• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyiz durumu

Bende şehir dışına evlendigim için kurtuldum ceyiz sergileme olayından yoksa mecburen laf olmasın diye birşey diyemicektim herkes gelip gezecekti evimi. (Çok sacma bir adet ama iste neyse) Biz annem kızkardeşim teyzem ve kuzenim hep birlikte yerlestirdik tabi her odaya tek tek ben müdahele ettim onlarda sağ olsun bana sormadan kafalarına göre yapmadılar. Sizde tek başınıza zorlanacaksaniz anneniz kızkardeşiniz yada güvendiğiniz bir arkadaşınızdan yardim alabilirsiniz. Çünkü tek başına bütün evi yerleştirmek zor olur.

• Boş evi dip köşe temizliğini yaptırın,Temizlik görevlisine verin.Kimseden yardım istemenize gerek kalmaz.
  • Eşyalar geldikçe yerleşirsiniz zaten, İlk önce beyaz eşyaları gönderin eve.. Bulasık Makinesi ve Çamaşır makinesi büyük ihtiyaç... Birde elektrik süpürgenizi..
  • Mutfak eşyalarınızı peyderpey taşıyın.Yada topluca.. Nasıl kolayınıza gelecekse..Mutfak yıkanıp yerlesmesi epey mesele.. Bulasık makınesınde yada elde tüm parcaları sudan geçirin,Detayları da gözden geçirmiş olursunuz..
  • Yatak odası çeyizlikleri kullanmayacaklarınızı bazanın altına yığarsınız;Bizde düzenli bi şekilde yıkanmış ve ütülenmiş haliyle getirmiştik.. Aynen öyle yeni yerlerini buldular :) Annemin hatırasını saklamak maksat.. En kolay yatak odası olmuştu.
  • Diğer odalar da eşyaları geldikçe tamamlanır zaten...
Zaman içerisinde detayları yerleştirme şansınız varsa herşeyi kendi eşyalarınızı yerleştirmekten büyük zevk alacağınıza eminim..Ben bir kere destek aldım oda eşyalar yokken ev boşken.. Keske kimseden istemeseydim diye düşünüyorum... Sağolsun herkes elinden geldiğince yaptı yapacağınıda..Hayırlı olsun sizin için.. Umarım hersey ıcınıze siner..

serme derken 8-9 kısı toplanıp evı yerlestırmeye gıdıyorlar bahsettıgım bu sergıleme gbı deıl:)
Calisiyor mussunuz tek başınıza yapmayın hem iş hem ev Serme çok yorulursunuz 3.4 kişi ile beraber yapın.

Taşınmalardan ne farkı var

Boş evi temizleyin

Büyük eşyalar gelsin perdeler takılsın

Sonra da çeyiz dedikleriniz ne ise götürüp yerleştirin bunun için kalabalığa gerek yok ki

Hatta giysileri bile mevsimine göre giyilmeyenlerimi götürün

Mesela botları kalın giysileri neyi artık bir sonraki sezona kadar gitmeyeceksiniz

Hem sizin hem eşinizin

Mutfak eşyalarını atın makinaya kısa programa koyun yerine

Giysiler dolaba fazla yastık yorgan bazaya

Kitap vs varsa kitaplığa ne bileyim saç kurutma makinesi şifonyere

Düğüne yakın giysilerin bir grubu da gider annelerde birkaç parça kalır oldu bitti

Sonuçta çocukla taşındığımda iki günde yerleşiyorum siz boş evde daha kolay yerleşirsiniz

Marketten alınacak deterjanı kağıt havlu vs de alınır arada

Arkadaşlar kolay oldu demiş ana bence nerede çokluk orada zorluk

Her kafadan ses çıkar herkes kendince bir tavsiyede bulunur kaldırılanı bulamazsın vs

Ben ceyizimi ablam.gelinimiz ve gelinimizin kızkardeşiyle benimle birlikte dört kişi yaptık cokta rahat sakin oldu.

Ben normal tasindiydim
Gelip gormek isteyen oldu hayir dedim ne munasebet
Hic sevmem oyle geyikleri

ben aynı şehirde yaşamama rağmen kimseyi götürmedim. Eşimle gidip evi temizledik cumartesi pazar.
Sonraki 2 hafta sonu da yavaş yavaş hem mobilyaları, dolapları sildim hem yerleştirdim.
Yalnız herşeyimi önceden yıkayıp ütüledim, bir tek mutfak eşyalarını yeni evimde yıkayıp yerleştirdim.

Ben gereksz görüyorum, sen kullanacaksın kendin yerleştirirsin ama sanma ki 2 günde bitecek :D

evlenmeme 2 hafta kala işten arta kalan zamanlarımda yavaş yavaş taşıdım, zaten ev küçücük alabileceği maksimum eşyayı aldı, zaten eşimin bekar eviydi annemle beraber yerleştirdik bitti gitti :KK70:

