• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezeler - Ordövrler Çay Saati Tarifleri, Gün İkramları CookPlus Sponsorluğunda....

En beğendiğim tarif...

• Ankete Katılan
    156
  • Anket Kapalı .
Birşey diycem ama dalga geçme :17:

Maydanoz olmasa olmazmı :31: şimdi yıka, ince ince kıy uğraşamıyciimm:ssz:

Olur canım neden olmasın maydanoz ve dereotu güzel bir aroma verir:56::34:
Sen çalışıyorsun boş zamanlarında maydanozları doğrayıp buzluğa at çıkarıp kullanırsın:9:

İyiyim canım sağol:38:

Ne dersin:56::9::9:

canım yaa ben buna benzer bir kek yapmıştım, ama kabarmadı hiç...
neden kabarmadı acaba...
tadı güzeldi börek gibiydi...ama kabarmadı incecik kaldı..
oysa benim normal keklerim çok güzel kabarır...

Tamam canım inşaallah:38:Umarım ihtiyaç olmaz seni yormayalım:29:

ayıpsın nevrestem senin için canım feda :16:

Olur canım neden olmasın maydanoz ve dereotu güzel bir aroma verir:56::34:
Sen çalışıyorsun boş zamanlarında maydanozları doğrayıp buzluğa at çıkarıp kullanırsın:9:

Nevoşum onun adı üzerinde ''boş zaman'' yemek hazırlığı yaparsam ''boş zaman'' olmazki :52::52::52:

Bu keki biliyorum hatta içine patates de rendeliyordum ben 1 yada 2 tane öylede güzel oluyordu :40:

Yetişemiyorum ben nevoşum ya dağıldım resmen 2 haftada :31:

Haftada 1 kek poğaça yapardım hem çocuğa değişik lezzet hemde eşime değişik kahvaltılık olsun diye:32: son 2 haftada sadece 1 kez hazır yufkadan yalancı su böreği yaptım ancak :50:

Aşırı pratik tariflere ihtiyacım var benim :31:

Elektrikli pişirici var bende buralarda ona uygun tarif varmı acep:44:

canım yaa ben buna benzer bir kek yapmıştım, ama kabarmadı hiç...
neden kabarmadı acaba...
tadı güzeldi börek gibiydi...ama kabarmadı incecik kaldı..
oysa benim normal keklerim çok güzel kabarır...

ayıpsın nevrestem senin için canım feda :16:

Canım kabartma tozundan olabilir,peynir sulu olabilir:44:Yada kullandığın tepsi ölçüye az gelmiş olabilir:44:
Estagfurullah canım çok sağol:17::38:

Nevoşum onun adı üzerinde ''boş zaman'' yemek hazırlığı yaparsam ''boş zaman'' olmazki :52::52::52:

Bu keki biliyorum hatta içine patates de rendeliyordum ben 1 yada 2 tane öylede güzel oluyordu :40:

Yetişemiyorum ben nevoşum ya dağıldım resmen 2 haftada :31:

Haftada 1 kek poğaça yapardım hem çocuğa değişik lezzet hemde eşime değişik kahvaltılık olsun diye:32: son 2 haftada sadece 1 kez hazır yufkadan yalancı su böreği yaptım ancak :50:

Aşırı pratik tariflere ihtiyacım var benim :31:

Elektrikli pişirici var bende buralarda ona uygun tarif varmı acep:44:

Maydanoz doğra dedim börek aç demedim:27::52:
Allah kolaylık versin canım:38:
Eğer vaktin olur pasta börek yaparsan biraz fazla yap sar veya saklama kabına koy buzluğa at sonra çıkartırsın:56::29:Her hafta uğraşmazsın:17:
Nasıl birşey canım:26:

Gazel içine yine yarışmacı kaçmış bence senin :60::60::60::60:

yok usham yaa, yarışma aşkından değil..nevoşa sözüm var..okeye dördüncü bulamazsan ben varım diye :ssz:
epeydir görüşemedik nasılsın canım??
bu arada bende pratik tariflerin müptelasıyım...
nasıl bişeyler istiyorsun, elimde olanları verebilirim..:34:
hamur işi mi olacak? kahvaltılık şeyler mi?

Maydanoz doğra dedim börek aç demedim:27::52:
Allah kolaylık versin canım:38:
Eğer vaktin olur pasta börek yaparsan biraz fazla yap sar veya saklama kabına koy buzluğa at sonra çıkartırsın:56::29:Her hafta uğraşmazsın:17:
Nasıl birşey canım:26:

ahahahaha sanki hiç börek açmışmıyım da :60::60::60::60:

İşte böyle birşey $sco-5005.webp

yok usham yaa, yarışma aşkından değil..nevoşa sözüm var..okeye dördüncü bulamazsan ben varım diye :ssz:
epeydir görüşemedik nasılsın canım??
bu arada bende pratik tariflerin müptelasıyım...
nasıl bişeyler istiyorsun, elimde olanları verebilirim..:34:
hamur işi mi olacak? kahvaltılık şeyler mi?

