CEM YILMAZ’DAN DEMOKRASİYE

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün erken ölümüyle demokrasi sürecini tamamlayamamıştır..Demokrasi bu ülkeye gerçekten bir kaç gömlek bol..Bu yüzden demokratik olduğu iddia edilen her uygulama saçma sapan bir hal içerisinde..

Misal, dağdan indirilen teröristler demokrasi davullarıyla indirilmişti:KK51:
Demokrasi bebek katillerinin meclise sokulması, ülkenin vatanı hortumlayarak ceplerini dolduranların ve şu an yargılansa vatan hainliğinden hüküm giyeceklerin eline bırakılması değildir.

Vakti zamanında köy enstitülerinin kapatılması, eğitime vurulan bunca darbe, 80 den sonra gençliğin içinin boşaltılması, halkın siyasetten uzaklaştırılması, tüketim çılgını bir toplum yaratılması tam da bugünler içindi işte..

Eğitim seviyesi düşük, muhakeme yetisi zayıf, ülke gündemiyle ilgili iki soru sorunca, ilk defa müze gezen uzaylılar gibi boş boş suratına bakan bir nesil, tepemizdekiler ve emperyalistler için bulunmaz kaftan..

Bilinçli, sorgulayan, araştıran ve okuyan bir halk tehlikelidir..Neye niçin oy verdiğini ve kimi yönetici yapacağını bilir.
En ufak bir yanlışta o koltuktan o adamı indirir..
Demokrasi böyle bir halk profili içindir işte.

Neyse, demem o ki demokrasi bu ülke için olmaması gereken bir sistem..
Bu ülkenin kendini toparlayabilmesi için, antidemokratik bazı uygulamalar olmalıdır..Tıpkı Cumhuriyetin ilk yıllarındaki gibi..Yok yani öyle içine edildi ki, ülkede neyi nerden tutsan elinde kalıyor..

Evet ben demokrat değilim, o yüzden temizdeki kabusu kabullenmiyor ve buna saygı duymuyorum..rahat rahat gelebilirsiniz üstüme:KK14:

“Demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir.
Ancak toplumun kendini
yönetecekleri iyi seçebilmesi için yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır.
Eğer bu
sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye, tek bir kişinin mutlak, sınırsız biçimde iktidarı elinde tuttuğu bir siyasal sisteme evrilir.
Halk övülmeyi sever. Onun için güzel
sözlü halkavcıları (demagoglar) yetersiz de olsalar başa geçebilirler.
Oy toplamasını
bilen herkesin, devleti idare edebileceği de sanılır.
Demokrasi bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse, oligarşi, az sayıda kişinin iktidarı elinde bulundurduğu düzen oluşur.
Sürdürülürse halkavcıları,
demagoglar türer. Halkavcılarından (demogoglardan) da diktatörler çıkar.” - Platon

Nancym cok dogru söylüyorsun ama bizim gibilerde var, göz ardi etme ... :KK39:
Almanya`da yasayan Türkler, ayni Türkiye gibi yani 50 % Akpcidir ama 50 % diger.

O zaman şöyle yapalım Olivia yurt dışında yaşayan inançlı kesime oy kullandirmayalim ama 'sizin gibiler' kullansın ne dersin :KK66:

neden yaklaştım biliyormusun. mantık insanıyım ondan. havanda su dövmenin anlamı yok.
düşünen sorgulayan halkı herkes ister ama bu o halkı oy atmaktan men etmekle olmaz. bir arkadaşta yazdı,devletin görevi bu. eğer halkın eğitim seviyesi cehaleti bunlara sebepse,bunu yapan o halka bunu getirmeyen devletin suçu bu. neden o halktan çıkaracağımki bunun cezasını. hala seçimlerde parmak basan varsa o da o kişinin suçu değil. madem gelecek için konuşuyoruz. o zaman eğitimden konuşalım halkı eğitmekten. oy verdirmemekten değil.
aynı düşünmek zorunda değiliz her konuda. buradada sizden farklı düşündüm demek.
insan beğenmeme aşağılama vs. olayına gelince bana göre jüri üyeliği vermeme mantığının bundan farkı yok. sen ne anlarsın siyasetten kardeşim otur yerinde demek bu.

Okypete harikasin. Sonuna Kadar katılıyorum.

“Demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir.
Ancak toplumun kendini
yönetecekleri iyi seçebilmesi için yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır.
Eğer bu
sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye, tek bir kişinin mutlak, sınırsız biçimde iktidarı elinde tuttuğu bir siyasal sisteme evrilir.
Halk övülmeyi sever. Onun için güzel
sözlü halkavcıları (demagoglar) yetersiz de olsalar başa geçebilirler.
Oy toplamasını
bilen herkesin, devleti idare edebileceği de sanılır.
Demokrasi bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse, oligarşi, az sayıda kişinin iktidarı elinde bulundurduğu düzen oluşur.
Sürdürülürse halkavcıları,
demagoglar türer. Halkavcılarından (demogoglardan) da diktatörler çıkar.” - Platon
Aynen !!! Elinize, yüreginize, beyninize saglik !

kendi iki b..k konuşma filimlerinden başka ne yaptı gerçekten ya bilen varsa anlatsın. yatlarda yatan kalkanlara sorun bakalım ülke hakkında bir soru da cevaplasınlar.
o dağdaki çobana kurban olsunlar. onlar o kadar ilgililer ki evet. eşit olmasın yatlarda kiler elit kesim oy kullanmasın.

Filim yazanlar da kullanmayabilir mesela. Sadece bir öneri.

Ya da adam on senedir almanyada yasiyor ama turkiye icin oy kullaniyor. Ben bunu da dogru bulmuyorum. Kendisi avrupada sefa suruyor ama turkiye icin seriat istiyor, siyasal islam istiyor mesela. Tabi bu bir ornek sadece...cogaltilabilir.

Nancym cok dogru söylüyorsun ama bizim gibilerde var, göz ardi etme ... :KK39:
Almanya`da yasayan Türkler, ayni Türkiye gibi yani 50 % Akpcidir ama 50 % diger.

O zaman şöyle yapalım Olivia yurt dışında yaşayan inançlı kesime oy kullandirmayalim ama 'sizin gibiler' kullansın ne dersin :KK66:

Anlayamadim canim, biraz daha aciklayabilirmisin ?

Buradan soyle bir denklem cikiyor:
Seriatci = inancli insan = AKPli
Seriatci olmayan = inancsiz = digerleri (MHP, CHP vb.)

Bundan da AKPnin kendilerine oy verenleri inancli vermeyenleri gavur diye lanse etmesi uzerine yuruttugu siyasetinin AKP secmeni uzerinde ne kadar basarili oldugunu anliyoruz.

Hep darbe kafasi bunlar iste secimle isbasina gelemeyince ne yapsak baska diye sacmaliyorlar.
Bahceli gibi dokunulmazligin olacak dokturecen boylelerine.

Cahilliğe övgü bu ülkede biterse, bu ülkeden bir şeyler olur.

Yoksa mümkün değil.

Adam ülkenin başkentini Ankara'da yaşarken bilmiyorsa, bu eğitimle alakalı değildir. Zaten bir hata da değildir. Oy kullanamamak da ceza değildir. Bir sonuçtur.

Hakkında hiçbir fikriniz olmayan bir konuda karar merci olmanız adaletsizliktir.

Ancak görüyorum ki hala fakir edebiyatı prim yapıyor.

Sonuç değişmez.

Çünkü inançlıların yarısı da AKP ye oy vermiyor.

40 kere yazsanız da AKP eşittir inançlı olmaz yani.

Hırlısı var hırsızı var dünyanın.

Ama bu milletin orfu adetiyle dini degerleriyle dalga gecen yillardir komedi diye kendi milletini yeren kucuk dusuren begenmeyen kisilerin oy kullanma hakki olmamali.
Buda benim utopyam.

Son düzenleme:
Oldu o zaman sabancı ve koç ailesi birleşsin komple ülkeyi yönetsin.Bir insanın ülkeye katkısı verdiği vergi ile mi ölçülüyor artık?
bir heykeli yapan bu yeteneğini, çalışarak mı elde etmiş yoksa doğuştan gelen bir hediye mi?
Yani bir insan engelli doğduğu zaman yetenekli bir insandan aşağı mı kalıyor demokrasi önünde?
Bu mu senin eşitlik anlayışın Cem Yılmaz?
Heykelin içine tüküren adam neden heykelin içine tükürüyor acaba düşündün mü?
Eğitimsiz, cahil kaldığı için olmasın? sen bu adamı eğitmekten bahsetme de git onun oy hakkını elinden al. Oh ne güzel çözüm valla. Vergi verme arkadaşım git anadolunun bir köyüne okul yap, sonra kamu hizmeti sayesinde vereceğin vergiden düşülsün masraflar. Dağdaki çobanı eğiteceğine elinden oy hakkını al kafaya bak.Siz toplumun kalburüstü kesimi olarak ülkeyi yönetin diğerleri de he desin.Oldu canım

