• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cem Garipoğlu intihar etti iddiası

Ben niye uzerime alinayim. Senin yazdiginda bir problem var. :KK14:

Zaten cok farkli dusundugumuz ve bunu bile getirme seklimiz cok farkli burasi kesin. Bazilariniza gore butun aydinlar , yazarlar , sanatcilar , bilim adamlari toplu olarak vatan haini kumesinde. Irkci soylemleriniz hep ayni. Bence sen iyice su vatan hainligini kavramini bir gozden gecir. :KK14:

Baska merak ettigim bir konu yok zira senden ogrenecegim bir sey de yok. :KK66:
Mune ablama söz verdim
bende bir sorun yok isterseniz kim kimdir siz bi gözden geçirniniz zira biz cahiliz demesnde anladık merak etme
neyse benden öğreneceğin bişey yokmuş işte buna sevindim benimde sana anlatacak kendimi yoracak bişeyim yok kal sağlıcakla :KK66:
sizler çok bilmişsiniz gider ayak bunuda belirteyim:KK66:

Sitede cem garip oğlunu tepki gormeseler savunacaklar var anlamiyorum. Akrabasi midir yoksa ayni dine mezhebe mensup olduğu için midir bi tufaflik var intihar ettiğine inandurma cabasi yada çok ceza almisti zaten vs falan filan
vakti zamanında savunanlar olmuştu.

Hayır bir tutmadımda siz niye üzerinize alındınız üzerinize alındığınıza göre var problem
birisi gencecik kızın katili diğeride vatan haini
tabi bu itte ölmedide yurtdışına kaçarsa oda vatan haini olacak
var mı başka merak ettiğin bi konu :KK66:

Sizin kafanız çok karışmış

kimse inanmıyor öldüğüne, garip bir millet olduk çıktık
ölmüş kesin ve net bir bilgi
ip asmış niye poşet geçirmiş bu sebepten inanmayan lar var ! ipe asmış kendini ölmemiş o yüzden başına poşet geçirip ölmüş
yarın defnedilecek herkes inanır herhalde

er detayı ayrı bir korku filmi

Komplo sever bir millet olarak bugün bıraktık işi gücü, memleketin uçurum kenarındaki yürüyüşünü, Cem Garipoğlu'nun intiharına kilitlendik.
Haber sosyal medyada duyulduğu andan itibaren 'Cem ölmedi, kaçırıldı' iddiası bayır aşağı yuvarlanan bir kartopu gibi büyüdü de büyüdü.
Buna en büyük sebep de bundan bir kaç ay önce bir Twitter kullanıcısının, Cem Garipoğlu'nun ortadan toz olacağını çünkü ailesinin hükümetle anlaşması olduğunu iddia etmesiydi.

Ben artık bu ülkede duyacağımız hiçbir acayipliğe şaşırmadığım için bu olaya da son derece boş gözlerle bakıyorum.
Ama açıkçası Cem Garipoğlu'nun intihar etmeyecek kadar kendisine hayran olduğunu da düşünmüyor değilim.
Yani bu sona şaşırdım doğrusu...

Çünkü O, yaptığından zerre kadar pişman değildi. Tam tersine yüzünde ve ifadelerinde hep başardığı(!) işin gururu seziliyordu.
Zaten o başarıya odaklı bir ailenin de içine doğmuştu!
Kendi babası da dahil ailenin tüm çocukları aile ortamına, şefkate, ilgiye en ihtiyaç duydukları yaşlarda, ilkokul çağlarında evlerinden, yaşadıkları ülkeden uzaklaştırılıp yabancı ülkelerin yatılı okullarına gönderiliyordu.
Çünkü özellikle ailenin dedesinin yabancı dil takıntısı vardı.
Dedeye göre bir insan ne kadar çok yabancı dil öğrenirse bu hayatta başarılı olma şansı o kadar artardı.
Ama işte bir lisanın bir insan olmaya yetmediğinin en önemli kanıtı da yine bu olayın bizzat kendisiydi.
Cem'i de tıpkı bir zamanlar babasını gönderdikleri gibi küçücük bir çocukken tek başına ülke ülke gezdirdiler.
Sonuç 12 ila 17 yaşları arasında tam 6 dil...
Anasız, babasız, ailesiz, şefkatsiz geçen 6 çocukluk yılının kazancı(!) buydu işte...
Cem Garipoğlu'nun başına ne gelmiş olursa olsun zerre kadar acımıyorum ama bir yandan da ona yaşatılan acılı, katı, disiplinli ve yalnız çocukluğu düşününce, buna sebep olanların da bu işte suçu olduğuna gerçekten inanıyorum.