Ya dişli bir insansanız böyle saçma sapan adetleri yerine getirmezsiniz ki.
Ben alışverişleri sadece nişanlımla yapacağım dedim. Gelinliği bile gittik kendimiz aldık. Gelinliğimi kayınvalidem falan düğünde gördü. Bohça dediler çamaşır falan aldırmam dedim ondan da kurtuldum. Kayınvalidem tutturdu büyük kına diye o adetin de kocasına kurban olsun diye yapıldığını düşünüyorum. Asla kına falan yakmam kokusunu da sevmem ka.ç hafta öyle gezemem dedim. Başta bir gönül koyacak oldu pek takmadım içinde kaldı ama ne yapayım diğer çocuklarına yapar umurumda da değil. Kırmızı kuşak bağla diye tutturdu kayınpeder hatta ne alakaysa kuşak da getirmiş. Hayatta olmaz diye herkesin içinde terslendim onu da yapamadılar.
Eh ev eşyalarını da sadece ikimizin zevki olsun istiyorum dedim ona da kimseyi dahil etmedim. Evi annem ben nişanlım temizledik annem döndü eşyaları kendimiz seçtik aldık ve yerleştirdik yine kendimiz.
Valla bir iki dıdımın dıdısı anneme haber yollamış çeyiz serecek mi diye ben de çeyiz yok dedim ona da hayır dedirttim. Kendi arkadaşlarım, kuzenlerimiz ne bileyim anneler babalar hariç gelen giden de olmadı çok şükür onlar da misafirliğe geldiler zaten evlendikten iki üç ay sonra.
Kısacası net olunca tavizsiz olunca kimse bir şey diyemiyor.
En temizi oluyor kafa da rahat oluyor.
Evimin ne düzenine ne eşyasına hiç bir şeyime hiç kimseyi karıştırmadım çok mutluyum. Evet iki kişi zor oldu ama daha iyi oldu. Bence siz de ikiniz yapın hem daha güzel oluyor.

benim yeni evlenen kuzenim var ev hanımı... kendi illa ki biri gelin ile temizliğe gider diye teyzem takılı peşine ki o ben hallederim sonra kabasını halledelim yeter demişti... ev ile 2 gün uğraştılar ki ev küçüktü...
kızın söylediği şey iyiki tek yapmamışım...
evin temizliği ayrı yetleştirmesi ayrı dert insan biri gerekiyor demişti...

Bana kalırsa çeyiz serme yapmak keyifli bir anı oluyor. Benim kayımvalidem yapma dedi. Ama annem çok istedi . Bende yaptım. İyiki de yapmışım , herşey bir günde halloldu. Hem yorulmadım. Hemde eğlenceliydi. Mobilyalar , perdeler ve beyaz eşyalar önceden yerleşmiş oluyor. Diğer eşyalarını koliler şeklinde ilgili odalara koyuyorsun. Her grup bir odayı yerleştiriyor. Benim çok yakınlarım vardı. Yakın akraba , kuzenlerim ve en yakın arkadaşlarım. Zaten herkes bunu nereye yerleştirelim diye bana sordu. En az yorulan ben oldum. Güzel hediyelerde getirmişler bana :)

Demediler
Diyemezler ki, onlara ne benim donumdan gomlegimden

ne guzel bızde öle bı durum yok dırek topa dizerler benı:):)):)
ama bende ıstemıyorum herseyımı yavas yavas kendım yapmak ıstıorum kımsenın gelıo gormesını camasırlara kadar bakması cok sacma gelıyor özel denen bısı var

ne guzel bızde öle bı durum yok dırek topa dizerler benı:):)):)
ama bende ıstemıyorum herseyımı yavas yavas kendım yapmak ıstıorum kımsenın gelıo gormesını camasırlara kadar bakması cok sacma gelıyor özel denen bısı var
Yaaa bos ve de banal isler bunlar
Aynen boyle soyle ben boyle sacmaliklarla ugrasmak istemiyorum de
Yani gormeye gelmeleri zaten sacma, ev tertemiz kirlenecek vs temizlik tekrar yapilmali
Esyalarin ortalikta kalacak ellenecek minciklanacak ay tuylerim diken diken oldu , sen onlari yikayip utulemeden giyemezsin, tabak canagi kullanamazsin hepsi temizlenmeli ve yerlerine yerlestirilmeli
Bunlar ciddi is yani
Banalligin yani sira bir de isin titizlik boyutu var
Bir de gelenler ustune dedikodu yapacak aaaaa susu vardi susu yoktu diye
Ne gerek var? Ceyiz gormek isteyene bunlari anlat benden de selam soyle ;)

Annem ve ben yerleştirdik.
Kv de vardı fasulyeden sağolsun birsürü şey kırdı bu nee bu nee diyerek

ama bir bardağı alıp dolaba koyma gibi niyeti olmadı benim canım onun bişey yapmasını istemedi.

Zira eşimin kıyafetlerini bile bana toplatmış insan.

Çeyiz sermedim ama ev gösterme konusunda çok ısrarcı oldu göstermiycem dediğim halde ama ben göstermedim.

Yaaa bos ve de banal isler bunlar
Aynen boyle soyle ben boyle sacmaliklarla ugrasmak istemiyorum de
Yani gormeye gelmeleri zaten sacma, ev tertemiz kirlenecek vs temizlik tekrar yapilmali
Esyalarin ortalikta kalacak ellenecek minciklanacak ay tuylerim diken diken oldu , sen onlari yikayip utulemeden giyemezsin, tabak canagi kullanamazsin hepsi temizlenmeli ve yerlerine yerlestirilmeli
Bunlar ciddi is yani
Banalligin yani sira bir de isin titizlik boyutu var
Bir de gelenler ustune dedikodu yapacak aaaaa susu vardi susu yoktu diye
Ne gerek var? Ceyiz gormek isteyene bunlari anlat benden de selam soyle :KK66:

süpersin valla ya :):):):)

Back