- 17 Eylül 2015
- 1.460
- 3.898
- 83
- Konu Sahibi loveyourselff
-
Biraz zaman ver kendine, sonra tekrar hazirlan bence. Belli ki bu bolum sana gore degil. Zaten ogretmenlik sosyal fobiklere uygun bir bolum degil. Ben de yapamazdim. Ben bolumume cok severek girmistim, sonra gelecekle ilgili kararlarim degisti. Bu yuzden bu sene tekrar girdim, istedigim gibi gecti. Zaten kazandigim yere de gidememistim bu sorunlardan dolayi. Simdi kendimi zorlayacagim biraz ama gene de bos bos evde durmaktan iyidir. Sen de yapabilirsin. Cunku sadece 1 sene daha disini sikman gerekiyor. Cok zor oldugunu biliyorum, ben de bazen kusmak istiyorum ama sonunda amacima ulasacaksam deger. Yani belli ki kafanda baska bir bolum var, kendine biraz tatil verip bunun icin ugras.Sinava girdim puanim dustu diye kazanamadim kac senedir artik sıkıldım girmekten
Aileme nasil dicem üç senedir burdayim diye biliyorlar nasil dicem gitmedim kaldim diyeBiraz zaman ver kendine, sonra tekrar hazirlan bence. Belli ki bu bolum sana gore degil. Zaten ogretmenlik sosyal fobiklere uygun bir bolum degil. Ben de yapamazdim. Ben bolumume cok severek girmistim, sonra gelecekle ilgili kararlarim degisti. Bu yuzden bu sene tekrar girdim, istedigim gibi gecti. Zaten kazandigim yere de gidememistim bu sorunlardan dolayi. Simdi kendimi zorlayacagim biraz ama gene de bos bos evde durmaktan iyidir. Sen de yapabilirsin. Cunku sadece 1 sene daha disini sikman gerekiyor. Cok zor oldugunu biliyorum, ben de bazen kusmak istiyorum ama sonunda amacima ulasacaksam deger. Yani belli ki kafanda baska bir bolum var, kendine biraz tatil verip bunun icin ugras.
Kaldigini soylemesen olmaz mi? Bana gore degilmis bu bolum desen? Cunku ogretmenlik bolumunu bitirsen bile cok zorluk cekersin, ben kendimden biliyorum. Ben de hayatta yapamam.Aileme nasil dicem üç senedir burdayim diye biliyorlar nasil dicem gitmedim kaldim diye( herkes birseyler dicek cok sıkıldım artik yoksa ben bastan baslarim zaten baska bölüme bu bölüm cok göz önünde olman gerekiyor yapamiyorum ben
Bitiremem ki işte sunum yapmadan bitirilmiyo cok kötüyüm ben deKaldigini soylemesen olmaz mi? Bana gore degilmis bu bolum desen? Cunku ogretmenlik bolumunu bitirsen bile cok zorluk cekersin, ben kendimden biliyorum. Ben de hayatta yapamam.
Aslında atlatmış gibiydim çalışma hayatımda yaşadığım bazı olaylardan sonra insanlardan uzaklaşmaya kendi odamda takılmaya başladım yineOnlara ihtiyacimiz yok ki aslinda, hic kimseye ihtiyacimiz yok. Ama biraz destek ilerlemeni saglayabilir diye dusunmustum. Aslinda calistigin icin daha kolay olabilir senin icin, cunku surekli insan icinde olman gerekiyor. Yani ise girecek cesareti bulduysan geri kalanini da yapabilirsin. Rezil olmaktan filan mi korkuyorsun? Bende oyle cunku.
