cd 56 naturel killer testi hakkında..

Canım gerçekten verdiğin faydalı bilgiler için tekrar teşekkür ederim.. Pıhtılaşma testin benim de 677 homozigot çıktı bu konuda da benziyoruz..
Günlerdir bağışıklıkla ilgili uzmanlık tezleri bile okudum.. Ama çok fazla elle tutulur yol gösterici bişeye rastlamadım.. Uterustan adet siklusunun 21-24 günlerinde alınan parçayla cd56 testi aslında en kesin sonuca ulaştırıyormuş bizi sanırım, çünkü cd56-nk hücreler rahim içine östorojen ve progesteron yükselmesiyle beraber üşüşüyormuş diyeyim..periferik kanda yapılan testler bu konuda kesin sonuca ulaşmamızı sağlayamıyormuş..
Bir de benim bundan 6-7 yıl öncesine kadar mycozis fungoides şüphesiyle 5 yıl kadar (2005-2010) takip altında kaldım bu hastalık da otoimmuin hastalıklar listesinde yer alıyor.. Halen de zaman zaman periferik kan testlerimde lenfosit yüzdem yüksek çıkıyor.. Bu hastalık tanısı yıllar süren bi hastalık.. şu an lezyon çıkarmıyorum çok şükür ama bu hastalığın ben de tam olarak olmadığının bir kanıtı değil, çekinik seyredip yıllar sonra tekrar ortaya çıkabilen bi hastalık malesef.. Doktorlar gerçekten alanının dışında bilgilere inanılmaz uzaklar.. Mycozis fungoides diyince bilmediklerinden konuyu geçiştiriyolar.. Aslında benim en çok bu konuda kafamı kurcalayan bunca sebepsiz kayıp ve bağışıklıkla ilgili olma ihtimalinin göz ardı ediliyor olması.. Sonuçta ben doktor değilim ama bazen bazı şeyleri onlardan daha çok bildiğim önemsediğim oluyo kendimle alakalı ne kadar kötü bişey bu :KK43: artık kimseye kendimi emanet edemez hale geldim..
Peki sen şu an ebelik için bişey yapıyormusun? herhangi bir tedavi veya normal deneme falan şu an hangi aşamadasın ya da kafanda nasıl bir yol izlemek var?

normal immünoloji olurmu bulur mu defalarca bebeğim oldu benim de hasimato ve faktör 5 heterozigot var ama tedavileri yaptım halde öldüler birde gebelikte hemen hasta oluyorum gribal

Öncelikle Bebeginizi saglicakla büyütünüz :) Siz cd56 testinden sonra Serum felan kullandirmak istedimi Doktorunuz? Tüp bebek sürecinde ne tür ilaclar kullandiniz
ben fakulte hastanesine gidiyorum 3 kez karnimda oldu 1 de kimyasal yaşadım bu testi fakultede hemotoloji bölümü yapıyormuş orda yaptırdıktan sonra fakulte hastanesin de hocalara gidiyorum zaten onlar bir sıkıntı varsa serum uygularmi yoksa tüp bebek merkezlerine mi gitmeliyim dediğim gibi hamile kalıyorum ama sonuç yok anatomik enfeksiyon endokrin acıdan incelendim kan pihtilasamsi dışın da tiroid var birde ama bunları tedavi olduğunda öldürmezmiş bebeği fakat benimki yine ölüyor şimdi tek bu test kaldi

ben fakulte hastanesine gidiyorum 3 kez karnimda oldu 1 de kimyasal yaşadım bu testi fakultede hemotoloji bölümü yapıyormuş orda yaptırdıktan sonra fakulte hastanesin de hocalara gidiyorum zaten onlar bir sıkıntı varsa serum uygularmi yoksa tüp bebek merkezlerine mi gitmeliyim dediğim gibi hamile kalıyorum ama sonuç yok anatomik enfeksiyon endokrin acıdan incelendim kan pihtilasamsi dışın da tiroid var birde ama bunları tedavi olduğunda öldürmezmiş bebeği fakat benimki yine ölüyor şimdi tek bu test kaldi
Ben de bu testin rahimden parça alınarak yapılanını hala yaptırmadım ve konunun üzerine bikaç tane daha hamilelik yaşadım aynı sonla biten :KK43:

nereye gidekimde bu derde care bulsa rahimfilmi çekildi enfeksiyon hemotoloji ramotolojiye gittim tıbbi genetik gittim heterezigot kan pihtilasmasi ve hasimato var ama birçok kadin da var tedavi sonuç olumlu ben tedavi fakat sonuç yine aynı acaba bu cd56 yapılınca ona gore serum yada kortizon mu veriliyor normal olanını yaptırdınız mi yuksekmi cikti

bence bu derdin dermanı yok kafayı yiyecek gibiyim sabah bu akşam artik kendimi ben yönlendirip bu testleri yapıyorum tüp bebek değilsiniz yolunuz tek yol kalınca devam bu durum karışık kalıpta ölümünü bulan yok kafa yoran doktorlarda yok tüp bebek varsa tamam sağlıklı gebelik oluyor bitti kimse demiyor ki anne karnım da bebek neden olur araştıralım tüp bebek bundan kolay onlari tek derdi olmaması en azindan olunca doguyorlar

