cd 56 naturel killer testi hakkında..

Canım kandan mı bakıldı rahimden mi sende?? ben bikaç yerde okumuştum doktor yorumları falan %20 üstü yüksek olarak nitelendiriliyo diye ama yine de yanlış bilgi vermek istemem belki kandan veya rahimden farklıdır mutlaka bi doktora sormalısın..
Canm kandan baktrmistm. Ins ilk firsatta gidip goruscem

Canm kandan baktrmistm. Ins ilk firsatta gidip goruscem
Canım kusura bakma tam olarak anlamadım yaptirdigin testi detaylı bir şekilde anlatirmisin nerde nasıl ve ne zaman yaptırdın zannedersem benim vucutda emriyoyu kabul etmiyor herhalde ben bunun için bazı testler var mi bilmiyorum

Evet çoğu bilmiyor. Yada sadece tup bebek te bazi dr lar opu transfer arasi bazilari da kalp atisina kadar kullanalim diyorlar. Riskli diyorlar. Ancak bunun riski 25 mg dan itiberen ve 10. Haftada kullanilmasinda doguyor.
Ulkemizde üreme immunolojisiyle cok ilgenen yok yada deneme yapiliyor şimdilik.
İkiz olmalari dışında ayni benim hikayem gibi olmuşlar seninkilerde.
Şimdi öncelikle ANA(elisa yontemiyle olmali mutlaka) testi yaptir kanda bazi labaratuarlar gercekten uygun bende Pztsi yaptirdigim hastane ifa yontemiyle yaptigi için bugun elisa yontemi icin tekrar verdim. Elisa nin hassasiyeti ifadan daha yüksek çünkü.
Sonra ,eger negatif ciktiysa ailende romatizma lupus kronik deri hastalıkları vs(uzun bi liste ama otoimmun hastaliklar listesini gözden gecirmen lazim internette bulabilirsin) var mı bunlara bak derim.
Ve sonrada bondi protokolu deniyor buna
Prednisolon
Pregestan
Aspirin/heparin
Bunlar uzerinde çalışılmış arastirmlari da doküman seklinde dr unu götürüp ikna etmek kalıyor.
Başarılı olunan doz 7.5-20 mg
2.-10 haftalarda

Bizimde genetik ler normal çıktı
Histeroskopi normal
Sadece 677 heterozigot çıktı

Kaldiki senin bebeklerinde saglikliymis
Heparin ignesi kullanmissin
Progestan kullanmissin

Natural killer(NK) hücreler implantasyonda tavan yapıp hamilelik ilerlerse daha da artmaya dewam edip 20.haftafan sonra azalmaya baslio ve dogum baslarken normal seviyeye inmiş oluyor. NK önce sperme sonra embrioya sonra bebeğe saldirmaya başlıyor.
Aslinda NK hücreler her insanda belli miktarda vardir ama bazilarinda fazla oldugunda bu durum ortaya çıkıyor
Ozellikle aciklanamayan tekrarlayan dusuklerde ve aciklanamayan tekrarlayan ivf basarisizliklarinda bu ihtimal cok daha yüksek.
Ben de 5. Son gebeliğimde deltacortil kortizon kullanarak 6+6ya kadar gelebildim ancak şimdi embriyonun genetik sonucunu bekliyorum ,sonuca göre pgt deneyelim dedi dr ama bana bu test hiç yapılmadı şimdi de buna taktım kafayı siz çok bilgili siniz bu konuda neler yapmam gerekiyor.

ailenızden otoımmun hastalıklar varsa yada ANA(elisa yontemıyle bakılması gerek) pozitifse 1 den buyukse sizinde bu grupta olma ihtimaliniz yuksek.

ailenızden otoımmun hastalıklar varsa yada ANA(elisa yontemıyle bakılması gerek) pozitifse 1 den buyukse sizinde bu grupta olma ihtimaliniz yuksek.
Merhaba ben ana testi yaptirmistim sanırım pozitifdi nasıl bir yol izlemem gerek

Canm gecenlerde yaptrdim sonucum %30.5 cikti yanliz bu nasil bir sonuc yani iyimi kotumu anlamadim fikrin varmi. Bana doktor vs yaptr demedi etraftan duydugum ivin yaptrmstm daha kimseye gosteremedm?
Peki canım hamilesin galiba bu formda bahsedilen ilaçları kullandınız mi.streoid heparin ve aspin

