How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cce Efeden ok korkuyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi efetubi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sadece kavak yelleri dese veya anne gel dese tamam da; 6 aylıkken bu cümleyi kurması gerçekten ilginç.

çocuğunuz üstün zekalı da olabilir, başka bir özel durumu da olabilir.

bazı özel durumları olan çocukların farklı yetenekleri oluyor. kimisinin ezber yeteneği, hafızası çok güçlü oluyor. kimisinin başka başka yetenekleri.
uzmanla görüşün. ileride özel eğitim alması gerekebilir.

Biz de ne gibi farklılıklar var diye sormuşsunuz. Şu anda oğlum 7,5 aylık. Doğduğu günden beri anne diyor. 4 aylıkken burnunu temizliyodum. İstemedi, tepki gösterdi. Ellerimi itmeye başladı. Annecim ama burnunda pislik var almamız lazım dedim. O da bana Annem aciiyooo yapmaaa dedi. Ben çok korktum. Hatta bi ara kaçmayı düşündüm. Sonra gözlerimi kapadım Allah'ım arkası gelmesin diye dua ettim. Şimdilerde cümle bazında konuşmuyor. Ama doktoruna götürdüğümüzde zekasının ve motor gelişim sisteminin 1 yaş çocuk grubunu takip ettiğini söyledi. 45 günlükken koltukaltından tuttuğumuzda adım atarak ilerleyebiliyordu. 4 aylıkken çok az bir destekle ayaklarının üzerinde duruyordu. 6. aydan beri koltuğun kenarına tutunarak ayakta durabiliyor. Ve inanılmaz dikkatli bir bebek.

öncelikle bebklerinizi Allah bağışlasın .bu şekilde cümle kurabilmeleri enterasan bu şekilde cümle kurabiliyorsa ğer bırakın 1 yaş düzeyini en az 3 yaş düzeyinde olması lazım .neden devamı gelmedi peki bu konuda bir fikriniz varmı kızlar
hele kavak yellleri başladı gel demiş ya hem dizinin adını bilecek başladığını anlayacak ve bunu dillendirecek gerçekten enterasan çok enteresan

Biz de ne gibi farklılıklar var diye sormuşsunuz. Şu anda oğlum 7,5 aylık. Doğduğu günden beri anne diyor. 4 aylıkken burnunu temizliyodum. İstemedi, tepki gösterdi. Ellerimi itmeye başladı. Annecim ama burnunda pislik var almamız lazım dedim. O da bana Annem aciiyooo yapmaaa dedi. Ben çok korktum. Hatta bi ara kaçmayı düşündüm. Sonra gözlerimi kapadım Allah'ım arkası gelmesin diye dua ettim. Şimdilerde cümle bazında konuşmuyor. Ama doktoruna götürdüğümüzde zekasının ve motor gelişim sisteminin 1 yaş çocuk grubunu takip ettiğini söyledi. 45 günlükken koltukaltından tuttuğumuzda adım atarak ilerleyebiliyordu. 4 aylıkken çok az bir destekle ayaklarının üzerinde duruyordu. 6. aydan beri koltuğun kenarına tutunarak ayakta durabiliyor. Ve inanılmaz dikkatli bir bebek.

insan ilk başına geldiğinde korkuyor ama sonradan dogal bişey gibi gelior inşallah bu yeteneklerini hayatlarının diğer aşamalarında da dogru kullanıp basarılı olurlar :emir_bebek:

ben de 9 aylıkken cümle kurarak konuşuyormuşum, korkulacak bir şey yok sengözlerimebaksanab

bence bebeğin normal benim oğlumda 3,5-4 yaşında okuma biliyodu, ve konuşmayada en zor kelimelerden başlamıştı, anne baba kelimelerinden değil yani. bebeklerin öğrenme kapasitesi 3 yaşıan kadar çok yüksek olur, çevresinde yeteli uyaran varsa her bebek bunları öğrenir bunu ben demiyorum bilimsel bi gerçek
bence senin şimdi yapman gereken çocugunun bu özelliklerini desteklemek

Evet başlık hakikaten çok ilginç, doğa üstü olaylar içeriyor diye düşündüm mirmirmirmir

bence kesinlikle çocuğunuzun zeka seviyesi çok ilerdeee......:1shok:
maşallah:nazar:

bencede zekası üstün olabilir ama ben hala 6 aylıkken anne gel kavak yelleri başladı gibi uzun ve düzenli bi cümleyi kurmasına hayret ediyorum çünkü 6 ay agulama devresi daha yani..gerçekten çok şaşırdım

bende şaşırdımmm acaba realkarnasyon diye bişey gerçekten varmııı:bbo:

normal olabılır bende 9 aylıkken normal bir erişkin gıbı konusuyormuşum korkulacak birsey yok bence

ben okuyunca ürperdim benim oğluşumunda 6 aylık olmasına az kaldı düşenemiyorum öyle bir cümle kurmasını.ama mutlaka bir uzmandan yardım alınmalı.

