ve hepsi hisarın 1690 ytl

canım ben aldım Hisarın çeyiz setini ama henüz gelmedi eve sipariş edilmiş mağaza tarafından, bekliyoruz bakalım.
sanırım daha uyguna geliyor yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…