-
- Konu Sahibi kerem34gul
- #1.821
Tam anlamadım canım yazdıklarından ama benimde 29 martta catladigini düşünüyorum ve 3 gün kaldi kesin sonucu ogrenmeme Tabi Rabbim daha iyi bilir doğru zamanıGünaydın kızlarrr benimde yapasım geliyorbnm dr um en geç 12-13 nisan vuma regl olman lazım. Yumurtam 29.da çatladı bat 6 gün kala
Dene Cnm ne kaybedersin ki sonuç olumsuz dahi olsa etkilenmek Yok cunku erken olduğunu Bİle bile yapacaksın sonucu hemen yaz bize :)Günaydın kızlarrr benimde yapasım geliyorbnm dr um en geç 12-13 nisan vuma regl olman lazım. Yumurtam 29.da çatladı bat 6 gün kala
İnsallah yeni hamis haberini sizlerden alırız 2,3 güne kadar sonrA sırası ile diğer kızlardan :)Tam anlamadım canım yazdıklarından ama benimde 29 martta catladigini düşünüyorum ve 3 gün kaldi kesin sonucu ogrenmeme Tabi Rabbim daha iyi bilir doğru zamanı
herkes de oluyı canım merak etme stres yapma. Erkeklere saat söyleyınce daha bi yapmamaları geliyor :)Kızlar sinirim çok bozuk. Çatlatma iğnesini perşembe oldum akşamına ilişki oldu. Ama doktor ertesi günde ilişki sonra 1 gün arayla ilişki demişti. Şehirdışındayız eşim stres ve yorgunluktan yapamadı dün gece. Bugünde olacağını sanmıyorum çok geç dönücez sinirim çok bozuk 2 aydır bunu bekliyorum. Hiç başınıza geliyormu bu durum nasıl başa çıkıyorsunuz
Insallah canımİnsallah yeni hamis haberini sizlerden alırız 2,3 güne kadar sonrA sırası ile diğer kızlardan :)
Tam anlamadım canım yazdıklarından ama benimde 29 martta catladigini düşünüyorum ve 3 gün kaldi kesin sonucu ogrenmeme Tabi Rabbim daha iyi bilir doğru zamanı
Prolaktini bir düşüremedik canım yaCanım ben anladığım kadarıyla söyleyeyim pco görünümü var birde prolaktin birazcık yüksek
Canım 1 senedir deniyoruz adamda önceden böyle bir şey yoktu ne zaman çocuk istedik stres yapıyor. Bikaç kez yaşadık bunu ama geçen ay kist yüzünden doğum kontrol hapı kullandım bu ay 3 yumurtam oldu klomen iğne vs 2 aydır bu bikaç günü bekliyorum ve böyle olunca sinirlerim alt üst oldu artık patladım. Normalde doktorlar gün aşırı ilişki diyor dün ara vermiş olduk bugün yine denemeyi düşünüyorum. Saldım artık tutmazsa gitmicem bida doktora çok yıprandım artıkRobot değiliz ki canım, gerçek hayat kağıtta yazılan çizilen gibi olmuyor. Sinirlenme, sakin olmaya çalış. Zaten en önemlisi 36.saat. O da dolu geçmiş. Sağlıklı spermler 3gün canlı kalabiliyor içeride, yani üzülmene değmez, olacağı varsa olur. Sen kızarsan yine stresten bugün de boş geçebilir. Akışına bırak... Vardır bir hayır de canım... Biliyorum yazması kolay diyeceksin ama biz de ilk ayımızda yorgunluktan tv karşısında uyuyakalmıştık, uyanınca doktorun dediğini biz de kaçırmışız, çok üzülmüş, oturup ağlamıştım. Eşimin üstüne gitmemeye çalıştım ama sadece oturduk sakin sakin konuştuk. Erkeğin sadece bu görevi var, kadınınsa hormonlarının ayarlanması, yumurtanın gerekli boya ulaşması, çatlaması, yerleşmesi hepsi ayrı süreçler. Avuç avuç ilaçlar içiyorum ben bir de pko olunca eşim de görüyor yani...
Fakat bir musibet gerçekten bin nasihate bedel. Ondan sonraki aylar doktor ne dediyse harfiyen uymaya çalıştık. Ama kaderde yokmuş, ikinci ayımda yumurtam oluşmamıştı mesela... Ona da ayrı üzüldük. Yine de nasip yokmuş dedik. Bu ay 5.ayım doktor aşırı karışık bir çizelge yapmıştı, belki o ilk aylarda yaşadıklarımız olmasa bu ayda da o kadar doktorun dediğine uymaya çalışmayacaktık. Fakat çok şükür Rabbimin nasip etmesiyle bu ay pozitifi gördük elhamdulillah...
