- 3 Kasım 2016
- 690
- 1.094
- 33
- Konu Sahibi Elaaysefth
-
AynenTek elle direksiyon çevirip iki hamle ile mahallede araba park ederken ıslık çalmak istiyorum tek hayalim bu
Geçmiş olsun. İnşallah yapabilirim çok teşekkür ederimYanimda beni azarlamayacak,hata yaptigimda panik olmayacak biriyle yani babamla 1 ay sadece evin etrafinda calistim.Belki ayni yolu 200 defa gectim.Sonra tek basima evin etrafinda dolasmaya basladim.Sonra gece cikmaua basladim.Simdi birak dunyanin obur ucuna giderim ki kotu bir trafik kazasi da gecirmis biriyim.Yollardan cok korkardim ama alip anahtari ben bir tur atip geliyorum durumunu cok istemem daha agir basti korkumdan.Attim onu.Basarabilirsiniz.
Çok sağ olun. Hakikaten çok büyük cesaret tebriklerIlk araba sürme deneyimimi 14 yaşında erkek çocuklar gibi annemin arabasını kaçırarak yaşadım çünkü erkek kardeşime öğretiyor bana öğretmiyorlardı. İlk kaçırdığım gün arabayı 4. viteste sürdüm yani bende hem deli cesareti hem de merak vardı.
Kendinizi biraz yüreklendirin yapabilirim deyin ve katiyen yanınıza sinirlerinizi bozacak birini almayın. Baştan kafanızda olabilecek tüm ihtimallere karşı yapacağınız şeyleri belirleyin atıyorum önüme aniden biri çıkarsa frene basacağım veya dönerken sinyali vereceğim gibi.. Kafanızda bunları kodlayın sonrası yavaş yavaş gelir zaten. Kolay gelsin.
Ay inşallah ya çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederimÖncelikle arabaya bindikten sonra sadece arabayı sürmeye odaklanın. Müzik, cep telefonun sizi meşgul edecek mesaj sesi watsapp iletileri gibi. Yan ayna ayarlarınızı kör noktalarını görecek şekilde ayarlayın. Dikiz aynası sadece sizin arkadaki arabaları görmeniz içindir. Bazı hanımların yaptığı gibi makyaj vs için değil. Erkek sürücülerin sizi korna el hareketleri bakışları gibi şeylerle Can'ınızı sıkmasına izin vermeyin. Hem cinslerinize trafıkte pozitif ayrımcılık yapın yol verme park yaparken yardım etmek gibi. Kimse araba sürerken üstün yeteneklerle sürmüyor sizde ilerde çok iyi bir sürücü olacak sınız eminim. Allah'a dua edin ne kimseye zarar vermeyi nede kimseden zarar görmeyi nasip etme diye.
Yok kaza yapacak fırsat olmadı da yolda kaldım. 10 dakikalık yolu 40 dakikada gittimBen bir kere kaza yapmiştim ehliyetim yok bu arada deneme ogrenme amacli bir yerde idik.. O yuzden korkuyorum şuan
Sizinde mi bir kaza olayiniz oldu ondan mi korkuyorsunuz acaba
Ehliyeti almıssin .Pazar gunleri erkenden trafiğe çık.Devamli gidecegin yollarda kullan .Yavas git kimseyi takma .Birsey diyen olursa acemiyim beeeaaaaaa diye camdan bağır.Merhaba hanımlar
Başlıktan anlaşılacağı üzere sorunum araba kullanmak daha doğrusu kullanamamak. Ehliyet aldım zor olsa da. Ama gelin görün ki ehliyet cüzdanda yatıyor. Çok korkuyorum elim ayağım titriyor. Ama kullanmayı çok istiyorum. Kullanmam şart bebek olduktan sonra.
Bu korkusunu aşıp arabayı cesurca kullananlar ne gibi yöntemler kullandınız?