Canım gerçekten verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.. Bugün öylesine sıradan tüp bebek uzmanı olmayan bi doktora gidip kontrollerimi yaptırdım (fsh tsh falan filan)ve ona bağışıklık testleri hakkında sorular sordum ama inanırmısın haberi bile yoktu :KK43: Şimdi benim hangi testi yaptırmam gerek kafam gerçekten karıştı.. Ben sonuncu kaybımdan sonra genetik testler ve kan pıhtılaşma testi de yaptırdım.. Genetikte eşimde bende ve alınan bebeklerde bi sorun çıkmadı.. Fakat bende hafif derecede kan pıhtılaşması sorunu ortaya çıktı.. tedavimde opu sonrası 5 gün sabah akşam prednol (steroid) hap kullanmıştım ama sonra bıraktırdı doktorum, transferden itibaren 2 gün kullanmış oldum yani.. transferden sonra da kan sulandırıcı iğne yaptım.. Kese görüldükten sonra kan sulandırıcı iğneye devam edip yanında ilaveten coraspin (aspirin türevi) kullandırdı.. Fakat 6. haftanın başında kanamam olunca hem iğneyi hem coraspini aynı anda kesti.. 5 gün ara verip kanama durdurulduktan sonra iğneye tekrar başladım ama malesef zaten geç görülen ve yavaş olan kalp atışları (sonradan ortaya çıkan 2. bebekteki de dahil) 3 gün arayla durdu..ve malesef kürtaj geçirdim (10.haftada) :KK43: 2015 deki doğal gebeliğimde de kalp atışı hiç alınanamıştı.. Şimdi martta tekrar pgt yaptırarak bi tüp bebek denemesi daha yaptırıcam yeni bi merkeze gidicem.. Ve tüm testlerim eksiksiz olmasını istiyorum.. Sadece bu bağışıklık olayı kaldı.. Onu da hangi testi yaptıracağıma emin olabilirsem yaptırıcam inşallah :)
Bu bahsettiği niz dusukle sonlanan tup bebeginizde embriyolara genetik test yapilmis miydi

Bu cd56 testi vücudun embyoya oluşturduğu antikorla mı ilgili? Ben anti sperm antikor testi yaptırdım referans değer 0-60 sonucum 63 çıktı. Doktor deltakortil ve aspirin önerdi. Ama tek başına sorun bu mudur bilemiyorum.

Bu bahsettiği niz dusukle sonlanan tup bebeginizde embriyolara genetik test yapilmis miydi
Yapılmamıştı canım.. Sadece alınan bebeklere yapıldı test ve bize bakıldı bu kayıptan sonra hiçbişey çıkmadı ama benim o tarihten sonra bi doğal gebeliğim daha oldu onu da aynı şekilde kaybettim (geçtiğimiz kasımda yine kalp durması yine kürtaj).. Şimdi hamile kalmaya korkar oldum korunuyorum.. Bikaç ay sonra embriyolara genetik test yaptırarak bi tüp bebek denemesi yapmayı düşünüyorum.. Yine de aynı sonuçla karşılaşırsam artık bebek düşünmiycem.. 2 senede 3 kayıp yaşadım nedeni bulunamıyo bi türlü

Kızlar merhaba, adetimin 4. Günü cd56 testi bakıldı kanda ve yüzde 16 cıktı ama doktorum bunun önemsiz oldugunu söyledi ne yapsam bilemedim. Hic gebe kalamadım

Kızlar merhaba, adetimin 4. Günü cd56 testi bakıldı kanda ve yüzde 16 cıktı ama doktorum bunun önemsiz oldugunu söyledi ne yapsam bilemedim. Hic gebe kalamadım
Öncelikle Bebeginizi saglicakla büyütünüz :) Siz cd56 testinden sonra Serum felan kullandirmak istedimi Doktorunuz? Tüp bebek sürecinde ne tür ilaclar kullandiniz

Öncelikle Bebeginizi saglicakla büyütünüz :) Siz cd56 testinden sonra Serum felan kullandirmak istedimi Doktorunuz? Tüp bebek sürecinde ne tür ilaclar kullandiniz
Merhaba tesekkur ederim darısı size ve isteyen herkese inşallah🙏🏻 Yok hayır hicbisey kullanmadım serum tarzı. Benim transfer 2 ay sürdü önce yumurtalar büyütüldü, toplandı. (Sadece yumurta büyütücü iğne kullandım en düsük dozda, doktorum cok yumurta değil az ve kaliteli olsunlar dedi) yumurtalar toplandıktan sonra embriyolarımıza pgt yaptırdık bunun sonucunu bekledik o ay rahim dinlenmiş oldu. Diğer ay da natural transfer oldu yani sadece folik asit ictim. Hatta yumurta catlatma iğnesi de vurulamadım gittiğimde yumurtam kendiliğinden catlamıstı. O ayki yumurta da gittikten sonra transferim oldu.

