• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cekingenlik-sosyal fobi

Aynen benim de hep basima gelenler yüzünden böyleyim.cok etkiledi beni.Tabi ki sen bilirsin gene ama bu söylediklerim cok fark edilecek seyler degil yani yüzünde fark yaratir ama öyle makyajli gözükmezsin sadece bir rimelle bence.Benim de saclarim dümdüz hic dalga yok pirasa gibi ben de kıvırcık olsun isterdim hacimli saclarin var o seninle dalga gecenler sirf sen pasifsin sesin cikmiyor diye seninle ugrastilar öyle düşün.Saclarina bakim yagi sürebilirsin daha bakimli daha güzel görünürler.Ben de senin gibi düşünüyorum bakiyorum hani benim kendimde taktigim seyleri umursamadan giyinmisler sevgilileri var o zaman diyorum neden böyle diye.Ben de cok imreniyorum.Biz kendimizde sürekli kusur bulurken onlar kendimiz gibiyiz barışıgız diyorlar ne kadar güzel bir sey aslinda.Özgüven yürüyüşü bile etkiliyor bakışı duruşu bizde eksik olan bu esas.Bunu degistirebilsek mutlu olabilsek keske.
Herkes kendinde olmayani istiyor demek ki. Olabilir tabi, ben pasif biri olmasaydim onlari mutlaka sustururdum ve bir sey soyleyemezlerdi bir daha. Benim de takmam gerekmezdi. Bir de iyi insanlarla karsilasmis olmak en onemlisi bence, bir kuzenim var onun da saclari kivircik ve cok seviyor. Nedeni tabi ki surekli iltifat almis olmasi. Bana surekli ne kadar kotu saclarin, ayy hic oyle saclarim olsun istemezdim derlerdi. Bir kisi delilerin saclarina benziyor bile demisti. Ben de artik hic acik birakmiyorum, topluyorum surekli. Bir ara da surekli duzlestirdim ama cok yorucuydu ve saclarim koptu surekli. Dedigin gibi bir rimel cok fark edilmeyecek olabilir ama ben babamdan cekiniyorum dogrusu. Cok dikkatlidir, en ufak seyi bile fark eder. Ama ozguven yuruyusu bile degistiriyor, insanin icinde olmali.

Ya evet ama dışardan öyle dursakta biraz zaman gecirince silik bir tip karakter olarak görüyorlar.Yani utangac olmak toplumda cokta iyi görülen bisey degil düşün insanlar birbirlerinin üstüne bu kadar giderken biz en küçük birseyde hakkımızı arayamazsak aa hanım hanımcık üstüne gitmeyelim mi derler yoksa bunun sesi cikmiyo daha mi üstüne gidelim derler genelde tam tersi bunun.O senin söyledigin kesim geri kafali bir kesim ve onların ekmegine yag sürmemek icin kendimizi gelistirmemiz gerekiyor normal birsey degil bu.Hayata bir kez geliyoruz böyle yasayamayız.Öğretmenlik okuyorum hic bi dersi veremedim iki senedir cok kötü depresyondayim kendimi aşırı derecede işe yaramaz hissediyorum cok kötüyüm bedenime vurdu hep stres artik
Ne ogretmenligi okudugunu bilmiyorum ama bence yaz okulunda bile bir suru ders verebilirsin. Ve yaz okulunda daha kolay oluyormus sanirim, pek zorlamadiklarini duydum. Ben o geri kafali kesimin cogunlukta oldugunu dusunuyorum, yani en modern dusuneninde bile var bu. Ideal gordukleri icin bunun bir sorun olduguna inanmiyorlar. Mesela benim cevrem oyle. Hic evden cikmadigim icin iltifat aliyorum. Yani boyle dusunen insanlar tabi ki bunun bir sorun oldugunu dusunmezler.

