• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çekingen, ürkek, özgüvensiz olmak

girişken dur
öyle özgüvensiz durursan hep öyle kalırsın
en başta kendine güvenli kız imajı çiz ki sonra da o havaya girebilesin

Kendin gibi davran demek istiyorum. Şu cümlenden de açıkça anlaşılıyor oldukça çocuk oldugun zaten..

Bu cümlede ciddi değil de sitemli olduğum apaçık belli zaten-_- çocuk gibi davranacağım demedim, mecaz bi anlamda söyleyerek farklı birşey kastettim.uzatmaya gerek yok, konumdan da çıkarsanız sevinirim, iyi günler.

Buraya yazmak istemiyorum fakat güzel bir bölüm kazandım.keşke ben de sizin gibi takmasan bu durumu

yaşın ilerledikçe takmayacaksın zaten, önemli olan bu dönemleri daha az sıkıntıyla atlatman :34:

ben evde bile topuklu terlikle gezerim, inan duruşun yürüyüşün değişiyor, insanın kendine güveni geliyor :51:

ne olursa olsun hem dimdik dur, karşındakinin gözlerinin içine içine bak :32:

Hem yardım isteyip hemde fikir veren insanları terslemek. Peki.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sen 19 yaşındasın zaten yani 19 yaşındaki bir kızın davrandığı gibi davranmak istiyorum diyorsun
Ama kendinin 19 yaşında olduğunu unutuyorsun:) Diğerlerinden farklı olabilirsin ama 19 yaşında bir genç kızsın.
Kendine güvenmiyorsun evet söylediklerin çok bariz gösteriyor bunu nasıl aşarsın biliyor musun; hata yaparak
kendine izin ver hata yapma konusunda
hani demişsin ya nasıl konuşurum nasıl davranırım tam bilmiyorum gibi şeyler
sen konuş yanlış yaptıkça geri dönüşlerinden anlarsın zaten ya da yanlış davran ...bunlar yaşanmadan anlaşılmıyor ki yaşamadan bilemezsin o yüzden saçma da olsa konuş saçma da olsa davran bakalım ne oalcak içinden nasıl bir fıstık çıkacak :52: Kısaca kendine izin ver doğal olmana çoook saçma ve kötü de olsa yoksa geçmez güvenin gelmez :34:

evet çok haklısınn.. onları görünce içimden Allahm şükürler olsun diyorum ne salağım diyorum. Sonra biraz geçiyor böyle uzun boyluları görüyorum niye cnm sıkılıyo ağlıyorum hemen :((

yaa benim de bir arkadaşım 1 50 boyunda ama kızı görseniz bıcır bıcır sevgilisi var taş gibi afedersiniz :9::9:
İçten gelen bir şey bu
dert ediyorsunuz yoktan yere
seven seviyor hiiiç boşuna dert etmeyin.... kendinizi de beğenmemezlik etmeyin millet 40 50 yaşında çöker siz bir 20 yıl daha bebek gibi güpgüzel durursunuz :34:

Son düzenleme:
Meraba ben bu yıl üniversiteye başlayacağım.ben kendimi bildim bileli hep özgüvensiz bi insanım.hep bi ürkeklik var üzerimde.nası davransam ne yapsam, rezil olurmuyum acaba, hep bu sorular var aklımda.kendime hiç güvenmiyorum.boyum çok kısa, yüzüm de çocuksu.sanki 19 değil de 14-15 yaşında gibiyim.lisedeyken arkadaşlarım hep beni minik tatlı bi kız olarak görürlerdi.üniversitede böyle olmasını istemiyorum.gerek tavırlarım gerek görüntümle insanların beni ciddiye almasını istiyorum artık.kendimi değiştirmek istiyorum.sizce ne yapmalıyım, biraz tavsiye verin lütfen..

kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin..
ama şu minyon tipinden rahatsızlığına ileride pişman olacaksın..bu bir gerçek.

Meraba ben bu yıl üniversiteye başlayacağım.ben kendimi bildim bileli hep özgüvensiz bi insanım.hep bi ürkeklik var üzerimde.nası davransam ne yapsam, rezil olurmuyum acaba, hep bu sorular var aklımda.kendime hiç güvenmiyorum.boyum çok kısa, yüzüm de çocuksu.sanki 19 değil de 14-15 yaşında gibiyim.lisedeyken arkadaşlarım hep beni minik tatlı bi kız olarak görürlerdi.üniversitede böyle olmasını istemiyorum.gerek tavırlarım gerek görüntümle insanların beni ciddiye almasını istiyorum artık.kendimi değiştirmek istiyorum.sizce ne yapmalıyım, biraz tavsiye verin lütfen..

