çelik set alırken neye dikkat etmeli

10 yıllık benimkiler eski modeldir. Saplarında hafif siyah malzemeli olandan. 18/10 yazıyor ilk defa baktım 🤪

Birde Karaca’nın elmas serisi tavaları var onlara bitiyorum. Öneririm. Bahçede mangal yapmayı bıraktık onları aldıktan sonra. Eti harika yapıyor.
çok teşekkürler ben çatal kaşık bakıyorum ama tencerelerimden memnunum 🙏

sizin cevabınız arada kaynamış 😂 şimdi gördüm ve konumu doğru anlayan kişilerdensiniz tesekkür ederim öncelikle 316 çelik olanını bikaç kişi daha önermişti acaba bu bahsettiğiniz sanayilerde vs. kullanılması günlük olarak kullanımı etkiler mi mesela ağzıma metal tadı gelir mi bunu merak ettim birde dayanıklılığı o kadar farkettiriyor mu
Hayır gelmez çelik tadı 😂 ev kullanımı için yapılıyor sonuçta merak etme diğerleri nasıl işlemden geçiyorsa 316da olsa o şekilde işlemden geçiyor öyle bir sıkıntısı yok yani 😉

Hayır gelmez çelik tadı 😂 ev kullanımı için yapılıyor sonuçta merak etme diğerleri nasıl işlemden geçiyorsa 316da olsa o şekilde işlemden geçiyor öyle bir sıkıntısı yok yani 😉
ay ne bileyim öyle sanayi falan deyince merak ettim :)) aynı işlemlerden geçiyorsa dayanıklılığı nasıl daha farklı oluyor ki o zaman?

ay ne bileyim öyle sanayi falan deyince merak ettim :)) aynı işlemlerden geçiyorsa dayanıklılığı nasıl daha farklı oluyor ki o zaman?
Önemli olan çeliğin içeriği dayanıklılık konusunda nasıl aynı işlemden geçiyor olsa bile daha kalın kağıt daha dayanıklı oluyorsa onun gibi düşün ama çelikte kalınlık değişmiyor tabii dayanıklılık değişiyor sadece

Önemli olan çeliğin içeriği dayanıklılık konusunda nasıl aynı işlemden geçiyor olsa bile daha kalın kağıt daha dayanıklı oluyorsa onun gibi düşün ama çelikte kalınlık değişmiyor tabii dayanıklılık değişiyor sadece
şimdi anladım o zaman doğru karar vermişim 316 çelik aramakla ben biraz daha bakınayım bakalım istediğim gibi bir çatal bıçak seti bulabilecek miyim

18/10 olan 304 çelik demek aslında 316 olanıda ona göre daha dayanıklısı ve aşınmaya karşı dirençli . o yüzden bulabiliyosanız 316 dan üretilmiş olanları alın
Catal bicaklarimda 18/10 yazio tencere setimde 316 yazio ve ben gercekten cok memnunum karacayi kotulemis herkes ama benim 13 yildir kullandigim takimim heralde eskiden malzemeler daha kaliteliydi ondan

Catal bicaklarimda 18/10 yazio tencere setimde 316 yazio ve ben gercekten cok memnunum karacayi kotulemis herkes ama benim 13 yildir kullandigim takimim heralde eskiden malzemeler daha kaliteliydi ondan
valla baktığımda 316 çelik çatal kaşık seti bi tek karacada olduğunu gördüm😅 modelleride çok güzelmiş oraya bakıcam. alıp memnun olanlarında çok yorumu var açıkcası kendi gözümle görüp öyle alırım zaten :)

hanımlar size bi sorum olcak çelik set alıcam ama hangi çelik türü almalıyım bilemedim. çelikler arasında bi sınıf ayrımı gibi bişey var mı şu model alırsan daha uzun ömürlü olur gibi.bi kere alayım tam olsun yıllarca kullanayım istiyorum. paslanma kararma bükülme gibi sorunları olmaması için ne tercih etmeliyim? internette bakarken 304 ve 316 diye çelik çeşitleri gördüm kafam karıştı arasındaki fark nedir bilen var mı?

