Canım gerçekten verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.. Bugün öylesine sıradan tüp bebek uzmanı olmayan bi doktora gidip kontrollerimi yaptırdım (fsh tsh falan filan)ve ona bağışıklık testleri hakkında sorular sordum ama inanırmısın haberi bile yoktu
Şimdi benim hangi testi yaptırmam gerek kafam gerçekten karıştı.. Ben sonuncu kaybımdan sonra genetik testler ve kan pıhtılaşma testi de yaptırdım.. Genetikte eşimde bende ve alınan bebeklerde bi sorun çıkmadı.. Fakat bende hafif derecede kan pıhtılaşması sorunu ortaya çıktı.. tedavimde opu sonrası 5 gün sabah akşam prednol (steroid) hap kullanmıştım ama sonra bıraktırdı doktorum, transferden itibaren 2 gün kullanmış oldum yani.. transferden sonra da kan sulandırıcı iğne yaptım.. Kese görüldükten sonra kan sulandırıcı iğneye devam edip yanında ilaveten coraspin (aspirin türevi) kullandırdı.. Fakat 6. haftanın başında kanamam olunca hem iğneyi hem coraspini aynı anda kesti.. 5 gün ara verip kanama durdurulduktan sonra iğneye tekrar başladım ama malesef zaten geç görülen ve yavaş olan kalp atışları (sonradan ortaya çıkan 2. bebekteki de dahil) 3 gün arayla durdu..ve malesef kürtaj geçirdim (10.haftada)
2015 deki doğal gebeliğimde de kalp atışı hiç alınanamıştı.. Şimdi martta tekrar pgt yaptırarak bi tüp bebek denemesi daha yaptırıcam yeni bi merkeze gidicem.. Ve tüm testlerim eksiksiz olmasını istiyorum.. Sadece bu bağışıklık olayı kaldı.. Onu da hangi testi yaptıracağıma emin olabilirsem yaptırıcam inşallah :)
Evet çoğu bilmiyor. Yada sadece tup bebek te bazi dr lar opu transfer arasi bazilari da kalp atisina kadar kullanalim diyorlar. Riskli diyorlar. Ancak bunun riski 25 mg dan itiberen ve 10. Haftada kullanilmasinda doguyor.
Ulkemizde üreme immunolojisiyle cok ilgenen yok yada deneme yapiliyor şimdilik.
İkiz olmalari dışında ayni benim hikayem gibi olmuşlar seninkilerde.
Şimdi öncelikle ANA(elisa yontemiyle olmali mutlaka) testi yaptir kanda bazi labaratuarlar gercekten uygun bende Pztsi yaptirdigim hastane ifa yontemiyle yaptigi için bugun elisa yontemi icin tekrar verdim. Elisa nin hassasiyeti ifadan daha yüksek çünkü.
Sonra ,eger negatif ciktiysa ailende romatizma lupus kronik deri hastalıkları vs(uzun bi liste ama otoimmun hastaliklar listesini gözden gecirmen lazim internette bulabilirsin) var mı bunlara bak derim.
Ve sonrada bondi protokolu deniyor buna
Prednisolon
Pregestan
Aspirin/heparin
Bunlar uzerinde çalışılmış arastirmlari da doküman seklinde dr unu götürüp ikna etmek kalıyor.
Başarılı olunan doz 7.5-20 mg
2.-10 haftalarda
Bizimde genetik ler normal çıktı
Histeroskopi normal
Sadece 677 heterozigot çıktı
Kaldiki senin bebeklerinde saglikliymis
Heparin ignesi kullanmissin
Progestan kullanmissin
Natural killer(NK) hücreler implantasyonda tavan yapıp hamilelik ilerlerse daha da artmaya dewam edip 20.haftafan sonra azalmaya baslio ve dogum baslarken normal seviyeye inmiş oluyor. NK önce sperme sonra embrioya sonra bebeğe saldirmaya başlıyor.
Aslinda NK hücreler her insanda belli miktarda vardir ama bazilarinda fazla oldugunda bu durum ortaya çıkıyor
Ozellikle aciklanamayan tekrarlayan dusuklerde ve aciklanamayan tekrarlayan ivf basarisizliklarinda bu ihtimal cok daha yüksek.