Cem Garipoğlu kendisiyle yapılan bir cezaevi görüşmesinde 'Pişman mısın?' sorusuna yanıt vermeye tenezzül bile etmemişti.
Eh ailesi açısından da bir sıkıntı yoktu doğrusu.
Aile tamamen kana bulanmış villalarını temizlikçilere temizletmiş ve oğullarını bu işten kurtarmak için her yolu denemişti.
Adeta onlar için oğulları, kız arkadaşını daha canlıyken iki parçaya ayıran bir çocuk değil de haylaz bir afacandı!
(Adli tıp raporundaki Münevver'in yüz ve boynunda bulanan tükürük izlerinde aynı aileden iki erkeğin DNA'sı bulunduğu ve işlenen cinayet ve yapılan işkencenin bir kişinin işi olmadığı iddiası üzerinde hiç durulmadığını hatırlatmakta fayda var...)

Otopsi raporundaki korkunç detaylardan, ailenin son derece soğukkanlı tavırlarına kadar bu olay Türkiye'nin gördüğü en vahşi, en unutulmaz, vicdanları en yaralayan hikayelerinden biridir.
Sadece Garipoğlu ailesi değil, Münevver'in babası da, hatırlarsanız o zamanlarda canımızı çok sıkan hal ve tavırlar içindeydi.
Aileden para alıp 'boşluğuma denk geldi' demeler, daha fazla para verirlerse susacağını ima etmeler...
Sonra baktı böyle olmuyor, oturdu bir de kapağında kızının ve uçuşan kelebeklerin fotoğrafı olan bir kitap karaladı.
Gerçi o nereden yazacak?
Biri aklına girmiştir muhtemelen...
Gel sen anlat ben yazayım, çok satar bu kitap diye...
O babanın, o zamanlar ekrana çıkıp çok bağıran ama bana hiçbir samimiyet hissettirmeyen sözleri hala kulaklarımdadır.

Kısacası neresinden baksanız her parçası ayrı bir korku filminin parçası olacak detaylarla dolu bir 'garip' cinayetti bu...
Cem Garipoğlu, avukatı izin verirse 'Bir Beyaz Türk böyle bir cinayeti nasıl işler?' sorusuna cevap vereceğini söylemişti.
Avukatından böyle bir izin çıkmadığı için bu sorunun cevabını hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz.

Uzun lafın kısası her zamanki gibi vay gidene...
Münevvercik bir çocuğun kanlı oyuncağı oldu gitti...

O çocuk ise şimdi nerelere gitti, artık orasını bilemiyoruz...
Sadece cehennem diye bir yer gerçekten varsa orada da V.I.P bölümü bulunur mu acaba diye endişe ediyoruz.

Öncel ÖZİÇER

böyle bir cinayeti işleyen adamın ruh sağlığının bozuk olmadığını kim iddia ederki
ikincisi cem garipoğlu kendini öldüren ilk mahkum değil çok mahkum intihar etti
zaten cinayet işleyen adamın ruh sağlığı bozuktur , haliyle kendini öldürmesin de normal olmayan bir durum yok hatta tam tersi normaldir çünkü ruh sağlığı bozuk

Komplo sever bir millet olarak bugün bıraktık işi gücü, memleketin uçurum kenarındaki yürüyüşünü, Cem Garipoğlu'nun intiharına kilitlendik.
Haber sosyal medyada duyulduğu andan itibaren 'Cem ölmedi, kaçırıldı' iddiası bayır aşağı yuvarlanan bir kartopu gibi büyüdü de büyüdü.
Buna en büyük sebep de bundan bir kaç ay önce bir Twitter kullanıcısının, Cem Garipoğlu'nun ortadan toz olacağını çünkü ailesinin hükümetle anlaşması olduğunu iddia etmesiydi.

