Cenazeniz olsa ve eşinizin ailesi aramasa

bilge_nmbs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
698
265
(abartıyormuşum teşekkürler herkese)
İyi akşamlar öncelikle. Geçen hafta dedemi kaybettik. Eşimin anne ve babası cenazeye geldi. Ama bizde sonradan evede gidilir bu yüzden gelmelerini bekledim ama gelmediler. annem onların düğünlerine falan hep gitti yanlarında oldu. Bizde cenaze evinde bir hafta boyunca toplanılır kuran okunur. Eşim sürekli ne gereksiz siz toplanıp sohbet ediyosunuz falan diyo. 7sinde yine toplanılıp kuran okuncak eşim sürekli gitmeyelim diyo. Bende en son biraz sinirli konuştum ailecek farkında değilsiniz sanırım ama benim dedem öldü dedim ama ben suçlu oldum. Gerçekten suçlumuyum abartıyo muyum yoksa yaptıkları normalde ben mi bunu anlayamıyorum siz olsanız nasıl tepki gösterirdiniz gerçekten yardımınıza ihtiyacım var

Son düzenleme:
senin dedenden esinin anne babasina ne ya, cenazeye gelmisler
cok da fazla beklentiye girme bence esinin ailesine. Sonucta belki dedeni koca omurlerinde ya iki defa gorduler ya hic gormediler. nasil ki kaynananin babasi vefat etse idinin didisi, senin babanin umrunda olmayacaksa senin deden de onlarin umrunda değildir. ki allah razi olsun cenazeye gelmisler. bence yeter.
ama esinin yaptigi cok büyük bir saygisizlik. sonucta o senin hayat arkadasin. yaptıklarınla dalga gecmek yerine sana destek olmali, acini paylasmali. adam daha ucuncu besinci günden sıkılmış, dalga gecmeye baslamis.
ben olsam esimin ailesine değil ama eşime ciddi manada gönül koyardim.

7sine gelmeleri hoş bir davranış olur ama yok beni aramadılar, evime gelmediler... vs bana çok gereksiz geliyor. Sen diyorsun yatalaktı çok perişan olmuş değiliz, diye. Uzatmak çok saçma, siz de onların bir kaybı olduğunda öyle davranırsınız olur biter. Yalnız eşinizin gitmeyelim demesi ayıp. Ailesi kaytarabilir ama o damat olarak gitmek zorunda.

Ya takılma böyle şeylere, insanın içinden gelmiyorsa zorla yapsalar da anlamı yokki

Cenazeye gelmisler, 7sine gelebilirler ama gelmeselerde cok onemsemem
Bende hic armadilar zannettim
Esimin babasi için hic aramayan ve bilerek aramadigini soyleyen+ esimi her isine kosturmaya calisip agzini bile acmayan akraba bozuntusunu fena benzetmistik hayatimizdan da cikti. Ama sizinkiler gelmis ortada problem gormedim

Ya takılma böyle şeylere, insanın içinden gelmiyorsa zorla yapsalar da anlamı yokki
Tabi ki yapmak zorunda değiller ama ben her bayram onlara gitmek zorunda oluyorum düğünlerinde mevlidlerinde gitmek zorunda oluyorum. Eğer böyle bir zorunluluk varsa o karşı taraf içinde geçerli değilmidir. Yada madem zorunluluk yok ben neden gitmek zorunda kalıyorum beni üzen bu

E ztn gelmisler niye onu saymiyorsunuz

4 ay önce halam vefat etti o zaman aramadılar bile hatta beni görünce başın sağolsun bile demedi babası

Cenazeye gelmişler ama kuzum. Bak annemin kardeşi öz teyzem vefat etti bana baş sağlığına geldiler ama annemi asla aramadı kv. Umrumda olmadı annemin hiç olmadı.

E ztn gelmisler niye onu saymiyorsunuz
Annesi için demiyorum teyzesi annanesi dayısı. Onların her mevlidine gitmem gerekiyomuş gibi davranıyolar. Onlar neden benimkine gelmiyo ya iki tarafta gitmesin ya onlarda bana gelsin doğru değil mi yoksa teyzesine dayısına bende bayılmıyorum

e gitme
esin nasil dedenin dua mevludunde "ne gereksiz siz toplanıp sohbet ediyosunuz" diyorsa sen de onlarin/onlarin akrabalarinin mevlutlerine gitme. esine "sen haklıymışsın. ne gereksiz tonla kadin toplanip yemek yiyip dedikodu yapıyor. nesi sevap" falan de. dugunlerine gitme "ay ne gereksiz masada uc saat sohbet ediyor tonla kisi" de.
bundan sonra böyle ol madem. Deden senin icin milat olsun esini kendi sozleriyle vur

4 ay önce halam vefat etti o zaman aramadılar bile hatta beni görünce başın sağolsun bile demedi babası

Konu dedeniz siz suclu cikarmak istiyorsunuz ama acisi olan insan ztn bu ceteleyi tutmuyor umursamiyor bizim gozumuze gozumuze sokunca 6 ay sonra tepki verdik yoksa hic umrumda olmamisti

Abartıyorsunuz.
Yenilerde teyzemi ve eniştemiz kaybettik. Eniştem için aradılar baş sağlığı dilediler. Vefat eden teyzem onlarla aynı ildeydi geldiler baş sağlığı dileyip gittiler. Bizde ilk üç gün okunur ona gelmediler. Ben de cenazeye gelmelerini yeterli buldum.
Sizin akrabanız çok da yakın aile üyesi değilmiş ki anne baba kardeş gibi.

Cenazeye gelmişler.Buda başsağlığı dilemek ayrıca aramayabilirler.Esinizin teyzesi ananesi baş sağlığı dilese bir tekefonla evet iyi olurdu.Fakat bence bu kadar beklentiye girmeyin .Allah rahmet eylesin.Her bayram sizde teyzeye vs gitmek zorunda değilsiniz.Arayio mübarek olsun bayram denilebilir.O konuda hak verdim size

Tabiki sen suçlu değilsin ve eşin bu cümlelerle ailesinin ayıbını kapatmaya çalışıyor senin yapman gereken tek şey o verdiğin değeri geri çekmek onlar sana o değeri vermiyorlarsa sende onlara verme şöyle düşün onlar kim ki bana baş sağlığı dileyecekler. Yani öyle adam yerine koyma onları ki kendilerini bişey sanmasınlar. Eşine de söyleme boşver oda belliki farkında ama annesine bişey diyemiyor seni suçluyor eşin bile olsa fazla değer vermeyeceksin en çok kendine değer ver zaten hatrı sayılır insanlar olsalardı gelirlerdi demekki değillermiş

Gelmişler ya işte, kvye telefon et 'dedemin 7sini yapıyoruz, hepiniz buyrun gelin' de. Gelmezlerse sen de bundan sonrakilere gitmezsin, bitti gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…