çevre baskısının hamile kalmaya olumsuz etkisi

zuhal turan

Rabbena lekel hamd
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2008
966
76
323
40
arkadaşlar insanlarımız bu konuda neden bu kadar anlayışsız ,haftada bikere bebek var mı diye sorulurmu,bide 50 farklı insanın bunu sorduğunu düşünürseniz ,artık bana bu soruyu her sorduklarında karnıma ağrılar girdiğini hissediyorum,stresim daha çok artıyo,bu kadar sorgu sualle olacaksaa olmuyo bebek,aranızda böyle dşünen arkadaşlar var mı

olmaz mı.hem de 2 güne bir.insan hemen 2 günde hamile kalıyor zaten.tatlicadiarzuçok sinir bozucu.artık soranlara "evlenirken size sormadık,çocuk yaparken de sizden izin almayacağız"diyorum.çünkü sabır taşı çatladı.

pembe duş benim eşimde çok anlayışlı bu konuda,fakat insanlara laf anlatmak çok zor artık düğüne bayrama gidesim gelmiyo bu yüzden,düşünmüyoruz dediğim zamansa e niye düşünmüyosun, hadi artık ne duruyosunuz .terslemekte olmuyo .anlayışsız insanlar iyice depresyona sürüklüyor beni

canım aynen yaa bıktık bizde artık ben kolayını buldum ama ne diyorum biliyomusunuz

"şuan düşünmüyoruz"

sizde bu cevabı verin en azından ikinci kez sormazlar

ilginç olan" şuan düşünmüyoruz dediğinde kesin olmuyor da söylemiyor bunlar,kusur hangisinde acep" diye düşünüyorlar.açık bulacaklarya illaki.

ah canım benim bende 2 yıllı evliyim aynı sorunları fazlasıyla kat kat yaşadım 6 ay önce dış gebelik geçirdim şimdi artık bana çocuğu olmaz gözüyle bakıyorlar batıl batıl şeyler söylüyorlar denemem için artık hamilemisin olayını aştılar bana direk senin çocuğun vardı demi diyorlar düşün artık bende aynen senin gibi bir ortama gitmeye çekiniyordum kaç kere ağlattılar beni ne zaman bebek mevlüdüne gitsem hadi bebek salla sanada bulaşsın demeler milletin içinde, yok sen tedavi görüyorsun diyenler aman allahım ne hikayeler saymakla bitmek ama kulaklarını tıkamakla olmuyor bir değil iki değil birini duymasan ikisini duymasan üçüncüde insanın sabrı kalmıyor ve morali bozuluyor kaç kere ağladım bu konu yüzünden kaç kere ağlattılar beni çok zor rabbim kimseye yaşatmasın....
bilmiyorum ama bugün bir mucize oldu tatlım az önce test yaptım silikte olsa 2 çizgi vardı adet günümede daha var bakalım yarın dr. gidip kan testi yaptıracağım dua et benim için belli olmaz bak çıkmadık candan umut kesilmiyor seninde hayırlı haberlerini duyacağız burdan unutma demekki herşeyin bir zamanı var dimi canım ne yapalım dünyada herkesin bir sınavı olurmuş demekki bizimde sınavımız bu üzülme sen kıyamam:teselli:a.s.

Evet, maalesef haddini bilmeyen çoookkkkkkkk,,,

Bana da soruyorlar, üstelik daha 1,5 yıllık evliyim,,,

"Daha çocuk yok mu, hamile değilmisin" gibi sorulara

"Ne o, bilezik mi takcan" desek ne olur acep...:1closedeyes:

Heralde bir daha soramazlar değil mi

ya kızlar evet aynı dert bende de var. ya çok sinir bozuyor bu sorular. onlara ne. zaten olduğu zaman öğrenirler yada olmuyorsa soruyu sorup bizleri üzmenin alemi ne? hani yaşlı kısmı geçtim üniversiteden aradaşlarda soruyor beni deli ediyorlar. aksılık gibi hepsininde ilk yıl çocuğu oldu benim 3 yıl olacak evleneli:)

şimdi diyemiyorum, ama rabbım banada bir çocuk nasip ederse ,bu tür sorulala gebe alamayan kadınları bunaltmamalrıı söylicem,bari başkalarını üzmezler hiç değilse.

şimdi diyemiyorum, ama rabbım banada bir çocuk nasip ederse ,bu tür sorulala gebe alamayan kadınları bunaltmamalrıı söylicem,bari başkalarını üzmezler hiç değilse.

