• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyiz durumu

Baharee

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
131
42
13
33
merhaba arkadaşlar

aranızda tecrübeliler vardır
ben kendi çeyizimi kendim yerleştirmek istiyorum önümde süremde var yavas yavas herseyı kendı uıstedıgım gıbı yapmak ıstıorum aranızda kendı ceyızını toplu grupbla deılde bu sekılde yapan var mı ?

Ben mecburi sebeplerle yeni evime yigmistim.
Orda da esimle ben yavas yavas dizdik iste.
Esyalar geldikten sonra yapilmali tabi.
Ceyiz serme falan yapmadim. Alengirli ceyiz goturme isim de olmadi.

bence yardım almalısın ailen ya da erkek tarafı olmasa bile kız arkadaşlarınız kuzenlerini al yanına. benimkini teyzem halam annem kuzenim yapmıştık herkes bir odayı aldı el birliğiyle bitti. mutfaktaydım ben müdahale edebildim ama yatak odasını karıştırmışlardı biraz mesela şifonyerlere ayak havlularını koymuşlardı. bazada ne vardı bilmiyodum yavaş yavaş kendim düzenledim yatak odasını sonradan

merhaba arkadaşlar

ben kendi çeyizimi kendim yerleştirmek istiyorum önümde süremde var yavas yavas herseyı kendı uıstedıgım gıbı yapmak ıstıorum aranızda kendı ceyızını toplu grupbla deılde bu sekılde yapan var mı ?
Merhaba canım bende kendi çeyimizi kendim aldım. Kendi evime götürdüğümde ise en baştan demiştim çeyiz serme yapmıcam kmseye birşey sergilemicem diye bana göre gereksiz ve sebebsiz bir durum yapmadım da. En yakın arkadaşlarım ailem flan vardı herşeyi günlük nasıl kullancaksam öyle yerleştirdik. canı gönlün nasıl istiyorsa öyle yap kimsenin karışmaya hakkı yok

Sergilemek zorunda değilsin nasıl olmasını istiyorsan öyle yap ilerde keşke dememek için

peki daha sonradan görmek ısteyen felan oldumu?

Hayir kimse sallamadi :D
Zaten benim ailemde is varsa kimse ortada yoktur. Ozel bir sey yapmadim yani gelmemeleri icin.

Ama hic unutmam ben aglayarak kayinvalidemi aramistim. "Anne yapamiyoruuuum" diye. Bitmiyordu cunku :D
Gelip bazami, havlularimi falan yerlestirmisti.
Zaten kafasina gore is yapan bir kadin degildir, hangisini nereye yerlestirecegini falan sormustu. Hala da o duzende duruyor.
Mutfak yika kaldir derken haftasonumu yemisti ya.

merhaba arkadaşlar

çeyiz serme ve gösterme zaten gereksiz bir adet. ama el sevdiğin insanlarla el birliği ile evini yerleştirmek keyifli bir şey.
ben ilk evlendiğimde evim eşimin görevi gereği farklı bi şehirde kuruldu. annem anneannem yengem babam dayım kardeşim ben eşim hep birlikte yerleştirip gelmiştik. ama maksat çeyiz serem değil yardımdı..
yani senin gönlün ne istiosa onu yap..

Ben çeyiz serme yapmadım. Eşim ve arkadaşları götürmüşlerdi eşyalarımı. Sonra da annem ve kv ile yavaş yavaş yerleştirdik. Kimse de gelip evimi gezmedi dolaplarımı açıp karıştırmadı. Yatağımın üzerine de envai çeşit şey dizmedim millet görsün diye :) Herkesin adeti ve kendi fikridir tabi yapana da saygı duyarım ama bana saçma geliyor.

Merhaba canım bende kendi çeyimizi kendim aldım. Kendi evime götürdüğümde ise en baştan demiştim çeyiz serme yapmıcam kmseye birşey sergilemicem diye bana göre gereksiz ve sebebsiz bir durum yapmadım da. En yakın arkadaşlarım ailem flan vardı herşeyi günlük nasıl kullancaksam öyle yerleştirdik. canı gönlün nasıl istiyorsa öyle yap kimsenin karışmaya hakkı yok

haklısın cnm bizim ailede herkes toplaşıp gıdıp yerlestırıyolar ama ben calısan bı ınsanım sonrasında bana bır suru ıs cıkıcak bende hepsını vaktımde varken duğune kendım yapmak ıstıyorum

Çeyiz serme olayı nedir Allah aşkına.
Kime neyi gösteriyorsunuz?
Ne gerek varmış sergi gibi sergilemeye?
Bana hem komik hem gereksiz geliyor.

serme derken 8-9 kısı toplanıp evı yerlestırmeye gıdıyorlar bahsettıgım bu sergıleme gbı deıl:)

Ben çeyiz serme yapmadım. Eşim ve arkadaşları götürmüşlerdi eşyalarımı. Sonra da annem ve kv ile yavaş yavaş yerleştirdik. Kimse de gelip evimi gezmedi dolaplarımı açıp karıştırmadı. Yatağımın üzerine de envai çeşit şey dizmedim millet görsün diye :) Herkesin adeti ve kendi fikridir tabi yapana da saygı duyarım ama bana saçma geliyor.

kesınlıkle haklısın bırsuru seyı serıp ınsanların camasırlarına kadar bakması cok saçma gelıyor

Ne çeyiz serme ne de merasimle çeyiz götürme yapmadık. Eşim yaşayacağımız eve 3 ay önce taşındığı için, taşınırken çeyizimi de yükledik, boş odaya yığdık. Zamanla peyderpey eşyalar geldi. Düğüne 10 gün kala kendi akrabam annem ve ben evi temizleyip yerleştirdik, işimiz bitince de kapıyı kilitleyip çıktık.

Hayir kimse sallamadi :KK70:
Zaten benim ailemde is varsa kimse ortada yoktur. Ozel bir sey yapmadim yani gelmemeleri icin.

Ama hic unutmam ben aglayarak kayinvalidemi aramistim. "Anne yapamiyoruuuum" diye. Bitmiyordu cunku :KK70:
Gelip bazami, havlularimi falan yerlestirmisti.
Zaten kafasina gore is yapan bir kadin degildir, hangisini nereye yerlestirecegini falan sormustu. Hala da o duzende duruyor.
Mutfak yika kaldir derken haftasonumu yemisti ya.

işte o noktoda ben onu k.valideme yapamam ne guzel sen dıyebılmıssın samımıyetıne guvenmıssın .. ben bunu yaparsam yardım eder etmesıne ama sonradan da aılesı hıc destek olmadı yapmadı dıede konusur

Ben kendim yerleştirdim ama çok yoruldum yavaş yavaş ğetirdikçe yerleşterdim en son kv annem eşim yardımcı oldu düğüne yakın son temizlikte

bende kendim yapmak istedim ama evim uzak olduğundan ablam annem yenge ile beraber gittik. karşı taraftan da 3 kişi geldi. valla iyi ki de gelmişler o kadar eşyayı nasıl yerleştirirdim bilmiyorum.

Babam düğünden 1 ay önce kalp krizi geçirince annemlerin eve gelen giden çok olur diyerek benim çeyizleri bi akşam kendi evime taşıdık. Annemle evi temizlemiştik zaten. karşı taraftan 2 kişi bizden 3 kişi hop yerleştirdik eşyaları 2 hafta kala. Çeyiz felan sermedik. Herkes gelip benim çamaşırlarıma kadar baksın istemem zaten. Tabi herkesin adetleri gelenekleri farklı. Ama çeyiz sermek bana çok gereksiz gelir her zaman.

Back