Arkadaslar merhaba oyle bir dipsiz kuyudayiz ki doktorlar cogu seyden bir haber zaten. Benim kanda bakilan cd sonuclarimda cd56 ve cd16 cok dusuk cikti. Yani katil hucrelerle ilgili bir problem var. Bunun disinda hashimatom varmis.zaten vucudda bir otoimmun problem var genetik testtede mthfr lerin ikiside heterozigot tasiyici cikti. Doktora gittim bana diyoki bunkar onemsiz. Nasil diyebilir anlayamiyorum delirmek uzereyim anlternatif tip doktorum bu testleri benden istemisti ztn akupunktur ve ozon terapi ve gaps diyeti ile vucudumun bagisikligini guclendirmeyi dusunuyorum bir dondurulmus embriyo var ona hazirlik yapiyor. Oncesinde 1 tup bebek denemem 2 embriyom bosa gitti. Yumurta azligindan tupbebek denendi. Ama o sira bu testler yapilsaydi ben bunlari belkide yasamayacaktim. Yani yumurta az denio ama altinda endometriozis cikiyo bagisiklik cikiyo bisuru sey cikiyor. Siz nasil yollar izlediniz bu konuda tecrubesine inandiginiz doktorlar varmidir

Arkadaslar merhaba oyle bir dipsiz kuyudayiz ki doktorlar cogu seyden bir haber zaten. Benim kanda bakilan cd sonuclarimda cd56 ve cd16 cok dusuk cikti. Yani katil hucrelerle ilgili bir problem var. Bunun disinda hashimatom varmis.zaten vucudda bir otoimmun problem var genetik testtede mthfr lerin ikiside heterozigot tasiyici cikti. Doktora gittim bana diyoki bunkar onemsiz. Nasil diyebilir anlayamiyorum delirmek uzereyim anlternatif tip doktorum bu testleri benden istemisti ztn akupunktur ve ozon terapi ve gaps diyeti ile vucudumun bagisikligini guclendirmeyi dusunuyorum bir dondurulmus embriyo var ona hazirlik yapiyor. Oncesinde 1 tup bebek denemem 2 embriyom bosa gitti. Yumurta azligindan tupbebek denendi. Ama o sira bu testler yapilsaydi ben bunlari belkide yasamayacaktim. Yani yumurta az denio ama altinda endometriozis cikiyo bagisiklik cikiyo bisuru sey cikiyor. Siz nasil yollar izlediniz bu konuda tecrubesine inandiginiz doktorlar varmidir
Benim 4negatif tup bebek denemem var ,5.tedaviye basladim bagisikliktan suphelendi doktor hicbir test yaptirmadan serum tedavisine karar verdi embryo olustuktan sonra transfer oncesi 1kez uygulandi(mevsimsel alerjim oluyor damak kasintisi falan gecti bagisikliga faydasi var kesin)sonra transfer gunu Rahim goruntusu hosuna gitmedi dondurulmisa dondu ,dondurulmus hazirligi icin adette hastaneye gittigimde doktorun ayrilmis oldugunu ogrendim be baska doktor sectim.Bu doktorda endometriosis konusunda uzmanmis be bana endometriosis oldugunu soyledi ,bu sekilde transfer yapamam tekrar toplama sonrasinda 3ay gecici menopoz sonra transfer dendi.Simdi tekrar toplama icin hazirlaniyorum 3 ay sonra toplama olacak ,sonra menopoz sonra serum ile transfer.

Merhaba M maralalmila
Yazalı çok olmuş, gördüğüm kadarıyla hamilesiniz de, sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım.
Durumumuz aynı, ben de artık tüp bebek tedavisine başlayacağım, sizin sürecinizi merak ettim.
Ben de 1 düşük yaptım, normal yolla hamile kalmıştım, o süreçte haşimato teşhisi kondu, adetlerim düzensizleşince amh'a bakıldı ve düşük çıktı. Haşimato çıkınca tüp bebek için görüştüğüm doktor kandan flow siçtometrik testi istedi ve NK hücrelerimin değeri olması gerektiği gibi çıkmadı. Şimdi bir profesörle görüşeceğim, ancak anladığım kadarıyla bu immunolojik faktörlerle ilgili pek bir tedavi yok, doğru düzgün bilen de yok. Siz hamile kalabilmişsiniz, neler yaptınız, hangi tedavileri uyguladılar? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Sevgiler