benim oğlum da şuan dört aylık ve ilk kez anne dediğinde kırkı henüz çıkmamıştı.ilk duyduğumda yok canım bukadarcık bebek diyemez bana öyle geldi herhalde dedim.daha sonra kırkı yeni çıkmıştı içerde ağlıyordu ben de mutfaktaydım.eşimin kuzeni ben gidip bakayım dedi.içeri gitti susturamadı kucağına alıp mutfağa getirdi bebeğim beni görünce anne yaa dedi ve eşim de yanımızdaydı üçümüz de şok geçirdik.kafamçokkarıştı o kadar düzgün ve gözümün içine bakarak konuştu ki korkudan elimde yıkadığım bardağı kırdım.içimden bildiğim duaları okumaya başladım.sonraki zamanlarda da anne gel gibi cümlelerle devam etti konuşmaya.elli günlükken kahkahalarla gülmeye başladı büyük insanlar gibi.şuan alıştığımız için doğal geliyor ama ben çok korkmuştum ilk gördüğüm zamanlar.normal mi değil mi bilemiyorum ama böyle şeyler yaşamak bana tuhaf geliyor,mantıklı bir açıklama bulamıyorum kafamda:1shok:

yani acaip şaşırdım hanımlar yazdıklarınıza
hiç bu kadar küçük bebekler bunları yapar mı:1shok:
aman Allahım
ben de olsam heralde korkardım önce ama insan evladın da korkmaz:uhm:
özel bi eğitim ve ilgi gerektiği kesin yani ama çok şaşırtıcı

valla bilmiyorumki, zekanın üstünlüğü nasıl anlaşılır, ama canım bende9 aylıkken büyük insan gibi konuşabiliyormuşum, hem annem hem anneannem hala söyler, sen hiç yarım konuşmadın diye, o zamanlar radyo var tabi, çoçuk saati varmış, annem derki, bütün şarkıları ezbere bilirdin, üstelik daha yaşında yoktun, benim kızımda 4 aylık falandı anne diyordu, bende ilk dedimki yanlış duydum herhalde, sonra bir gün annemle falan oturuyoruz, oda arbasınd aoynuyor, baktı ve anne dedi, annem şok olmuştu, sonra dediki sana benzeyecek herhalde erken konuşacak.ama yinede bir doktora sor, çünkü efe bey bence vbayağı üstün zekalı o yaşta rakamları tanıması üstelik saymaya devam etmesi bence buna işaret, yani doktora pes doğrusu, daha iyi bir doktor aramaya başla derim.

valla bilmiyorumki, zekanın üstünlüğü nasıl anlaşılır, ama canım bende9 aylıkken büyük insan gibi konuşabiliyormuşum, hem annem hem anneannem hala söyler, sen hiç yarım konuşmadın diye, o zamanlar radyo var tabi, çoçuk saati varmış, annem derki, bütün şarkıları ezbere bilirdin, üstelik daha yaşında yoktun, benim kızımda 4 aylık falandı anne diyordu, bende ilk dedimki yanlış duydum herhalde, sonra bir gün annemle falan oturuyoruz, oda arbasınd aoynuyor, baktı ve anne dedi, annem şok olmuştu, sonra dediki sana benzeyecek herhalde erken konuşacak.ama yinede bir doktora sor, çünkü efe bey bence vbayağı üstün zekalı o yaşta rakamları tanıması üstelik saymaya devam etmesi bence buna işaret, yani doktora pes doğrusu, daha iyi bir doktor aramaya başla derim.

dr nasıl biri anlamıs değilim bide hipokrata yemin etmiş pehhh ya ben nereye gidecegimi sasırdım senin tontişte masaalllahı war yani annen korkmusmu konusunca :1shok: o şimdide dumansız hawa sahası die tutturdu 3 yasına 3 ayı war cezanın yeni şarkısıyla nil karaibrahimgili sölüyor takılmadın anne fakın war dio ne demek dio nasıl anlatmalı :uhm: :delphin: çocuk sarkılarından hiç bahsetmiorum coc gel öğretmeni olmama ragmen öğretecek sarkı kalmadı :sm_cool: babası sokta zaten simdi ayagı alcıda yamuk basıyordu düselsin die alçıladılar gecen biri sordu ayagına nooldu die dr bey yamuk basıyorum die alcıladı düselecek dedi annem we teysem saskınlıktan ne yapacaklarını bilememişlerrrr laelaelaelaelae ayy arkdaslarda yazmıs bak senin bebeişte öleymiş acaba biz büyütüyormuyuz sence :uhm:

Back