Biz de ne gibi farklılıklar var diye sormuşsunuz. Şu anda oğlum 7,5 aylık. Doğduğu günden beri anne diyor. 4 aylıkken burnunu temizliyodum. İstemedi, tepki gösterdi. Ellerimi itmeye başladı. Annecim ama burnunda pislik var almamız lazım dedim. O da bana Annem aciiyooo yapmaaa dedi. Ben çok korktum. Hatta bi ara kaçmayı düşündüm. Sonra gözlerimi kapadım Allah'ım arkası gelmesin diye dua ettim. Şimdilerde cümle bazında konuşmuyor. Ama doktoruna götürdüğümüzde zekasının ve motor gelişim sisteminin 1 yaş çocuk grubunu takip ettiğini söyledi. 45 günlükken koltukaltından tuttuğumuzda adım atarak ilerleyebiliyordu. 4 aylıkken çok az bir destekle ayaklarının üzerinde duruyordu. 6. aydan beri koltuğun kenarına tutunarak ayakta durabiliyor. Ve inanılmaz dikkatli bir bebek.
valla bilmiyorumki, zekanın üstünlüğü nasıl anlaşılır, ama canım bende9 aylıkken büyük insan gibi konuşabiliyormuşum, hem annem hem anneannem hala söyler, sen hiç yarım konuşmadın diye, o zamanlar radyo var tabi, çoçuk saati varmış, annem derki, bütün şarkıları ezbere bilirdin, üstelik daha yaşında yoktun, benim kızımda 4 aylık falandı anne diyordu, bende ilk dedimki yanlış duydum herhalde, sonra bir gün annemle falan oturuyoruz, oda arbasınd aoynuyor, baktı ve anne dedi, annem şok olmuştu, sonra dediki sana benzeyecek herhalde erken konuşacak.ama yinede bir doktora sor, çünkü efe bey bence vbayağı üstün zekalı o yaşta rakamları tanıması üstelik saymaya devam etmesi bence buna işaret, yani doktora pes doğrusu, daha iyi bir doktor aramaya başla derim.
ben de 9 aylıkken cümle kurarak konuşuyormuşum, korkulacak bir şey yok sengözlerimebaksanab
biliyorum ama kimse ilgilenmiyor d sitesinde bi psikologa msj attım önemli değil olabilir böyle seyler coc gel ögr olmanızın etkisi olabilir dedi gamyoncuiremsuilginç, dr kontrolü şart bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?