- 23 Ekim 2008
- 4.198
- 3
- 39
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bizde de vardır ama nişan yapmadığımız için bohça işi olmadı
düğünde yapılacak
annesine babasına
abisine
kardeşine geniş kapsamlı bohça yapılacak
amca, halalar, teyzeler ve dayılara minik bohçalar yapılacak
sende akrabalara küçük yaparsan maliyeti çok aşırı olmaz
biz minimum 17 tane bohça hazırlicaz :çok üzgünüm:
bide sipariş veriyolar yok şu olsun yok bu olsun diye. Anaları güzelmiymiş ne yapabilirsem onu vericem klava:
bu arada Tobicim bizdede nişanda ve düğünde bohça adeti vardır.
ancak biz çift taraflı anlaştık. ne onlar bize yaptı ne biz onlara.
zaten eşimin annesini kaybettiğimiz için onların başında koşturacak kimse de yoktu.
iki taraflı anlayış gösterdik.
farz sünnet bişiy değil...
gereksiz gereksiz benim asla kullanmayacağım şeyler olacak sonra verecek kişi arıycam.
aynı şekilde mesela erkeğe kemer cüzdan set konur ya. Aşkım katyen klasik giyinmez dolayısıyla o kemerle cüzdanıda kullanmaz. fuzili masraf onun yerine gönlümüze göre elbise aldık nişan için. vde yüzüklerimizi gönlümüze göre aldık. ucuz olsun falan diye hiç düşünmedik....
nacizane bizimde yaptığımız bu canım.....:)
haklıısn cnm bizde tüm akrabalara yapacaktık ama inanılmaz derecede masraf oluyo...sanırım sadece aile içine ufak hediye şeklinde yapıcaz..mesela siz ne düşünüyosunuz bilmiyorumda şu erkekler için saten gecelik takımalrı varya sabahlıklı falan.nişanlım ondan giymez banada gereksiz geliyo ondan almayım diyorum 200 ytl yazık.
ve bi haberim daha var kızlar...artık çeyizime en ufak bişi alamıycam..çünkü babamın işden çıkması biriken kredi borçlarımız,üstüne üslüt birsürü üst üste gelen talihsizlikler sonucunda artık ailece tüm paraları borçlara yatırcaz.nişanlımın ailesiin durmuda çok parlak değil...şuana kadar aldıklarımla yetincem..çok hayalim vardı evim eşyam konsuunda..evini yayınlayanalrdan falan fikirler almıştım...fakat şimdi durumlar o kadar ters gittki 5 yıl bu borçlar devam edicek ve sanırım biz evimize düğün paketlerinden alcaz...hatta bulaşık makinasını bile almayı ertelemeyi düşünüyoruz..iki kişiyiz idare ederiz diye..ilerde alalım diyoruz..ailelerin bu durumuna bu sıkışıklığa çok üzülüyorum:1no2:sanırım artık bu bölümde pek gezinemiycem:a015:ek iş bakıyorum:çok üzgünüm:
çok uzun oldu ama çok uzuldüğüm için paylaşmak istedim:çok üzgünüm:
haklıısn cnm bizde tüm akrabalara yapacaktık ama inanılmaz derecede masraf oluyo...sanırım sadece aile içine ufak hediye şeklinde yapıcaz..mesela siz ne düşünüyosunuz bilmiyorumda şu erkekler için saten gecelik takımalrı varya sabahlıklı falan.nişanlım ondan giymez banada gereksiz geliyo ondan almayım diyorum 200 ytl yazık.
ve bi haberim daha var kızlar...artık çeyizime en ufak bişi alamıycam..çünkü babamın işden çıkması biriken kredi borçlarımız,üstüne üslüt birsürü üst üste gelen talihsizlikler sonucunda artık ailece tüm paraları borçlara yatırcaz.nişanlımın ailesiin durmuda çok parlak değil...şuana kadar aldıklarımla yetincem..çok hayalim vardı evim eşyam konsuunda..evini yayınlayanalrdan falan fikirler almıştım...fakat şimdi durumlar o kadar ters gittki 5 yıl bu borçlar devam edicek ve sanırım biz evimize düğün paketlerinden alcaz...hatta bulaşık makinasını bile almayı ertelemeyi düşünüyoruz..iki kişiyiz idare ederiz diye..ilerde alalım diyoruz..ailelerin bu durumuna bu sıkışıklığa çok üzülüyorum:1no2:sanırım artık bu bölümde pek gezinemiycem:a015:ek iş bakıyorum:çok üzgünüm:
kızlar sizce bu vok tavalardan almalımıyım benneyaptımki
kullanan ve tavsiye eden var mı ?
ay canım yerm ben seni ya... :teselli:
sakın dert etme...
inan herşey yoluna girer. ve herşey yoluna girdiğinde herşeyin en güzellerini alırsın.. sengözlerimebaksanab
neticede herşeyin olsaydı ama nişanlınla aranız naneli veya bu kadar iyi olmazsaydı daha mı iyi olurdu. yada sağlığınız kötü olsaydı. kalpler bir olsun sağlık yerinde olsun zaman uçup gider bir bakmışsın eliniz ferahlamış... a.s
sakın ola şu ailenle olan son günlerini zehir etme, nişanlılık evresini mahfetme...
tamam mı canım :1hug:
canım üzülme ya. yok krizdi yok bilmemneydi bizde ipin ucundayız aslında. sen yapabildiğini yap kimin ne diyeceğini umursama evlenince herşeyin dört dörtlük olacak diye bi kural yok iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş:asigim:
sen kendinide nişanlınıda üzme.bende ertelemeyi düşünüyorum pek çok şeyi. Allah ömür sağlık verirse herşeyi alırız hiç önemli değil yeterki sağlık olsun:1hug:
kızlar sizce bu vok tavalardan almalımıyım benneyaptımki
kullanan ve tavsiye eden var mı ?
Canım ya bence bunu dert etme
Zaten en başta çok fazla şey almak, düğün öncesi borca girmek biraz gereksiz..
Bak benim erkek arkadaşımın durumu çok çok iyi ama hep der ki düğün öncesi her şeyin tam olmasına gerek yok ki, tam olsun diye borca girip huzursuz olacağıma her şeyi zamanla alırım daha rahat ederim.
sen de böyle düşün sıkıntıya girme, zaten en mantıklısı bu.
şimdi uygun paket çeyiz kampanyaları var, en istediğin gibi olmaz belki ama yine de güzel oluyor onlar da.
en önemlisi sizin ve ailelerin huzuru.
çok fazla masraf yapmaya gerek yok.
iyice araştır, istoça filan git mutfak eşyaları için, hesaplı bir şekilde yap alışverişlerini.
bulaşık makinesi almamakla da iyi yapıyorsun şu an için, çünkü cidden iki kişinin bulaşığını haydi haydi yıkarsın.. biraz zaman geçsin alırsınız.
ve saten pijama takımına o kadar para vermemeyi de akıl etmenden dolayı tebrik ediyorum, ben sıkıntıda olayım olmayayım almazdım asla gelenektir diye, çünkü hiçbir erkek kullanmıyor cidden. kaydirigubbakcemile3
sen üzme kendini, kalbinin istediği kişiyle evleneceksin varsın gönlünün istediği eşyalar olmasın.... üzülecek şey değil.. a.s.