Ceken bilir!!

Gxuxlsxuxm Sultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
6.201
43
Ceken bilir!!! Hep duyariz yada söyleriz bu cümleleri!

Ama gercekten öylemi acaba?CADIARZU

Calisan bir Kadin düsünün bir hafta sonu var dinlenmek isini gücünü yapmak ailesi ile vakit gecirmek icin!! Hafta sonunu kafasina göre gecirmek istemezmi?? Tabiki ister fakat yine o Kadin neden izinli oldugu hafta ya Komsunun, ya Eltisinin, yada Görümcesinin hafta sonunu zehir ediyor, onun bilmesi gerekmiyormu calisan bir bayan olmanin zorluklarini....Evet ama yinede cat kapi gidende o oluyor!!

Yeni dogum yapmis bir Kadin düsünün agrilari var sizilari var, bebegin stressi belki bir cocugu daha var evin isi var yemek var camasir var, varda var yani, peki bu Kadin anlamazmi Lohusa bir Bayanin halinden?? Evet aslinda anlamasi lazim, cünkü oda yasadi oda cekti öyle degilmi?? Peki ayni kadin neden bebegini büyüttükten sonra, yeni dogum etmis Gelinin, Komsunun veya Akrabanin evine hergün gidip saatlerce oturup birde yemek hizmet bekliyor?? Bilmiyormu o Kadinin o an cektiklerini yasadiklarini?? Evet ama yinede yapiyor...

Bir Kadin düsünün aldatilmis yuvasi dagilmis esi baska bir kadina yar olmus ve o aldatilan kadin sizce bir yuva dagitirmi?? Aslinda hayir dagitmaz cünkü biliyor ne kadar aci oldugnu biliyor baska bir kadinin dünyasini karartacagini aynisini oda yasamadimi oda kahrolmadimi?? Evet oldu oda cekti ama yinede yuvasi dagilan kadin baska bir yuvayi dagitiyor....

Demekki neymis?? Ceken bilirmis ceken anlarmis ama cekenden cok
Vicdani, Merhameti, Anlayisi, Hosgörüsü ve en önemlisi Allah korkusu olan anlarmis.....a.sa.s.

kayınvalidem çok çekmiş kayınvalidesinden..görümcesinden ve kaynından..her anlattığında hüngür hüngür ağlıyorum..senağlama
ve yemin etmiş ben gelinlerimi prensesler gibi tutucam diye..
şükürler olsunki öyle de..:1hug:
çeken bilir evet..ben çektim o da çeksin der kimileri..
işte onlar hakettilerki çektiler diye düşünürüm hep..:dilcikar:
kimileride varki çektiğini,yaşadığını bilir ve aynılarını yaşatmak istemez..
Allahım böyleleriyle karşılaştırsın bizleri:Saruboceq:

Gülsümcüm ne güzel konu canım ya..a.s.
Evet çeken bilir..:1hug:
Bazen hani sert yorum yazıyoruz diye bize kızıyorlar ya evlilik,aile konusunda...
Ama insanların geçmişte ne sıkıntılar yaşadığını kimse bilemez ki.. Belki o; "Ayrıl arkadaşım çekme bu adamı!" diyenler kendileri ya da en yakınları yaşamıştır benzer acılar.. "Aman ben üzüldüm sen üzülme" demek istiyordur..

insan psikolojisi çok farklı.dayak atan kavga eden öğrencilere bakınca,annesinin babasının devamlı onları dövdüklerini görüyorsunuz.kocadan dayak yiyen çocuğunu dövüyor.babadan dayak yemiş adam karısını yumrukluyor. fritzl vardı kızından 7 çocuğu olan herif mesela annesi öyle bir dövermiş ki her yer kan gölü olurmuş.o adamı o hale getirmek kolay mı??

ben kayınvalidesinden çekip ,ben çektim ama gelinimi rahat ettireyim diyen kaynana nadie var."ben gün yüzü görmedim,o da görmesin" deniliyor çoğunlukla.

Tsk. ederim canimŞeniz

Fakat bazi insanlar vardir Laalisim, cektigi halde bildigi halde sanada cektirir...
Mesela benim eltim 3 cocuk annesi gayet iyi bilmesi gerekmiyormu lohusa bir kadinin rahatsizliklarini SIKINTILARINI?? tabiki bilmesi lazim, fakat yinede ben dogum ettikten sonra her hafta sonunu 3 cocugunla beraber bende gecirmek istemesi ne kadar sacma öyle degilmi??
Bende bunu vurgulamak istedim, ceken bilir gayet tabi ama neden cektiriyor o zaman...

Böcegimm senin benim kayinvalidelerimiz gibi Kadinlar nadirdir, benimkide cok cekmis kayanansindan! Fakat biz üc gelininle cok adil ve iyi davraniyor, malesef her kaynana öyle degil...

Aynen Min arkadasimizin dedigi gibi ben cektim sende cek....