Merhabalar, cd56 testini biyopsiden baktiran var mi hiç? Benim bildigim biyopsi faha iyi sonuc veriyormus. Kandan baktirdik normal çıktı. Embryo transferimize öyle hazırlandık fakat embryomuz tutmadı. Benim geride yatan romatolojik hastalığım var. Cd56 yani killer cell (katil hücreler) den suphelendim. O yüzden biyopsi olarak da baktirmak istiyorum. Bilgisi olan var mı?

steroid ne dır benimde bebeğim 4 kez kalbi durdu ilk üç aylık donemde aspirin iğne folik asite rağmen cd56 testi hangi bölüm yapiyor

Evet çoğu bilmiyor. Yada sadece tup bebek te bazi dr lar opu transfer arasi bazilari da kalp atisina kadar kullanalim diyorlar. Riskli diyorlar. Ancak bunun riski 25 mg dan itiberen ve 10. Haftada kullanilmasinda doguyor.
Ulkemizde üreme immunolojisiyle cok ilgenen yok yada deneme yapiliyor şimdilik.
İkiz olmalari dışında ayni benim hikayem gibi olmuşlar seninkilerde.
Şimdi öncelikle ANA(elisa yontemiyle olmali mutlaka) testi yaptir kanda bazi labaratuarlar gercekten uygun bende Pztsi yaptirdigim hastane ifa yontemiyle yaptigi için bugun elisa yontemi icin tekrar verdim. Elisa nin hassasiyeti ifadan daha yüksek çünkü.
Sonra ,eger negatif ciktiysa ailende romatizma lupus kronik deri hastalıkları vs(uzun bi liste ama otoimmun hastaliklar listesini gözden gecirmen lazim internette bulabilirsin) var mı bunlara bak derim.
Ve sonrada bondi protokolu deniyor buna
Prednisolon
Pregestan
Aspirin/heparin
Bunlar uzerinde çalışılmış arastirmlari da doküman seklinde dr unu götürüp ikna etmek kalıyor.
Başarılı olunan doz 7.5-20 mg
2.-10 haftalarda

Bizimde genetik ler normal çıktı
Histeroskopi normal
Sadece 677 heterozigot çıktı

Kaldiki senin bebeklerinde saglikliymis
Heparin ignesi kullanmissin
Progestan kullanmissin

Natural killer(NK) hücreler implantasyonda tavan yapıp hamilelik ilerlerse daha da artmaya dewam edip 20.haftafan sonra azalmaya baslio ve dogum baslarken normal seviyeye inmiş oluyor. NK önce sperme sonra embrioya sonra bebeğe saldirmaya başlıyor.
Aslinda NK hücreler her insanda belli miktarda vardir ama bazilarinda fazla oldugunda bu durum ortaya çıkıyor
Ozellikle aciklanamayan tekrarlayan dusuklerde ve aciklanamayan tekrarlayan ivf basarisizliklarinda bu ihtimal cok daha yüksek.
norm

iyi günler gibigibiyim. cd 56 testini bende dün gece epey arastırdım. ancak tek test bunlar değil. cd 16 var cd 69 var daha aklıma gelmeyen bi sürü testi var.
benım sağlıklı doğan 3.5 yasında 1 oglum var.
son 6 ayda da 2 kaybım var biri 6 diğeri 9.5 haftalık.
ben açıkçası steroıd+aspirin/heparın tedavisinin denenmesi taraftarıyım.
50 ye yakın arastırma okudum son 5 gun de yabancı kaynaklardan
açıklanamayan tekrarlayan kayıplar uzerınde denenmiş hepside en az 2 kayıptan anfazla 17 kayba kadar çıkıyor.
natural kıller cells pozitif olan prednısolon+aspirin/heparın kullanılmıs hastada eve saglıklı bebek goturme oranı %84
natural kıller cells negatif olan prednısolon+aspirin/heparın kullanılmıs hastada eve saglıklı bebek goturme oranı %90

yani henuz tıbbın bulamadıgı cd56 nın dısında baska faktorler de oldugunu düşünüyorum.

umarım faydalı olur verdıgım bilgiler.

X