Ben artık bu ülkede duyacağımız hiçbir acayipliğe şaşırmadığım için bu olaya da son derece boş gözlerle bakıyorum.
Ama açıkçası Cem Garipoğlu'nun intihar etmeyecek kadar kendisine hayran olduğunu da düşünmüyor değilim.
Yani bu sona şaşırdım doğrusu...

Çünkü O, yaptığından zerre kadar pişman değildi. Tam tersine yüzünde ve ifadelerinde hep başardığı(!) işin gururu seziliyordu.
Zaten o başarıya odaklı bir ailenin de içine doğmuştu!
Kendi babası da dahil ailenin tüm çocukları aile ortamına, şefkate, ilgiye en ihtiyaç duydukları yaşlarda, ilkokul çağlarında evlerinden, yaşadıkları ülkeden uzaklaştırılıp yabancı ülkelerin yatılı okullarına gönderiliyordu.
Çünkü özellikle ailenin dedesinin yabancı dil takıntısı vardı.
Dedeye göre bir insan ne kadar çok yabancı dil öğrenirse bu hayatta başarılı olma şansı o kadar artardı.
Ama işte bir lisanın bir insan olmaya yetmediğinin en önemli kanıtı da yine bu olayın bizzat kendisiydi.
Cem'i de tıpkı bir zamanlar babasını gönderdikleri gibi küçücük bir çocukken tek başına ülke ülke gezdirdiler.
Sonuç 12 ila 17 yaşları arasında tam 6 dil...
Anasız, babasız, ailesiz, şefkatsiz geçen 6 çocukluk yılının kazancı(!) buydu işte...
Cem Garipoğlu'nun başına ne gelmiş olursa olsun zerre kadar acımıyorum ama bir yandan da ona yaşatılan acılı, katı, disiplinli ve yalnız çocukluğu düşününce, buna sebep olanların da bu işte suçu olduğuna gerçekten inanıyorum.

Cem Garipoğlu kendisiyle yapılan bir cezaevi görüşmesinde 'Pişman mısın?' sorusuna yanıt vermeye tenezzül bile etmemişti.
Eh ailesi açısından da bir sıkıntı yoktu doğrusu.
Aile tamamen kana bulanmış villalarını temizlikçilere temizletmiş ve oğullarını bu işten kurtarmak için her yolu denemişti.
Adeta onlar için oğulları, kız arkadaşını daha canlıyken iki parçaya ayıran bir çocuk değil de haylaz bir afacandı!
(Adli tıp raporundaki Münevver'in yüz ve boynunda bulanan tükürük izlerinde aynı aileden iki erkeğin DNA'sı bulunduğu ve işlenen cinayet ve yapılan işkencenin bir kişinin işi olmadığı iddiası üzerinde hiç durulmadığını hatırlatmakta fayda var...)

Otopsi raporundaki korkunç detaylardan, ailenin son derece soğukkanlı tavırlarına kadar bu olay Türkiye'nin gördüğü en vahşi, en unutulmaz, vicdanları en yaralayan hikayelerinden biridir.
Sadece Garipoğlu ailesi değil, Münevver'in babası da, hatırlarsanız o zamanlarda canımızı çok sıkan hal ve tavırlar içindeydi.
Aileden para alıp 'boşluğuma denk geldi' demeler, daha fazla para verirlerse susacağını ima etmeler...
Sonra baktı böyle olmuyor, oturdu bir de kapağında kızının ve uçuşan kelebeklerin fotoğrafı olan bir kitap karaladı.
Gerçi o nereden yazacak?
Biri aklına girmiştir muhtemelen...
Gel sen anlat ben yazayım, çok satar bu kitap diye...
O babanın, o zamanlar ekrana çıkıp çok bağıran ama bana hiçbir samimiyet hissettirmeyen sözleri hala kulaklarımdadır.

