Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

evet o şeklide fiyatlar aşağı yukarı birbine yakın fiyatlar ama daha ucuz olanı da vardır ip perdelerin araştırmak lazım:))

bizde de vardır ama nişan yapmadığımız için bohça işi olmadı
düğünde yapılacak
annesine babasına
abisine
kardeşine geniş kapsamlı bohça yapılacak
amca, halalar, teyzeler ve dayılara minik bohçalar yapılacak
sende akrabalara küçük yaparsan maliyeti çok aşırı olmaz

biz minimum 17 tane bohça hazırlicaz :çok üzgünüm:
bide sipariş veriyolar yok şu olsun yok bu olsun diye. Anaları güzelmiymiş ne yapabilirsem onu vericem :eek:klava:

yaa yeni evlenecek gençleri onca masrafın arasında neden böle zora sokarlar hiç anlamıyorum.büyük konuşmakta istemiyorum kızlarr ama bana bu bohça meselesi çok gereksiz saçma geliyo yaa.eşim olacak adamın yedi sülalesine bohçe yapana kadar evimee iki parça daha bişey alırım.ben böle düşünüyorum.ben ailemede söleyeceğim istemediğimi karşı tarafa da işler bi ciddiyee binsin de.

abov sıparıs verıldıgınıde yenı duydum :1shok:
bı nevı hedıye bunlar canım gonlunden ne gelırse yanı sıparısımı olurmus bunun bosver canım ımkanın elverdıgınce yaprsın bıseyler
bızde nısanda ufak caplı seyler aldık ıkımıze ve aıle ıcıne bana kalsa onada gerek yoktu ama buyukler ısteyınce el mahkum
evlenıncede el opmeye gıdıldıgınde bı havlu tulbent gotururler bzım buralarda tabı ben farklı memlekete gelın gıdıcem nasıl olur bılmem ogrenırız artık adetlerını cımrı gelın demesınler sonrakaydirigubbakcemile3

bizde öyle bütün akrabalara bohça yapılmaz
yapılırsa sadece ev halkına birde istenirse ev dışındaki kardeşlere
ama nişanlımın ailesi sağolsun bohça falan istemediklerini söylediler
nişanda onlar bana bizde nişanlıma bohça hazırladık o kadar
o kadar masrafın içinde tek derdim sülaleye bohça hazırlamaktı sanki :kızgın:
biz ev kuruyoruz para lazım, onlar bize bohça hazırlasın sengözlerimebaksanab

biz minimum 17 tane bohça hazırlicaz :çok üzgünüm:
bide sipariş veriyolar yok şu olsun yok bu olsun diye. Anaları güzelmiymiş ne yapabilirsem onu vericem :eek:klava:

anam onuda ilk defa duydum siparişle bohça :1shok:
biz 3 büyük 10 küçük edicez valla sipariş eden olursa eğer avcunu yalar -tatlicadiarzu-
vercem varsada vermem kaydirigubbakcemile3

Aman arkadaşlar ne bohçası Allahaşkına şu devirde ev eşyalarını bile almakta zorlanıyorken çok manasız bohça falan hazırlamak.Bence çok düşüncesizce bir yöntem,ben yapmadım yapmayacağımda.Adını bile ağzıma almadım..

bu arada Tobicim bizdede nişanda ve düğünde bohça adeti vardır.
ancak biz çift taraflı anlaştık. ne onlar bize yaptı ne biz onlara.
zaten eşimin annesini kaybettiğimiz için onların başında koşturacak kimse de yoktu.
iki taraflı anlayış gösterdik.
farz sünnet bişiy değil...
gereksiz gereksiz benim asla kullanmayacağım şeyler olacak sonra verecek kişi arıycam.
aynı şekilde mesela erkeğe kemer cüzdan set konur ya. Aşkım katyen klasik giyinmez dolayısıyla o kemerle cüzdanıda kullanmaz. fuzili masraf onun yerine gönlümüze göre elbise aldık nişan için. vde yüzüklerimizi gönlümüze göre aldık. ucuz olsun falan diye hiç düşünmedik....
nacizane bizimde yaptığımız bu canım.....:)

haklıısn cnm bizde tüm akrabalara yapacaktık ama inanılmaz derecede masraf oluyo...sanırım sadece aile içine ufak hediye şeklinde yapıcaz..mesela siz ne düşünüyosunuz bilmiyorumda şu erkekler için saten gecelik takımalrı varya sabahlıklı falan.nişanlım ondan giymez banada gereksiz geliyo ondan almayım diyorum 200 ytl yazık.

ve bi haberim daha var kızlar...artık çeyizime en ufak bişi alamıycam..çünkü babamın işden çıkması biriken kredi borçlarımız,üstüne üslüt birsürü üst üste gelen talihsizlikler sonucunda artık ailece tüm paraları borçlara yatırcaz.nişanlımın ailesiin durmuda çok parlak değil...şuana kadar aldıklarımla yetincem..çok hayalim vardı evim eşyam konsuunda..evini yayınlayanalrdan falan fikirler almıştım...fakat şimdi durumlar o kadar ters gittki 5 yıl bu borçlar devam edicek ve sanırım biz evimize düğün paketlerinden alcaz...hatta bulaşık makinasını bile almayı ertelemeyi düşünüyoruz..iki kişiyiz idare ederiz diye..ilerde alalım diyoruz..ailelerin bu durumuna bu sıkışıklığa çok üzülüyorum:1no2:sanırım artık bu bölümde pek gezinemiycem:a015:ek iş bakıyorum:çok üzgünüm:

