- 1 Ocak 2017
- 698
- 265
-
- Konu Sahibi bilge_nmbs
Tabi ki yapmak zorunda değiller ama ben her bayram onlara gitmek zorunda oluyorum düğünlerinde mevlidlerinde gitmek zorunda oluyorum. Eğer böyle bir zorunluluk varsa o karşı taraf içinde geçerli değilmidir. Yada madem zorunluluk yok ben neden gitmek zorunda kalıyorum beni üzen buYa takılma böyle şeylere, insanın içinden gelmiyorsa zorla yapsalar da anlamı yokki
Tabi ki yapmak zorunda değiller ama ben her bayram onlara gitmek zorunda oluyorum düğünlerinde mevlidlerinde gitmek zorunda oluyorum. Eğer böyle bir zorunluluk varsa o karşı taraf içinde geçerli değilmidir. Yada madem zorunluluk yok ben neden gitmek zorunda kalıyorum beni üzen bu
4 ay önce halam vefat etti o zaman aramadılar bile hatta beni görünce başın sağolsun bile demedi babasıCenazeye gelmisler, 7sine gelebilirler ama gelmeselerde cok onemsemem
Bende hic armadilar zannettim
Esimin babasi için hic aramayan ve bilerek aramadigini soyleyen+ esimi her isine kosturmaya calisip agzini bile acmayan akraba bozuntusunu fena benzetmistik hayatimizdan da cikti. Ama sizinkiler gelmis ortada problem gormedim
Cenazeye gelmişler ama kuzum. Bak annemin kardeşi öz teyzem vefat etti bana baş sağlığına geldiler ama annemi asla aramadı kv. Umrumda olmadı annemin hiç olmadı.Tabi ki yapmak zorunda değiller ama ben her bayram onlara gitmek zorunda oluyorum düğünlerinde mevlidlerinde gitmek zorunda oluyorum. Eğer böyle bir zorunluluk varsa o karşı taraf içinde geçerli değilmidir. Yada madem zorunluluk yok ben neden gitmek zorunda kalıyorum beni üzen bu
Annesi için demiyorum teyzesi annanesi dayısı. Onların her mevlidine gitmem gerekiyomuş gibi davranıyolar. Onlar neden benimkine gelmiyo ya iki tarafta gitmesin ya onlarda bana gelsin doğru değil mi yoksa teyzesine dayısına bende bayılmıyorumE ztn gelmisler niye onu saymiyorsunuz
Hala diyorsun dede diyorsun. Allah korusun anne baba veya kardeşlerden biri değilse diğer akrabalar bnm içinde önemli değil.4 ay önce halam vefat etti o zaman aramadılar bile hatta beni görünce başın sağolsun bile demedi babası
e gitmeTabi ki yapmak zorunda değiller ama ben her bayram onlara gitmek zorunda oluyorum düğünlerinde mevlidlerinde gitmek zorunda oluyorum. Eğer böyle bir zorunluluk varsa o karşı taraf içinde geçerli değilmidir. Yada madem zorunluluk yok ben neden gitmek zorunda kalıyorum beni üzen bu
4 ay önce halam vefat etti o zaman aramadılar bile hatta beni görünce başın sağolsun bile demedi babası
Tabiki sen suçlu değilsin ve eşin bu cümlelerle ailesinin ayıbını kapatmaya çalışıyor senin yapman gereken tek şey o verdiğin değeri geri çekmek onlar sana o değeri vermiyorlarsa sende onlara verme şöyle düşün onlar kim ki bana baş sağlığı dileyecekler. Yani öyle adam yerine koyma onları ki kendilerini bişey sanmasınlar. Eşine de söyleme boşver oda belliki farkında ama annesine bişey diyemiyor seni suçluyor eşin bile olsa fazla değer vermeyeceksin en çok kendine değer ver zaten hatrı sayılır insanlar olsalardı gelirlerdi demekki değillermişİyi akşamlar öncelikle. Geçen hafta dedemi kaybettik. Eşimin anne ve babası cenazeye geldi. Ama bizde sonradan evede gidilir bu yüzden gelmelerini bekledim ama gelmediler. Eşimin teyzesi ananesi vs ne beni ne annemi aramadı. Eşime sordum beni arayıp sana selam söylediler diyo. Bende senin değil benim dedem vefat etti neden beni aramıyolar diyorum geçiştiriyo beni aradılar işte diyo. Hiç bir sorunumuzda yok. Hatta annem onların düğünlerine falan hep gitti yanlarında oldu. Aramayı bırakın gelmelerini bekledim ama hiç biri gelmedi. Bizde cenaze evinde bir hafta boyunca toplanılır kuran okunur. Eşim sürekli ne gereksiz siz toplanıp sohbet ediyosunuz falan diyo. Dedem çok yaşlıydı ve hastaydı yoğun bakımdaydı sürekli makinelere bağlıydı bu yüzden biz onu kurtuldu olarak gördük ağladık ettik ama inançlı insanlarız ölüm hak. Kendimizi kaybetmedik her gün toplanıp ağlamadık kuranımızı okuduk sohbet ettik dağıldık. 7sinde yine toplanılıp kuran okuncak eşim sürekli gitmeyelim diyo. Bende en son biraz sinirli konuştum ailecek farkında değilsiniz sanırım ama benim dedem öldü dedim ama ben suçlu oldum. Gerçekten suçlumuyum abartıyo muyum yoksa yaptıkları normalde ben mi bunu anlayamıyorum siz olsanız nasıl tepki gösterirdiniz gerçekten yardımınıza ihtiyacım var
Gelmişler ya işte, kvye telefon et 'dedemin 7sini yapıyoruz, hepiniz buyrun gelin' de. Gelmezlerse sen de bundan sonrakilere gitmezsin, bitti gitti.Tabi ki yapmak zorunda değiller ama ben her bayram onlara gitmek zorunda oluyorum düğünlerinde mevlidlerinde gitmek zorunda oluyorum. Eğer böyle bir zorunluluk varsa o karşı taraf içinde geçerli değilmidir. Yada madem zorunluluk yok ben neden gitmek zorunda kalıyorum beni üzen bu