Amin amin. Maşallah diyeyimYanımda biri varken kullanırken çok gerilim ilk başlarda hele babamla her çıktığımızda stop ettirmekte bir kilometre gidemez hale geldim tabi bunu anladilar daha sonra babam al git arabayı dedi bende ilk başta mahhaleyi tek turların sonra annemle kardeşimi aldım onlar olunca çok dikkatli kullaniyorsun haliyle sonra sonra tek çıkmaya başladım tam bir ay sonra tek başıma ciddi bir kaza atlattım e 5 e ucacaktim tabiri caizse herkes burnum bile kanamadan çıktığım için o kazadan tabi çok şaşırdı o kazadan bir saat sonra sevgilimin yani eşimin arabasını kullandım eğer eşim o arabayı kullan diye bana vermiş olmasaydı daha hiç kullanamazdim sanırım şimdi yolların fatihi gbi ortalıkta cirit atıyorum akan nazar değmesin kimseye Allah kazasiz belasız sürmeyi nasip etsin kaza ama insanı öğretiyor onu anladım
Teşekkür ederim yarın başlayacağım bakalım. Herkese teşekkür ederiminsan kullanmaya başladığında tek başına yapamayacakmış gibi geliyor... Ben ehliyet almadan kullanmaya başlamıştım yanımda babam veya kardeşimle. Ehliyet alınca nolur bakkala kadar tek gideyim, şu süpermarkete tek gideyim, yakında oturan arkadaşımın evine tek gideyim derken baktım ki bir hafta sonra ben bayaa arabayı sürüyorum. Sonra hafif hafif uzak yerlere gidiyordum. bir anda en yakın arkadaşım erken doğum yapınca merkeze inmek durumunda kaldım. 40 dklık yol sonuçta. Ama zorunda kalınca yapabiliyosun.
Bir ayı geçmeden ben arabayı iyi kullanmaya başladım.
Sonra kendine güven falan geliyo tabi.
Şuana kdr arabama binen herkes erkek gibi kullanıyorsun dedi.
Hatta eşimle yolda karşılaştığımızda yarış falan yapıyoruz
Demem o ki kendine güvenip tek çıkmaya başla. Sonrası kendiliğinden gelir.
Değil mi ya. Dörtlüleri de yakarım ohEhliyeti almıssin .Pazar gunleri erkenden trafiğe çık.Devamli gidecegin yollarda kullan .Yavas git kimseyi takma .Birsey diyen olursa acemiyim beeeaaaaaa diye camdan bağır.
Merhaba hanımlar
Başlıktan anlaşılacağı üzere sorunum araba kullanmak daha doğrusu kullanamamak. Ehliyet aldım zor olsa da. Ama gelin görün ki ehliyet cüzdanda yatıyor. Çok korkuyorum elim ayağım titriyor. Ama kullanmayı çok istiyorum. Kullanmam şart bebek olduktan sonra.
Ben de en çok bebek için ihtiyaç duyuyorum. Teşekkürler yorumunuz içinmecbur kaldım ,
bebek oldu , eşim iş değiştirdi ve bebeği anneme bırakmak bana kaldı
eee böylede olunca yıllarca cüzdanda yatan ehliyet ve cesaret ortaya çıktı ,
Aynen. Teşekkürlerkısa mesafeden başlayacaksınız basitten karmaşığa doğru.
Vites düşmeyi unuturdum hep :)Otomatik çok daha kolay olurdu. Unuturum ayol vites değiştirmeyigeçmiş olsun bu arada
Önce tenha yerlerde yavaş sürüşler yapın. Daha sonra yavaş yavaş kalabalık yerlere çıkın. Çok hızlı gitmezseniz ölümlü bi kaza olmaz zaten. Ama çok yavaş da gitmemelisiniz trafiğin akışına göre gitmelisiniz. Öncelikle kendinize güvenin. Bi kere kalırsa o ehliyet cüzdanda hep öyle gider.Merhaba hanımlar
Cok tatli ya annen :) benimki de kesin dua ede ede gider. Ben cesaret edemiyorum daha cikmaya :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?