Herkes kendinde olmayani istiyor demek ki. Olabilir tabi, ben pasif biri olmasaydim onlari mutlaka sustururdum ve bir sey soyleyemezlerdi bir daha. Benim de takmam gerekmezdi. Bir de iyi insanlarla karsilasmis olmak en onemlisi bence, bir kuzenim var onun da saclari kivircik ve cok seviyor. Nedeni tabi ki surekli iltifat almis olmasi. Bana surekli ne kadar kotu saclarin, ayy hic oyle saclarim olsun istemezdim derlerdi. Bir kisi delilerin saclarina benziyor bile demisti. Ben de artik hic acik birakmiyorum, topluyorum surekli. Bir ara da surekli duzlestirdim ama cok yorucuydu ve saclarim koptu surekli. Dedigin gibi bir rimel cok fark edilmeyecek olabilir ama ben babamdan cekiniyorum dogrusu. Cok dikkatlidir, en ufak seyi bile fark eder. Ama ozguven yuruyusu bile degistiriyor, insanin icinde olmali.
Bana da hatta bir kac kisi igrenerek bakti ne kadar cirkinsin dedi hep üzüldüm ama bir kac kisinin bize birsey demesiyle oyle olmuyoruz bunu idrak etmemiz lazim.Demesi kolay,yapmasi zor.Hic de toplama bırak saclarini düzenli bakimini yap gratiste veya watsonsta pantene bakım yaglari var onlar cok güzel yapiyor saclari ondan kullanabilirsin.Düzleştirmek sürekli yakiyor zaten saci.Parlak ve temiz olduktan sonra cok güzel durur kıvırcık sac ben cok begeniyorum cok tatli ve güzel duruyor.Ya kapatici kullabilirsin göz altların falan ciktiginda onu anlamaz herhalde :) biraz rimel sürebilirsin cok böyle asiri olmazsa o kadar da farkedemezler.Gözleri daha güzel gösteriyor.Kilona da dikkat edersen zaten takacak biseyin kalmaz artik kimse mükemmel degil.Özgüvenimiz olsa böyle dusunmicez iste

keşke olsalar bir bilseler böyle yaşamak nasıl bir duygu o zaman bizlerin neler yaşadığını bilip bize ellerinden geleni yaparlardı eminim ama sende savaş bunu yapabilirsin
Onlara ihtiyacimiz yok ki aslinda, hic kimseye ihtiyacimiz yok. Ama biraz destek ilerlemeni saglayabilir diye dusunmustum. Aslinda calistigin icin daha kolay olabilir senin icin, cunku surekli insan icinde olman gerekiyor. Yani ise girecek cesareti bulduysan geri kalanini da yapabilirsin. Rezil olmaktan filan mi korkuyorsun? Bende oyle cunku.

Ne ogretmenligi okudugunu bilmiyorum ama bence yaz okulunda bile bir suru ders verebilirsin. Ve yaz okulunda daha kolay oluyormus sanirim, pek zorlamadiklarini duydum. Ben o geri kafali kesimin cogunlukta oldugunu dusunuyorum, yani en modern dusuneninde bile var bu. Ideal gordukleri icin bunun bir sorun olduguna inanmiyorlar. Mesela benim cevrem oyle. Hic evden cikmadigim icin iltifat aliyorum. Yani boyle dusunen insanlar tabi ki bunun bir sorun oldugunu dusunmezler.
Bilmiyorum ya bana pek normal gelmiyor bu düşünceler.Sonucta bizde kendi istegimizle böyle degiliz.Yarin öbür gün allah korusun tabiki ailemizden birine bisey olsa maddi durumumuz kötü olsa biz calisamazsak ta keske okusaydin derler.Bu sekilde hayat gecmez benim ailem evde oturunca ben cok göze carpiyor.Yani arkadaslarim falan calistigi icin artik bisey icin para istemeye falan utanir duruma geldim gercekten

