• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeşidi bol sofralarrrr

kadis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
5.202
9
158
Adana
yani yılbaşı kutlamayız biz ama misafirlerim olacak
taaa alamanlardan dayımlar gelecek
10-15 kişi olacağız yaklaşık
şimdi ben nasıl bir sofra hazırlasam neler yapsam kolay değil sonuçta
birde 3 yada 4 gün ağıralayacağım
yemek tarifleri aparatifler
menüler varsa alabilir miyim kızlar
bugün çalışıyorum yarın öğlene kadar temizlik sonra havaalanından misafirlerimi alamaya gideceğim
hadi hamarat hatunlar bana yardımmmm

kadiscim öncelikle kolay gelsin valla 3 4 gün yatılı misafir zor :)
yemek olarak benim misafirlerim için vazgeçilmezim tavuklu patatestir fırında borcam içinde yaparım ve herkes çok beğenir...
tavukları ufak ufak parçalıyorsun borcama dolduruyorsun, patatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp tavuklara ekliyorsun, 2 adet soğanı da yarım ay şeklinde doğrayıp ekliyorsun...
sonra salçalı su yapıp üzerine gezdiriyorsun..birazcık da sıvı yağ ekle...en son üzerine tuz ve karabiber serp...fırında pişir..çok leziz oluyor..yanına pirinç pilavı salata yaparsın...
tatlı olarak revani güzel olur, çorba olarak da mercimek yaparsın....

kahvaltı için yumurtalı patates yap mutlaka tam misafirlik bişey...patatesleri küp küp doğrayıp ymurta kırıyorsun 3 veya 4 tane, iyice harmanlayıp teflon tavaya yay...altı kızarana kadar karıştırma hiç..altı kızarınca ters çevir arkasınıda kızart...pişnce tabağa koyunca üzerine pul biber serp....

sulu köfte yaparsın ikinci gün benim tarifim şöyle,
kıymanın içine birazcık un koy, baharat koy, bir tane de yumurta kır. bir tane de soğanı rendele...iyice yoğur..sonra minik minik misket büyüklüğünde toplar yap...
sonra salçalı suyu kaynat ardından köfteleri ekle...hemence pişyor zaten...

eğer sarma dolma gibi buzlukta olan bişeyi pişirebilirsin...yoğurt çorbası misafir için ideal dir...

buzlukta patlıcanın varsa oturtma gibi yapabilirsin kıymalı, yada karnıyarık yaparsın...ana yemekler bunlar olursa yanına çorba pilav salata zaten bilinen şeyler canım...

şimdilik aklıma bunlar geldi...

pasta börek çörek tarzı bişeyler de yapıcakmısın çayla falan ikram etmek için...
eğer yapıcaksan bir iki tarif eklerim sana..

Kremalı mantar çorbası farklı olması açısından çok basit hiç uğraşmıyosun
Buzluk böreği önceden sar buzluğa at elinin altında olur istediğin zaman fırına atarsın
Fırında tavuk ve patates harçla karıştır fırına at patatese kekik pulbiber ve yağla tavuk içinde mangal harcı kullanabilirsin fırın için olanlarıda var
arpa şehriye pilavı domatesli yada körili yapabilirsin
Meze tarzı ortaya soğuk yiyecekler çerkez tavuğu, zeytinyağlı sarımsaklı limonlu karnabahar brokoli ve mısırlı salata
tatlı olarakta ben yılbaşında hep kar yağdı pastası yaparım kremşantili üzerine bol hindistan cevizi
şimdilik aklıma gelenler bunlar kolay gelsin

Back
X