Hamur İşleri Cesit Cekirdekli Crosanlar (resimli)

BenPia

Queen
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
4.850
18
kahvaltilar icin minik crosanlar

mumkünse bu hamuru yaparken evi havalandirmayin .. isiniz bitince havalandirirsiniz :) ve malzemelerin oda sicakliginda , sütün ilik olmasina dikkat edelim

1kg un
1 yas maya
200gr tuzsuz lor (quark)
2 yumurta
1 bardak sivi yag
1 yk seker
1yk tuz
100 gr aycekirdegi,kabak cekirdegi, hashas ve susam

un kaba konur ortasi acilip
maya, sivi yag,yumurta aki (sarilar üstüne sürmek icin ayrilir) ve quark konur biraz malzemeler karistirilir. ardindan ilik süt azar azar ilave edilerek hamur yogrulur.. son asamaya gelmeden cekirdekler konur
ve son kez kivama gelinceye kadar yogrulur
1 saat mayalanmaya birakilir
mayalanan hamurdan crosan seklini vericeksek bir avuc hamur koparip merda yardimiyla aciyoruz
ve parcayi 8 parcaya bölüp sivri kismina dogru yuvarliyoruz(sac örgüsü yapabilirsiniz, yuvarlak yapabilirsiniz, salyangaoz seklinde yapabilirsiniz)

tepsiye dizim .. yumurta sarisini sürüyoruz
en az 1 saat de tepside bekletiyoruz.. beklettigimiz odanin kapisini sürekli acip kapamazsak daha iyi sonuc aliriz..
firin ayarimiza göre pisiriyoruz
afiyet olsun

afiyet olsunnn... tamamen ic hazirlamaktan üsenen bendenizin atmasyonugamyoncuiremsu

çok güzel görünüyorlar arkadaşım,tuzsuz lor dediğimiz bildiğimiz lor değilmi,ellerine sağlık canım..

canim aslinda burda kutuda satilan bir sey turkcesi lor diye geciyor.. lor tuzsuz ve krem halinde olmasi lazim .. normal krem peynir degil ama

gerci bence oda yani krem peynirde yakisir bu gibi sade pogacalara güzel koku verir

ayyy harika görünüyoru. ellerine sağlık. kaydettim hemen deneyeceğim.

valla burada satılan lor peyniri krem halinde değil ama herhalde oda olur..

bilemiyorum ki canim quarkin turkcesi lor.. yalniz onu biliyorum ama mesela ben quarkla börek vs yapamam okadar sivi yani
krema gibi
ama deniyebilirsinizya.. kendiniz icin yaptiginiz az hamurlarda deneyin
kremada cok guzel oluyor hamurda
ben herseyi koyarim yaa hamura :))

bunlar biraz komik görünmüs kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ama koyuyorum yinede

Ben seni nasıl oldu da kaçırdım gülceğzim yauv
Çok iyisin,maşallah..
Mamaların tam benlik,damak zevkime hitab ediyor..
Fotoğraflar da cabası..

Tuttum daha da bırakmam cokacimcoook

delikafadulden

ben denedim gecen hafta canim
harika oldular
cok cok tsklerrrrrrrrrrrrrr
cok severek yedik
herkezede tavsiye ederimopuyorumnanaktan

buna cok sevindim incitanemmmmopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

libyana canim seninkiler yaninda... cok amatörce benimkiler.. bende bugün senin terbiyeli köfteni yaptim bayildimmm harika olduu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…