çevredeki insanlar moralimi bozuyorlar!!!

silenzio

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
1.956
28
0
Eskişehir
merhaba arkadaşlar..
sorunum çevredeki insanlar..öncelikle bir özet geçiyim!Şuan adalet bölümü okuyorum açıktan..
ayrıca adliyede memur alımlarının yapılmasını bekliyorum biran önce..yakın zaman da olucak inşallah..
Ve bu kez gerçekten umutluyum olucak Allah'ın izniyle..
Annem ve annemin eşiyle yaşıyorum şuan.. İnsanlar benim çalışmamama takmış durumdalar(!)
Bu dert onları niye bu kadar ilgilendiriyor anlamıyorum..Anlayamıyorum..
Az önce bir komşumuz geldi..En yakında olan bir örnek mesela..
-kardeşimle bana bakarak Ay annenin eşine yazık adamdan Allah razı olsun ama sizde çalışssanız ya kızım !!!!
cevapta veremiyorum üstelik..Ben okulum bitmeden ve şu kpss'den ümidimi kesmeden bir yerde çalışmak istemiyorum..is-te-mi-yo-rum! Ben memurluğu bekliyorum klavye çalışıyorum desem inanmayan gözlerle bakılmasından bıktım..En yakınlarım bile öyle..
komşumuz gittikten sonra anneme dedim ki;
"Anne neden herkes böyle diyo sen mi bir şey diyosun onların yanında yoksa" diye.
annemde;
"ben niye diyim!!!doğru olan o(işe girmem)! dedi..
bende bu kadar yük olduğumu bilmiyodum inşallah şu memurluk çıkar dedim.
Annem düzeltmeye çalıştı ne alakası var falan diye..Ama öyle..
Babama desem olur bakalım kızım diye geçiştiriyo..
Babanneme desem memurluk diye kızım o çok zormuş çıkması sen bi yerde çalış..

Erkek arkadaşımsa memur..Sende memur ol öyle evlenelim derdinde..
Tek maaşla geçinememe sorunu malum o da haklı..

Of çok bunaldım artık..Millet yıllarca okuyor..!ailesi gık demeden..
Kendimi çok kötü hissediyorum..çok..

yaşım 20..Bir evde çalışmadan oturup memurluk için uğraşmam okumak istemem sizce gerçekten çok mu garip bir durum..Sizlerde "aa evet çalışmalısın" mı dersiniz..Tarafsız bir göze ihtiyacım var arkadaşlar..
Ben asssla küçümsemem ama..tezgahtarlık yapsam memurluk sınvına çalışamam..E garanti devlette çalışmak varken neden hayatımı riske atiyim..haksızmıyım???
olumlu olumsuz herşeyi söyliyebilirsiniz..

yaşın 20 ve şuan bunları düşünüyosun ben 18 yaşındaym ve öss ye hazırlanıyrm tekrar düşün kazansam gtsem 2. senemde olcam 20 yaşında ama sen şimdiden bunları düşünüyosun asıl ben kendimi çok ktu hssettm senn ktu hssetmeni gerektrecek bi durum yok mllet üni okusa 24 yaşında hayata yeni başlıyo zaten o da kpss yi kazanabilirs tabi.. lise mezunusun galiba ve açıktan adalet okuysun bişeyler yapmaya çalısıyosun işte ve 20 yaşındasın daa çok küçüksün ben daa çocukluk piskolojisinden çıkamamışken tamam memur olmaya çalış elbet ama anormal bi durummuş gibi yapma ben kendimi bi garp hissettm şimdi daa 4 yıl okıcam da ooo :/ bu arada annemin eşi demişssin senn öz babanla ayrıldılar mı?

saol canım benim..
Şuan ağlamamak için kendimi zor tutuyorum of çok sıkıldım artık..
Sen kendini niye kötü hissediyosun tatlım mantıklı olan seninki zaten..
milletin düşünceleri sıktı artık..
Evet ayrılar..

güzelim artık bayanlarında çalışılması zorunluymuş gözüyle bakıldığı için laf etmeleri normaldir... sen bunları takma kafana ve çalışmana devam et böyle şeylere kafa yorman geride bırakır ben yapacağım inanıyorum kendime de ve alışmana devam et...
ama soruna gelince çevremde annesi çalışıp kız istemiyorum diyor diye çalıştırmayan aileler var tabikide etraf laf eder aileniz etkilenebilir gayette.bana gelince de ben lise tatillerde dahi çalıştım şimdide çalışıyorum

işsizlik sorunu hemen hemen her ailede var. bu oldukça da millet ya zar zor bulduğu iş ile bulamayana hava atıyor ya da iyi niyetle ya zaten herkes işsiz imkanın varsa değerlendir anlamında akıl veriyor.

iş bulabilir misin? bulsan hem çalışıp hem hazırlanabilir misin? sonuçta sen özelde çalışırken de memurluk çıksa gidebilirsin onda sorun yok. sen ama çalışmak istemiyorsan maddi olarak sana bakan da razı ise bu duruma kime ne???

