Çekingen, ürkek, özgüvensiz olmak

newlife10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2014
121
21
33
Çanakkale
Meraba ben bu yıl üniversiteye başlayacağım.ben kendimi bildim bileli hep özgüvensiz bi insanım.hep bi ürkeklik var üzerimde.nası davransam ne yapsam, rezil olurmuyum acaba, hep bu sorular var aklımda.kendime hiç güvenmiyorum.boyum çok kısa, yüzüm de çocuksu.sanki 19 değil de 14-15 yaşında gibiyim.lisedeyken arkadaşlarım hep beni minik tatlı bi kız olarak görürlerdi.üniversitede böyle olmasını istemiyorum.gerek tavırlarım gerek görüntümle insanların beni ciddiye almasını istiyorum artık.kendimi değiştirmek istiyorum.sizce ne yapmalıyım, biraz tavsiye verin lütfen..

Son düzenleme:
Nasıl şanslısınız bir bilseniz.... zaten yaşınız ilerlediğinde anlayacaksınız bunu da şimdiden anlasanız olay biter. Arkadaşlarınız orta yaşlara geldiğinde kırışıklıkları başladığında siz genç ve taze görüneceksiniz , size gıpta edecekler.

Özgüven başka bir konu , yorum yapabilecek bilgim yok ama çılgın bir kız arkadaş sizi açar eninde sonunda :)

canım üniversiteye başlayınca asla özgüvensiz gibi durma..asla..
iyi niyetli saf konuşamayan diye algılanıp,sonra en yakın arkadaşların bile seni kullanabilir.
özgüvenli olmasan bile öyleymişsin gibi davran.
Kimseden çekinme.çünkü hiçkimse senden daha değerli değil.
imkanların dahilinde giyimine dikkat et.
boyun çok kısa derken ne kadara kısa dediğini merak ettim ama bunuda asla takma.
bizim okulda bi arkadaşın 1.54 filandır heralde belki daha kısa.kız özgüvenli ve gayet mutlu.
bencede öyle olmalı.sorun bile etme yani...kaç olursan ol..
birde topuklu ayakkabı her zaman daha şık gösterir yaşın çok küçük görünüyorsa daha kadınsı gösterir..
dolgu topukları tercih edebilirsin..ne kokoş süslü nede bakımsız.ikisinin ortası..
bence hepsini aşabilirsin.

Evet ilerde şanslı olacağım bunu biliyorum ama şuan arkadaş çevrem bu yönden bakmayacak maalesef, artık insanlar o kadar farklıki, herşey dış görüntü olmuş sanki.çirkin felan da değilim yani, küçük gözüküyorum hepsi bu, ama o kadar rahatsızım ki bu durumdan..

Boyumu özelden yazacağım.memnun değilim maalesef.aslında malesef dememem lazım, Allah' a isyan ediyormuşum gibi hissediyorum kendimi bazen.ama insanların bakış açısı yüzünden kendimi o kadar kötü hissediyorum ki bazen.boyum kısa ama hiçbir sağlık sorunum yok çok şükür.giyimime özen gösteriyorum, topuklu da giyiyorum.ben de sizin dediğinizi yapmayı düşünüyorum, ezik durmayağım insanların karşısında üniversitede.tavrımı koymak istiyorum.

Son düzenleme:

25 yaşındayım, öğretmenim, gittiğim her yerde kaçıncı sınıftasın, hangi üniversitede okuyorsun diye soruyorlar. Doktora gidiyorum rapor yazarken bile beni öğrenci sanıyor o derece yani.. Öğretmenim deyince şoka giriyor insanlar.. Hatta veliler bile fısıldaşıyorlar beni gösterip.. Çocuksuluğunu değiştiremezsin ki.. Hatta olgun görünmeye çalıştıkça daha da yapmacık durursun.

Yapmacık mı dururum😳 ne yapayım yani 19 yaşında çocuk gibi mi davranayım,Allah Allah

Yapmacık mı dururum😳 ne yapayım yani 19 yaşında çocuk gibi mi davranayım,Allah Allah

hayır canım 19 yaşında çocuk gibi olmazsın zaten sadece kendini kasmadan bunu davranışlarına yansıtmayı başarabilirsin.yoksa kadınsı durup eğreti bi görüntü vermenden bahsetmiyoruz tabii küçük göstermek büyük avantaj her zaman..bende 25 oldum artık ama 19-20 gösterdiğimi söylerler..
istersen başka konulardada tavsiyeler bulabilirsin bu siteden.
bu arada arkadaşlığını kabul ettim

Hamileyken niye bu kadar erken evlendin sorularına maruz kalırdım , bide özel sektörde iş aradım ve yaşı göstermemek insana iş ararken iyi bir eksi ama şuan çok memnunum evet sinir bozducu bir dönemi var ama sefasının olduğuda bir dönem var

Sana tavsiyem davranışlarını değiştirme o zaten zamanla oturacak ama kıyafetlerini dikkatli seç.