Ben Aysun Kayacı'nın sözünü de(doğru ifade edemedi ama ben mesajı aldım),Cem Yılmaz'ın yazısını da destekliyorum.Şimdi herkesin ülkeye katkısı farklı tabi bunu değerlendirmek zor ama ehliyet sınavı gibi oy kullanma ehliyeti sınavı olmalı bence de.
Bu söylediklerim herhangi bir siyasi görüş veya eğitim seviyesiyle ilgili anlaşılmasın.Orada ne için bulunduğunun farkında olmayan insanla benim oyum bir olmamalı gerçekten.
Her insanın eşit haklara sahip olmaması ilk bakışta adaletsizlik gibi görülebilir ama benim hakkım ne olacak?Yani henüz yaşadığı dünyadan,ülkeden bihaber bir güruh var ve bu güruh neden benim hayatımı ve geleceğimi tayin etsin?
Dediğim gibi bu konularda eğitim seviyesi filan fasa fiso,ama artık neredeyse her evde olan internette okey oynamak yerine ülkesiyle veya yaşadığı dünyayla ilgili 3-5 bilgiyi araştırmaktan acizse bir insan(bak özel olarak dünya diyorum,hadi siyasetı de geç,küresel ısınmayı yazları havanın3-5 derece daha sıcak olması zanneden şuurdaki adam gidip küresel ısınmayı körükleyecek politikalara destek veriyor.E hem kendi geleceğine hem benimkine kastediyor.)Peki ben neden bunun ceremesini çekiyorum?Demokrasi böyle birşey değil yani,olmamalı.O yüzden cahiller için yaşasın elitizmEn Büyük TÜRKİYE

düşündümde ben bu ceme katılıyorum evet benim oyumda bir olmamalı bu ünlü lerle .. ve üniversite bitirmiş .ama cahil kalmış larlaa.. şimdi düşünüyorumda şu ünlülerin yaşamlarına bakıyorum ve fikirlerine hepsi safsata o daldan dala atlayan ,, aile çocuk eş kavramı bilmeyen . kimin eli kimin cebinde hayatları olanlarla benim oyum asla bir olmamalı bu tarz insanlar ayıklanmalı... temiz pak kalmış anadolumun insanlarındann..üniversiteyi bitirmiş kapısına gelen işleri beğenmiyor nasıl birden para sahibi olurum diye (biri bizi gözetliyora başvurular üniversite mezunları)yada şaşalı hayat yaşarım diye katılanlarla benim oyum asla bir olmamalı....ben eşime çocuğuma aile olmanın sorumluluğuna sahip çıkarken. canım sevişmek isterken en temizini en masumunu seçerken bunlara dikkat ederken (kii bunlar gibi önüme gelenle yatayım fikri gütmeden) evet benim oyum bunlarla asla bir tutulmamalı.. ve cem levent kırcayla savaşan sen birbirinizi konum için yiyenlerle benim oyum asla bir olmamalı.. ayıklanmalı temiz kalmış insanlardan bunlarrr..

cem yılmaz söyleyince ehe ehe şak şak şak:KK9::KK9::KK9:

aysun kayacı söyleyince auuuwwwww:KK20:

bu iki yüzlülük de beni öldürecek

not: ikisine de katılıyorum

i
cem yılmaz söyleyince ehe ehe şak şak şak:KK9::KK9::KK9:

aysun kayacı söyleyince auuuwwwww:KK20:

bu iki yüzlülük de beni öldürecek

not: ikisine de katılıyorum
kim bunu bu konuda yapmış. merak ettim. cem yılmaza şakşaklayıp aysun kayacıya auwwwwww diyen kim.
baktım bulamadım konuda.

i

kim bunu bu konuda yapmış. merak ettim. cem yılmaza şakşaklayıp aysun kayacıya auwwwwww diyen kim.
baktım bulamadım konuda.

ben de biri bu konuda öyle yazmış demedim zaten kaldı ki şöyle bir şey için 7 sayfa mesaj okuyacak değilim.
Genel teamül için yazdım.

Sadece oy vermek değil, öğretmen, doktor, anne, baba, hayvan sahibi olmak gibi bir çok şey ön elemeye ve ara dönemlerde de yeterlilik sınavına tabii olmalı.

X