• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cesurca araba kullanan kadınlar bakabilir misiniz?

Ehliyet kursları özel ders veriyor bildiğim kadari ile öz güveni kazanmak için bir kac kere öğretmenle birlikte cik yola daha çok yardımcı olur diye düsünüyorum... Kendinden emin olursun...

Kendi arabam olsa daha rahat olurum sanırım.bende kasıyorum galiba.
Ne güzel şanslıymışsınız siz
Eşim sürücü kursundan bu hocadan ücretli ders al olmazsa diyor.kızkardeşim öyle yapmış adam direk trafiğe sokmuş.çok sakin rahatlatan bi hocaydı diyor
Öyle de olabilir bakın, birkaç saatlik ders bile çok işe yarayabilir, kendi arabanız da olur inşallah en kısa zamanda

Ben bir kere kaza yapmiştim ehliyetim yok bu arada deneme ogrenme amacli bir yerde idik.. O yuzden korkuyorum şuan

Sizinde mi bir kaza olayiniz oldu ondan mi korkuyorsunuz acaba

Ben kaçıra kaçıra öğrendim :)) Başkası olduğunda çok panikliyordum hata yapmamak için. Hele ki babam olduğunda sürekli hata yapıyordum.
Dedim böyle olmayacak bir gün aldım anahtarı turlayıp geldim. Annem kıyameti koparmıştı :)) Sonra sürekli kaçırmaya başladım.
Sonra bi gün teyzeme gidecektik araba evin önündeydi. Anneme dedim ben arabayla gidicem ister gel ister gelme :)) Annem mecbur geldi gidene kadar bildiğin hatim indirdi :))
Ondan sonra annemin özel şöforu oldum nereye isterse beni bırak diyordu. O zamanlar yeni heves koşa koşa gidiyordum :))
Cok tatli ya annen :) benimki de kesin dua ede ede gider. Ben cesaret edemiyorum daha cikmaya :)

Cesurca araba kullanan kadın algısından kurtulmanız gerekli. Cesurca araba kullanan insan vardır çünkü. Bir hocayla 10 saat birlikte gezin, onun arabası veya kendi arabanızla.sonrası mutlaka gelir. Vaktiyle benim ders aldığım kişiyi de önerebilirim.

Herkesin kendi şeridinde gittiği ve normal şartlar altında araçların davranışlarını öngörebildiğiniz için, korkmanızı gerektiren birşey yok. Böyle düşünün.

Benim hikayem şöyle oldu...

Ehliyeti kolaylıkla aldım. 2 Sene sonra ise arabayı aldım lakin teslim almaya bir şoför ile gidip arabayı ayarladığım garaja kadar bıraktırdım :KK48:

Ertesi gün ağabeyimin bir arkadaşı ile birlikte yola çıktık, arabayı o kullanıyordu. Bir ara bir mola verip yemek yedik falan, tekrar o geçti direksiyona. Başladı sürmeye, sürüyor ama araba da bir ağırlık bir hantallık, adam gaza bastıkça basıyor ama araba ıııhhhh ilerlememekte direniyor. Eh bir baktım, herifçioğlu el frenini indirmemiş meğer.:KK48: O el frenini indirmedi ama ben başlarım ben böyle işe diyerek onu sürücü koltuğundan indirip kendim geçtim direksiyona. Oturuş o oturuş...

Velhasıl, korkacak bir şey yok, elini korkak alıştırma. Sadece trafikte belirli saattlerde çok çok daha dikkatli olmalısın özellikle İstanbul gibi bir yerde yaşıyorsan. Zira, nereden ne çıkacağı hiç belli olmuyor, arabası bir türlü, yolun ortasından salına salına yürüyen yayası bir türlü, gece belli bir saatten sonra sarhoş araba kullananlara değinmiyorum bile. Hele hele sokak arasındaki karşıdan karşıya geçen kedileri saymıyorum zaten sokak arasında sürüş hızım ortalama saatte 7-8 km oluyor minnakları korumak için...