O zaman ne yapmayi dusunuyorsun? Cunku ya okulu birakip istedigin bolume gireceksin ya da bolumunde kalip dersleri gecmeye calisacaksin. Ikinci secenegin de kesinlikle olmayacagini soyluyorsun. O zaman tek caren bu konuyu ailenle paylasip sinava yeniden hazirlanman. Baskalarinin ne dedigini de takma, kim olursa olsun. Yeni mi anladin sana gore olmadigini deseler ne olur ki? Evet yeni anladim de. Cunku sadece 1 sene katlanacaksin sonucta. Hangi bolumu istedigini bilmiyorum ama bence dogru duzgun hazirlanirsan kazanabilirsin istedigin bolumu. Kimler kimler kazaniyor sonucta.Bitiremem ki işte sunum yapmadan bitirilmiyo cok kötüyüm ben de( yeni mi anladin kac senedir derler gercektne cok üzülüyorum kac senem gitti
Nasil olaylar yasadin? Anlatmak istersen tabi.Aslında atlatmış gibiydim çalışma hayatımda yaşadığım bazı olaylardan sonra insanlardan uzaklaşmaya kendi odamda takılmaya başladım yine
Ailem cok sorgular neden falan diye akrabalarda,kac yasinda bitiricem üniyi diye zaten sürekli bana öğretmen diye sesleniyorlar gıcık oluyorum dayanamiyorum tam anneme söylemeye karar vermiştim rahatsızlandi ve bu yüzden üzülmesin diye hiç söyleyemem şu an daha kötü oldu durumlar.Bu bölümü de yapamiyorum kesinlikle hic cesaretim yok cok büyük depresyondayim gercekten icinden cikamiyorum iki senedir sürekli her gün mutsuzum nefes alamiyorumO zaman ne yapmayi dusunuyorsun? Cunku ya okulu birakip istedigin bolume gireceksin ya da bolumunde kalip dersleri gecmeye calisacaksin. Ikinci secenegin de kesinlikle olmayacagini soyluyorsun. O zaman tek caren bu konuyu ailenle paylasip sinava yeniden hazirlanman. Baskalarinin ne dedigini de takma, kim olursa olsun. Yeni mi anladin sana gore olmadigini deseler ne olur ki? Evet yeni anladim de. Cunku sadece 1 sene katlanacaksin sonucta. Hangi bolumu istedigini bilmiyorum ama bence dogru duzgun hazirlanirsan kazanabilirsin istedigin bolumu. Kimler kimler kazaniyor sonucta.
Neden, yasinda ne varmis? Ailen tamam da, akrabalari bos ver. Onlarin ne dedigini umursama. Bu okulu bitirecek olsan bir sey demezdim ama zaten bu okul da bitmiyor ki. Kacinci siniftasin bu arada?Ailem cok sorgular neden falan diye akrabalarda,kac yasinda bitiricem üniyi diye zaten sürekli bana öğretmen diye sesleniyorlar gıcık oluyorum dayanamiyorum tam anneme söylemeye karar vermiştim rahatsızlandi ve bu yüzden üzülmesin diye hiç söyleyemem şu an daha kötü oldu durumlar.Bu bölümü de yapamiyorum kesinlikle hic cesaretim yok cok büyük depresyondayim gercekten icinden cikamiyorum iki senedir sürekli her gün mutsuzum nefes alamiyorum
Zaten yeni bir ortama girdiginde her insanin biraz heyecanlanmasi normaldir. Normal insanlar bu heyecani dizginleyebilir ve bunu cabuk atlatirlar. Soyal fobiklerde ise bu boyle degildir. Zaten sosyal fobinin taniminda bile yaziyor bu :"Kisi, korkusunun asiri ve anlamsiz oldugunu bilir." Bu yorumun iyi niyetinden hicbir suphem yok fakat sosyal fobik olmayanlar olanlari anlayamaz. Ben sinifta tanisma esnasinda adimi soylerken bile dizlerim titrerdi. 2 yildir universiteye gidemiyorum, evdeyim. Daha onceden de yazmisimdir, birkac ay onceye kadar markete bile tek basima gidemiyordum; daha iyiyim simdi. Ama bu sadece telkinle hallolacak bir sey degil ne yazik ki.her insanda vardır hayatının belli bir zamanında yada ara ara çekindiği ortamlar olur.. benimde olmuştu geçti yapı meselesi birazcik nasil yapiyordum.. onlarda benim gibi insan cekinilcek ne var amaaan diyip yok ediyordum bu durumu ortadan kendine guvenmen gerek bunun için.. simdi yok hic bir ortamda cekinmem cok nadir ortamlarda binde bir ama yine kendi kendime gaz verir olayı yenerim
Kendini güven bir de motivasyon cok önemli biz de o yok iste yoksa mantikli olan sizin dediginiz zaten ama insan kendine öğretemiyor bunu bir sekilde normal cekingenlikten cok fobi cunku sosyal ortamlardan kacinma seklinde oluyo siz mesela cekinseniz de kacmiyorsunuz asil fark burda o yuzden hayati cok etkilemiyo ama benim hayatimin tümü resmenher insanda vardır hayatının belli bir zamanında yada ara ara çekindiği ortamlar olur.. benimde olmuştu geçti yapı meselesi birazcik nasil yapiyordum.. onlarda benim gibi insan cekinilcek ne var amaaan diyip yok ediyordum bu durumu ortadan kendine guvenmen gerek bunun için.. simdi yok hic bir ortamda cekinmem cok nadir ortamlarda binde bir ama yine kendi kendime gaz verir olayı yenerim
21 yasindayim su an bastan baslarsam kim bilir kac yasinda mezun oldum sadece bir sinif gecebildimNeden, yasinda ne varmis? Ailen tamam da, akrabalari bos ver. Onlarin ne dedigini umursama. Bu okulu bitirecek olsan bir sey demezdim ama zaten bu okul da bitmiyor ki. Kacinci siniftasin bu arada?