Bilmiyorum ya bana pek normal gelmiyor bu düşünceler.Sonucta bizde kendi istegimizle böyle degiliz.Yarin öbür gün allah korusun tabiki ailemizden birine bisey olsa maddi durumumuz kötü olsa biz calisamazsak ta keske okusaydin derler.Bu sekilde hayat gecmez benim ailem evde oturunca ben cok göze carpiyor.Yani arkadaslarim falan calistigi icin artik bisey icin para istemeye falan utanir duruma geldim gercekten
Bana da normal gelmiyor zaten, ama bilmiyorum tabi belki de sadece benim cevrem boyledir. Ama baktigim zaman boyle dusunen bir suru kisi goruyorum. Normal insanlar azinlik gibi.
Eger ozel degilse ne ogretmenligi okuyorsun acaba?

Bana da hatta bir kac kisi igrenerek bakti ne kadar cirkinsin dedi hep üzüldüm ama bir kac kisinin bize birsey demesiyle oyle olmuyoruz bunu idrak etmemiz lazim.Demesi kolay,yapmasi zor.Hic de toplama bırak saclarini düzenli bakimini yap gratiste veya watsonsta pantene bakım yaglari var onlar cok güzel yapiyor saclari ondan kullanabilirsin.Düzleştirmek sürekli yakiyor zaten saci.Parlak ve temiz olduktan sonra cok güzel durur kıvırcık sac ben cok begeniyorum cok tatli ve güzel duruyor.Ya kapatici kullabilirsin göz altların falan ciktiginda onu anlamaz herhalde :) biraz rimel sürebilirsin cok böyle asiri olmazsa o kadar da farkedemezler.Gözleri daha güzel gösteriyor.Kilona da dikkat edersen zaten takacak biseyin kalmaz artik kimse mükemmel degil.Özgüvenimiz olsa böyle dusunmicez iste
Goz altlarimda bir sey yok, ama gozlerim kucuk ve hos durmuyor tabi. Yuzumde begendigim hicbir yerim yok ama bu makyajlik bir durum degil. Simdilik elimde olan tek durum kilo vermek, ona da yazin baslamayi dusunuyordum zaten. Kivircik sac da bazilarinda cidden guzel duruyor, ben de bakiyorum ama kendimde olunca hic begenmiyorum.

Goz altlarimda bir sey yok, ama gozlerim kucuk ve hos durmuyor tabi. Yuzumde begendigim hicbir yerim yok ama bu makyajlik bir durum degil. Simdilik elimde olan tek durum kilo vermek, ona da yazin baslamayi dusunuyordum zaten. Kivircik sac da bazilarinda cidden guzel duruyor, ben de bakiyorum ama kendimde olunca hic begenmiyorum.
ya her ne kadarda biryerleri düzeltmeye calissak insanin icinde olmazsa bir kusur buluyosun sürekli kendinde.Sen öyle düşünme gercekten mesela bakis acini degistir bir kac gun daha degisik dusun kilo verme isini yaza birakma basla hem sporda yaparsan stresinde azalir daha az sıkılırsın.Saclarini birak dedigim gibi bakim uygula.Cildin nasil bilmiyorum ama ona da dikkat et bol su iç.Seni mutlu edecek seyler izle.İlla makyaj yapmanda gerekmez ben de yapmiyorum özel günler dışında.Düşünceler degistikce insanda degisiyo gercekten.Öyle yüzü vucudu mükemmel olan insan cok az onlar da televizyonda zaten :D sen kendi en iyi versiyonunu yarat