Uzun oldu ama hepimiz bir benzerini bir şekilde yaşıyoruz. Sıkma canını, strese girme. Stres gebe kalmaya en büyük düşman, en büyük engel. Bol bol dua et, Rabbimin bir ol demesine bakar yani :)
Ya zaten ne zaman çocuğa karar verdik bütün işler değişti ister istemez çocuğu düşünüyorsun işin amacı değişiyor. Ama tedavi görürken bunları yaşamak insanı çok yıpratıyor. 2 aydır buna hazırlanıyorum ben adamın keyfi gelmedi diye çöpe atıyorum. Doktor son klomen denememiz olsun sonra aşılama dedi onu da takıyorumherkes de oluyı canım merak etme stres yapma. Erkeklere saat söyleyınce daha bi yapmamaları geliyor :)
Hangisi hayırlı olucaksa o olsun canım. Belki aşılama ile bebişin gelir. Umudunu yitirme. Stres yapma.Ya zaten ne zaman çocuğa karar verdik bütün işler değişti ister istemez çocuğu düşünüyorsun işin amacı değişiyor. Ama tedavi görürken bunları yaşamak insanı çok yıpratıyor. 2 aydır buna hazırlanıyorum ben adamın keyfi gelmedi diye çöpe atıyorum. Doktor son klomen denememiz olsun sonra aşılama dedi onu da takıyorum
Yap canım hakkımızda hayırlısı inşallahAy canım tam yazamamışım. Beklenen adetim 12-13 nisan işte bakalım. Hayırlısı olsn belki salı günü bir test yaparım
Canım olacağı varsa 1 kere denemede de oluyor. Olmayacağı varsa da ister saatini dakikasını ayarla, yine de olmuyor. Erkeklere öyle gün saat vs verince zaten bi strese giriyorlar. Bizim de o sekilde denk getiremedigimiz zamanlar oldu, işten dolayı eve geç geldiğimiz veya aşırı yorgunluktan hiç o işlere yanaşamadıgımız zamanlar çok oldu. İnsanın sinirini bozuyor ama diğer türlü de makine gibi de olmuyor işte.Kızlar sinirim çok bozuk. Çatlatma iğnesini perşembe oldum akşamına ilişki oldu. Ama doktor ertesi günde ilişki sonra 1 gün arayla ilişki demişti. Şehirdışındayız eşim stres ve yorgunluktan yapamadı dün gece. Bugünde olacağını sanmıyorum çok geç dönücez sinirim çok bozuk 2 aydır bunu bekliyorum. Hiç başınıza geliyormu bu durum nasıl başa çıkıyorsunuz
Ben iyiyim canım. Kk forumları okuyorum aşılama ve tüp bebek ile ilgiliKızlar napıyorsunuz? Herkes iyidir umarım.
Bugun eşimin kuzeninin 40.gün bebek mevludu vardı, oraya gittim geldim çok güzeldi ya, çok duygulandımBen iyiyim canım. Kk forumları okuyorum aşılama ve tüp bebek ile ilgilisen napıyorsun nasılsın?
BiZde dün bebek bekleyen çift bir araladaşımızla görüştük o kadar özendim ki her kıza baktıkça içim doldu allahım bize de nasip etsin inşallahBugun eşimin kuzeninin 40.gün bebek mevludu vardı, oraya gittim geldim çok güzeldi ya, çok duygulandım
Aşılama konusu benim çok kafamı karıştırıyor yadoktorum bu ay bir tedavi uygulamıyor, vucudun dinlensin ve siz kendiniz deneyin dedi.
Aşılama tutma şansını sadece yüzde 5 yükseltiyor demişti bana doktorum da. Ama 3 ay klomen + çatlatma iğnesigle deneyeceğiz dedi. Daha doğrusu şu şekilde 1 ay tedavi, 1 ay dinlenme. Sonra yine 1 ay sonra yine dinlenme. Bu sekilde 6 ay yapıyor zaten. Bu 6 ayda da olmazsa aşılama dedi (kaç kere bilmiyorum, aşılama konusunu detaylı konusmadık) o da olmazsa tüp bebek dedi. Size bu sekilde bi plan çizdi mi? Kafam çok karışık aşılama içinBiZde dün bebek bekleyen çift bir araladaşımızla görüştük o kadar özendim ki her kıza baktıkça içim doldu allahım bize de nasip etsin inşallahbende klomen içmeye devam pzt kontrolüm var bakalım. Ya birçok doktor çatlatma iğnesi gibi tedavi yöntemleri ile olmadıysa tutma ihtimali çok düşük diyor aşılama İçin direk tüp bebeğe geçilmesini öneriyorlar ama doktorların diğer kısmı da aşılama yapılmadan tüp bebek gereksiz diyor bilemedim bende iki gündür onları araştırıyorum işte . Sende pco mu vardı ?