Olumlu bir örnek vermek istedim kendimle ilgili..hihoyyyt
Görümcem flört ve evliliğimizin ilk aylarında inanılmaz karışıyordu bize.. Aklım hiç almıyordu..Çok çok sinirlendiğim anlar oldu ama büyütmemeye çalıştım,hiç küslük yapmadım..
Sonuçta benden 1 sene sonra evlendi.. Allahım görümcem bir anda melake oldu,haksız da olsam beni savunan,kendi annesine bile benim için kavga eden biri oldu,kayınvalidem bana bir şey dediğinde görümcemin önüme set çektiğini bile hatırlıyorum,ben kötü olmuyayım,cevap vermiyeyim diye,hep korudu beni..:roflol:
Sanırım evlendikten sonra anladı,gelinle damada karışılmaması gerektiğini.. Ne çektiğimi hissetti galiba..:lepi:

Muhtemelen öyle canim!!

Insanin basina gelince anliyor bazi seyleri!! Ama israrla anlamayanlarda var malesef!

Buda ya anlayissizliktan kaynaklaniyor ya cektigni cok cabuk unutmaktan yada banane ben cektim sende cek bakalim diye düsünmekten..:mymeka:

uzaktan davulun sesi hekese hos gelir canim. aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar. hepimizde canimizin kiymetini bilelim.

Evet lunetkacim ben bunu vurgulamak istedim!!a.s

Basindan gecen birseyi veya kendinde istemedigin bir olayi neden baskasina yasatmak isteriz ayni senin tanidigmiz dedigin kisi gibi...

Kendi cat kapi gelmeyi biliyor fakat ona yapilidimi hosnut kalmiyor iste buna anlam veremiyorum...

Egoistlik, Bencilik, Anlayissizlilk vs. vs. bir sürü cümle vardir mutlaka bu tür insanlar icin

Iste Ceken bilir deyimi demekki her zaman dogru olmuyor maalesef....

bir an sanki kaynanamın ve eltimin bana yaptıkları gözümün önünden geçti. evet bir hafta sonum vardı. dinlenmek, evimin işini gücünü yapmak veya başka işlerimi yapmak için. çat kapı gelinmeler, hala yatıyor musunuz denmeler, ne çok geziyorsunuz evinizin suyu mu çıktı gibi laflar. kendileri yetmezmiş gibi hiç tanımadığınız insanlarıda peşine takıp getirmeler. her an aman yine ne yapacaklar acaba diye düşünmeden edemiyorsunuz. çalışan kadını çalışan kadın bile anlamıyor. buna benzer pek çok şey yaşadım.
siz hiç 15 günlük loğusayken evinize gelen kayınbabanıza 1 hafta misafir gibi baktınız mı hiç. üstelik dikişlerinden dolayı oturup kalkamazken. kaynanam bunlar ne yapıyor git bak demiş. o bir haftayı ben hiç unutamıyorum. kendi gelip bana bakması gerekirken o kayınbabamı bana yollamış.
ben çektim gelinimde çeksin lafı bana çok insafsızca geliyor. hayır ben bunları asla yapamam. benim çektiklerimi ne kızım nede oğlum yaşasın diyemem. yapamam çünkü. evet çeken bilir.

öncelikle gülsüm sultan çok güzel bir konua.s.
sonra ablacım senin bu yazdıklarından sonra annem geldi aklıma...babaannem gerçekten huysuz,kaprisli,bencil bir insan..şuan bütün oğlanlarının ve gelinlerinin burnundan getiriyor...babamlar 3 kardeş.birtek babam anneme laf söyletmemiş bu yüzden babaannem sinir oluyor..diğer gelinlerini ezebiliyor kendince ama babam asla fırsat vermez...
gelelim annemin lohusalığına..biz o zaman kayserideymişiz...anneannem 1 hafta durmuş çünkü çok iş güç varmış...neyse o döner dönmez babaannem ve yeni eşi(babam evlendikten sonra o adamla evlenmiş) çıkmış gelmişler...yaa o yabancı adamın lohusa kadının evinde ne işi var yaaaklava: düşüncesiz insanlar...kayseride çok isli bir memleketmiş o zaman..bunlar gelip gidip aaa halının rengine bak kararmış..aaaa camlara bak pislenmiş demiş durmuşlar..annemde 1 haftalık lohusa halı sil,cam sil bide kışın ortası karar kış..ev sobalı:çok üzgünüm:kıymama anneme yaa.belim çıkacak gibi geliyordu dikillerim açılacaktı diyor..bide babaannem diyormuşki hadi mantı yap bakalım,hadi şunu yap börek yap ta yiyelimmm..aaaah aklıma geldikçe sinirim nefretim artıyorklava:ben hep soğuk yerdeydim diyor..sancıdan geberdim.mutfakta yemek yap,temizlik yap,bezlerimi yıka...sonra emzirecek sık sık..düşüncesiz adamda dışarı çıkmıyormuş.annem beni alıp çıkıyormuş mecbur soğuk yerde emzirip emzirip geliyormuş.onlar sobalı odada kasılıyormuş...el kadar bebek hasta olmuşum zaten...ve bana bunu annem daha yeni anlattı..hiçbir zaman babaanneme karşı doldurmamıştır beni..ama ben küçüklğümden beri hiç sevmem...çocuk halimle onun bencilliğini kaprisini anlamışım..sevmedim sevemedim.ama hep saygıdan ve babam üzülmesin diye seviyormuş gibi göründüm....offf hamileyim zaten bak yine üzüldümsenağlama

