çevre baskısının hamile kalmaya olumsuz etkisi

ahhh ahhh arkadaşım bende bıktım artık milletin cocuğunu sevemez oldum.'var mı bişey' sorusundan bıktım.ben istemiyoz dedikçe soruyolar her gördüklerinde hemde. hele yanda bi cahil komşu var geçende bana 3 yıllık evli olduğum halde '5 yıl oldu evleneli işi bırakta cocuk yap dedi':eek:klava:düşünebiliyomusunuz.tabi verdim cevabını.sanki marangozda kestırıp getırcez.allah verirse olcak inş.çokuk konusunun açılmasından NEFRET EDİYORUM..:a015:

konuşabilecek bir konu bulamayn insanlar kilitlenip kalıyor bu çocuk mevzusunda.
benden çok isteyemezler çocuğum olması ama napalım RABBİM verince inş. alacağım kucağıma.
ALLAH'ım sağlıklı, akıllı,fikirli,vatanımıza hayırlı evlatlar nasip eylesin.

ay arkadaşlar herkesde var demekki bu sorun banada henüz bir aylık evliyken sormuşlardı varmı birşey diye ay çok sinir bozucu ya biz şimdi 1 yıllık evliyiz ve gerçekten henüz istemiyoruz hemen her yerde korunmayın ilaç kullanmayın ilaçlamı korunuyorsunuz ay ne salakça ya sizene benim ne yaptığımdan ayıp ya bir insanın bu kadar özeline girilmezki ben hiç hayatımda varmı diye bile sormadım varsa zaten kendisi söyler neden inciteyim insanları ya.
artık geçende olur yakında dedim o kadar sinir oldumki yani patlayacaktım zor sustum ya ben istemiyorum dedikçe korunmayın diyorlar hayret ya sanki biz çocuğuz ben 26 yaşındayım eşim 30 yaşında hala böyle şeyleri soruyorlar utanmada yok millette

çiçek aynı şekilde bizde başta düşünmüyoruz,daha cesaret edemedik,daha biz çocuğuz gibi cevaplarla bir süre yırtsakta,2 seneden sonra daha da çok gelen baskılardan dolayı cevabımzı :yavaş yavaş düşünüyouz artık ,bakalım bizde düşünüyoruz bundan sonra gibi değiştirmek zoruna kaldık,ama yakın çevreyi kandıramıyoruz çünki bi bebel gördüğümde asıl içim aka aka baktığımı görüyolar
arkadaşlar o yüzden aranızda yeni bebek düşümeye başlaya varsa bunu hiç kimseyle paylaşmayın sonra gelişmler hakknda herkese rapor vermek duumunda kalabilirsinin hamile kalınca müjde verin daha güzel olur,hemde daha baş ağrısız.

bende 3 senedir evliyim hep aynı sorular soruluyor o yüzden kimseye gitmek istemiyorum bir tanığımda aynı durumdaydı kayınvalidesi sorup duruyormuş iddaalı bir söz şahsen ben söyleyemem "evet bende çok istiyorum ama oğlunun çocuğu olmuyo"demiş sanırım bi daha sormaya cesaret edememiş kayınvalidesi

oceron ,ben hiç kimseyi üzmek istemeyen bir isanım ama,mecbur bıraktılar kendilerini üzdürdüler sonunda:

kaynanamlardan ayrılmayan bi yaşlı kadın vardı,her,gitiğimde gelirdi,her gittiğimde gelirde,ve hep karnımı gösterip yok mu bişi daha diye sorardı hatta kayınbabamın yanında bile karnımı gösterip dururdu ne yapacağımı bilemezdim,en sonunda kaynanamla görümcem beraber sordular ,ya bende artık niye kendimi üzdürüp duruyum söyleyiverdim böyle böyle oğlunuzda bi sorun çıktı diye,ne hikmetse o günden sonra o yaşlı kadında sormuyo yok mu daha çocuk diye,ama ben eşimdede olsun yine kendimde varmış gibi üzülüyorum,fakat bi yandanda üstüm den bi ağırlık gitti,yoksa nice olurmuştu halim.

bencede iyi yapmışsın benim kayınvalidem sormaz pek daha doğrusu istediğimizi bile bilmiyordu şimdi biliyo ama hiçbi zaman üstelemez ama dedinğin gibi başkaları soruyo hep insanları anlamak zor heleki benimle hiç samimiyeti olmayan insanların sormasına sinir oluyorum bir kere annemlerin bi komşusu sordu ilk defa ona sert çıkabildim arkadaşlarım bu konuda daha rahat pek lafı esirgemezler ama ben onuda yapamıyorum

insanlar nedense başkalarıyla uğraşmayı, başkalarının açıklarını arayıp bunu dile getirmeye bayılıyorlar. oysa araştırsan kendilerinden neler çıkacak kimbilir. kimse kendi derdine bakmıyor ve çoğu kişi de zaten bu tip şeyleri ortaya atıp, kendi kusurlarını kapatıyor. yok ne zaman evleneceksin, yok daha çocuk yok mu ne zaman yapacaksın, yapsan 2. yi yapmayacakmısın. yani insanların hayatlarını yöneetmeye bayılıyorlar. sanki bizler onların talimatlarına göre yapıp yapmamaya karar vereceğiz, ne kadar saçma. olsa zaten söyleriz ya da duyulur bir şekilde yoksa da ya henüz düşünce yoktur ya da olmuyordur. amaçları rencide etmek. mesela benim eşimin akrabaları çok meraklı ve bana da sormuyorlar eltime falan soruyorlarmış, halbuki kendilerine baksalar ne kusurları var benden alacakları cevabı bildikleri için bana soramıyorlar zaten, eşe dosta soruyorlar. ocak ayında hamile kaldım, martta düşük yaptım. bunu duydular fakat arayıp geçmiş olsun bile demediler. iyi niyetli olmadıkları oradan belli zaten. ben mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışıyorum bu tip insanlardan, sizlerde öyle yapın. mecbur kalmadıkça görüşmeyin. daha pozitif insanlarla görüşün ve bol bol dua edin. inşallah Allah hepimize en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eder.

evet canım bide benim eşimin ailesi bilmiyo söylemiyorum hele bi eltim var düşmanıma allahım vermesin ben işte hemen korunmayı bırakınca kaldımda hamileliğim şöyle böyle geçtide daha neler neler bende bilmesinler diye korunuyom diyorum ama yinede soruyolar artık sorduklarında hiç cevap vermeden yanlarından ayrılıyorum o zaman susuyolar nedir bu çektiğimiz yaa ne yapalım elimizde olsa hemen hamile kalırız ama olmuyo işte ne yapalım

X