Evet banada soruyorlar hemde çokk o kadar sıkıldım ki sormalarında artık bıkkınlık geldi valla...Ya zaten hamile kalsak söyleriz sizin sormanıza gerek yok dımı ama...Zuhal cim ikimizde ankaradayız sen hangi semtte oturuyon?

gönül canım ben keçiörende oturuyorum doğma büyüme ankaralıyım,sen nerde oturuyosun

canım ben ankaranın bi ilçesinde oturuyorum eşimin görevi dolayısıylan...Annemlerde batıkentte oturuyo oturuyo canım...Batıkentte otursaydın her ankaraya annemlere geldiğimde görüşürdük seninle...

2.5 senedir bu sorularla boğuştum öyle kırıcı oluyor ki kısırmısın problem kimde neden olmuyor tüp bebek yaptırsana her gün bunları duymaktan bıkmıştım sonunda haberi alınca insanlar sustu şimdide tedaviylemi oldu kaç para harcadın soruları başladı yani insanların soruları ve sorunları hiç bitmiyor emin ol

kızlar bu konuda o kadar üzgünüm ki bilemezsiniz ben mi alınganım bilmiyorum ama buda benim sınavım 3 yıl tam 3 yıl daha düğünümde başlayan çocuk muhabbetleri..
şimdiyse yerini gudubet sözüne bıraktı evet evet gudubet olan benmişim ben kime ne yaptım kimin kalbini bu kadar kırdım da bu sözler bana bende istememmi cennet kokulumu alayım kucağıma onu sarıp öpeyim canımı vereyim kanımı akıtayım nazlıma ama olmuyo nasip ,kader ..hikmetinden sual olmaz Rabbim diyorum ol demeden olmaz biliyorum .bana bakıpta ALLAH aratmasın demek ne demek Allahım sabır ver bana dayanacak gücü ver diyorum kolaymı sanıyorlar geçmiyor günler annem sakın kimseye acıma başına gelir derdi ben çok üzülürdüm çocuğu olmayanlara Allahım yanlız nasıl yaşanır derdim aldım cevabını yaşayarak. ben milletin laf olsun diye konuştuğu bir mevzuyum çevrem çok acımasız daha dün arkadaşımın kızının elini tuttum gezdirirken başka bir arkadaş kalbimi kırdı bende isterim kendi nazlımın elinden tutmak ama zamanı gelmedi elden ne gelir
ben kimseye sormadım bu mevzuları ama insanlar bundan zevk alıyo eşimle ve benle dalga geçmek onlara nasıl bi zevk veriyo bilmiyorum geçmiyor günler kızlar geçmiyor günler
bazen yok olmak istiyorum ,hiç olmamak o zaman dertlerim biter diyorum ama o kadar iyi bir eşim var ki onun elini asla bırakamam onu çok seviyorum ve ona bir bebek verememek beni çok yıprattı
kızlar yya uzattım gene biraz içimi dökeyim dedim kusuruma bakmayın

doktora gitmiyomsunuz ,gidiyoruz desek bi türlü gitmiyoruz desek bi trlü,tedaviye başladık desek bi türlü hangi tedaviye başladınız,ne ilacı veriyolar,hangi doktor,yooo öğrenince ne yapcaklar aslınamı erecekler bilmiyorum

sadece komşular akrabalar bunaltsa neyse kendi annennemm bile her hafta ne oldu gitmiyousunuz doktora,geçen kadındanlardan şunu duydum şunuda yapın bunu da yapın,telefonlarına çıkmamaya başladım artık.

canım ya anlıyorum seni işte o yüzden çok fazla güvenmediğin ya da samimi olmadığın çevreye duyurmayacaksınbu sorunumuzu ,eşim beni biraz bu konuda uyardı saolsun ,çoğuna düşünmediğimizi söylüyorum,ben de hergün dua ediyorum bi bilsen Allahım çoçuk vermiyosan bari sabrını ver diyorum

kızlar artık bıktım bend ebu sorudan.
hamilemisin, karnımı göstererek bişey var mı?
üfff...
sizinle aynı evlendiler, bebkleri var maşaallah çok tatlı..
bir doktora gitsen...
üzülme olurrr.
üvey anananem var, annene çektiysem 5 yıl olmaz diyor.
annemin 2.5yıl çocuğu olmamış sonra nur topu gibi ben olmuşum.:)
ama o süre anannneme ne uzun gelmiş, kadıncağız 5 yıl sanmış..
:)
bıktımmmmmmmmmmmmmmmmmmm......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…