How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cce Efeden ok korkuyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi efetubi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar kendi adıma şunu belirtmek isterim ki 6 aylık bebeğin dizi başlayınca anne kavak yelleri başladı gel diye mutfaktaki annesini çağırmasını mantıklı gelmiyor.3-4 yaşındaki çocuğun tepkisidir bu.üstün zekalı olabilir tabi algılaması gelişmiştir.benimde tanıdığım var 3 yaşında okumayı kendiliğinden söktü.ama yukarıda bahsettiğimiz olay size nasıl tuhaf gelmiyor onu anlamak güç:delphin:
internette nelerle karşılıyoruz arkadaşın günahını almamayayım ben sadece yorum yapıyorum tahminde bulunuyorum yanlış anlaşılmasın kesin yalan söylüyor demiyorum ama kimsede kusura bakmasın mantığıma aklıma yatmıyor böyle bir olaykafamçokkarıştı

bende sana katiliyorum tatlim .benimde cok yakin bi erkek arkadasim 7 aylikken yürümüs benim oglum 10 aylikken yürüdü ama okadar uzun bi cümle kurmasi cok garip......

:teselli:
masallah yerim onu ben .. ben 8 aylikken konusmaya baslamisim 3 yasinda gazete okuyormusum normal canim bence

bu inanmayan arkadaslarada bi iki cümle yazsan sewinirim :teselli: :mymeka:

Ya bİde konu baŞlıĞı tuhaf
"cÜce efeden Çok korkuyorum"
bu ne ya İnsan evladı İÇİn bu tabİrlerİ kullanmamalı bence

:emir_bebek: benim oglum 6 ay 3 günlük dogdu 1034gr 37 cm anladınızmı ordan cüce dedik öylee kaldı benneyaptımki

ama cok tatlımıs bu ya allah bagıslasın husurlu we mutlu büyüsün anne derse sasırma gözler fena bakıoo delikafadulden

kaydirigubbakcemile3 iyi geceler tatlim sana ve bebisine a.s.

neyse kizlar bende basta yalan konu sandim bebisin 6 aylikken okadar uzun bi cümle kurmasini ama annesinide üzmeyelim konuyu devam ettirip
bende olsam bebisim hakkinda yalan atmazdim
kirici olduysam özür dilerim arkadasim tekrardan rabbim melegini sana bagislasin saglik uzun ömür versin a.s. :1hug:

Son düzenleyen: Moderatör:
[/U][/B]

yok walla bi garipler cocuguma cüce deyip assalayıp üserinden prim yapıp ilgi cekiyorum ya ben :sm_cool: :1hug: vereliniortak vereliniortak vereliniortak sence ben garip pişimi demişim baskasıda yasmıs 3 yasında gazete okuyorum die herkes bana takık

valla ben seni tanımıyorum yalan söylüyor bile olsan bilemem.. tek bildiğim bunun inanılmicak bişey olmadığı.. ben adanalıyım bizim buralarda yeni yürüyen bebeğin annesini alıp başka eve götürdüğü benim eski ailem burasıydı dediği olaylar oluyor.. belki gerçekte yok öyle bişey ama çocuk bilinçaltı ya da nebilim herhangi bi sebeple öyle bi davranışta buşunuyor sonuçta.. insan beyni zaten akılalmaz bişey, benim mantığım almıyor diyip niye rencide ediliyor ki insanlar, buna karşıyım ben..
git çocuğuna bak arkadaşım, paylaşmak istemişsin açıklamanı da yapmışsın, yerinde olsam bırakırım dert anlatıp sinire kalmayı...
:kahve:

ay çok şaşırdım valla ben ürperirdim 6 aylık çocuğum konuşsa bizim yan komşunun oğlu 2,5 yaşında hatta 3 olcak nerdeyse ama doğru dürüst cümle kuramıyo. hoş bende 10 aylıkken düzgün cümle kurarmışım 2 yaşındada hikaye kitabını ezberleyip sayfa çevrilcek yerde sayfa bile çevirirmişim babam okumayı öğrendim sanmış hatta abimin fişlerini çalıp çalıp okumaya çalışırmışım annem saklarmış öğrenmeyim diye. zaten okuldada ilk ben öğrendim okumayı eylül 15 okul açıldı eylül 20 ben okumayı öğrenmişti hoca farketmişti ve masasında ben kitap okurdum millet çubuk çizerken. (hoş şimdi tembelim) ama 6 aylık çok küçük. ama maşallah. canım iyi bi doktora götür bebişini.

ay çok şaşırdım valla ben ürperirdim 6 aylık çocuğum konuşsa bizim yan komşunun oğlu 2,5 yaşında hatta 3 olcak nerdeyse ama doğru dürüst cümle kuramıyo. hoş bende 10 aylıkken düzgün cümle kurarmışım 2 yaşındada hikaye kitabını ezberleyip sayfa çevrilcek yerde sayfa bile çevirirmişim babam okumayı öğrendim sanmış hatta abimin fişlerini çalıp çalıp okumaya çalışırmışım annem saklarmış öğrenmeyim diye. zaten okuldada ilk ben öğrendim okumayı eylül 15 okul açıldı eylül 20 ben okumayı öğrenmişti hoca farketmişti ve masasında ben kitap okurdum millet çubuk çizerken. (hoş şimdi tembelim) ama 6 aylık çok küçük. ama maşallah. canım iyi bi doktora götür bebişini.

cnm benden ona büyük marketlerde ilk kitabım diye büyük kalın bi kitap war ondan alsınlar onlan calıssınlar sekillere falan öle acılır 2.5 da cok gec bea annesi sarkı falan sölesin dili acılır gerci benim annem dayımdan küçük 3 yas annem konusmayı dayıma ögretmiş olabülür böle seylerrr :kahve:

Benim kuzenim 6 aylıkdı konuşmaya başladı cümle kurabiliyordu yani
Teyzem nazar değmesin diye korkusundan dışarı çıkarmamıştı bir süre iyi hatırlıyorum hatta sakız bile çiğniyordu 6 aylıkken çok tatlıydı yaa..:emir_bebek:
7 aylık doğmuştu..
Ayrıca neden olmasınki insanlar yaşamayınca görmeyince inanmıyorlar sanırım böyle şeylere peki kendi kendine gazete okuyan çocuklar sorunlumu yani bence böyle çocuklar özel dir ve iyi yönde değerlendirilmesi gerekir..

konuya dönelim canımm
gerçekten efe ileride zekasını kullanarak çok iyi işler başarabilir
ileri zekalı çocukların okulları war
daha iyi egitim almasnı saglar

amin amin banada efe gibi bi oglan versin insallaah... benimde oglum olursa efe koycam ismini ilk hamile kaldigima oglan demislerdi hep efe die seviodum ama kis cikti nihayetinde hihihih bidahaki sefere insalla ogalani tutturacam.

canım saglıklı olsunlarda kız oglan fark etmez
allahım düşmanımı bile ewladıyla sınamasın
AMıN:Saruboceq:

amin amin banada efe gibi bi oglan versin insallaah... benimde oglum olursa efe koycam ismini ilk hamile kaldigima oglan demislerdi hep efe die seviodum ama kis cikti nihayetinde hihihih bidahaki sefere insalla ogalani tutturacam.

inşallah cnm hYIRLISI NEyse o olsunn

Yani konunun içinde bu imkansız, olamaz diyeceğimiz birşey yok ama konu başlığı ve ilk mesaj gerçekten tuhaftı, ben direk doğa üstü olayları kastettiğini düşünmüştüm. Cüce efeden çok korkuyorum, akıl almaz olaylar yaşıyoruz diyerek, üstüne :1shok: bu smileyi kullanınca ister istemez mesaj tuhaf geliyor mirmirmirmir

Ayrıca yazım hatalarına katılıyorum, hepimiz msn kullanıyoruz, sms atıyoruz ama kitap da okuyoruz değil mi? En azından noktalama işaretleri kullanılabilir, anlatım bozuklukları oluyor :emir_bebek:

Yoksa konunun içeriği kesin yalandır dedirtecek cinsten değil, benim kardeşim de "kız sen istanbulun neresindensin" şarkısının müziğiyle ağlarmış küçücük bebekken :ecrin_bebek:

senin kardes te iyimiş spr ya dur bakalım daha neler duyacagız burdaaaa simdi kaç yasında anlatınca gülüomu halineee delikafadulden sırnaşık şey

efetubicim sana dönüyorum ALLAHIN IZNIYLE SONUNDA
bır anne olarak bu duruma tereddütle yaklasıyo olabilirsin gayet normal olarak
sana tavsiyem iyi bir psikologtan Efenin yardım alması
nasılsa konusuyor opuyorumnanaktan psıkologla ıyı dertlesir kaydirigubbakcemile3
şaka bi yana bence psıkologun uygulayacagı testler yardımcı olacaktır

[/COLOR]
efetubicim sana dönüyorum ALLAHIN IZNIYLE SONUNDA
bır anne olarak bu duruma tereddütle yaklasıyo olabilirsin gayet normal olarak
sana tavsiyem iyi bir psikologtan Efenin yardım alması
nasılsa konusuyor opuyorumnanaktan psıkologla ıyı dertlesir kaydirigubbakcemile3
şaka bi yana bence psıkologun uygulayacagı testler yardımcı olacaktır

pedagoga gidiyor 2 haftada 1 konusuyor zeka testleri yaptı motor gelisimi üst düzeyde dedi sadece ileri zeka gibi bir sorun yok allaha sükür ama ben özel eğitimli çocuklarıda bildiğimden nerden biliom öğretmenim cunku =) emin olamıyorum mesela ayagı alcılı 5 haftadır bugun yeniletmeye gittik dr bey daha ne kadar sürecek dedi adam sok sol annemle bende tabi ama alıstık artıkta acaba annemle biz öğretiyoruz bizmi tembihliyoruz bilmeden diyoruz artık ewde konusulmayan konuları bile biliyor hatta tuwallette bi foto su war yükleyemmedim pc ye suan lazımlıkta dergi okuyor :emir_bebek: bi görsen hadi cnm siz wermişsiniz dersin o derece ama süper süprizli bi cocuk benim cücem erken dogupta erken konusan warmı acaba onuda mrk ettimm ben erken dogurdum cünkü 23+4 haftalıktı aman düşün düşün sasırdımm aslında pskolog hanım bise yardımcı olamazmısınız acaba daha hangi yolları denesem :uhm:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de korktum ufaklıktan yaaaw kaydirigubbakcemile3
Bir ara da kendisine içinden çıkamadığım bir konuda danışmak isterim:roflol:

:emir_bebek:opuyorumnanaktan
Canım ne yap ne et doğru yönlendir imrendim sana valla.Umarım benim de ileride böyle bir çocuğum olur opuyorumnanaktan

:emir_bebek:opuyorumnanaktan
Canım ne yap ne et doğru yönlendir imrendim sana valla.Umarım benim de ileride böyle bir çocuğum olur opuyorumnanaktan

cok zor ama yaramaz bilmiş ama sewimli tawsiye edrim bebek düşünüyorsun galiba demi cnmmmm :CüvCüv:

Henüz değil canım ama ileride inşallah :kedi:
Dışarıda çocuk görünce içimiz gidiyor ama uzaktan sevmek daha kolay sanırsam kaydirigubbakcemile3

Back