yaşın 20 ve şuan bunları düşünüyosun ben 18 yaşındaym ve öss ye hazırlanıyrm tekrar düşün kazansam gtsem 2. senemde olcam 20 yaşında ama sen şimdiden bunları düşünüyosun asıl ben kendimi çok ktu hssettm senn ktu hssetmeni gerektrecek bi durum yok mllet üni okusa 24 yaşında hayata yeni başlıyo zaten o da kpss yi kazanabilirs tabi.. lise mezunusun galiba ve açıktan adalet okuysun bişeyler yapmaya çalısıyosun işte ve 20 yaşındasın daa çok küçüksün ben daa çocukluk piskolojisinden çıkamamışkentamam memur olmaya çalış elbet ama anormal bi durummuş gibi yapma ben kendimi bi garp hissettm şimdi daa 4 yıl okıcam da ooo :/ bu arada annemin eşi demişssin senn öz babanla ayrıldılar mı?
güzelim artık bayanlarında çalışılması zorunluymuş gözüyle bakıldığı için laf etmeleri normaldir... sen bunları takma kafana ve çalışmana devam et böyle şeylere kafa yorman geride bırakır ben yapacağım inanıyorum kendime de ve alışmana devam et...
ama soruna gelince çevremde annesi çalışıp kız istemiyorum diyor diye çalıştırmayan aileler var tabikide etraf laf eder aileniz etkilenebilir gayette.bana gelince de ben lise tatillerde dahi çalıştım şimdide çalışıyorum
işsizlik sorunu hemen hemen her ailede var. bu oldukça da millet ya zar zor bulduğu iş ile bulamayana hava atıyor ya da iyi niyetle ya zaten herkes işsiz imkanın varsa değerlendir anlamında akıl veriyor.
iş bulabilir misin? bulsan hem çalışıp hem hazırlanabilir misin? sonuçta sen özelde çalışırken de memurluk çıksa gidebilirsin onda sorun yok. sen ama çalışmak istemiyorsan maddi olarak sana bakan da razı ise bu duruma kime ne???
ama ben işsiz evli bir ablan olarak söylüyorum, iş bulsam hemen çalışırım. kaç kere kpss ye girdim atanamadım. bi yandan yüksek yaptım o arada ünide araştırma görevlisi olmak için sınavlara girdim hocam kesin seni alacağız dedi, özele başvurdum.... olmadı hiç biri... ev hanımı oldum kaldım.
umarım herşey planladığın gibi gider memur olabilirsin ama yedek plan da yapsan senin iyiliğine olur.
seni bir çok konuda gördüm.yorumlarını da seviyorum.aklı başında bir kızsın ki yazdıklarında da o çıkıyor.bence hiçç üzülme çevrendekilerin söylediklerine takılma.yaşın 20.o yaşlar bir daha gelmiyor.açıköğretim okumak zor.inşallah tez zamanda bitirirsin.kpss ne de çalışırsın.inşallahta atanırsın.bekarken,çalışmazken kpss ye odaklanmak çok daha kolay.ben hem çalışıyorum hem açıköğretim okuyorum hem kpss ye hazırlanıyorum hemde evliyim.bu kadar şeyin arasında ne kadar verimli olur çalışmalarım sen düşün.anneni karşına al konus.güzelce anlat.en başka annenin fikrini değiştirmesini sağla.senin için önemli olan 1. derece yakınların.onun dışında komsuna ne?yemeğini ekmeğini harclıgını o mu veriyor?hiç duyma kulaklarını tıka.sen asıl hedefine odaklan.sonrasında keşke deme.keşke daha iyi hazırlansaydım şu kpss ye acaba atanırmıydım deme.iş kaçmıyor.iş hayatı ağır.daha 20 de çalışmaya başlama.sonra çabuk bıkarsın.işler seni çabuk yıpratır.
Canım bir kere komsuları laflarına filan takılma sakın. Millete kalmıs senin çalışıp çalışmaman anlamıyorum ben.. Ama ben olsam bi iş bulur çalışırdım para kazanmak için değilde çevre edinmek için zabıt katipliği konusunda gecen sefer yaşadıklarını okumustum malesef sadece çalışmak yetmiyor, senin bu işi cok istediginin farkında olmalarıda gerekiyor. Bunları asla moralini bozmak için yazmadım, çalışmayı cok istedigini biliyorum ve sadece fikir vermek istedim.
onları dinleme canım sen idealinin peşinden koşuyorsun bu senin hakkın ! çalış dene hayırlısıyla inşallah kazanırsın. allah korusun kazanamazsan o zaman başka bi sektöre geçersin, ama eğer şimdi onların dediğini yaparsan ileride, belki kazanırdım onların yüzünden istikbalim etkilendi der durursun. bak ben ev geçindirmek için üni 3 terk etmek zorunda kaldım ve haklı olarak babamı suçluyorum ! daha 20 yaşındasın, iyi bir meslek sahibi omak için çabalama dönemindesin para bekleyemezler sendenpara beklemiyorlarsa bile 20 yaşında bir kıza idealist olmayı çok göremezler sen çok çalışşşş hiiç takma onları inşallah kazanırsın, onlar da utanır
Canım çok teşekkür ederim ya iyiki konuyu açmışım hırslandım iyice:)
Evet bende aynen öyle düşünüyorum hani keşke demiyim.En azından hepsini denemiş olurum.
Ki gerçekten bu kez umutluyumda..
Bide onlar öyle derken bişey diyememek beni iyice sinirlendiriyo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?