- 22 Ağustos 2007
- 6.201
- 43
-
- Konu Sahibi Gxuxlsxuxm Sultan
Gülsümcüm ne güzel konu canım ya..a.s.
Evet çeken bilir..:1hug:
Bazen hani sert yorum yazıyoruz diye bize kızıyorlar ya evlilik,aile konusunda...
Ama insanların geçmişte ne sıkıntılar yaşadığını kimse bilemez ki.. Belki o; "Ayrıl arkadaşım çekme bu adamı!" diyenler kendileri ya da en yakınları yaşamıştır benzer acılar.. "Aman ben üzüldüm sen üzülme" demek istiyordur..
Tsk. ederim canimŞeniz
Fakat bazi insanlar vardir Laalisim, cektigi halde bildigi halde sanada cektirir...
Mesela benim eltim 3 cocuk annesi gayet iyi bilmesi gerekmiyormu lohusa bir kadinin rahatsizliklarini SIKINTILARINI?? tabiki bilmesi lazim, fakat yinede ben dogum ettikten sonra her hafta sonunu 3 cocugunla beraber bende gecirmek istemesi ne kadar sacma öyle degilmi??
Bende bunu vurgulamak istedim, ceken bilir gayet tabi ama neden cektiriyor o zaman...
Böcegimm senin benim kayinvalidelerimiz gibi Kadinlar nadirdir, benimkide cok cekmis kayanansindan! Fakat biz üc gelininle cok adil ve iyi davraniyor, malesef her kaynana öyle degil...
Aynen Min arkadasimizin dedigi gibi ben cektim sende cek....
Olumlu bir örnek vermek istedim kendimle ilgili..hihoyyyt
Görümcem flört ve evliliğimizin ilk aylarında inanılmaz karışıyordu bize.. Aklım hiç almıyordu..Çok çok sinirlendiğim anlar oldu ama büyütmemeye çalıştım,hiç küslük yapmadım..
Sonuçta benden 1 sene sonra evlendi.. Allahım görümcem bir anda melake oldu,haksız da olsam beni savunan,kendi annesine bile benim için kavga eden biri oldu,kayınvalidem bana bir şey dediğinde görümcemin önüme set çektiğini bile hatırlıyorum,ben kötü olmuyayım,cevap vermiyeyim diye,hep korudu beni..:roflol:
Sanırım evlendikten sonra anladı,gelinle damada karışılmaması gerektiğini.. Ne çektiğimi hissetti galiba..:lepi:
öncelikle gülsüm sultan çok güzel bir konua.s.bir an sanki kaynanamın ve eltimin bana yaptıkları gözümün önünden geçti. evet bir hafta sonum vardı. dinlenmek, evimin işini gücünü yapmak veya başka işlerimi yapmak için. çat kapı gelinmeler, hala yatıyor musunuz denmeler, ne çok geziyorsunuz evinizin suyu mu çıktı gibi laflar. kendileri yetmezmiş gibi hiç tanımadığınız insanlarıda peşine takıp getirmeler. her an aman yine ne yapacaklar acaba diye düşünmeden edemiyorsunuz. çalışan kadını çalışan kadın bile anlamıyor. buna benzer pek çok şey yaşadım.
siz hiç 15 günlük loğusayken evinize gelen kayınbabanıza 1 hafta misafir gibi baktınız mı hiç. üstelik dikişlerinden dolayı oturup kalkamazken. kaynanam bunlar ne yapıyor git bak demiş. o bir haftayı ben hiç unutamıyorum. kendi gelip bana bakması gerekirken o kayınbabamı bana yollamış.
ben çektim gelinimde çeksin lafı bana çok insafsızca geliyor. hayır ben bunları asla yapamam. benim çektiklerimi ne kızım nede oğlum yaşasın diyemem. yapamam çünkü. evet çeken bilir.
Önemli olan çeken kişinin yaşanan zorlukları bilip başkalarına çektirmemesi.Ama nedense hep ben yaşadım oda yaşasın zihniyetiyle hareket edilir .Ben hala anlamış değilim neden böyledir.
Bence bu icten ice bir intikam alma!!
Yani ben yasadim ben cektim banada kimse acimadi ben sana niye aciyayim?? Sende cek senin özelligine ne gibi bir düsünce...
Cok sükürki bütün insanlar öyle degil, cok cekmis olan ve bunlari kesinlikle baskasininda cekmesini istemeyen insanlarda var..
Iste burdan cikardigim su ki aslinda yine hersey insanlarin vicdanina kalmis hersey bir insanin yüreginin güzelligi ile alakali!a.s
demin bir şey oldu..
bir arkadaşımın sayfasına bir arkadaş(!)yaşadığı hayal ürünü şeylerin bedduasını etti..
yani sende yaşa gibilerden..
şimdi ona demezler mi;hadi biz sana inanmıyoruz ama inansaydık da hakettin yaşadın!!!!
çeken bilirin tam tersi..