• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cesurca araba kullanan kadınlar bakabilir misiniz?

Babam kızkardeşimin yanına oturduğunda ayaklarını oynatıyormuş frene gaza basar gibi.kızkardeşim diyor ki;abla babam arabadan bir indi sırtı sırılsıklam olmuş kendini duşa zor attı:KK70::KK70:
Zaten koca ve baba varsa yanınızda ya ter basıyor yada bı sure sonra yere hadi ben geçeyim artık diyorlar ;).

Aralık ayından beri eşim kafamın etini yiyor ehliyet al diye.ekim kursuna erteledim yapamam gibi geliyor.
Kadınların araba kullanmasına bayılıyorum ne güzel

Trafiği yoğun bir yerde yaşıyorsanız otomatik araç öneririm.Bir de iyi bir hocadan direksiyon eğitimi aldınız mı kimse tutamaz sizi.

Aralık ayından beri eşim kafamın etini yiyor ehliyet al diye.ekim kursuna erteledim yapamam gibi geliyor.
Kadınların araba kullanmasına bayılıyorum ne güzel
Tek elle direksiyon çevirip iki hamle ile mahallede araba park ederken ıslık çalmak istiyorum tek hayalim bu :rapci:

Yanimda birileriyle az cok surmustum. O zaman ki erkek arkadasim is cikisi trafiginde bir isim var sen arabayi eve sur getir dedi gitti.
Hayatta yapamam dedim icimden, sonra millet yapiyorsa bende yaparim dedim 20yle sagdan sagdan eve kadar gittim.
İyki de yapmis kendime guvenim geldi korkum gecti. Suan gece sehirler arasi yol bile yapmisligim var

Merhaba hanımlar
Başlıktan anlaşılacağı üzere sorunum araba kullanmak daha doğrusu kullanamamak. Ehliyet aldım zor olsa da. Ama gelin görün ki ehliyet cüzdanda yatıyor. Çok korkuyorum elim ayağım titriyor. Ama kullanmayı çok istiyorum. Kullanmam şart bebek olduktan sonra.
Bu korkusunu aşıp arabayı cesurca kullananlar ne gibi yöntemler kullandınız?
Canım, ben; iş başa düşünce mecburiyetten öğrendim. İyi de oldu. Eşim de çok destek oldu sağolsun. Trafikten o kadar korkan ben, ani bir kararla direksiyon kursuna yazıldım. 2 hafta özel ders aldım. Toplam 15 saat yani. Ehliyetim zaten vardı. Bu 2 haftanın sonunda tek başıma trafiğe çıkmaya başladım(Maşallah diyelim). Ama mecbur kalmasaydım öğrenemezdim, biliyorum kendimi. Çok korkuyordum önceleri. Burada en önemli nokta sizin kendinize güvenmeniz ve size bu işi iyi bilen birinin öğretmesi. Bana eşim öğretemedi mesela, özel ders aldım. 650 tl özel derse gitti. Ama bu para sonuna kadar helal olsun diyorum her zaman... Darısı başınıza inşallah...

Araba büyük rahatlık. Kimseye ihtiyacın olmadan özgürce her yere gidebiliyorsun. Ben de ilk başlarda çok cesaretsizdim. Hele park sorunu. İlk zamanlar çok sorun yaşadım. Bazen çarşıya falan gittiğimde arabayı park edemez birinden yardım isterdim :) öyle öyle alışıyorsun. Ama devamlı kullanman lazım. Zamanla cesaretin artıyor. Bir de ben yalnızken daha iyi kullanırdım. Yanımda kimse olmadı mı daha cesaretli olurdum.

Tavsiyem sürekli alıştırma yapıp kullanın.
Bir de ben ev den çıkmadan önce nereye gidiceksem ev de hangi sokaktan geçicem arabayı nereye park ederim diye plan yapıp çıkardım. Bu işi mi çok kolaylaştırdı.

