How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cce Efeden ok korkuyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi efetubi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
konudan çok keyif aldım gercektenn maşallag efeye ve diğer bebelere darısı bizlereolsunn ya ne güzel zeki cocuklar

canım bu çok normal bişey benim bebeğimde anne diye ağlardı ama 5 buçuk aylıkken efe gibi olmadı normal kelimelri çıkardı anne ve baba diye erken konuştu şimdi 19 aylık 3 kelimelik ve en zor kelimelre kadar cümle kurabiliyor....
benim kızım 2ay25günlük
benim kızımda 40 ından beri anne diye ağlıyor ama ben bunu bilinçli demediğini düşünüyorum
yani agu gibi ınga gibi anne diyor bence

çok ağlayan kucakci bir bebek bazen zıvanadan çıkıp kızıyorum ona söyleniyorum suratına bakarak
oda ciddi ciddi kızınca susuyor gözlerini kaçırıyor felan ama bence kızdığım için değil ses tonum ve surat ifadem dikkatini çektiği için susuyor

yani ben öyle düşünüyorum

benmi hafife alıyorum yoksa bazılarımızmı biraz abartıyor acaba bilemedim

ama efeye sözüm yok,maşallah diyelim ama 6aylık böyle bir cümle oldukca garip

maşallah canım yaa ......:lepi:
4 sene önce bir arkadaşımın bebeği oldu.. doğum yaptığı ilk günlerde bebeği görmeye bir türlü fırsatım olup gidemedim.. araya bir sürü şey karışınca ancak bbek 4 aylıkken gidebildim..
Neyse arkadaşıma gittim, biraz hoş sohbet ettikten sonra çay suyu koymaya gitti mutfağa, bu arada bebekte kanepede uyuyor.. arkadaş mutfakta bende arkadaşın fotoğraf albümlerine bakıyorum..
bir taraftanda sabırsızlanıyorum bebek uyansada sevsem diye :) neyse biraz zaman geçti, tam dalmışım resimlere birden Hazar anne dedi, ben dondum kaldım olduğum yerde... dedim kesin dışarıdan geldi ses çünkü 4 aylık bir bebeğin söyleyemeyeceği kadar düzgün bir şekilde anne demişti.. odada ikimiz bebekle,benim gözümün içine baka baka tekrar anne dedi ve aynen büyük insanların yaptığı gibi oda kapısına bakarak kulağını dikelti, annesinin ayak seslerini bekliyor.. içimden besmele çektim gerçekten o an çok şaşırmıştım.. neyse arkadaşım geldi ve yüzümde şaşkınlığı anladı.. daha 40 günlükten beri anne ve baba dediğini söyledi..
bu arada 6 aylık olduğu zaman gayet düzgün cümleler kurmaya başlamıştı ve 10 aylıkken evde koştuyordu, 10 a kadar sayabiliyor du, ve gece kendi kendisine ninni söylüyormuş annesi derdi.. şimdi tam 4 yaşında ve gerçekten çoğu yaşıtlarından çok fazla akıllı.. mesela isimleri asla unutmuyor, ne kadar zaman geçerse geçsin herşeyi hatırlıyor ve sürekli sorular soruyor, eğer cevabı beğenmesse yada çocuksu bulursa kendisi daha mantıklı bir şekilde sorusuna cevaplar buluyor.. kesinlikle böyle çocukların üstlerine gidilmeli ve iyi değerlendirilmeli..
bu arada Efe'ye maşallah annesi :)

Einstein küçükken kafası doğumdan hemen sonra biçimsiz olduğu ve konuşması geç geliştiği için annesini çok endişelendirmiş. 3 yaşında konuşmaya başlamış ve bu yaştan sonra da konuşma zorlukları çekmiş. Dr. Witelson, Einstein'ın beynindeki farklılığın nereden kaynaklandığını bilmemekle birlikte genetik olduğuna inanıyor. Beyni araştırmalar için McMaster Üniversitesi'ne götüren Dr. Harvey'in özellikle McMaster üniversitesini seçmesinin sebebiyse araştırma ekibinin başkanı Dr. Witelson'ın 1982'de oluşturmaya başladığı beyin bankası. McMaster Ûniversitesi'nin beyin bankasında bulunan beyinlerin sahipleri ölmeden önce tam amlamıyla bir zekâ ve yetenek testinden geçirilmiş ve yaşlara göre kategorize edilmiş oluyor.

Ya Efe'ye de diğer bebişlere de sadece Maaşallah diyorum.Allah hepsini bizimkileri de nazarlardan korusun

Back