Bunun dışında araba ne kadar büyükse o kadar avantaj, büyük arabaları sıkıştırmaya çekiniyor diğer sürücüler, sizin araba da büyükse bunun avantajını yaşarsın. Bir de sakin olmak lazım, kurallara uyan sürücü sayısı gerçekten az bu memlekette bu yüzden relaxxxxx, ne kadar rahat ve sakin olursan kontrol o kadar sende olur.

:KK15::KK15::KK15:

Ben uzun süre yanimda biri varken çıktım. Başlarda babamla çıkıyordum, o yan koltukta oturuyordu. Sonra annemle cikmaya basladim (annem kullanmayı bilmiyor ama yine de varlığı cesaret veriyordu). Sonra da babam hastalanip yatalak oldu bir ara, o sirada hastaneye getirip götürme isi bana kalinca zorunluluktan artik tek cikmaya basladim. Ilk tek cikmaya başlayınca hep en sag seritten hız yapmadan sürüyordum. O zaman zaten kimseyle bir isiniz olmuyor. Sonra zaman geçtikçe gectikce alistim. Nerdeyse 10 yillik şoförüm ve süremeyeceğim herhangi bir yer yok. Trafik cesaret ve tecrube isi. Baslarda cok taciz edildim, korna yedim vs vs ama ogrendim artik. Takmadan inatla tekrar tekrar cikacaksiniz trafige . Zamanla oluyor. Araba suremeyen mi var sanki.
Öncelikle başarabilirim demen lazım...ilk başlarda ben gideceğim yolun krokisini kafamda oluşturup trafiği en az bölümleri olan yolları tercih ediyordum..zamanla ana caddelere çıkar oldum..şimdiyse girmrdiğim sokak yok hatta şrhir dışına dahi çıkıyorum.

Tam 8 senedir ehliyetim var eşimin paniği yüzünden süremiyorum. Biraz gaza bas. Sinyal ver fren. Vites(allahtan bu sene otomatik aldı)
Yaa bi sussa bana bıraksa zaten yapıcam onları ama tez canlı fırsat vermiyor ki. Hele de şimdi araba yeni ondan mıdır nedir daha bi korkuyo sinir küpüne dönüyo ben geçince 10-20 km sürdüm mü artık cinnet geçiriyor sanarsın :skandal::KK47:
Relax yahuu. Ben kendime inanıyorum da bide eşimi atlatıp yalnız çıksam olacak bu iş:KK14:

Merhaba hanımlar
Başlıktan anlaşılacağı üzere sorunum araba kullanmak daha doğrusu kullanamamak. Ehliyet aldım zor olsa da. Ama gelin görün ki ehliyet cüzdanda yatıyor. Çok korkuyorum elim ayağım titriyor. Ama kullanmayı çok istiyorum. Kullanmam şart bebek olduktan sonra.
Bu korkusunu aşıp arabayı cesurca kullananlar ne gibi yöntemler kullandınız?
Ehliyetin varsa eğitimini almşsındr zaten. Ben tek başına sürüş becerini geliştir derim. Yada gerçektn sana destk olacak biriyle. Ben tek başıma başladım daha rahat hissettm. Bide soğukkanlı olmak en güzeli.

kesinlikle bir hocadan ders al erkek olması tavsiye akan teagiğe cıkarması lazım birinin . ankaradaysan metin özbalcı tavsiyem bana harika ögretti esimle aynı yerde dönüp duruyodum

nete yaz cokar fiyatıda uygun 4 gnde ikiser saatten trafiğe cıkıyosun

Araba kullanmayı biliyor sadece yalnız trafiğe çıkmaktan korkuyorsan yanına araba kullanmayı iyi bilen sakin bir "kadın" arkadaşını ya da akrabamı almanı tavsiye ederim. Eşinle erkek kardeşinle ya da babanla çıkarsan özgüvenin yerlebir olabilir...

Ben okula beraber gittiğim bir hanım arkadaşımla direksiyon başına geçmiştim kendisine halen minnettarım, beni yüreklendirdi, bir çok püf noktası öğretti.