ama ben işsiz evli bir ablan olarak söylüyorum, iş bulsam hemen çalışırım. kaç kere kpss ye girdim atanamadım. bi yandan yüksek yaptım o arada ünide araştırma görevlisi olmak için sınavlara girdim hocam kesin seni alacağız dedi, özele başvurdum.... olmadı hiç biri... ev hanımı oldum kaldım.

umarım herşey planladığın gibi gider memur olabilirsin ama yedek plan da yapsan senin iyiliğine olur.

henüz yaşınız çok genç, memuriyet için de şansınız var. denenemişsiniz bile. sanki 10 kere deneyip de kazanamamışsınız gibi davranmasınlar size. kolay bi iş değil. iş hayatına atılırsanız sonrasında devlete geçmek zor olabilir, ders çalışacak vaktiniz olmaz.kpss ye iyi hazırlanmak için de stresten ve baskıdan uzak durmak lazım.
kızlarına da bakamıyorlarsa artık kusura bakmasınlar ama aileniz çok bencil. bu arada illa bi iş yapmanızı istiyorlarsa evde özel ders vb işlerle vakit geçirebilirsiniz, sırf çalışıyorum demek ve harçlığınızı çıkarmak için. ama bu da istek dahilinde olmalı tabi ki.

seni bir çok konuda gördüm.yorumlarını da seviyorum.aklı başında bir kızsın ki yazdıklarında da o çıkıyor.bence hiçç üzülme çevrendekilerin söylediklerine takılma.yaşın 20.o yaşlar bir daha gelmiyor.açıköğretim okumak zor.inşallah tez zamanda bitirirsin.kpss ne de çalışırsın.inşallahta atanırsın.bekarken,çalışmazken kpss ye odaklanmak çok daha kolay.ben hem çalışıyorum hem açıköğretim okuyorum hem kpss ye hazırlanıyorum hemde evliyim.bu kadar şeyin arasında ne kadar verimli olur çalışmalarım sen düşün.anneni karşına al konus.güzelce anlat.en başka annenin fikrini değiştirmesini sağla.senin için önemli olan 1. derece yakınların.onun dışında komsuna ne?yemeğini ekmeğini harclıgını o mu veriyor?hiç duyma kulaklarını tıka.sen asıl hedefine odaklan.sonrasında keşke deme.keşke daha iyi hazırlansaydım şu kpss ye acaba atanırmıydım deme.iş kaçmıyor.iş hayatı ağır.daha 20 de çalışmaya başlama.sonra çabuk bıkarsın.işler seni çabuk yıpratır.

tebrik ederim sizi..
Ama ben öncelikle ilk planlarımı uygulamak istiyorum
onlar olmasa da oturuyim bana baksınlar demem ki zaten

iş bulabilirim..Ama ben adalet bakanlığının alım yapıcağı zabıt katipliği sınavına çalışıyorum.Yani klavye sınavı ..
Her gün çalışmam gerekli..Annemin eşi kazanamıycam diye üzülme dedi bilemiyorum ama içinden ne düşünüyor..
Artık kimseye güvenim kalmadı ya..!! bu konu komşuları bile ilgilendirir olmuş..

çok teşekkür ederim söyleyemediğim şeyleri anlatmışsınız işte..aynen böyle düşünüyorum..
Şöyle içim rahat rahat sınavı beklemek istiyorum..Ama o da olmuyor..
Umarım sizde kazanırsınız bu kadar işinizin arasında çok isterim gerçekten..

onları dinleme canım sen idealinin peşinden koşuyorsun bu senin hakkın ! çalış dene hayırlısıyla inşallah kazanırsın. allah korusun kazanamazsan o zaman başka bi sektöre geçersin, ama eğer şimdi onların dediğini yaparsan ileride, belki kazanırdım onların yüzünden istikbalim etkilendi der durursun. bak ben ev geçindirmek için üni 3 terk etmek zorunda kaldım ve haklı olarak babamı suçluyorum ! daha 20 yaşındasın, iyi bir meslek sahibi omak için çabalama dönemindesin para bekleyemezler senden para beklemiyorlarsa bile 20 yaşında bir kıza idealist olmayı çok göremezler sen çok çalışşşş hiiç takma onları inşallah kazanırsın, onlar da utanır

Canım bir kere komsuları laflarına filan takılma sakın. Millete kalmıs senin çalışıp çalışmaman anlamıyorum ben.. Ama ben olsam bi iş bulur çalışırdım para kazanmak için değilde çevre edinmek için zabıt katipliği konusunda gecen sefer yaşadıklarını okumustum malesef sadece çalışmak yetmiyor, senin bu işi cok istediginin farkında olmalarıda gerekiyor. Bunları asla moralini bozmak için yazmadım, çalışmayı cok istedigini biliyorum ve sadece fikir vermek istedim.

Canım demek istediğini anladım..Sınav açılsa senin dediğin durumu halledebilicem sanırım büyük ihtimal..
geçen seferde aynı şeyi söylemiştin sen bana..
bu da bir kural oldu bu ülkede napiyim o işe girmek zorundayım.teşekkür ederim fikirlerin için canım..