güncelleme: sanırım yanlıs anlasılma olmuş🙈 ben tencere seti önerisi veya marka önerisi istemiyorum hanımlar çelik çatal kaşık seti alıcam bu ürünlerin çelik derecesi gibi bir şey varmış buna göre almak istediğim için detaylı bilgi alabilmek adına açmıştım başlığı 😊🙏
Selam,
Ben bir üretici firmada çalışıyorum çatal kaşık bıçak, tencere..
Çelikte 18.10 ve 304kalite olması önemli birde kalınlığı..
Reklamlarda dönen 316 ya çok aldanmayın derim

Fissler tencere seti, fissler bıçak seti ve jumbo çatal kaşık seti kullanıyorum. Herşeyden fazla fazla almak değilde tek bir set alıp kalitelisinden almak daha mantıklı. Ben tüm bu kullandıklarımdan çok memnunum. Fissler alaska bıçak seti diye geçiyor. Victorinox bıçakta kesin al bir tane bulunsun.

hanımlar size bi sorum olcak çelik set alıcam ama hangi çelik türü almalıyım bilemedim. çelikler arasında bi sınıf ayrımı gibi bişey var mı şu model alırsan daha uzun ömürlü olur gibi.bi kere alayım tam olsun yıllarca kullanayım istiyorum. paslanma kararma bükülme gibi sorunları olmaması için ne tercih etmeliyim? internette bakarken 304 ve 316 diye çelik çeşitleri gördüm kafam karıştı arasındaki fark nedir bilen var mı?

güncelleme: sanırım yanlıs anlasılma olmuş🙈 ben tencere seti önerisi veya marka önerisi istemiyorum hanımlar çelik çatal kaşık seti alıcam bu ürünlerin çelik derecesi gibi bir şey varmış buna göre almak istediğim için detaylı bilgi alabilmek adına açmıştım başlığı 😊🙏
Buranın bazı kadınları öyle kandi aldıkları kullandıklarını konudan bağımsız anlatmaya bayılırlar 😂

güncelleme: sanırım yanlıs anlasılma olmuş🙈 ben tencere seti önerisi veya marka önerisi istemiyorum hanımlar çelik çatal kaşık seti alıcam bu ürünlerin çelik derecesi gibi bir şey varmış buna göre almak istediğim için detaylı bilgi alabilmek adına açmıştım başlığı 😊
Emsan Korkmaz Tantutoni markalar uzun ömürlüdür kim bilir bizdeki kaç yıllıktır üç markayı da kullanıyoruz ama karaca alma kesinlikle herkes şikayetçi

Evet ence bi kriterdir çelik derecesi. 316 celok en kaliteli sayılır. Mesela ben evlenirken 2 set çelik tencere aldım. Biri karaca biri emsan. Karacanın çeliği 316, kalınlığından bile belli. Emsanin kaç bilmiyorum ama ince oldugunu girebiliyorum. Emsan olanda soğan kavururken bile bi yanık oluyor hemen tencerenin iç duvarlarında. Karacada bunu yaşamıyorum. Emsan olani krema yaparken süt serbet kaynatirken , mercimek vs haslarken kullanmaya basladim mecbur🤦🏻‍♀️ Bu şekilde anlatabilirim çelik kalitesi farkını.

Evet ence bi kriterdir çelik derecesi. 316 celok en kaliteli sayılır. Mesela ben evlenirken 2 set çelik tencere aldım. Biri karaca biri emsan. Karacanın çeliği 316, kalınlığından bile belli. Emsanin kaç bilmiyorum ama ince oldugunu girebiliyorum. Emsan olanda soğan kavururken bile bi yanık oluyor hemen tencerenin iç duvarlarında. Karacada bunu yaşamıyorum. Emsan olani krema yaparken süt serbet kaynatirken , mercimek vs haslarken kullanmaya basladim mecbur🤦🏻‍♀️ Bu şekilde anlatabilirim çelik kalitesi farkını.
Ilk defa karacanın tenceresinden memnun olan birinin yorumuna denk geldim. Karaca eşittir pişmanlık. O paraya daha kaliteli markalar var bence.

X