Bu arada ilk trafiğe çıkacağı zaman insan korkuyor eli ayağı titriyor, ya başaramazsam diyor ya hani işte o anlarda hemen anahtarı al bin arabaya çalıştır, korkunun üzerine gitmezsen kırtulamazsın bunu farkettim. Bir de kullanmasan bile arabaya otur koltuğu ayarla aynalarla oyna, çalıştır durdur vitesi karıştır, uzay mekiği değil sana ait sen ne dersen onu yapmaya hazır bir makine olduğunu düşün, soran muhabbetini açan olursa korkuyorum falan deme kullanıyorum de, heryere giderim de, inan ne düşünürsen onu çağırıp onu yapıyorsun hayatta, iyi düşün cesur ol :KK66:

Hayırlı olsun ehliyetin bu arada
Teşekkür ederim. İyi fikir sürüyorum demek

Ehliyetin varsa eğitimini almşsındr zaten. Ben tek başına sürüş becerini geliştir derim. Yada gerçektn sana destk olacak biriyle. Ben tek başıma başladım daha rahat hissettm. Bide soğukkanlı olmak en güzeli.
Aynen tek başına ya da strese sokmayacak biriyle

kesinlikle bir hocadan ders al erkek olması tavsiye akan teagiğe cıkarması lazım birinin . ankaradaysan metin özbalcı tavsiyem bana harika ögretti esimle aynı yerde dönüp duruyodum

nete yaz cokar fiyatıda uygun 4 gnde ikiser saatten trafiğe cıkıyosun
Teşekkür ederim.

Bu konuyu bende takipteyim. Ehliyetim var ama korkuyorum. Aslinda nasil calistiricam nasil gidicem napicam vs cogunu biliyorum. Sehirlerarasi yollarda kullaniyodum az da olsa. Babam biraz cesaretimi kirdi acikcasi. Simdi korkuyorum. Hele bir canliya zarar verirsem diye aklim cikiyor. Ya insan cikarsa ya kedi kopek cikarsa napicam diye korkuyorum. Oturamiyorum koltuga
Aynen ya birçok şey geliyor aklıma korkup cesaretim kırılıyor

Msjlarim tamamını okumadım ama 1 yılı geçti ehliyet alalı 1 ay öncede araba aldık
Eşime ne zaman bana ver desem veriyor sağolsun ama hala akıcı trafikte kullanmadım sakın yerde alıyorum genelde ama bugün yarın istiyorum artık kendi başıma kullanmak
Ve en çok istediğim şöyle tedirgin olmadan ileri geri manevraları rahatça yapmak
Hayırlı olsun. Allah kaza vermesin

Eşim vefat etti korkak ben usta şöför oldum şöföre ihtiyaç olunca beni çağırıyorlar
Bunun yöntemi sıkışık trafiğe gir dar yollara yokuşlara git ışıklardan geç dur kalk yap korkma tak emniywt kemerini beni gaza getiren muhtaç olmamaktı
Başınız sağ olsun üzüldüm.

Ehliyeti ilk aldığımda araba kullanmaya çok hevesliydim ama araba yoktu. Evlendiğimizde takılan altınlarla mini mini bir Micra almıştık düz vites. Onu 2 yıla yakın kullandım. Ama hiç yalnız trafiğe çıkmadım. Eşim yüzünden araba kullanmaktan nefret ettim.

Sonra o arabayı sattık ve otomatik viteste ısrar ettim. Minik bir araba aldık. Vites ve debriyaj derdi olmadan daha rahattım. İlk defa tek başıma trafiğe çıktığımda arabanın yan aynasını yol kenarında park etmiş bir araca çarptım. :skandal::KK70:

Uzun süre arabaya küstüm. Atamam uzak bir okula çıkınca mecburen barıştık. :)

Geçen yıl SUV araç aldık. Bu büyük süremem falan derken gayet de güzel sürdüm. Hatta okuldaki erkek hocalar biz senin hızına yetişemiyoruz diyorlar.

Özet geçecek olursak: Cesur olun, koca ya da babayla araba kullanmayın, kaza yaparsanız arabaya küsmeyin, tecrübe kazandıkça araba sizin bir parçanız olacaktır; sonrasında istediğiniz türde araba kullanmaya başlayacaksınız.
Otomatik çok daha kolay olurdu. Unuturum ayol vites değiştirmeyi :halay:geçmiş olsun bu arada

Back
X