Canım bende pco başlangıcı varmış biz neredeyse 1,5 senedir korunmuyoruz ilk bıraktığımızda gitmiştik hiç problem yok olur olmazsa bir sene sonra gelirsiniz demişti. Olmayınca işte bu ikinci ayım tedaviye başlayalı ilk ay doktorum ilaçsız müdahale etmeden takip etti sonra o ay olmayınca rahim filmi istedi onda da bir problem çıkmadı. Sonra baktı yumurta kendiliğinden oluştu çatlatma iğnesi vermişti yine olmadı. Bu ay işte klomene içiyorum. Bir sıkıntı yok çok rahat hamile kalırsın demişti ama en son gittiğimde yumurtlaman çok geç oluyor problem orada üç ay ben müdahale edeceğim eğer herşey normal seyrinde giderse olmadığı takdirde üç ay sizi kendi halinize bırakacağım olmadı nasıl tedavi ile devam edeceğimize birlikte konuşur karar veririz demişti. Ama kaç gündür şeyi düşünüyorum gittiğim doktor çok iyi memnunum özel muayenehanesine gidiyorum ama asıl uzmanlık alanı riskli gebelik acaba bir hastane ortamında bir tüp bebek uzmanına gitsem takip için daha mı iyi olur bilemiyorum ama onlarda bu normal takip sürecine bakıyorlar mı hemen tüp bebeğe yönlendirirler diye kafam çok karışıkAşılama tutma şansını sadece yüzde 5 yükseltiyor demişti bana doktorum da. Ama 3 ay klomen + çatlatma iğnesigle deneyeceğiz dedi. Daha doğrusu şu şekilde 1 ay tedavi, 1 ay dinlenme. Sonra yine 1 ay sonra yine dinlenme. Bu sekilde 6 ay yapıyor zaten. Bu 6 ayda da olmazsa aşılama dedi (kaç kere bilmiyorum, aşılama konusunu detaylı konusmadık) o da olmazsa tüp bebek dedi. Size bu sekilde bi plan çizdi mi? Kafam çok karışık aşılama için
Pco yok canım, cikolata kisti var bir de polip var rahimde. Sende durumlar ne?
Canım doktor konusunda birebir aynı düşüncelerdeyiz, benimki de tam olarak o kafalarda. Bizde 1 bucuk seneye yakındır korunmuyoruz. Doktor senin her sekilde cocugun olur diyor başka bir şey demiyor. Benimki de özel muayenehane ve uzmanlık alanı riskli gebelik. Bir de aşırı rahat bir kadın, spermler içerde 5 gün yaşıyabiliyor haftada 2 maksimum 3 kez deneseniz bile yeter diyor.Canım bende pco başlangıcı varmış biz neredeyse 1,5 senedir korunmuyoruz ilk bıraktığımızda gitmiştik hiç problem yok olur olmazsa bir sene sonra gelirsiniz demişti. Olmayınca işte bu ikinci ayım tedaviye başlayalı ilk ay doktorum ilaçsız müdahale etmeden takip etti sonra o ay olmayınca rahim filmi istedi onda da bir problem çıkmadı. Sonra baktı yumurta kendiliğinden oluştu çatlatma iğnesi vermişti yine olmadı. Bu ay işte klomene içiyorum. Bir sıkıntı yok çok rahat hamile kalırsın demişti ama en son gittiğimde yumurtlaman çok geç oluyor problem orada üç ay ben müdahale edeceğim eğer herşey normal seyrinde giderse olmadığı takdirde üç ay sizi kendi halinize bırakacağım olmadı nasıl tedavi ile devam edeceğimize birlikte konuşur karar veririz demişti. Ama kaç gündür şeyi düşünüyorum gittiğim doktor çok iyi memnunum özel muayenehanesine gidiyorum ama asıl uzmanlık alanı riskli gebelik acaba bir hastane ortamında bir tüp bebek uzmanına gitsem takip için daha mı iyi olur bilemiyorum ama onlarda bu normal takip sürecine bakıyorlar mı hemen tüp bebeğe yönlendirirler diye kafam çok karışık
Aynen canım bende çok memnunum benim doktorum erkek çok pozitif bir adam çok memnunum fakat dediğim gibi diğer türlü olsa sanki daha sağlam ilerleriz tedavide gibime geliyor değiştirmekte istemiyorum inşallaj bu ay olurda hiç gerek kalmaz gebelik takibi için doktor ararız. Dün eşime diyorum insanların bir gecede problemsiz hamile kalması nasıl bir mucize fakat bizim çektiklerimizi bilmedikleri için asla bilemeyecekler bunun kıymetini bizde başımıza gelene kadar bilemedik. Korunurken eşimi kırk kere tembihliyordum aman dikkat et kazaya maruz kalmayalım diye ne salakmışım bilsem hiç korunurmuydum. Bu aralar yine çok karamsarım anlayacağınCanım doktor konusunda birebir aynı düşüncelerdeyiz, benimki de tam olarak o kafalarda. Bizde 1 bucuk seneye yakındır korunmuyoruz. Doktor senin her sekilde cocugun olur diyor başka bir şey demiyor. Benimki de özel muayenehane ve uzmanlık alanı riskli gebelik. Bir de aşırı rahat bir kadın, spermler içerde 5 gün yaşıyabiliyor haftada 2 maksimum 3 kez deneseniz bile yeter diyor.
Uzmanlık alanı kısırlık veya tüp bebek vs olan bir doktora mı gitsem diye araştırıyorum ben de ama hemen tüp bebek de istemiyorumdoktorumdan da çok memnunum aslında ama o uzmanlık alanı ve rahatlığı beni bazen şüpheye düşürüyor.