Rezil olma düsüncesini aklından cıkar. Üniversitede özellikle derslerde bi tartısma konusu oldugunda hem hocalar hem de ögrenciler kimin cenesinin cok calıstıgına dikkat eder ya da kimin yorum yapabildigine. Bilirim cekingensen herkesin önünde konusamazsın ama böyle durumlarda kimsenin seni izlemedigini hayal et bu sekilde rahatlayabilirsin. Boy konusuna takılma ama bakımlı olmaya calıs. Arada topuklu giy abartısız tabii ki. Ne güzel iste yasıtlarından kücük gösteriyorsun bana da öyle derler kücük duruyorsun diye daha sevimli oluyorsun insanların gözünde. Takılma bunlara bosver daha cok gencsin :34:

Bu cümlede ciddi değil de sitemli olduğum apaçık belli zaten-_- çocuk gibi davranacağım demedim, mecaz bi anlamda söyleyerek farklı birşey kastettim.uzatmaya gerek yok, konumdan da çıkarsanız sevinirim, iyi günler.

Dış görünüşünü düzeltsen ne yazar ki çocuk gibi davranıyorsun resmen.. Hadi sana kolay gelsin, işin zor.. :ssz:

2 yil once benim de buna benzer konum vardi.Senin ayrica caba gostermene gerek bile yok.Kendini ezdirmemeyi ogreniyorsun.Sakin kalirsan ezerler.Kisiliklerin oturdugu bir donemde binlerce insanla ic ice olacaksin.Cok farkli kimliklerle karsilasacaksin.Kendine guvenmelisin.Bu arada kucuk gostermek de bir avantaj.Daha olgun gozukmek icin internette tuyo bulabilirsin giyim kusam gibi.Boy konusunu da bu kadar dert etme.Tanidigim bayan bir mudur vardi bir sirkette.Boyu da kisaydi hem.Ama kontrolu mukemmeldi.Boyum kisa dert etmedim.Mutlaka bir tarzin vardir kendine yakistirdigin giysileri giyerek baslayabilirsin.Kot tshirt spor ayakkabi uclisunden ayrilamayan biri olarak diyeceklerim bu kadar.Basarilar

Kafaya taktigin seye bak,
Uni.deyken karneni aldin evladim diyen teyzeler vardi :)) beni ortaokul, lise baslangici gibi gorurlerdi
26yasindayim, uni. kazandin mi zeki kiza benziyosun bahtin acik olsun diyorlar :)))

Yolda gordugumun posetine sarildigimdan, salak salak yuruyup "teyzeee" diye kostugumdan ve minyom gorunumumden oturu onlar da hakli dogal olarak :)))
Sadece fizik degil akil yasi olarak da kaybediyorum yani ben ;))

Fakat birkez olsun senin gibi dusunmedim, arkadaslarim arasinda da minyonlugum seninki gibi sevilse de ozenilen biriyim, itiraf edeyim bunu da sacimi savura savura sakayla karışık ovunmem ve kendimle dalga gecebilmeme borcluyum.
Yani boyle kafana taktigin surece manken gibi ol yine ozguveni dusuk olur kendini begenmezsin.
19yasindaki gencecik kizlara abla diyesim geliyor, o nasil sac o nasil makyaj... erkek arkadasim da diyor 29gosteriyorlar cok itici diye... ilk bakista kadin kadin durmalari hos ama konusunca yasinin kucuk oldugunu anlayinca bekar arkadaslarim konuyu kapatip kacmaya calistiklarini soyluyor...

Uni.ye ilk gidecegin icin cekimser isen, emin ol bu heyecanla karışık tereddutu senin yasindaki cogu kisi dusunuyor,
Oraya gittiginde fazlasiyla on plana cikan insanlar oldugu gibi senin gibi kisiler de goreceksin...
Fakat daha saygi goren ve ozguveni yuksek rahat biri olmak istiyorsan; bilgini yukseltmek ve kendine entelektuel bir birikim olusturmak icin bol bol okumani tavsiye ederim, hitabini guclendirmen icin sesli kitap okumani oneririm, tutuk isen bunu asman icin uni.deki topluluklara/kluplere katilmani ve ordaki insanlarla ortak bir zevkin urunu olarak ortak is yapma kabileyeti ile kalabaliktan kacan degil beraber olmayi uretime ve eglenceye ceviren insanlar olarak sosyallesmekten kacmamani tavsiye ederim ;)

Üzülme buna bu kadar. İleride yaşını göstermediğin için kendini çok şanslı hissedeceksin(30-40) lı yaşları kast ediyorum. Öncelikle kılığına kıyafetine dikkat edersen yaşına yakışacak ta bir makyaj yaparsan yaşını gösterirsin. Önemli olan dış görünüşün değil ayrıca , önemli olan karakterin. Üniv en güzel dostlukların kurulduğu yerdir. Ama bu biraz da sana bağlı sıcak ve içten olursan kendine de güvenirsen insanlar seni ciddiye alırlar. Bak hep söylüyorum bu forumda sen gibi konu açan arkadaşlarımız için,kişi önce kendine güvenecek,inanacak ve saygı duyacak ki çevresinde kilerde duysunlar. Her gün geç aynanın karşısına ben kendime güveniyorum de,güzel bir gelecek beni bekliyor de önce kendini buna inandır. Eminim ki güzel,aklı başında,eğitimli bir genç kadın olacaksın ileride sen sadece kendinden umudu kesip karalar bağlama.

Back
X