çok uzun oldu ama çok uzuldüğüm için paylaşmak istedim:çok üzgünüm:

hay agzını opeyım seker-leblebı ne guzel dedınŞeniz
eskıden yenı evlenenlere evının eksıgını gedıgını alırlar tamamlarlarmıs
yenı adet cıkarıyolar sımdıkıler valla-tatlicadiarzu-

haklıısn cnm bizde tüm akrabalara yapacaktık ama inanılmaz derecede masraf oluyo...sanırım sadece aile içine ufak hediye şeklinde yapıcaz..mesela siz ne düşünüyosunuz bilmiyorumda şu erkekler için saten gecelik takımalrı varya sabahlıklı falan.nişanlım ondan giymez banada gereksiz geliyo ondan almayım diyorum 200 ytl yazık.

ve bi haberim daha var kızlar...artık çeyizime en ufak bişi alamıycam..çünkü babamın işden çıkması biriken kredi borçlarımız,üstüne üslüt birsürü üst üste gelen talihsizlikler sonucunda artık ailece tüm paraları borçlara yatırcaz.nişanlımın ailesiin durmuda çok parlak değil...şuana kadar aldıklarımla yetincem..çok hayalim vardı evim eşyam konsuunda..evini yayınlayanalrdan falan fikirler almıştım...fakat şimdi durumlar o kadar ters gittki 5 yıl bu borçlar devam edicek ve sanırım biz evimize düğün paketlerinden alcaz...hatta bulaşık makinasını bile almayı ertelemeyi düşünüyoruz..iki kişiyiz idare ederiz diye..ilerde alalım diyoruz..ailelerin bu durumuna bu sıkışıklığa çok üzülüyorum:1no2:sanırım artık bu bölümde pek gezinemiycem:a015:ek iş bakıyorum:çok üzgünüm:

ay canım yerm ben seni ya... :teselli:
sakın dert etme...
inan herşey yoluna girer. ve herşey yoluna girdiğinde herşeyin en güzellerini alırsın.. sengözlerimebaksanab

neticede herşeyin olsaydı ama nişanlınla aranız naneli veya bu kadar iyi olmazsaydı daha mı iyi olurdu. yada sağlığınız kötü olsaydı. kalpler bir olsun sağlık yerinde olsun zaman uçup gider bir bakmışsın eliniz ferahlamış... a.s
sakın ola şu ailenle olan son günlerini zehir etme, nişanlılık evresini mahfetme...
tamam mı canım :1hug:

canım üzülme ya. yok krizdi yok bilmemneydi bizde ipin ucundayız aslında. sen yapabildiğini yap kimin ne diyeceğini umursama evlenince herşeyin dört dörtlük olacak diye bi kural yok iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş:asigim:
sen kendinide nişanlınıda üzme.bende ertelemeyi düşünüyorum pek çok şeyi. Allah ömür sağlık verirse herşeyi alırız hiç önemli değil yeterki sağlık olsun:1hug:

kızlar sizce bu vok tavalardan almalımıyım benneyaptımki

mttefprewokqr1.jpg

w500.png

kullanan ve tavsiye eden var mı ?

evet tatlım biz evde kullanıyoruz çokk çokk memnunuz ben çeyizime alıcam şahsen a.s
soteleme yada domates sos gibi şeyler normal tavada sıçrar ya bunda öyle bir şey olmuyor.. hatta normal tavalardan daha çok kullanıyoruz desem yerirdir...
tavsiye ederim. yerimseniben hatta ocağımı bile bir wok gözü olan cinsten aldım a.s

bilmem ki bunda soslu moslu bişiler yapılır böyle içindekileri havaya ata ata ama ne yapılır bilemedim:uhm:

ay canım yerm ben seni ya... :teselli:
sakın dert etme...
inan herşey yoluna girer. ve herşey yoluna girdiğinde herşeyin en güzellerini alırsın.. sengözlerimebaksanab

neticede herşeyin olsaydı ama nişanlınla aranız naneli veya bu kadar iyi olmazsaydı daha mı iyi olurdu. yada sağlığınız kötü olsaydı. kalpler bir olsun sağlık yerinde olsun zaman uçup gider bir bakmışsın eliniz ferahlamış... a.s
sakın ola şu ailenle olan son günlerini zehir etme, nişanlılık evresini mahfetme...
tamam mı canım :1hug:

HAKLISIN HAYATIM elimden gelen desteği yapıyorum bende zaten belli etmiyorum onlara hiç üzüldüğümü...
desteğin içinde çok çok teşekkür ederim:1hug:

Canım ya bence bunu dert etme
Zaten en başta çok fazla şey almak, düğün öncesi borca girmek biraz gereksiz..
Bak benim erkek arkadaşımın durumu çok çok iyi ama hep der ki düğün öncesi her şeyin tam olmasına gerek yok ki, tam olsun diye borca girip huzursuz olacağıma her şeyi zamanla alırım daha rahat ederim.
sen de böyle düşün sıkıntıya girme, zaten en mantıklısı bu.
şimdi uygun paket çeyiz kampanyaları var, en istediğin gibi olmaz belki ama yine de güzel oluyor onlar da.
en önemlisi sizin ve ailelerin huzuru.
çok fazla masraf yapmaya gerek yok.
iyice araştır, istoça filan git mutfak eşyaları için, hesaplı bir şekilde yap alışverişlerini.
bulaşık makinesi almamakla da iyi yapıyorsun şu an için, çünkü cidden iki kişinin bulaşığını haydi haydi yıkarsın.. biraz zaman geçsin alırsınız.
ve saten pijama takımına o kadar para vermemeyi de akıl etmenden dolayı tebrik ediyorum, ben sıkıntıda olayım olmayayım almazdım asla gelenektir diye, çünkü hiçbir erkek kullanmıyor cidden. kaydirigubbakcemile3

sen üzme kendini, kalbinin istediği kişiyle evleneceksin varsın gönlünün istediği eşyalar olmasın.... üzülecek şey değil.. a.s.

canım üzülme ya. yok krizdi yok bilmemneydi bizde ipin ucundayız aslında. sen yapabildiğini yap kimin ne diyeceğini umursama evlenince herşeyin dört dörtlük olacak diye bi kural yok iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş:asigim:
sen kendinide nişanlınıda üzme.bende ertelemeyi düşünüyorum pek çok şeyi. Allah ömür sağlık verirse herşeyi alırız hiç önemli değil yeterki sağlık olsun:1hug:

saol cnm benim..doğru herşeyin başı sağlıka.s.

kızlar sizce bu vok tavalardan almalımıyım benneyaptımki

mttefprewokqr1.jpg

w500.png

kullanan ve tavsiye eden var mı ?

bence al cnm çünkü hafif sulu yicekelrde soslarda bu tarz derin tavalar daha ii diye düşünüyorum..sıçramayı falanda engelliyor

Canım ya bence bunu dert etme
Zaten en başta çok fazla şey almak, düğün öncesi borca girmek biraz gereksiz..
Bak benim erkek arkadaşımın durumu çok çok iyi ama hep der ki düğün öncesi her şeyin tam olmasına gerek yok ki, tam olsun diye borca girip huzursuz olacağıma her şeyi zamanla alırım daha rahat ederim.
sen de böyle düşün sıkıntıya girme, zaten en mantıklısı bu.
şimdi uygun paket çeyiz kampanyaları var, en istediğin gibi olmaz belki ama yine de güzel oluyor onlar da.
en önemlisi sizin ve ailelerin huzuru.
çok fazla masraf yapmaya gerek yok.
iyice araştır, istoça filan git mutfak eşyaları için, hesaplı bir şekilde yap alışverişlerini.
bulaşık makinesi almamakla da iyi yapıyorsun şu an için, çünkü cidden iki kişinin bulaşığını haydi haydi yıkarsın.. biraz zaman geçsin alırsınız.
ve saten pijama takımına o kadar para vermemeyi de akıl etmenden dolayı tebrik ediyorum, ben sıkıntıda olayım olmayayım almazdım asla gelenektir diye, çünkü hiçbir erkek kullanmıyor cidden. kaydirigubbakcemile3

sen üzme kendini, kalbinin istediği kişiyle evleneceksin varsın gönlünün istediği eşyalar olmasın.... üzülecek şey değil.. a.s.

ay cnm çok gzl yazmışsın inş seninde herşey gönlüne göre olur çok tşkr edeyorum güzl düşüncelerin için

ayy hepinizi çok seviyorum ya valla kafam allk bullakdı şimdi amaaann diyorum...canlarrr yaaŞeniz alın size işde çiçek hepinizea.s.a.s.a.s.

tobicim inan bu aralar bizde de her şey üstüste geldi... :1no2:

herkes düğün nikah tarihini alıyor bizse çeyizlere bile başlayamadık (beyaz eşya mobilya)

nişanlımın babası şu an hastanede, ama ben herşeyden önce babamın sağlıkla eve dönmesini istiyorum

ne son moda lüks eşyalar ne de para.. istediğim tek şey canımın yanından olmak senağlama

tobi boşver üzme kendini önemli olan huzur sağlık gerisi boş
bizde yaklaşık 3 yıldır zor durumdayız
elimizde avucumuzda ne varsa gitti
ben aldığım asgari ücretle bişeyler yapmaya çalışıyorum ailemden tek kuruş katkı yok
birini alırken diğerini erteliyorum
daha uygun fiyatlı şeyler almaya çalışıyorum ama seviyorum, seviliyorum, bana değer verdiğini biliyorum ve rabbime çok şükür çok mutluyum
önemli olan bunlar gerisi koskocaman bir HİÇ

X