Canım çok teşekkür ederim ya iyiki konuyu açmışım hırslandım iyice:)
Evet bende aynen öyle düşünüyorum hani keşke demiyim.En azından hepsini denemiş olurum.
Ki gerçekten bu kez umutluyumda..
Bide onlar öyle derken bişey diyememek beni iyice sinirlendiriyo..

Çok sevindim canım bu düzen karmaşık bir düzen ben uzun süredir bu alımların içindeyim inş bu sefer yerleşip kurtulursun bu dertten dualarım seninle..

Belki ben uç bir örneğim ama 34 yaşındayım hala bana babam bakıyor sadece bana da değil okula gidip uç noktalarda masrafları olan kızıma da üstelik de başka bir şehirde başka bir evde yani iki ev bakıyor adam görvlendirildiğim zaman çalışıyorum o zaman da destek oluyor çalışmadığım zaman da tamamen kendisi karşılıyor başka bi konuda da yazmıştım sadece babam değil ablamlar eniştemler de ihtiyacım olmasa da her zaman yardım ediyorlar çok da tutumlu idareli biri olduğum söylenemez bir dikili ağacım yok dünyada

ama babamın 45 yaşındaki oğlu da babamın evinde oturuyor çocuk sahibi torunları da babamdan harçlık alıyor babam çiftçi yıl sonunda parası b ittiğinde eniştelerim çıkarıp veriyor 50-100 milyondan bahsetmiyorum burda 2 -3 bin lira ama eniştem iflas ettiğinde de babam çıkarıp bana üniversitede göndereceği harçlığı da enişteme veriyor o borcunu kapatıp bana aylık harçlık şeklinde gönderiyor fındık zamanı babamın 8 torunu fındık topluyor kendilerinin oluyor babam da heveslensinler diye üzerine topladıkları kadar daha veriyor herşey karşılıklı sanırım herkes iyiniyetli olursa herkes birbirini düşünür yardım ederse sorun çıkmıyor yani bunlar birer örnek ama biliyorum herkes böyle değil o yüzden senin ailenin tavırları da kendilerine has o şartlar içinde değerlendirmek lazım

bence de en öncelikli olan kpss çalışırken yapamazsın oturup çalışman çok daha mantıklı o yüzden ya kulağını tıkayacaksın elinden geleni yapıp kendini çıkaracaksın bu ortamdan ya da bunları kafana takıp sınavdan da olacaksın bu bir kısır döndü sen düşündükçe çalışamazsın çalışmadıkça sınavı kazanamazsın kazanamadıkça bu lafları dinlemek zorunda kalırsın böle sürer gider o yüzden sen geleceğine odaklan dinleme bunları

annene anlam veremedim o çocuğu yapıyosan bakacaksın bi zahmet kaç yaşında olursa olsun üvey baban için belki yapmak zorunda değil diyenler olacaktır ama o adam da biliyordu evlenirken kadının çocukları olduğunu

çocukları yapıp sokağa salanları ya da aksi durumda kendilerini bakıp büyütüp meslek sahibi olan ailerine 3-5 kuruş yardımı çok göreni de anlayamıyorum anlayamıcam hiçbir zaman ,çok iyi durumda olanlar hariç bu ülkede temizlik yapıp çocuk okutan tarlalarda çürüyen insanlar var çocukları adam olunca da elalemin oğlu yada kızı gelip de 3 kuruşun lafını edince çok sinirleniyorum boşver sen geleceğine bak anan da olsa dinleme

erkek arkadaşın da ayrı bir dava bence arkadaşım evet ev geçindirmek zor evet iki kişi çalışmak ister insan daha rahat yaşamak için ama bunu bir şart olarak koşmak çok çirkin bence

İnsanlar konuşur canım , boş insanlar etrafta çok ..
İşe girersin maaşını sorarlar beğenmezler kafalarına göre kötülerler vs ..
İnsanları memnun edemezsin asla..
En önemliside Memnun etmek zorunda değilsin ..
Konuşsunlarda dursunlar
İt ulur kervan yürür .. unutma ..

Ama şimdi şöyle bir durum var : part time bir iş bulabılıırsen bencede çalışmalısın.
Annenın eşi senin ıhtıyaclarını karşılamak zorunda değil.
Karşılaması insani birşeyy ama insan rahatsız olur ister istemez .
Senin açından psıkolojık olarakta rahat olabılmen için haftada 4 gün 5 saatlık part bir işe girebilirsin.
Hem kpssye hazırlanan hemde çalışan birçok arkadaşım var ve inan bana kendi ayaklarının üstünde durunca daha bir güvenle hazırlanıyorsun.
Bende bayramdan sonra dersaneye başlıycam ve iş arıyorum sanada acizane tavsiyem kendını çok sıkıntıya sokmadan çalışman.. ama bunu insanlar için değil kendin için yapmalısın.

bırak ablacım zaten cevap verme inadına git ders çalış hırslandıkça sen, cevap verip allah korusun kazanamazsan biz demiştikkk derler bu sefer, ama kazan hayırlısıyla inşallaahhh otururlar zaten afedersin totoşlarının üzerine haa baktın çok konuyu uzatıyorlar "ben deneyeyim de gerisi nasip" de kapat konuyu !!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…