Çekişmeli boşanma

gamze tndgn

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2024
6
0
26
Kızlar merhaba kısaca anlatmak istiyorum 8 senelik evliyim evliliğim boyunca hep şiddet hakaret tehdit gördüm 2 kere tek darp raporu alabildim 2 sene önce polisi aradım şikayetçi oldum uzaklaştırma aldı 3 ay boyunca fakat o süre zarfında tehditle geliyordu eve benim bide down sendromlu çocuğum var ailesini temelli oturmak için eve aldı annesiyle her tartışmamızda annesine destek çıkıp bana hakaretler ediyordu en son dayanamadım babam geldi götürdü kızımı o süre zarfında vermediler 2 hafta sonra gelip pişman olduğunu bi daha yapmayacağını söyledi bende kızım için şans verdim ama 1 hafta 10 gün sonra annesinin lafıyla şiddet uygulamaya başladı daha sonra bizim mahkememiz oldu ondan şikayetçi olduğum için mahkeme öncesinde tehdit etti bana ve kızıma zarar vermemesi için kabul ettim şikayetçi olmadım mahkemede bu zamana kadar hep devam etti şiddeti en son kızımla babamın evine sığındım 2 ay boyunca kızım yanımdaydı 2 ay önce kızımı aldılar 10 gün sonra getireceğiz diye hâlâ getirmediler bende boşanma davası açtım şimdilik babasının yanında kalıyor eşim 10 gün önce bir kaç defa mesaj attı evine dön seni seviyorum falan diye hiçbirine cevap vermedim sonra oda gidip bana büyük ihtimalle karşı dava açmak için avukat tutmuş bu karşı dava ne oluyor boşanmak istemeyen bir insan karşı dava açar mı geçici velayet ne zaman sonuçlanır 1 hafta önce pedagog geldi görüşmeye henüz bir haber çıkmadı

Demek ki o da boşanmak istiyor ki karşi dava açmiş. Eşinin sana şiddet uyguladigina dair raporlari mahkemeye sun ve cocugunun gecici velayetini iste. Yaşi da küçükse sana verirler. Ama elini cabuk tut cocuk cok orada kalirsa duzeni bozulmasin diye mahkeme orada birakabilir kizini

Avukat tutmaya maddi gucun yoksa adliyedeki baronun adli yardım bürosuna gidin, avukat tayin ederler.

Daha önce 2 tane darp raporu aldım ilk raporu kaybettim ikinci raporu ise o gördü ve yırttı ama avukatım hakim isterse darp raporu çıkardığım hastaneden isteyebilir. Benim kızıma orada bakabilecek kimse yok kızımın babaannesi belinden ameliyatlı eğilip kalkamaz onun kızı da zihninsel sıkıntılı babası zaten çalışıyor kimse bakamaz benim gibi asla bide bu geçici velayet ne zaman sonuçlanir ben davayı 26 eylülde açmıştım uyapta şey yazıyordu "raporun dosyaya sunulduğu takdirde mahal mahkemesine iadesine bu nedenle duruşmanın 29 Kasıma bırakılmasına tenziben karar verildi "yazıyor yani ilk duruşma 29 Kasımda mı görülecek
Demek ki o da boşanmak istiyor ki karşi dava açmiş. Eşinin sana şiddet uyguladigina dair raporlari mahkemeye sun ve cocugunun gecici velayetini iste. Yaşi da küçükse sana verirler. Ama elini cabuk tut cocuk cok orada kalirsa duzeni bozulmasin diye mahkeme orada birakabilir kizini

Avukatina sorarsan daha iyi yardimci olur, burada kafani karıştırmaya gerek yok, kizini alirsin. Kolay gelsin.

X