• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çekingen olmak nasıl aşılır ?

PortakalSevgisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2019
395
139
18
30
Arkadaşlar merhaba, ben bazı konularda çekingen kalıyorum da yeni yeni aşabiliyorum sanırım ama sizin de yorumlarınızı merak ediyorum. İş yerinde vs isteklerimi dile getirebiliyorum ama daha önceki konularıma da bakarsanız özellikle erkeklerle olan ilişkilerde çekingen kalıyorum. Diğer kızlarda bu konularda aşırı atılgan yetiştirilmiş ona da şaşırıyorum. Şimdi bugün mesela iş yerinde bir kız arkadaşımız var, bu kız arkadaşın başka yerde sevgilisi olmasına rağmen bizim bölümdeki arkadaşa kalpli bir şeyler çizip yollamış eliyle yazıp, mailine de teşekkürler Süpermen sen olmasan yapamazdım diye yazmış biz şok... Bu şirketin adını söylemek istemiyorum da neresi olduğunu duysanız şaşırırsınız çünkü haddinden fazla resmî bir yer ☺️ neyse esas sorum ben benden hoşlanan biri varken bile iş yerinde çocuğa gerçekten gerekli sinyalleri gönderemiyordum, diğer vatandaşlarda atılgan olup elinde biri varken başkasına yürüyor onlar kadar olmasa da en azından neler yapmamı önerirsiniz ?

Yok yani kızın atılganlığını düşünün , ne büyük cesaret bense benden hoşlanan adama belli edemiyordum beler önerirsin ?

Ben de çekingen bir insanımdır çoğu konuda ama misal bir defa yapınca aşıyorsun önemli olan birinciyi yapabilmek hoşlandığın kişi nerede mesela aynı işyerinde misiniz devamlı konuşmak için bahane bulabilirsin sana baktığında hafif gülümseyebilirsin misal

ben sizin diğer konularınızı da biliyorum ve en acil tarafından psikolojik destek almanız gerektiğini düşünüyorum.

sürekli kendinizi insanlarla kıyaslamayın ve sürekli olarak "herkes kötü, ühühü herkes benim ayağımı kaydırmak istiyor, kızlar çok fingirdek (bu sizin söyleminiz)" diye sızlanmayın.

sıradan bir insansınız ve kimsenin kimsenin ayağını kaydırmaya çalışacağını düşünmüyorum normal şartlarda. vardır elbet bir hatanız. veya siz de o insanların iyiliğini istemiyorsunuzdur onlar da sizinkini istemiyordur. her şey karşılıklı.

koskoca mühendissiniz, bilkent mezunusunuz, okulda bize dersler hariç en iyi verilen şey özgüven değil miydi? anlam veremiyorum böyle konular açmanıza. burda bile kadının davranışından anlam çıkarmışsınız. kendinize tek bir soru sorun "acaba bu beni ilgilendiriyor mu?"

Ben de çekingen bir insanımdır çoğu konuda ama misal bir defa yapınca aşıyorsun önemli olan birinciyi yapabilmek hoşlandığın kişi nerede mesela aynı işyerinde misiniz devamlı konuşmak için bahane bulabilirsin sana baktığında hafif gülümseyebilirsin misal
İşte ben gülümsemek yerine çocuğu görünce yerime geçip kulaklığı takıp çalıştım :(

ben sizin diğer konularınızı da biliyorum ve en acil tarafından psikolojik destek almanız gerektiğini düşünüyorum.

sürekli kendinizi insanlarla kıyaslamayın ve sürekli olarak "herkes kötü, ühühü herkes benim ayağımı kaydırmak istiyor, kızlar çok fingirdek (bu sizin söyleminiz)" diye sızlanmayın.

sıradan bir insansınız ve kimsenin kimsenin ayağını kaydırmaya çalışacağını düşünmüyorum normal şartlarda. vardır elbet bir hatanız. veya siz de o insanların iyiliğini istemiyorsunuzdur onlar da sizinkini istemiyordur. her şey karşılıklı.

koskoca mühendissiniz, bilkent mezunusunuz, okulda bize dersler hariç en iyi verilen şey özgüven değil miydi? anlam veremiyorum böyle konular açmanıza. burda bile kadının davranışından anlam çıkarmışsınız. kendinize tek bir soru sorun "acaba bu beni ilgilendiriyor mu?"
Tatlım sen hayırdır ? Yine kadınlar sokmaya başlamış, Türkiye’de vs İngiltere’deki durumları yazdım sen niye gelip konuyu çarpıtıp soktun ? Bunu yapan kadınların çoğunun anne babası kızlarını sallamadığı için oluyor burada seni kastettim. İngilterede kötü insanla karşılaşmadım diyorum hemen herkes kötü ühühü diye çarpıtıp fesat yorum yapıyorsunuz. Senin gibi yorum yapan olmadı ingilterede mesela kız arkadaşlarla aynı konuyu konuşurken. Onun için istersen konularımdan naş. Reelde görüşmek istersen beklerim ;)

Bunu yapan kadınların çoğunun anne babası kızlarını sallamadığı için oluyor burada seni kastettim.