Merhaba 2017 de yazmışsınız bana bileği verebilir misiniz hangi testleri yaptırdınız 4 tüp bebek negatif bende

Merhaba M maralalmila
Yazalı çok olmuş, gördüğüm kadarıyla hamilesiniz de, sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım.
Durumumuz aynı, ben de artık tüp bebek tedavisine başlayacağım, sizin sürecinizi merak ettim.
Ben de 1 düşük yaptım, normal yolla hamile kalmıştım, o süreçte haşimato teşhisi kondu, adetlerim düzensizleşince amh'a bakıldı ve düşük çıktı. Haşimato çıkınca tüp bebek için görüştüğüm doktor kandan flow siçtometrik testi istedi ve NK hücrelerimin değeri olması gerektiği gibi çıkmadı. Şimdi bir profesörle görüşeceğim, ancak anladığım kadarıyla bu immunolojik faktörlerle ilgili pek bir tedavi yok, doğru düzgün bilen de yok. Siz hamile kalabilmişsiniz, neler yaptınız, hangi tedavileri uyguladılar? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Sevgiler
Merhaba bendede haşimato var ayrıca pihtilaşma bozukluğumda var naptınız son durumunuz nedir

Merhaba bendede haşimato var ayrıca pihtilaşma bozukluğumda var naptınız son durumunuz nedir
Merhaba. Ben şuan hamileyim, 8. Hafta ☺️
pıhtılaşma için kan sulandırıcı veriyorlar zaten, haşimato da kontrol altında, endokrin doktorum kontrol ediyor ayda 1, haftaya tekrar gideceğim mesela..

Merhaba. Ben şuan hamileyim, 8. Hafta ☺️
pıhtılaşma için kan sulandırıcı veriyorlar zaten, haşimato da kontrol altında, endokrin doktorum kontrol ediyor ayda 1, haftaya tekrar gideceğim mesela..
Hayırlı olsun saglikla ilerleyin inşallah bende gebelik düsündugum icin troid ilacına başladım troid değerlerin normal esasında ama anti tpo 211de şuan, gebelik olduğundada oksapar 4000lik kullancaz dedi doktor geçen ayda kullandim esasindada kimyasal oldu egerki gebelik olursa bağışıklık baskılayıcıda kullancaz dedi kadin doģum doktorum endokrin doktoru tam olarak neye bakıyo eksik bisey yapmak istemiyorum korkuyorum biraz devamli arastirma halindeyim

Hayırlı olsun saglikla ilerleyin inşallah bende gebelik düsündugum icin troid ilacına başladım troid değerlerin normal esasında ama anti tpo 211de şuan, gebelik olduğundada oksapar 4000lik kullancaz dedi doktor geçen ayda kullandim esasindada kimyasal oldu egerki gebelik olursa bağışıklık baskılayıcıda kullancaz dedi kadin doģum doktorum endokrin doktoru tam olarak neye bakıyo eksik bisey yapmak istemiyorum korkuyorum biraz devamli arastirma halindeyi
Teşekkür ederim, sizin de istediğiniz gibi ilerler umarım. Ben tüp bebek ile hamile kaldım. Transferden itibaren Oksapar kullanıyorum 35. Haftaya kadar devam edecek, corasprin de var günde 1. Doğal yolla olan ilk hamileliğimde rutin gebelik kontrollerinde tsh’ım yüksek çıkmıştı, kadın doğum doktorum ilaç başlatmıştı, ben içim rahat etsin diye endokrin doktoruna da gittim( endokrin doktoru da doğru yapmış kadın doğum doktorun aynen devam dedi) ama o arada kanamam başladı ve düşük yaptım. bikaç ay sonra tekrae endokrin doktoruma gittim, bütün testleri yaptı ve haşimato teşhisi koydu, o günden beri tiroid ilacı kullanıyorum zaten. Transfer öncesinde tekrar kontrole gittim, tsh’ım biraz yüksekti, ilacın dozunu yükselttik. Son testimde düşmüştü, haftaya endokrin doktorumla tekrar bakıp ilacı ayarlarız muhtemelen. Hamile kalır kalmaz geleceksin demişti endokrin doktorum, kadın doğumcudansa bir endokrin doktoru ile takip etmenizi tavsiye ederim bu süreci.. Benim tüp bebek doktorum bağışıklık testini pek önemsemedi, bunla ilgili de özel bişi yapmadı