Kısacası neresinden baksanız her parçası ayrı bir korku filminin parçası olacak detaylarla dolu bir 'garip' cinayetti bu...
Cem Garipoğlu, avukatı izin verirse 'Bir Beyaz Türk böyle bir cinayeti nasıl işler?' sorusuna cevap vereceğini söylemişti.
Avukatından böyle bir izin çıkmadığı için bu sorunun cevabını hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz.

Uzun lafın kısası her zamanki gibi vay gidene...
Münevvercik bir çocuğun kanlı oyuncağı oldu gitti...

O çocuk ise şimdi nerelere gitti, artık orasını bilemiyoruz...
Sadece cehennem diye bir yer gerçekten varsa orada da V.I.P bölümü bulunur mu acaba diye endişe ediyoruz.

Öncel ÖZİÇER

Evet o baba'yi bende sahsen hiç bir zaman anlamadim, anlayamadim. Bangir bangir bagiriyordu fakat sinir yada hüzün göremiyordum adamda, sadece show yapar gibi bagiriyodu. Sadece o annede biraz aciyi görebildim. O babanin o parayi almasi ne kadar yazik. Insanin evladi hiç bir degeri olmazmi?

Diger taraftan parçalanmis bir kiz var ve erdogan bile anneyi, babayi suçluyor "bu kiza niye sahip çikmadiniz" gibisine. Hakikatten çok garip bir davaydi.

Cem garipogluna gelirsek, bende pek intihar ettigine inanmiyorum. Zaten ilk basta ceza evine girmiyecekti, ancak hükümette halkin tepkisine karsi gelemedigi için mecburen garipoglunu tutuklamak zorunda kaldilar. Yani garipoglunun su an yurtdisinda olabilme imkani o kadar olagan üstü bir teori gibi gelmedi bana.

Diger aklimdaki teori ise, garipoglunun sonunda herseyi anlatmasi, o geceyi anlatip, annesini, babasinida olaya dahil etmek gibi bir plani olabilir olmasi ve onun "susturulmus" olmasidir. Sadece bu iki teori bana gerçekçi geliyor.

Ha bu arada yahudilere hakaret eden üyeyi kibledim. Hiç bir insan, din/irk/hayat tarzi... gibi seyler üzerinde hakarette bulunamaz. Bunlar nefret söylentileri ve kanunen hatta yasak (hos basbakan, pardon cumhurbaskan bile yapiyorsa artik...) yinede bu tür cümleler son derece yalnistir.

Ha garipogluna adalet isledimi? Tabiki hayir ama hangi zengine adalet isliyor ki bu ülkede? Somada 500 can gitti, büyük bir cinayet islendi, sahibleri içerdemi? Daha geçenlerde asansörden 10 isçi düsüp öldu, insaat sahibleri içerdemi? Ve böyle daha birçok sey var. Sinav kazanmadan, yada hile ile kazanan ve en iyi üniversiteye gidenden tut, hirsizlik yapip yargilanmayan,... Adalet bu ülkede gerçekten din ve irki görmuyor, hakikatten kördür.. :KK14:

Son düzenleme:
Öldümü... yoksa öldü denilip bir seri operasyondan sonra farklı bir kimlikle yaşaması olası mı ?
Bende çok inanmıyorum pişmanlık görmemiştim hiç ama gerçekten öldü ise hesabını vereceği yer dünyada ki gibi olmayacak çok zor işi çok...

...........................................