şurayı biraz daha açıklayın bakayım.

şu konuşma şekline bak, versenize bilkent id'nizi ben stars fetcherdan bakayım. inanmıyorum benim okulumdan mezun birinin bu klasta olduğuna. konuya son yorumum ve kib.

Arkadaşlar merhaba, ben bazı konularda çekingen kalıyorum da yeni yeni aşabiliyorum sanırım ama sizin de yorumlarınızı merak ediyorum. İş yerinde vs isteklerimi dile getirebiliyorum ama daha önceki konularıma da bakarsanız özellikle erkeklerle olan ilişkilerde çekingen kalıyorum. Diğer kızlarda bu konularda aşırı atılgan yetiştirilmiş ona da şaşırıyorum. Şimdi bugün mesela iş yerinde bir kız arkadaşımız var, bu kız arkadaşın başka yerde sevgilisi olmasına rağmen bizim bölümdeki arkadaşa kalpli bir şeyler çizip yollamış eliyle yazıp, mailine de teşekkürler Süpermen sen olmasan yapamazdım diye yazmış biz şok... Bu şirketin adını söylemek istemiyorum da neresi olduğunu duysanız şaşırırsınız çünkü haddinden fazla resmî bir yer ☺️ neyse esas sorum ben benden hoşlanan biri varken bile iş yerinde çocuğa gerçekten gerekli sinyalleri gönderemiyordum, diğer vatandaşlarda atılgan olup elinde biri varken başkasına yürüyor onlar kadar olmasa da en azından neler yapmamı önerirsiniz ?

Aman sinyal demeyin kızıyor burdaki hanimlar sinyal vermeye.

Başka kadınların hareketleri sizi ilgilendirmesin. İnsanların hayatlarını incelemekten vazgeçip kendinize odaklanın.

Hoşlandığınız kişiyle öğle yemeğinde (kurumsal bir yer dediğiniz için yemekhane vardır diye varsayıyorum) aynı masaya oturun mesela. Çay molasını takip edin siz de çayınızı kahvenizi alıp yanına gidin sohbet konusu açılır bir şekilde.

Kimse erkekler konusunda "atilgan" yetistirilmez. Karakteri rahattir, sosyaldir, ailesi serbesttir vs.
Bir kiz sevgilisi var diye baska bir erkege bu sekilde tesekkur edebilir, ben bir sorun goremedim. Asilmamis, yazmamis etmemis. Kalpli kagitla tesekkur etmek bence cok tatli bir davranis. Bu kadar onyargili olmaya gerek yok.

Tatlım sen hayırdır ? Yine kadınlar sokmaya başlamış, Türkiye’de vs İngiltere’deki durumları yazdım sen niye gelip konuyu çarpıtıp soktun ? Bunu yapan kadınların çoğunun anne babası kızlarını sallamadığı için oluyor burada seni kastettim. İngilterede kötü insanla karşılaşmadım diyorum hemen herkes kötü ühühü diye çarpıtıp fesat yorum yapıyorsunuz. Senin gibi yorum yapan olmadı ingilterede mesela kız arkadaşlarla aynı konuyu konuşurken. Onun için istersen konularımdan naş. Reelde görüşmek istersen beklerim :KK66:

Siz bence oncelikle konusmayi ve iletisim kurmayi ogrenin. Hepimiz diger konudan sizi taniyoruz o yuzden de beklentilerimizi dusuk tutuyoruz sizin adiniza.
Burdaki insanlara issiz gucsuz tayfasi diye hitap edip sonra da burdaki insanlardan medet ummak neyin kafasi hic anlamadim.

Kendinize bir iyilik yapin ve destek alin.

Ah portakal başkalarını daha az eleştirip yorum paylaşsan tartışma olmasa di mi ama,sen niye kafayı takıyon başkalarına boşver beğenmiyosan kendi yoluna çizgine bak,eleştirilerinden onları kıskandığın çekmediğin anlamı çıkıyor.
Yani bi kız zaten yerine göre davranırsa ilgi çekici biriyse illaki onu yalnız bırakmazlar.Ama somurtkan,konuşmaları itici,paspal vs insanları iten bişeyler varsa uzak durup çekinebilirler,kendine özeleştiri yap aynı yanlışları yapmamaya çalış.
Hoşlandığın biri varsada arada bi daha içten konuşmaya,selam vermeye filan çalış yeter fazlası itici olabilir.