Kac yasinda mezun olacagini hesaplama. Herkesin hayati ayni degil, kendini baskalariyla da kiyaslama. Ben de 24 yasinda mezun olacagim, kime ne? Eger mutlu olacaksan deger. Daha cok gencsin zaten. Hem de 1.sinifi gecmissin sadece, yani daha 3 senen var. 3 ya da 4 sene cok farkli degil.21 yasindayim su an bastan baslarsam kim bilir kac yasinda mezun oldum sadece bir sinif gecebildim
dogru haklısınız.. velakin insanın isteyipte yapamayacağı hiç bir sey olmadığını düşünüyorum.. kendi sorununu kendinden başkası duzeltemz bu ve bunun gibi psilolojik durumlarda özellikle.. baskalarinin arkadan uzaktan iteklemesiyle degil kendi ic dunyasiyla kendini harakete gecirmesi gerekir bu gorusteyim ve tabiki kimse kimseyi tam anlamiyla anlayamaz..Zaten yeni bir ortama girdiginde her insanin biraz heyecanlanmasi normaldir. Normal insanlar bu heyecani dizginleyebilir ve bunu cabuk atlatirlar. Soyal fobiklerde ise bu boyle degildir. Zaten sosyal fobinin taniminda bile yaziyor bu :"Kisi, korkusunun asiri ve anlamsiz oldugunu bilir." Bu yorumun iyi niyetinden hicbir suphem yok fakat sosyal fobik olmayanlar olanlari anlayamaz. Ben sinifta tanisma esnasinda adimi soylerken bile dizlerim titrerdi. 2 yildir universiteye gidemiyorum, evdeyim. Daha onceden de yazmisimdir, birkac ay onceye kadar markete bile tek basima gidemiyordum; daha iyiyim simdi. Ama bu sadece telkinle hallolacak bir sey degil ne yazik ki.
Yapamiyorum iste hep düşünüyorum kim ne der hakkimda ne düşünür diye bir de onlar hep basariliydi bu kiz bitiremiyo mu derler diye taktim aynen ama iste bir sene fark ediyo ama iste sonuc yapamiyorumKac yasinda mezun olacagini hesaplama. Herkesin hayati ayni degil, kendini baskalariyla da kiyaslama. Ben de 24 yasinda mezun olacagim, kime ne? Eger mutlu olacaksan deger. Daha cok gencsin zaten. Hem de 1.sinifi gecmissin sadece, yani daha 3 senen var. 3 ya da 4 sene cok farkli degil.
Kendini güven bir de motivasyon cok önemli biz de o yok iste yoksa mantikli olan sizin dediginiz zaten ama insan kendine öğretemiyor bunu bir sekilde normal cekingenlikten cok fobi cunku sosyal ortamlardan kacinma seklinde oluyo siz mesela cekinseniz de kacmiyorsunuz asil fark burda o yuzden hayati cok etkilemiyo ama benim hayatimin tümü resmen
o zaman biraz guven ve cesaret gerekiyor burda once kendinizden baslayin kendinize guvenin fazlasiyla sonrada cesareti deneyin farkli ortamlar farkli kisiler vs. insanin isteyipte yapamayacagi hic bir sey yoktur buna inanın..Kendini güven bir de motivasyon cok önemli biz de o yok iste yoksa mantikli olan sizin dediginiz zaten ama insan kendine öğretemiyor bunu bir sekilde normal cekingenlikten cok fobi cunku sosyal ortamlardan kacinma seklinde oluyo siz mesela cekinseniz de kacmiyorsunuz asil fark burda o yuzden hayati cok etkilemiyo ama benim hayatimin tümü resmen
Böyle yeni biriyle tanisinca falan aklima konusucak hic bir konu gelmyio resmen beynim bosaliyo sanki yada az konustugum cok samimi olmadigim insanlari görünce kaliyorum öyle ama samimi oldugum insanlarla öyle degil bilmiyorum niye böyle garip bir durum amao zaman biraz guven ve cesaret gerekiyor burda once kendinizden baslayin kendinize guvenin fazlasiyla sonrada cesareti deneyin farkli ortamlar farkli kisiler vs. insanin isteyipte yapamayacagi hic bir sey yoktur buna inanın..
kendi kendinize deneme yapin hic tanimadiginiz oratama girin hic tanimadiginiz birileriyle konusun konulari onceden ayarlayin madem oyle her gun farkli kisilerle muhabbet etmeyi deneyin böyle ustesinden gelmeye çalışın.. mesaj yazareken bu durum yok sanırım ilk defa gorusme yapıyoruz:)Böyle yeni biriyle tanisinca falan aklima konusucak hic bir konu gelmyio resmen beynim bosaliyo sanki yada az konustugum cok samimi olmadigim insanlari görünce kaliyorum öyle ama samimi oldugum insanlarla öyle degil bilmiyorum niye böyle garip bir durum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?