Öncel ÖZİÇER

söylenecek pek bir söz bırakmamış :)
konuya ilişkin yazılabilecek her şeye değinmiş ve oldukça akıllıca değinmiş...
beğendim yazıyı ..:KK9:

Acaba hangi ülkeye doğru intihar ettide, elinde kokteyli yazıları okuyup gülüyor?
Ülke bu durumdayken, kafamda deli sorular..
Garipoğlunu kaçırmak içinmi ortalığı karıştırıp onu arada kaynattılar, yoksa karışıklığın üstünü kapatıp gündemi değiştirmek içinmi " VİP" intihar etti ???

Öldüğüne inanmayanlardanım. Neden böyle düşünüyorum bilmiyorum sadece iç ses...
Ama bu konuyla ilgili tüm haberlerde Münevver ile ikisinin fotoğrafının kullanılması midemi bulandırıyor. Ailesi kızını bu şerefsizle gördükçe ne hissediyor kimbilir. Sadece bu caninin fotoğrafını kullansalar keşke.

Bu arada emin değilim ama ahmet kaya devlet adina calismis diye biliyorum. Sadece görüntüde vatan haini gibi göstermişler falan filan. Yinede bilemem tabi

Öldüğüne inanmayanlardanım. Neden böyle düşünüyorum bilmiyorum sadece iç ses...
Ama bu konuyla ilgili tüm haberlerde Münevver ile ikisinin fotoğrafının kullanılması midemi bulandırıyor. Ailesi kızını bu şerefsizle gördükçe ne hissediyor kimbilir. Sadece bu caninin fotoğrafını kullansalar keşke.

Dogruyu söylemek gerekirse ailede pek aile degildi. Yani eger sen kizinin katilinden para aliyorsan, artik baska diyecek bir laf kalmaz. Bosluk mosluka hiç inanmam. Ben kizimin katilini görecemde degil para almak içimden onu ince ince dogramak gelir.

Gerçe sadece babasi öyle sanirim, anneside %100 esinin arkasindami bilmiyorum. O'da o para almayi destekledimi bilmiyorum. Bana pek öyle gelmiyordu, o kadinin gerçekten içi yaniyordu gibime geliyordu.

Dogruyu söylemek gerekirse ailede pek aile degildi. Yani eger sen kizinin katilinden para aliyorsan, artik baska diyecek bir laf kalmaz. Bosluk mosluka hiç inanmam. Ben kizimin katilini görecemde degil para almak içimden onu ince ince dogramak gelir.

Gerçe sadece babasi öyle sanirim, anneside %100 esinin arkasindami bilmiyorum. O'da o para almayi destekledimi bilmiyorum. Bana pek öyle gelmiyordu, o kadinin gerçekten içi yaniyordu gibime geliyordu.

Ben bu kadar zengin bi adamla sevgili olsaydim annem bunu bilseydi kapi disari cikarmazdi muhtemelen. Annesi saf gibime geliyor. Kizi evlenicek falan sanip seviniyodur.

Bu arada emin değilim ama ahmet kaya devlet adina calismis diye biliyorum. Sadece görüntüde vatan haini gibi göstermişler falan filan. Yinede bilemem tabi

Devlet ahmet kayayi temsili vatan haini olarak kullandi. Oldukten sonra baris elcisine donusturdu. :)

Aslında demek istediğim, sevdiğim değer verdiğim birinin katiliyle fotoğraflarının yayınlanması beni rahatsız eder, ki tanımadığım halde bunların fotoğrafaları rahatsız ediyor. Aslında başka haberlerde de görüyoruz karısı, kocası, sevgilisi öldürmüş ama haberlerinde beraber fotoğrafları yayınlanıyor. Benim sitemim genel, yeri gelmişken bu sitemimi dile getirdim. Kim para istemiş kim yasını tutmuş bilmiyorum.
Bu arada Münevver`in annesi eminim benimle aynı düşüncede sonuçta anne..

Paranum tek kurusuma dokunmayip kizi adina okul yapturacagini soylemisti

Back