İyidir canım koşuşturuyorum işte:31:

Vallaha hepsi olur hazırlaması ve pişmesi kısa sürsün yeter bana :26:

İyidir canım koşuşturuyorum işte:31:

Vallaha hepsi olur hazırlaması ve pişmesi kısa sürsün yeter bana :26:

kahvaltılık dersen bak sana dün ki tarifi vereyim çok basitti yaa...:60:
acil kahvaltıya komşum geldi..haberim yoktu...
bende hemen iki tanecik yufka kalmış dolapta...onları elimle parça pincik ettim, büyük bir kaseye koydum, içine 2 yumurta, bir su bardağı süt, bir tutam tuz, bir çay bardağı kadar beyaz peynir koydum..güzelce karıştırdım kaşıkla..teflon tavaya tereyağ koydum azcık..sonra döktüm bu karışımı..alt üst pişirdim...
komşum dedi hangi ra yaptın bu böreği diye :60:
beş dakkada yaptım dedim...tarifini aldı giderken...artık tek tek börek sarmıyorum bunu öğrendiğimden beri :60:

Aman ne yapacaksın hazır yufka ile ne güzel börekler yapılıyor:56::52:
Canım bu bir nevi düdüklü tencere değil mi:26::34:Çabuk pişiriyorsa işin kolay:29:Bakliyat ve sebzeleri çabuk pişirebilirsin:56:

Zaten börek dediğin hazır yufkayla olur :ssz:

Hamur yoğuracaksanonun adı poğaça olur :52::52:

Ya çabukluğu bir yana sabah malzemeyi at içine akşam geliş saatine ayarla geldiğinde pişmiş olsun gibi bir güzelliği var:ssz: Ama sanki tam böyle tencere lezzeti yok gibi geldi bize :26: evdeykende pek kullanmadım :17:
Eşime tefal actifry istiyorum dedim ''onuda bunun gibi dolaba mı saklayacaksın'' dedi :43:

O yüzden göstermelik olarak kullanmam lazım :52::52:

ay bundan bende istiyorum :84: çok çabuk pişiriyormuş doğru mu??
ben elektrikli deyince şu elektrikli teflon tavalar varya kocaman, ondan sandım..
şu resimdeki gibi..

Eki Görüntüle 914667

Bundan yok bende almak lazım :51:

Canım programları belli sürelerde ama bana az geliyor...mesela çorba prog. 9 dakika ama ben mercimeği 9+9 pişiriyorum o zaman harika oluyor... en uzun baklagiller o bile 25 dak...ama tek 25 yetmiyor sanki diri kalmış gibi geliyor bana...
bütün programları tek tek dakika arttırarak denemedim hiç...ama baklagilse mesela 25+15 yapıyorum yada 25+ 25
15 de sebze yemekleri için programı ama 15+9 yada 15+15 yapıyorum...
En iyi tarafı pişirmeyi bitince sıcak tutma olayı var...

kahvaltılık dersen bak sana dün ki tarifi vereyim çok basitti yaa...:60:
acil kahvaltıya komşum geldi..haberim yoktu...
bende hemen iki tanecik yufka kalmış dolapta...onları elimle parça pincik ettim, büyük bir kaseye koydum, içine 2 yumurta, bir su bardağı süt, bir tutam tuz, bir çay bardağı kadar beyaz peynir koydum..güzelce karıştırdım kaşıkla..teflon tavaya tereyağ koydum azcık..sonra döktüm bu karışımı..alt üst pişirdim...
komşum dedi hangi ra yaptın bu böreği diye :60:
beş dakkada yaptım dedim...tarifini aldı giderken...artık tek tek börek sarmıyorum bunu öğrendiğimden beri :60:

Budur işte tam olarak istediğim şey:16:

Başka varmı böyle tariflerin :23:

Ya çabukluğu bir yana sabah malzemeyi at içine akşam geliş saatine ayarla geldiğinde pişmiş olsun gibi bir güzelliği var:ssz: Ama sanki tam böyle tencere lezzeti yok gibi geldi bize :26: evdeykende pek kullanmadım :17:
Eşime tefal actifry istiyorum dedim ''onuda bunun gibi dolaba mı saklayacaksın'' dedi :43:

Canım programları belli sürelerde ama bana az geliyor...mesela çorba prog. 9 dakika ama ben mercimeği 9+9 pişiriyorum o zaman harika oluyor... en uzun baklagiller o bile 25 dak...ama tek 25 yetmiyor sanki diri kalmış gibi geliyor bana...
bütün programları tek tek dakika arttırarak denemedim hiç...ama baklagilse mesela 25+15 yapıyorum yada 25+ 25

actifry çok güzel diyorlar gerçekten...
ama bundan bende olmadığı için bilemedim ki canım yaa...
baklagil çok iyiymiş ama..ben düdüklümde 1 saatte pişiriyorum, o da anca yani...
benim düdüklü de pek iyi değil sanırım...:19:
ben şey duymuştum, bu tencerelerin hamur mayalama huyu varmış..doğrumu??
5 dakkada kabartıyormuş...öyleyse çok iyi bişey bence..

actifry çok güzel diyorlar gerçekten...
ama bundan bende olmadığı için bilemedim ki canım yaa...
baklagil çok iyiymiş ama..ben düdüklümde 1 saatte pişiriyorum, o da anca yani...
benim düdüklü de pek iyi değil sanırım...:19:
ben şey duymuştum, bu tencerelerin hamur mayalama huyu varmış..doğrumu??
5 dakkada kabartıyormuş...öyleyse çok iyi bişey bence..

Back