Anladım, zaten benin olgundan kastım kadınsı davranışlar değil, 19 yaşında bir genç kızın davranması gerektiği gibi davranmak :) teşekkürler kabul ettiğiniz için de :)

Is yerinde 140 boyunda bir kadin vardi. 30 yaslarindaydi. Milleti -amiri bile- parmaginda oynatiyordu. Marifet boyda degil. Karakterde. Kisisel gelisim kitaplari filan oku. Zaten 1 seneye acilirsin. :)

Is yerinde 140 boyunda bir kadin vardi. 30 yaslarindaydi. Milleti -amiri bile- parmaginda oynatiyordu. Marifet boyda degil. Karakterde. Kisisel gelisim kitaplari filan oku. Zaten 1 seneye acilirsin. :)

kadının yüzümü çok güzel nasıl herkesi parmagında oynatıyro derken bunu nasıl yapıyor :)

kadının yüzümü çok güzel nasıl herkesi parmagında oynatıyro derken bunu nasıl yapıyor :)

Hayir guzel degil. Kendisine guveniyor. Her seyde soz sahibi. Herkesi yonlendiriyor.

Bir de 1.80 byunda bir kiz vardi. O da sessizdi.

Yani tip onemli degil. Kendine guven. fikirlerini rahatca soyle.

Hayir guzel degil. Kendisine guveniyor. Her seyde soz sahibi. Herkesi yonlendiriyor.

Bir de 1.80 byunda bir kiz vardi. O da sessizdi.

Yani tip onemli degil. Kendine guven. fikirlerini rahatca soyle.

bnm boyumda 1 53 hiç özgüvenm yok hep ağlıyorum ( keşke bn de oyle olabilsem..

bnm boyumda 1 53 hiç özgüvenm yok hep ağlıyorum ( keşke bn de oyle olabilsem..

ağla canım ağla , biraz da şükretmeyi denesen , mesela yürüyemeyen tekerlekli sandalyede olan insanları düşünsen , bir ayağı kesik topal olanları düşünsen hıı ?

ağla canım ağla , biraz da şükretmeyi denesen , mesela yürüyemeyen tekerlekli sandalyede olan insanları düşünsen , bir ayağı kesik topal olanları düşünsen hıı ?

evet çok haklısınn.. onları görünce içimden Allahm şükürler olsun diyorum ne salağım diyorum. Sonra biraz geçiyor böyle uzun boyluları görüyorum niye cnm sıkılıyo ağlıyorum hemen (

Canım istesen de istemesen de bir gün yaşını göstereceksin, bence bu günlerin tadını çıkar. Minyon olmak güzel bir şey.

Bunu bir öz güven sorunu olarak algılama bence, yaşın gereği çekingen olman normal. Ayrıca çekingen olmak kötü bir şey değil, ne yani edepsiz olsan daha mı iyiydi?

Üniversite bu yönünü aşmanı sağlayacak merak etme. Selamlar...

Marifet boy da değil işlevinde sözü bu konuya da cuk oturuyor desene.

Konu sahibi ve diğer çekingen arkadaşlar boy kompleksinizi aşmadan galiba öteki sorunlarınızı da aşamayacaksınız gibi görünüyor. Kısa boylu olup çok iyi iletişim kuranlar olduğu gibi, uzun boylu olup tabiri caizse kazık gibi dikileni de var.
Kişisel gelişim kitapları okuyun.
Üniversite ortamı bu konuda okuduklarınızı uygulamada baya yardımcı olacak. Ortamlara girmekte ilk adım önemli. Yani muhabbete başlayabilmek. Zaten gerisi gelir. Sonrası yeni yeni insanlar.

ben de 1.50yim ama dolgu topuklu ayakkabılar sağolsun

üniversitedeyken girişken değildim ama güler yüz insanları sana kendiliğinden getiriyor zaten :)

hangi bölümü kazandın bilmiyorum ama hele bir de eline mesleğini alırsan hayata daha faklı bakacaksın, hayat da sana daha farklı bakacak

ayrıca ben minyonluktan memnunum, ne demiş atalarımız : bodur tavuk her dem piliçtir

Son düzenleme:

Buraya yazmak istemiyorum fakat güzel bir bölüm kazandım.keşke ben de sizin gibi takmasan bu durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…