Teşekkür ederim, sizin de istediğiniz gibi ilerler umarım. Ben tüp bebek ile hamile kaldım. Transferden itibaren Oksapar kullanıyorum 35. Haftaya kadar devam edecek, corasprin de var günde 1. Doğal yolla olan ilk hamileliğimde rutin gebelik kontrollerinde tsh’ım yüksek çıkmıştı, kadın doğum doktorum ilaç başlatmıştı, ben içim rahat etsin diye endokrin doktoruna da gittim( endokrin doktoru da doğru yapmış kadın doğum doktorun aynen devam dedi) ama o arada kanamam başladı ve düşük yaptım. bikaç ay sonra tekrae endokrin doktoruma gittim, bütün testleri yaptı ve haşimato teşhisi koydu, o günden beri tiroid ilacı kullanıyorum zaten. Transfer öncesinde tekrar kontrole gittim, tsh’ım biraz yüksekti, ilacın dozunu yükselttik. Son testimde düşmüştü, haftaya endokrin doktorumla tekrar bakıp ilacı ayarlarız muhtemelen. Hamile kalır kalmaz geleceksin demişti endokrin doktorum, kadın doğumcudansa bir endokrin doktoru ile takip etmenizi tavsiye ederim bu süreci.. Benim tüp bebek doktorum bağışıklık testini pek önemsemedi, bunla ilgili de özel bişi yapmadı
Anladım canım sağol vakit ayırip yazıyosun allah razı olsun. Benim 1 düşuk 1 dış gebelik oldu sonra arastirmaya basladik 3 genimde pıhtilasma bozuklugu oldugunu ogrendim ama genlerimin ikisini önemsemiyo doktorlar bi tanesi duşuge sebebiyet veren dio doktorların hepsi bunun icin igne bide şuan kullaniyorum bende corasprin, dahiliye doktoru haşimato var dedi bana gebelik dusundugumuz icinde 25mcg levotirona başlattı gebelik olursada ayda bir tahlil yaptirmam gerektigini soyledi bide troid ultrasonu istedi bu hafta onuda yaptircam hematoloğada gittim ordada kan verdim gebelik boyunca onlarda takibe aliyolarmis pıhtilaşma icin bi tek eşimle tibbi genetik sonuclarimiz cikmadi kromozomla ilgili olan oda bu ay sonu cikar insallah kesinlikle tavsiyesinizi dinliycem endokrin doktorunada gidicem

Anladım canım sağol vakit ayırip yazıyosun allah razı olsun. Benim 1 düşuk 1 dış gebelik oldu sonra arastirmaya basladik 3 genimde pıhtilasma bozuklugu oldugunu ogrendim ama genlerimin ikisini önemsemiyo doktorlar bi tanesi duşuge sebebiyet veren dio doktorların hepsi bunun icin igne bide şuan kullaniyorum bende corasprin, dahiliye doktoru haşimato var dedi bana gebelik dusundugumuz icinde 25mcg levotirona başlattı gebelik olursada ayda bir tahlil yaptirmam gerektigini soyledi bide troid ultrasonu istedi bu hafta onuda yaptircam hematoloğada gittim ordada kan verdim gebelik boyunca onlarda takibe aliyolarmis pıhtilaşma icin bi tek eşimle tibbi genetik sonuclarimiz cikmadi kromozomla ilgili olan oda bu ay sonu cikar insallah kesinlikle tavsiyesinizi dinliycem endokrin doktorunada gidicem
Rica ederim ne demek 🌸 Evet ben de tiroid ultrasonu vs. Çektirdim geçen sene.. Tsh’ın normal seviyedeyse- hamilelikte 2,5’uğun altında olmasını istiyorlar- anti tpo’lara çok bakmıyorlar, hamilelik için önemli olan değer Tsh, sende de sorun yokmuş. Merak etme yani onu kontrol altında tutuyorlar çok eksiklik yoksa kötü bi etkisi olmuyor. İnşallah beklediğin testlerinizin de sonucu güzel gelir, hayırlı haberler alırsın en kısa zamanda 🙏🏻

Rica ederim ne demek 🌸 Evet ben de tiroid ultrasonu vs. Çektirdim geçen sene.. Tsh’ın normal seviyedeyse- hamilelikte 2,5’uğun altında olmasını istiyorlar- anti tpo’lara çok bakmıyorlar, hamilelik için önemli olan değer Tsh, sende de sorun yokmuş. Merak etme yani onu kontrol altında tutuyorlar çok eksiklik yoksa kötü bi etkisi olmuyor. İnşallah beklediğin testlerinizin de sonucu güzel gelir, hayırlı haberler alırsın en kısa zamanda 🙏🏻
Aynen daha yeni tekrarladik testi tsh normal. Çok sağol canım allah razı olsun sende sağlıkli bi şekilde kucağına alırsın insallah bebişini 🤲

X