How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cce Efeden ok korkuyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi efetubi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
4 sene önce bir arkadaşımın bebeği oldu.. doğum yaptığı ilk günlerde bebeği görmeye bir türlü fırsatım olup gidemedim.. araya bir sürü şey karışınca ancak bbek 4 aylıkken gidebildim..
Neyse arkadaşıma gittim, biraz hoş sohbet ettikten sonra çay suyu koymaya gitti mutfağa, bu arada bebekte kanepede uyuyor.. arkadaş mutfakta bende arkadaşın fotoğraf albümlerine bakıyorum..
bir taraftanda sabırsızlanıyorum bebek uyansada sevsem diye :) neyse biraz zaman geçti, tam dalmışım resimlere birden Hazar anne dedi, ben dondum kaldım olduğum yerde... dedim kesin dışarıdan geldi ses çünkü 4 aylık bir bebeğin söyleyemeyeceği kadar düzgün bir şekilde anne demişti.. odada ikimiz bebekle,benim gözümün içine baka baka tekrar anne dedi ve aynen büyük insanların yaptığı gibi oda kapısına bakarak kulağını dikelti, annesinin ayak seslerini bekliyor.. içimden besmele çektim gerçekten o an çok şaşırmıştım.. neyse arkadaşım geldi ve yüzümde şaşkınlığı anladı.. daha 40 günlükten beri anne ve baba dediğini söyledi..
bu arada 6 aylık olduğu zaman gayet düzgün cümleler kurmaya başlamıştı ve 10 aylıkken evde koştuyordu, 10 a kadar sayabiliyor du, ve gece kendi kendisine ninni söylüyormuş annesi derdi.. şimdi tam 4 yaşında ve gerçekten çoğu yaşıtlarından çok fazla akıllı.. mesela isimleri asla unutmuyor, ne kadar zaman geçerse geçsin herşeyi hatırlıyor ve sürekli sorular soruyor, eğer cevabı beğenmesse yada çocuksu bulursa kendisi daha mantıklı bir şekilde sorusuna cevaplar buluyor.. kesinlikle böyle çocukların üstlerine gidilmeli ve iyi değerlendirilmeli..
bu arada Efe'ye maşallah annesi :)

4 sene önce bir arkadaşımın bebeği oldu.. doğum yaptığı ilk günlerde bebeği görmeye bir türlü fırsatım olup gidemedim.. araya bir sürü şey karışınca ancak bbek 4 aylıkken gidebildim..
Neyse arkadaşıma gittim, biraz hoş sohbet ettikten sonra çay suyu koymaya gitti mutfağa, bu arada bebekte kanepede uyuyor.. arkadaş mutfakta bende arkadaşın fotoğraf albümlerine bakıyorum..
bir taraftanda sabırsızlanıyorum bebek uyansada sevsem diye :) neyse biraz zaman geçti, tam dalmışım resimlere birden Hazar anne dedi, ben dondum kaldım olduğum yerde... dedim kesin dışarıdan geldi ses çünkü 4 aylık bir bebeğin söyleyemeyeceği kadar düzgün bir şekilde anne demişti.. odada ikimiz bebekle,benim gözümün içine baka baka tekrar anne dedi ve aynen büyük insanların yaptığı gibi oda kapısına bakarak kulağını dikelti, annesinin ayak seslerini bekliyor.. içimden besmele çektim gerçekten o an çok şaşırmıştım.. neyse arkadaşım geldi ve yüzümde şaşkınlığı anladı.. daha 40 günlükten beri anne ve baba dediğini söyledi..
bu arada 6 aylık olduğu zaman gayet düzgün cümleler kurmaya başlamıştı ve 10 aylıkken evde koştuyordu, 10 a kadar sayabiliyor du, ve gece kendi kendisine ninni söylüyormuş annesi derdi.. şimdi tam 4 yaşında ve gerçekten çoğu yaşıtlarından çok fazla akıllı.. mesela isimleri asla unutmuyor, ne kadar zaman geçerse geçsin herşeyi hatırlıyor ve sürekli sorular soruyor, eğer cevabı beğenmesse yada çocuksu bulursa kendisi daha mantıklı bir şekilde sorusuna cevaplar buluyor.. kesinlikle böyle çocukların üstlerine gidilmeli ve iyi değerlendirilmeli..
bu arada Efe'ye maşallah annesi :)