Şimdi diğer konularinizi da okudum. Erkek odaklı düşünüyorsunuz hep, erkek arkadaş sevgili diye sürekli konu açıyorsunuz. Eksi duyuru'da da benzer bir konu vardi, oradaki kişi ile aynı kişisiniz galiba.
Her neyse iyi bir okuldan mezun olduğunuz halde aşağılık kompleksine sahipsiniz. Guclu kadin erkek odaklı dusunmeyen kadındır. Güçlü kadın olun. Bu arada güzellik her kapıyı açıyor. Güzelseniz, muhabbetiniz sariyorsa erkeklere karşı sırnaşık olmanıza gerek yok onların ilgisini çekmek için. Kolay gelsin.

Tatlım sen hayırdır ? Yine kadınlar sokmaya başlamış, Türkiye’de vs İngiltere’deki durumları yazdım sen niye gelip konuyu çarpıtıp soktun ? Bunu yapan kadınların çoğunun anne babası kızlarını sallamadığı için oluyor burada seni kastettim. İngilterede kötü insanla karşılaşmadım diyorum hemen herkes kötü ühühü diye çarpıtıp fesat yorum yapıyorsunuz. Senin gibi yorum yapan olmadı ingilterede mesela kız arkadaşlarla aynı konuyu konuşurken. Onun için istersen konularımdan naş. Reelde görüşmek istersen beklerim :KK66:
Sizin kalbiniz kotü , cekingen olmaya devam edin demek ki konussaniz zehir sacacaksiniz etrafa
Pesss yillardir o kadar konu o kadar yorum gordum boyle kotusunu gormedim
Zehir akiyor resmen icinizden

Allah Allah. siz ozel hayatlari takip bu denli edeceginize kendi ozel hayatinizla mesgul olun. belki ayrildi sevgilisinden, belki ayrilmayi bekliyo ya da mail attgi kisiyle arasnda samimiyet var. neyi nerden bilebilirsiniz. hemen etiket hemen yargilama. sanirim yargisi bol ortamlarda buyuyenlerde bu ozellik kalitsal. siz de yargilanacaginizi dusunmekten kendiniz gibi davranamiyorsunuz. sorununuz bu.

Sizin kalbiniz kotü , cekingen olmaya devam edin demek ki konussaniz zehir sacacaksiniz etrafa
Pesss yillardir o kadar konu o kadar yorum gordum boyle kotusunu gormedim
Zehir akiyor resmen icinizden
Hayır bi de sürekli beğenmediği yorumları yapanlara reel'de buluşmayı teklif ediyor. Reelde buluşup ne yapacaksa, saç baş dalacak galiba, "çok naif çekingen" arkadaşımız.

Hayır bi de sürekli beğenmediği yorumları yapanlara reel'de buluşmayı teklif ediyor. Reelde buluşup ne yapacaksa, saç baş dalacak galiba, "çok naif çekingen" arkadaşımız.

Begenmedigi yorumlara kiskancsiniz, fesatsiniz diyor arkadas. Hizini alamayip Turk insani, Turk kadini, bizim toplumumuz diye basliyor ve finali kadinlarin fingirdekligi ve ahlaki ile yapiyor.
Arkadasin siddetli kompeksi var.

Arkadaşlar konu sahibinin açtığı konuların ilk mesajlarını okudum.Neden birden herkes saldırıya geçti?Çoğu tespiti doğru ancak bunu tüm ülkedeki insanlar için genelleme yapması yanlış.Evet iş yerinde fesat dedikoducu çıkarcı tipler var çünkü iş ortamı rekabet ortamı ve sen insanlara masumane olarak içini bile açsan bu fırsatçı tipler gün geliyor sana karşı kullanıyor.Çünkü önce herkes kendini düşünüyor.Çünkü konu sahibinin önceki konularında dediği gibi insanlar başkasının başarısından mutsuz oluyor başarısızlığına acısına içten içe seviniyor maalesef gerçekler böyle.O yüzden konu sahibine ta vsiyem kural 1 :İş arkadaşından dost olmaz.Kural 2:İş arkadaşından sevgili olmaz(mümkünse olmasın).Kural 3:Arkadaşlarınla kız olsun erkek olsun iyi geçin illa erkek arkadaşlarınla arayı iyi tutman gerekmiyor kız arkadaşlarına da iyi davran cinsiyetçilik yapma çekingen olmanın nedeni bence erkekleri potansiyel sevgili adayı olarak görmen bence bu yaklaşımın yanlış.

Back