doğru... çeken bilir ama insanına göre...
gerçekten insani duyguları olan,karşısındakinin
neler yaşadığını bilir,ona göre davranır,yardımcı olur...
ama içinde fesatlık olan,kötü olan insan da...
ben çektiysem,ben nasıl altından kalktıysan o da kalksın,o da çeksin
düşüncesindedir her zaman...
hal böyle olunca,böyle davranan insanlara göz mü yummak lazım sizce...
bence hak ettiği lafı söylemek gerekir...
zaten samimi olmayan biri için ,sıkıntıya sıkıntı eklemek
gereksiz diye düşünüyorum...
sevgiler...

gerçektende çeken bilir
benim başıma bir olay gelse
aa negüzel çok şanslısın diyorlar
ama bilmiyorlarki
ben buna yaşıyana kadar neler çektim
nasıl sabrettim
zorluk çekmeden bazı şeyler yaşanmıyormuş
yaşadığın zorluğu sabırlı davranırsan karşılığı geliyormuş

bazı yaslı ınsanlar vardır sureklı ahları ofları vardır...
sureklı sıkıntılı seyler konusurlar.... gecmişle ılgılı
hanı derler ya soyleyane degıl soyletene bak...
o kadar zor sıkıntılar cekmişler kı...
aıle baskısı adetler varlık yokluk....dayak cocuk derdı...vs..
belkı ozamanlar sustular....
dınledıgımde bazen nasıl basa cıktılar nasıl ustesınden geldıler anlıyomuyorum...
dınleyıp uzuluyorum...
ama onlar ne cektıklerını bılıyorlar acısını taaaa iclerınde yasıyorlar ve kımse ne cektıgını bılmıyor......

Önemli olan çeken kişinin yaşanan zorlukları bilip başkalarına çektirmemesi.Ama nedense hep ben yaşadım oda yaşasın zihniyetiyle hareket edilir .Ben hala anlamış değilim neden böyledir.

Cok guzel bir konu açmissin canim ya tebrik ederim seni :1hug:
gerçekten de çok dogru bir laf...çeken bilir evet...
çekenler de neden çektirirler bunuda bilmis anlamis degilim.
benim kayinvalidem, guya kayinvalidesinden, kayinpederinden çekmis, çok çekmis, guya diyorum cunku ben ona inanmiyorum
ne yasadiysa bana yasatti
aslinda kendi kafasinda kurdugu bir senaryo diye dusunuyorum
onun kadar fesat, içten pazarikli, soguk, yalanci birini gormedim :1no2:
rabbim kimseye yasatmasin zorluklar
bu evlilik bana ne kadar sabirli olmayi ogretti ben bile sasiyorum
bide sevgili gorumcemden....nasil olsa, o da yasayacak bu gunleri
uzaktan keyifle seyretmeye yemin ettim :1closedeyes:

Önemli olan çeken kişinin yaşanan zorlukları bilip başkalarına çektirmemesi.Ama nedense hep ben yaşadım oda yaşasın zihniyetiyle hareket edilir .Ben hala anlamış değilim neden böyledir.

Bence bu icten ice bir intikam alma!!

Yani ben yasadim ben cektim banada kimse acimadi ben sana niye aciyayim?? Sende cek senin özelligine ne gibi bir düsünce...

Cok sükürki bütün insanlar öyle degil, cok cekmis olan ve bunlari kesinlikle baskasininda cekmesini istemeyen insanlarda var..

Iste burdan cikardigim su ki aslinda yine hersey insanlarin vicdanina kalmis hersey bir insanin yüreginin güzelligi ile alakali!a.s

demin bir şey oldu..
bir arkadaşımın sayfasına bir arkadaş(!)yaşadığı hayal ürünü şeylerin bedduasını etti..
yani sende yaşa gibilerden..
şimdi ona demezler mi;hadi biz sana inanmıyoruz ama inansaydık da hakettin yaşadın!!!!
çeken bilirin tam tersi..

evet ya boyle ınsanlarda var ben cektım sende cek mantıgı...
oysa sen cekerken gunahın neydı...yada karsındakının gunahı ne...
bence boyle ınsanlarda bıraz kalblerını sevgıye yada ınsanlıga kapatmışlar...
psıkolojılerı tamamıyle bozulmuş....
artık herseyden ıntıkam olır olmuş ve mutlu olmak kımsenın hakkı degılmiş gibi davranıyorlar....
allah kımseye acılar cektırmesın ve cektıklerımızdende ders almayı bılelımkı....
kımseyede cektırmeyelım..

Dedigim gibi böcegimm Şeniz

Allah kimseyi vicdanindan ayirmasin:Saruboceq:

Burda tanimadigmiz etmedigmiz yüzlerini bile görmedigmiz insanlara beddua etmek benim cektigmi sende cek demek, artik bende billmiyorum vallaha ne diyecegmibenneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…