görmek isterdim bunları yan yana

Evet arkadaşlar,konuyu baştan sona okudum,
ilk sayfalar ,konuyla ilgili paylaşımlardan oluşmuş,
ama sonra konudan kopulmuş ve seviye düşmüş biraz...
burada kimse kimseyi yargılayamaz,lütfen mesajlarınızı yazarken,
kelimelerinizi dikkatli seçin...
konuyu yorumlara kapatıyorum,gerekli paylaşım yapılmış zaten...
sizlere güzel paylaşımlar diliyorum...
sevgiler...

olabiliyor..benim abim de 4 aylıkken anne mama ver diye aglıyormuş acıkınca :))hatta annemin bir komsusu sahit olmus da şoka girmiş nasıl konusuyor dıye..

saol cnm konumu kapatmıslar dı sayende acıldıgının farkına wardımmmm

benim kızım 2ay25günlük
benim kızımda 40 ından beri anne diye ağlıyor ama ben bunu bilinçli demediğini düşünüyorum
yani agu gibi ınga gibi anne diyor bence

çok ağlayan kucakci bir bebek bazen zıvanadan çıkıp kızıyorum ona söyleniyorum suratına bakarak
oda ciddi ciddi kızınca susuyor gözlerini kaçırıyor felan ama bence kızdığım için değil ses tonum ve surat ifadem dikkatini çektiği için susuyor

yani ben öyle düşünüyorum

benmi hafife alıyorum yoksa bazılarımızmı biraz abartıyor acaba bilemedim

ama efeye sözüm yok,maşallah diyelim ama 6aylık böyle bir cümle oldukca garip

sizlerin mesajlarını okuduktan bi kaç gün sonra eğitimle ilgili bir sitede bu yazıya rastladım.çocuğunuz genel olarak bu özelliklere sahipse yapılması gerekenler var.
ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLARIN ÖZELLıKLERı
Üstün zekalı ve üstün yetenekli çocuklar genellikle parlak çocuklarla karıştırılmaktadır. Bu nedenle bu iki grubun özelliklerinin karşılaştırılması, üstün zekalılar için alınması gereken önlemlerde ana babaların öğretmenleri yönlendirmelerinde yardımcı olacaktır.
Parlak Çocuk ılgilidir. Sorulara cevap verir. Yanıtları bilir. Grubun üst dilimindedir. Anlamı kavrar. Uyanıktır. Verilen işi tamamlar. ıyi fikirleri vardır. Okuldan hoşlanır. Güçlü belleği vardır. Öğrenirken mutlu olur. Verilenleri kolaylıkla alır. Kolaylıkla öğrenir. Belli bir sırayla öğrenmekten hoşlanır. Akranlarıyla olmaktan hoşlanır. Bilgiyi özümser

Üstün Zekalı Çocuk.
Oldukça fazla meraklıdır. Sorunun ayrıntılarını tartışır. Sorular sorar. Grubun çok ötesindedir. Anlam çıkarır. Keskin gözlem yapar. Projeler oluşturur. Alışılmamış tuhaf fikirleri vardır. Öğrenmeden hoşlanır. ısabetli tahminlerde bulunur. Öğrenirken eleştireldir. Verilenleri alırken coşkulu ve gergindir. Verilenleri zaten bilmektedir. Karmaşık ve giriftlik onu coşkulandırır. Büyük yaştakileri ve yetişkinleri seçer.
Bilgiyi değiştirip uygular

ayyyyyy maşşallh dicem valla oda karanlıktı korktum ışıgı yaktım benm kızımda 3 gün sonra 6.ayını dolduruyooooo
ama allah kuzunu nazardan saklasın canmmmm

vaybeeeee millette ne bebekler var

benim danam 20 aylık hala konuşamıyor banada sadece ağlarken anne diyo

olsun böyle daha tatlı korkmaktansa ağır adımlarla ilerleyelim

kesinLikLe bi uzmana götürün, üstün zeka kontroL ediLmediğinde düşük zekadan daha kötüdür... bnm kuzenimin oğLuda efe gibi, 4 yaşında ülkelerin başkentlerini benden iyi biliyor:)) özeL dersLere falan götürüyorLar onu... nazar değmesin efeyeee:nazar:

şaştım kaldım ben valla 6 aylıkken ettiği cümleye bakın
ne diyim herşeyin hayırlısı

Maasallah bebeklerinize.Okurken hem biraz ürktüm hemde cok keyif aldim.Vay beee.Iki bebe dogurdum,ikiside böyle seyler yapmadilar.Cok sekermis sizinkiler yaa.

benim oğluşumda 7 aylıkdı annemlere gittim ve devamlı annaneye mi gidiyomuş oğlum diye diye baktık ki annane odadan çıktığında vs.annane annane diye ağlıyo hatta misafirlerin yanında yaptı bunu ve ordaki herkes şok oldu
sonrası geldi babasının adını söyleyerek çagırıyodu hiçö unutmuyorum 8 9 aylık babasının arkasından nasıll bağırarak ağlıyo eşimin ismide zor bi ismdir
şimdi 6,5 yaşında bu yıl hatta bugün okula başlıyor inşallah çok seri net ve düzgüün cümleler ve hatta büyümüşde küçülmüş gibi cümleler kuruyo
ama artık çocuklar çookk zekii bence einstaındanda zeki ama icat edecek bişey bırakmadılar:)onlar büyüyene kadar hiçbişe kalmaz

valla bugüne kadar hiç kimseye sülemdeim ama burda yeri varmış madem söyliim.Oğlumu 5,5-6 aylıkkken kollarının altından tutup yürüttüm.Kordioru o şekilde geçtik ve mutfağa geldik.Annem yemek yapıyordu.Tam kapının yanında ocağım.Anneannesini görünce ''Biz Geldiiiiiikkk''demesin mi?
Hala içim ürperiyor.Yine o günlerde biyandan oğlumu uyutmaya çalışıorum bi yandan da anneme dert yanıyorum bu muhallebi yemiyor diye.Yemem diye bir ses....
Annem sevindi ama ben çok korktum hala anlatırken gözlerim doluyor.Onlar son oldu.Daha da karşılık vermiyor.Şimdi 10 aylık bu sabah öleyim mi senin için dedim? Öl dedi eşşolusu:D Onun dışında anne baba cici mama meme bum(su) diyor.Küçükken yaşadıklarım tesadüf de olabilir büyüdükçe çıkar kokusu bakalım:D

Üstün zekalı olabilir. Mutlaka üniversitede test yaptırın. Erken konuşma, yürüme ve tuvalet alışkanlığı kazanma ilk belirtileridir. 4 yıl fen lisesinde çalıştım. O yaşa kadar üstün zekalı olduğu fark edilmemiş öğrencilerimizin maalesef uyum problemleri nedeniyle ( dikkat dağınıklığı, şiddete eğilim vs.) farkedip Uludağ Üniversitesi'ne yönlendiriyorduk.
2,5 - 3 yaşındayken birlikte gittiğimiz bir piknikte komşumuzun oğlu 'Burada çok fazla karbonmonoksit var. aslında çok zararlı ' demişti.akannehir Dünyadaki bütün ülkelerin isimlerini ve yerleri biliyordu. Yıllar sonra ben öğretmen oldum o zeki afacan da benim fen lisesinde öğrencim.:delphin: (ama üstün zekalı değildi o. sadece zekiydi. üstün zekalılar daha farklı oluyor)

ay ne yediniz ne içtiniz hamileyken kafamçokkarıştı ne var bu çocuklarn hamurunda kaydirigubbakcemile3

benım bebegım de 5 aylıkken tek tuk konusmaya basladı suan 6 aylık olmasına 4 gun kaldı
derdını anlatabılıyor konusuyor

6 aylıkken konuşmuş ya
bebek erken dogmuş yani düzeltilmiş yaşı değil yani aslında bebek 6 aylıktan da küçöük bunu yaptında çok tuhaf ya 9 aylık konuşambilirde 5-6 aylk bebek ne demek gel kavak yelleri başladı gercekten cok enteresan ilgilenmiyolar demekle olmaz üni hastnesinde götürmelisiniz araştırma flaan yaparlar..

Back