İlk başlarda çok yolda istop ettirdim, park etmek kabustu. Ama mecburiyetten öğrendim.
Alıp çıkacaksın yavaş gittiğin sürece kimseye zarar vermezsin. Ufak tefek kazalar yapabilirim diye düşün rahatla.
Bide sürenlerden neyim eksik diye

Bazen yanımızdan genç olduğu sürüsünden belli araçlar geçiyor bangır bangır müzik içinde diyorum erkek olsaydım bende böyle olurdum ruh gibisin
Bende acayip bı heves var halbuki ehliyet almaya arkadaşlarımın ısrarı ile yazilmistim yoksa hevesim yoktu

Yanimda beni azarlamayacak,hata yaptigimda panik olmayacak biriyle yani babamla 1 ay sadece evin etrafinda calistim.Belki ayni yolu 200 defa gectim.Sonra tek basima evin etrafinda dolasmaya basladim.Sonra gece cikmaua basladim.Simdi birak dunyanin obur ucuna giderim ki kotu bir trafik kazasi da gecirmis biriyim.Yollardan cok korkardim ama alip anahtari ben bir tur atip geliyorum durumunu cok istemem daha agir basti korkumdan.Attim onu.Basarabilirsiniz.

Merhaba hanımlar
Başlıktan anlaşılacağı üzere sorunum araba kullanmak daha doğrusu kullanamamak. Ehliyet aldım zor olsa da. Ama gelin görün ki ehliyet cüzdanda yatıyor. Çok korkuyorum elim ayağım titriyor. Ama kullanmayı çok istiyorum. Kullanmam şart bebek olduktan sonra.
Bu korkusunu aşıp arabayı cesurca kullananlar ne gibi yöntemler kullandınız?

Direksiyona ilk oturdugum zamanlar hic anlamiyodum surekli stop edip vites degistiremeyip rezil olup agliyordum nezamnaki kendi arabami aldim bi cesaret geldi suan sehir ici sehir disinda tek basima kullaniyorum ki ailem biraz hassas guvenmeseler sorun cikarirlar uzun yolsa kullandim izmit mugla arasi ... marmaris bodrum izmit sakarya trafigindede rahat bicimde kullaniyorum

12 yıllık şoförüm, araba kullanamayacağım yer yok çok şükür. 7 saatlik yola şehirlerarası tek başıma gitmişliğim de vardır.
ilk başlarda ben de korkuyordum, kaza da yaptım. hep milyon tane insan sürüyor ben niye sürmeyecekmişim diye düşündüm. pazar sabahları erken saatte tek başıma çıkıp evin çevresinde pratik yaptım. zamanla alışıyor insan, kolay gelsin

Trafiğe çıkmadan önce bütün araçlar üstüme gelecekmiş ben kendimi korumaya çalışacakmışım gibi düşünürdüm fakar tam tersi herkes senden kaçıyo ve kendimi korumaya çalışıyor. Biraz cesaret işinizi görür :)

2 hafta önce kızkardeşim arabasıyla öğretmeye çalıştı.ilk defa sürdüm.öğretmen bide.
Artık nasıl kullandıysam sesi titriyordu başlarda.sonra bu baktım eli titriyor:KK53:
Bi daha konusunu bile açmadı:KK70:
KıZkardeşiniz hazırlıksız yakalanmış :) Ama emin olun yanınızda arabasına bişey olacak diye ödü patlayıp hayt huyy olmadık şeylere bağıran bir adamdan iyidir :)) biz de arkadaşla ilk çıktığımızda tarlaya uçuyorduk nerdeyse :)) ama arkadaşım haddinden fazla soğuklanlıdır sağolsun, istersen birlikte giderken bir daha direksiyona geçmem dedim saçmalama sen ustalaşana kadar durmak yok devam edeceğiz dedi :)

Bazen yanımızdan genç olduğu sürüsünden belli araçlar geçiyor bangır bangır müzik içinde diyorum erkek olsaydım bende böyle olurdum ruh gibisin
Bende acayip bı heves var halbuki ehliyet almaya arkadaşlarımın ısrarı ile yazilmistim yoksa hevesim yoktu
Hareketli müzik acaip havaya sokuyor insanı trafikte:) ben de açarım sesi çok zevkli oluyor trafik o şekilde. Hevesli olmak çok iyi rüyanda da araba kullanıyorsan sen olmuşsun demektir derdi bi arkadaşım :)

Back
X