ya her ne kadarda biryerleri düzeltmeye calissak insanin icinde olmazsa bir kusur buluyosun sürekli kendinde.Sen öyle düşünme gercekten mesela bakis acini degistir bir kac gun daha degisik dusun kilo verme isini yaza birakma basla hem sporda yaparsan stresinde azalir daha az sıkılırsın.Saclarini birak dedigim gibi bakim uygula.Cildin nasil bilmiyorum ama ona da dikkat et bol su iç.Seni mutlu edecek seyler izle.İlla makyaj yapmanda gerekmez ben de yapmiyorum özel günler dışında.Düşünceler degistikce insanda degisiyo gercekten.Öyle yüzü vucudu mükemmel olan insan cok az onlar da televizyonda zaten :KK70: sen kendi en iyi versiyonunu yarat
Evet dogru insanin icinde olmasi gerek. Yoksa hicbir kusuru olmasa bile kendini cirkin gorur. Ben aslinda salmistim kendimi, umrumda degildi nasil gorundugum ama gene de kotu hissediyorsun kendini. Yuzumle alakali yapabilecegim bir sey yok ama saclarimla alakali soylediklerini dinlerim. Kusursuz insanlar unlu oluyor, bu da dogru; ama ben zaten hicbir zaman onlarla kendimi kiyaslamadim. Zaten cok kucuklukten gelen bir sey. Ben kendimi bildim bileli boyle hissediyorum.

L loveyourselff Yazilanlarin hepsini tekrar okudum da, sanki ben surekli karsi cikiyormusum gibi olmus. Inan oyle degil. Yardimci olmaya calistigini anlayabiliyorum, tesekkur ederim gercekten.

Evet dogru insanin icinde olmasi gerek. Yoksa hicbir kusuru olmasa bile kendini cirkin gorur. Ben aslinda salmistim kendimi, umrumda degildi nasil gorundugum ama gene de kotu hissediyorsun kendini. Yuzumle alakali yapabilecegim bir sey yok ama saclarimla alakali soylediklerini dinlerim. Kusursuz insanlar unlu oluyor, bu da dogru; ama ben zaten hicbir zaman onlarla kendimi kiyaslamadim. Zaten cok kucuklukten gelen bir sey. Ben kendimi bildim bileli boyle hissediyorum.
ben de senin gibiyim taa küçüklükten beri seni cok cok iyi anliyorum emin ol kendimde sevilecek hic bir yanim yokmus gibi beceriksiz ve ise yaramazmisim gibi daha birsürü sey.Yüzünü begenmiyosun cunku sana böyle seyler söylendi bundan sonra kendine dikkat ettiginde sana güzelsin dendiginde senin de düşüncelerin degisicek.Ama böyle olmamali sen o insanlarin gözünden kendine bakmamalisin.Kilo verince bile insanin yüzü degisiyor buna da dikkat et.Zaten güzellik görecelidir bunu da düşün

L loveyourselff Yazilanlarin hepsini tekrar okudum da, sanki ben surekli karsi cikiyormusum gibi olmus. Inan oyle degil. Yardimci olmaya calistigini anlayabiliyorum, tesekkur ederim gercekten.
Ben de birisi bana olumlu biseyler dediginde kendi olumsuz dusuncelerimi direk dile getiriyorum cunku artik kaliplasmis kafamda, o kadar aynıyız ki hicte oyle anlamadim.

ben de senin gibiyim taa küçüklükten beri seni cok cok iyi anliyorum emin ol kendimde sevilecek hic bir yanim yokmus gibi beceriksiz ve ise yaramazmisim gibi daha birsürü sey.Yüzünü begenmiyosun cunku sana böyle seyler söylendi bundan sonra kendine dikkat ettiginde sana güzelsin dendiginde senin de düşüncelerin degisicek.Ama böyle olmamali sen o insanlarin gözünden kendine bakmamalisin.Kilo verince bile insanin yüzü degisiyor buna da dikkat et.Zaten güzellik görecelidir bunu da düşün
Evet, kilo verirsem cok sey degisecegini dusunuyorum ben de. Belki kendimi begenebilirim bile. Cunku cok fazla kilo aldim, cok kotu gorunuyor.

L loveyourselff Bir de yaz okulu meselesine bir sey demedin ama, bence mutlaka kalip birkac dersten gecmeye bak. Cunku kendimi beceriksiz hissediyorum demissin, bir seyler basardigini gordugunde eminim ki bu degisecektir.

Back