• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çekingenliğim, Pısırıklığım !!

CansuD

Şenşakrak:D
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
81
0
86
İstanbul
Toplum içinde konuştuğum zaman ellerim hatta organlarım zangır zangır titriyor. kalp çarpıntımla paniğe kapılıyorum. her an patlayacak bir bomba gibi hissediyorum. sinirlerim çok yıprandı ama bu durum yüzünden başarılı olamıyor ben de varım diyemiyorum. diğer insanların da benim varlığımı kabul etmesini sağlayamıyorum. Çok ince ruhlu ve iyi niyetli olmamdan mı bilemiyorum... hayat içinde kendimi çok yalnız hissediyorum küçük bir çocuk gibi savunmasız ve yoğun endişe hissediyorum. her şey beni incitiyor ve her olan şey eklenerek bende yer ediyor. unutamıyorum travmatik bir hal aldı bu durum yardım edin lütfen!

Sınıfta bir köşede oturup herkesi izlemek beni deli ediyor. Hocaya karşı çıkanlar hatta parmak kaldırıp soru soranlar veya soruyu cevaplayanlara şaşırıyorum. Bende yapmak istiyorum olmuyor. Pısırıklığım çekingenliğim yüzünden hiç bir şey yapamıyorum.
Konuşurken sesim değişiyor sesim titriyor. Sosyal bir insan olamıyorum.
İnsanlar bana güler ve alay ederler yada toplum içinde sınıfta herkes beni dışlar diye çok korkuyorum..:(( Arkadaş ortamlarına giremiyorum. Konuşacak bişi bulamıyorum. Saçmalıyorum. Sevdiğim çocuğa bile kalem verdiğim zaman kalemimi geri isteyemiyorum adını söylüyemiyorum. İletişim kurmakta çok zorlanıyorm. Utanıyorum.. Konuşmak istesemde sesim çıkmıyor. Mıymıy çıkıyor. Cümleleri kuramıyorum.
Bunları nasıl yeneceğim hiç bilmiyorum..

Cnm ilk basta yapamadıklarını tek tek sıralayacaksın sonra da o yapamadıklarını tek tek yapacaksın.
Sorunun neyse devamlı onun üstüne gideceksin.
ınsanlar benle alay eder mi diye düsünmeyi bırakacaksın.
Onların senden hicbir farkı yok!

haa bu arada sen daha öncede sevdigin cocukla ilgili konu acmıstın facede falan ekleyecektn noldu aranız nasıl?

lütfen kendinizi kötü hissetmeyin. ben de aynı sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum hem de senelerdir. bizim durumumuz aslında en başta özgüven eksikliğiyle alakalı...bu bölümdeki "neden çekingenim" başlığını bir okumanızı tavsiye ederim. ben daha yeni okuduğum anda rahatladım gerçekten.

Cnm ilk basta yapamadıklarını tek tek sıralayacaksın sonra da o yapamadıklarını tek tek yapacaksın.
Sorunun neyse devamlı onun üstüne gideceksin.
ınsanlar benle alay eder mi diye düsünmeyi bırakacaksın.
Onların senden hicbir farkı yok!

haa bu arada sen daha öncede sevdigin cocukla ilgili konu acmıstın facede falan ekleyecektn noldu aranız nasıl?
Düşünmeden edemiyorum ama olmuyor. :( Şimdi yazıları okuyup cesaretleniyosun ama ertesi gün herşey yine aynı oluyor.

Pek birşey yok ekledim kabul etti. Adımıda bir kere söyledi dahada söylemiyo bildiği halde..:((
Bende ona gidip adını söyliyemiyorum. Kalem istiyo veriyorum başkada bişi yok.
Konuşucak bişiyimizde yok zaten. Ne yapsın beni.

:( yardım.
Prozac adlı anti depresanı kullanmayı istiyorum. Doktor verir inşallah perşembe günü gideceğim.
Çekingenliği mi alır mı ilaç ?

Back